İçeriğe Yönlendir

LPG ve Benzin Göstergesi


Orhan Yıldırım

Recommended Posts

Orhan Yıldırım

Merhabalar, 2004 C3 sahibiyim. Araçta LPG takılı ve aracı LPG'de kullanıyorum. Ancak elektronik beyin olduğu için araç LPG'deyken benzin göstergesi de azalıyor. Yani aracı benzinde kullanıyorum gibi algılıyor. Benzin kaçağı ya da farklı bir durum yok, depodan benzin aslında eksilmiyor. Bu durum ise benim sürekli benzin bitecek yolda kalma endişesi ile benzin almama sebep oluyor ve bu şekilde dolu depo benzinle dolaşıyorum. Bu durum ise özellikle araba çok sallandığında depodan hafif benzin kokusu gelmeye de neden oluyor.

Bu durum nasıl düzeltilebilir?

Yorum bağlantısı
Alpay Köse

Bir yerde hata var LPG tesisatında  muhtemelen.yalniz benzin şamandıra sı sağlammi doğru gösteriyormu? 

 

Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Mondeo nun yol bilgisayarında da oluyordu lpgde giderken benzin ibresi düşmüyor du fakat yol bilgisayarı ndaki gidebileceğiniz km sanki benzinle gidiyormuş gibi azalıyordu arabayı stop edip çalıştırInca başa sarıyodu

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

E210 corolla da aynı. Km sayaç sıfırlama düğmesine basılı tut, kontak kapa aç tarzı bir şey yapıp benzin göstergesini düzeltiyorlar. Yolu tam bilmiyorum ama google’da aratırsanız bu tarz çözümlere net ulaşabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Aynı durum Renault'larda da var. Renault araçlar için 80-100 tl gibi bir fiyata yazılım ile düzeltilebildiğini okudum forumlarda ve guruplarda. İstanbul ve İzmir'de lpg servisleri yapıyor bu işi. Ben de bir ara İzmir'e yolum düştüğünde yaptıracağım. Citroen için de yapabiliyorlar mı sorabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...