İçeriğe Yönlendir

Et ve Köfte Tarifi.


Eyüp Çetin

Recommended Posts

Eyüp Çetin
(düzenlendi)

 

1 KG ET İÇİN MANGAL TARİFİ

NOT: 1 gece önceden hazırlayın.

 


Orta boy rendelenmiş soğan, suyunu iyice sık.
Soğanın posasını at, suyunu al.
Soğanın suyunun içine 1 yemek kaşığı balzamik sirke, 1 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber, kendi zevkinize göre ayarlanmış ölçüde karabiber, karabiberden az kimyon, 1 çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım çay bardağı zeytinyağını karıştırın. Kuşbaşı doğranmış eti bu karışımın içine at ve iyice karıştırın. (Kesinlikle tuz atma.)

Korlanmış ateşte pişirme
3 parça et + 1 kuyruk yağı şişe tak, tuzunu at ve zevkine göre pişir.

 

 

1 KG KIYMA İLE KÖFTE TARİFİ
NOT:
1 gece önceden hazırla.

            Tuz atmadan yapın.


1.aşama: 1 şişe sade sodanın içine tatlı toz biber, yeni bahar, karabiber, biraz kimyon, kekik karıştır.


2.aşama: Soğanı rendele kıymanın içine koy. Tost ekmeğini veya bayat ekmek içini rendele kıymanın içine koy. Güzelce  karıştır. Önceden hazırlanmış sos ile karıştırın ve 1 gece bekletin.

 

Korlanmış ateşte pişir.

 

AFİYET OLSUN.

 

 

 

tarihinde Eyüp Çetin tarafından düzenlendi
  • Beğen 10
  • Teşekkür 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tekirdağ köfte gibi sodalı yaparlar, kuzu dana karışık

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Mehmet Yeter yazdı:

Konuyu takip ediyorum çok teşekkürler. 

 

Ne demek hocam. 

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Lezzetli bir köftede et hayvancığın neresinden yapılır onu da bilen bi söylesin. Deneyemedim ama bir usta dananın gömlek yağı ile kuzu kaburga etinden yapıyoruz demişti ve köftesi çok lezzetliydi. Doğru olabilir mi.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Eğer o şekilde yapmışsa ve lezzetliyse doğrudur. Fakat genel olarak hayvanın neresinden olduğunu bilmiyorum ama dana ile kuzu kıyma karıştırılıp hafif de yağlı olacak o şekilde güzel oluyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yağ/yağlı et köftede şart, cıssssslayacak ızagara atınca, damlayacak kömüreee cosss diye, flllapss diye alev alacak...

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
(düzenlendi)

eti ateşe atınca illa bir tarafının pişmesi beklenmez her iki tarafı hızlıca haşlanır. buna eti mühürleme denir. etin suyu içinde kalır.pişirmeye bu işlemden sonra  başlanır. (diyor ustalar)

tarihinde Haluk Şentürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fatih Evcin yazdı:

Ete tuz atınca sert mi oluyor?

prof lokanta marketlerde renksiz kokusuz bir sıvı satıyorlar, 10 dak içine yatır çıkar pamuk gibi pişiyor :mamba: 30 dak bekletince 1 kg kıyma olarak çıkıyor ama et :) 

  • Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Fatih Evcin yazdı:

Ete tuz atınca sert mi oluyor?

 

Tuz atınca etin suyu çekilir sert olur. 

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Mangal yapabilecek yer olsa terbiye yerine sadece tuz bile yeter 😋

  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Bugün Forumda Mangal Et muhabbeti kol geziyor sanırım yasaklar nedeniyle gidilemeyen mesire alanları fazlasıyla özlendi :D  Tarif için teşekkürker deneyeceğim

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Çağrı Alaf yazdı:

Bugün Forumda Mangal Et muhabbeti kol geziyor sanırım yasaklar nedeniyle gidilemeyen mesire alanları fazlasıyla özlendi :D  Tarif için teşekkürker deneyeceğim

 

Deneyin pişman olmazsınız.

 

Yasaklar yokken tam plan yapıyoruz şaaak yasak geliyor. İçimizde kaldı ne zamandır.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

Şimdi buraya bir mangal videosu bırakırdım ama son dakikalarda günaha girmek istemiyorum 😅😅

  • Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Şimdi buraya bir mangal videosu bırakırdım ama son dakikalarda günaha girmek istemiyorum 😅😅

Videoya gerek yok, yasaklar bitsin, bir hafta sonu gider canlısını yaparız :) 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Neyse ki iftardan sonra gördüm konuyu 😊

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Murat Sahın yazdı:

Videoya gerek yok, yasaklar bitsin, bir hafta sonu gider canlısını yaparız :) 

İnşallah abi

Valla en sonunda gidip elektrikli ızgara alacam balkona atacam. Yelpazemi de yanıma alırım ohh 😅

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Lezzetli bir köftede et hayvancığın neresinden yapılır onu da bilen bi söylesin. Deneyemedim ama bir usta dananın gömlek yağı ile kuzu kaburga etinden yapıyoruz demişti ve köftesi çok lezzetliydi. Doğru olabilir mi.

Döş ten köfte çok lezzetli oluyor. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Çine'de nasıl yapıyorlar? Bence en güzel oranın köftesi. 

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Evren Erakçora yazdı:

Çine'de nasıl yapıyorlar? Bence en güzel oranın köftesi. 

 

Ege'de köfte çok. Her ilçenin kendi adıyla meşhur köftesi vardır. 😊 Tire köftesi çok güzeldir. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Eyüp Çetin yazdı:

 

Ege'de köfte çok. Her ilçenin kendi adıyla meşhur köftesi vardır. 😊 Tire köftesi çok güzeldir. 

Balıkesir köfte de var ama bence iyi değil, fazla yağlı. Çine, Akhisar köfte benim hoşuma gidiyor. 

Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Ben kıymaya galeta unu ,tuz, karabiber, rendelenmiş soğan ve bir miktar karbonat atıp yarım saat yoğuruyorum. Kıyma değişik bir hal alıyor zaten. 1 gün dolapta dinleniyor. Sonrasında mangal imkanı yoksa döküm tavada pişiriyorum.  Piştikten sonra kekik ve kimyonla güzel gidiyor. Et biraz yağlı olacak ama. Yağsız et kupkuru oluyor.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...