İçeriğe Yönlendir

Fiesta Hararet Yapma Problemi


özgün öredi

Recommended Posts

özgün öredi

Arkadaslar sayfada yeniyim. Sorunumu yazarken yanlis cümle kullanmam inş.

 

Bende 2004 fiesta var. Benzin/LPG 

Bundan 10 gün öncesi hararet göstergesi dansöz gibi aşağı yukari yapiyordu ama hararet ışığı yanmıyor hareret yapmiyodu. Sadece gösterge in-çık yapiyodu o kadar. Ustaya gittim su tankı kapağı orjinal değil hava yapmış olabilir orjinal kapağını takalim. 1 gün evin önünde kapak acik kalsin bu sekilde düzeltebilir dedi. Orjinal.kapagi takip ustanın dediğini yaptım. Düzeldi gibi geldi bana. Hararet göstergesi normallesti.

4-5 gün sonra gene yapmaya başladı ama bu sefer hararet ışığı yandi ve araba hararet yapti. Kenari çekip yavastan kapagi actim. Hararet ışığı söndü. Ama 3-4 dk önce hararet yapmış aracin radyatör fanı kapandı. Normal sartlarda daha yeni hararet yapmış aracin fani hemen kapanması lazım. Fan sanki kafasına göre takılıyo gibi geldi bana.

Dün ustaya götürdüm yine. Motor yağı kapagini cikartti kapakta beyazlik var bak bu conta yaktigini gosterir dedi direk.  Ustaya solemeyi unuttugum bi detay vardi. Arac yagini yeni degistim ve aracı arkadaşa vermistim yeni yağı seffafligina aldanip yağ yok sanip petrolden dökme yağ alıp koymuş.

Yani sıfır yağ ve dökme yağ birbirine karıştı bölede bi olay var.

Kapaktaki her beyazlama conta yaktigini gostermez diyende war. Conta diyende var.

Müşir - devirdaim pompasi - termostat olma olasılığı da yokmu. Ustanin direk conta  demesi sinirlerimi bozdu. Bu konuda fikri olan yardimci olabilcek arkadaş varmi.

 

 

 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Şu deposundan kaçak testi yapan (co²) sistemler var anlaması kolay diye biliyordum. Yağların karışmış olması sıkıntı yapmaz diye tahmin ediyorum. 

Emanet araca yağ koymak da ayrı bir soru işareti tabi 🤔

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

direkt olmasa da, büyük ihtimal conta, kompresyon testi yapılınca %100 teşhis konabilir 5 dak da

Yorum bağlantısı
özgün öredi
Çağlar Bayur yazdı:

direkt olmasa da, büyük ihtimal conta, kompresyon testi yapılınca %100 teşhis konabilir 5 dak

Conta yakmış diyen usta. Su deposuna. İcinde mavi bi sıvı olan plastik bisey soktu. Sözde o alet yalan solemezmis. Conta yaktığını ordan anlamış. Kompresyon testi bu mudur bilmiuorum ama üstteki yaziya yazmayi unutmusum

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
özgün öredi yazdı:

Conta yakmış diyen usta. Su deposuna. İcinde mavi bi sıvı olan plastik bisey soktu. Sözde o alet yalan solemezmis. Conta yaktığını ordan anlamış. Kompresyon testi bu mudur bilmiuorum ama üstteki yaziya yazmayi unutmusum

Yok benim dediğim co² testi o.

https://youtu.be/MjLKhOIYNis

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Yapılan birkaç hata var sanki,

 

Sistemdeki hava çıksın diye kapağı açıp 50 senede bekleseniz hava çıkmaz, sistemdeki suyun dönmesi lazımki hava da çıksın. Kapakta beyazlık varsa eğer yağ soğutucusu da şüpheli.... Yağ soğutucusu gidik ise devirdaim, termostat gibi yerler sağlıklı çalışmayabilir, kilitlenme olmuştur belki. Hararet müşürüde etkilenmiş olabilir, yanlış okuma yapıyorsa(suda o beyazlık homojen dağılmadığından belki göstergenin sapmasına sebep olan o dur)

 

Bu şekilde kullanıldı ise, conta yanmış olabilir. Ustanın yaptığı test genelde fikir verir, ancak soğutucunun gitmesinden kaynaklı olan durumda yanıltıcı olabilir dikkat etmek lazım

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Gökhan DOĞAN

Aynı durum başıma geldi. Şöyle ki rampa çıkarken hareket ışığı yandı ve gerçekten hararet yaptı sandım. Aracın soğumasını vs bekledim sonra düzeldi. Aradan bir kaç gün sonra yine yandı düz yolda fakat hortumlarda hararete dair hic bir sicaklik ve siskinlik yoktu farkettim gercek bir hararet olmadigini ve telaş etmedim. Oyle duruma geldi ki soguk motora marş basar basmaz fan calisip hararet lambasi yanıyordu. Hararet müşürü aldım yine durum aynıydı. Bizim usta diye bildiklerimiz hemen olayı beyine tesisata döktü tabi.. Dikkat edilmesi gereken hararet müşürünün çeşitleri var şase numarasına göre alınması gerekli bence ki ben öyle yaptım orjinal hararet müsürüyle durum düzelmişti.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...