İçeriğe Yönlendir

1.3 CDTI Astra H Yağ Tercihi ve Orjinal Malzeme Kullanımı


Doğukan İpekçi

Recommended Posts

Doğukan İpekçi

Merhaba, Muğla/Fethiye'de yaşıyorum. Küçük bir yer olanakları bir sınırlı. Aracımı aldığımdan beri ikinci yağ değişimimi yapacağım. Aracım 226 bin kilometrede 2006 model 1.3 dizel bir araç. Ben aldığımda 10/40 yağ vardı içerisinde ben de her ne kadar 5/30 olan orjinal yağını koymak istesem de tüm aldığım araçlarda ve gittiğim tüm ustalar beni bir şekilde caydırıp 10/40 koymaya ikna ediyorlar. Ben de 10/40 Motul marka yak kullandım. Aslına bakarsanız bir problem yaşamıyorum 10/40 değerleri sanıyorum biraz derece ile alakalı bulunduğum yerde bir hayli sıcak ama yine de sağlıklı bir motorum olsun istiyorum. Aracımı uzun yıllar kullanacağım gibi gözüküyor. Sizce ne yapmalıyım? 10/40 devam mı etmeliyim? Aracım 1 yıl yaklaşık 8 bin kilometre de hiç yağ eksiltmedi diyebilirim. 3.5 litre kadar yağ konuldu. Ustaya kalsa 4 koyacaktı. Beni bu konularda tam olarak ne yapmam gerektiği hakkında bilgilendirebilirseniz ayın dördünde yağ değişimine gideceğim. Yağ değişiminde neler yapmalıyım? Filtrelerin hepsi değişti ama orjinal değildi orjinal temin etmeliyim? Hangi marka yağ kaç litre koymalıyım? Tam sentetik, yarı sentetik yağlar hakkında hiçbir bilgim yok. Son olarak aracımda antifriz yok eksiye düşmeyen bir yerde olduğum için konulmamış. Antifiriz koydurmalı mıyım? Bilgilendirirseniz çok sevinirim, şimdiden çok teşekkür ederim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Ben online alışveriş sitelerinden, bazen de bu sitelerde satış yapan firmaların kendi satış kanallarından alıyorum.

Bulabilirsem ilk tercihim Mann oluyor filtre grubunda. Polen ve yağ filtresi olarak beğeniyorum.

Hava filtresi K&N aldım bir defa o da yanlış geldi. Şimdilik Bosch ile idare ediyorum. Uygun denk getirirsem K&N alırım.

Yağ olarak LiquiMoly 'nin Special Tec F 5W/30 kullanıyorum.

Sizin araç gibi 10W/40 kullanılan bir aracım olsaydı 5W/30 'a geçmeye tereddüt edebilirdim ama kendi aracım için örnek vereyim, Ford kendisi 5W/30 a geçilmesi için servislere bülten yayınlamış diye duymuştum. O zamana kadar 10W/40 kullanılmıştır illaki. Ben 9 yıldır 5W/30 kullanıyorum.

 

Siz de kendi aracınız için filtre ve yağ üreticilerin internet sitelerinden doğru ürünü bulabilirsiniz.

https://www.liquimolyturkey.com/aracinizin-yagini-secin

https://www.motul.com/tr/tr/lubricants

https://catalog.mann-filter.com/EU/tur

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Hocam internette GM orijinal filtre ve yağ seti satılıyor. Bunları al ve ustana götür bunların kullanılması istendiğini söyle. Benim aracım da astra 1.3 cdti 100 binde şu anda. Bizim motorlarımız gerçekten çok sağlam motorlar. Yağı suyu bakımı tam yapıldığı sürece sıkıntı yaşamazsınız ancak bazı kronik problemlere dikkat edin. Mesela yağ soğutucusunu arada kontrol edin( motor suyunda çamurlaşmaya bakın) Trigier zinciri değişmiş mi ona bakın? EGR valfini falan temizletin. Bu motorlar İstanbul'da km canavarıdır. Taksilerde milyon görüyorlar ancak hepsinin söylediği tek şey 1.3 lerin canı bakımdır. Bakımını kesinlikle zamanında ve orijinal malzemelerle yapın. Yağ konusuna gelince km yükseldikçe motor içi aşınmalar arttığı için bazı ustalara göre tabii benim fikrim değil yağ daha kalın kullanırlar ancak bizim motorlarımız için serviste esasen 5-30 kullanılıyor. GM varilden koyuyorlar ancak size dediğim gibi set halinde alırsanız GM bidon yağ gönderirler.. Ayrıca şunu da söyleyeyim şahsen 2 bakıma bir mazot filtresini değiştiriyorum .. Aracınız hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın..

Yorum bağlantısı
Zafer Bakar

Dogukan selam dostum. Motul dexos 2 onaylı 8100 clean efe ve orijinal filtrelerle bakım için 450 tl fiyat aynı zamanda egr valfi gaz kelebeği egzoz manifoldu maf map sensoru temizliği içinde yine 450 tl fiyat aldım 233 bindeyim benimde az kaldı. Filtreler orijinal yagıda ya motul yada castrol koydur. Biz Ankarada 2 arabayiz ikimizde aynı km aynı motor hatta senle 3 kişiyiz bu şekilde yapicaz 900 tl ye bu iş tamam 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Bakar

Dogukanla ozelden iletişim kurduk. Opel ustam ile görüştüm ve söylediği kadariyle 10w40 'dan 5w30 a geçerse aracının yağ yakacağı bu nedenle motul 10w40 yağ devam etmesini söyledi. Orjinal parçalara ulaşması için iletişim bilgisi verdim bir yerin. Görüşecek.. Şu an gelişmeler bu yönde.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğukan İpekçi

İlginiz ve gelen yorumlar için çok teşekkürler. Bugün antifriz eklemesini de yaptım. Her şey yolunda 👌

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...