Eyüp Çetin 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 (düzenlendi) 1 KG ET İÇİN MANGAL TARİFİ NOT: 1 gece önceden hazırlayın. Orta boy rendelenmiş soğan, suyunu iyice sık. Soğanın posasını at, suyunu al. Soğanın suyunun içine 1 yemek kaşığı balzamik sirke, 1 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber, kendi zevkinize göre ayarlanmış ölçüde karabiber, karabiberden az kimyon, 1 çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım çay bardağı zeytinyağını karıştırın. Kuşbaşı doğranmış eti bu karışımın içine at ve iyice karıştırın. (Kesinlikle tuz atma.) Korlanmış ateşte pişirme 3 parça et + 1 kuyruk yağı şişe tak, tuzunu at ve zevkine göre pişir. 1 KG KIYMA İLE KÖFTE TARİFİ NOT: 1 gece önceden hazırla. Tuz atmadan yapın. 1.aşama: 1 şişe sade sodanın içine tatlı toz biber, yeni bahar, karabiber, biraz kimyon, kekik karıştır. 2.aşama: Soğanı rendele kıymanın içine koy. Tost ekmeğini veya bayat ekmek içini rendele kıymanın içine koy. Güzelce karıştır. Önceden hazırlanmış sos ile karıştırın ve 1 gece bekletin. Korlanmış ateşte pişir. AFİYET OLSUN. 29 Nisan 2021 tarihinde Eyüp Çetin tarafından düzenlendi 10 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 Konuyu takip ediyorum çok teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 tekirdağ köfte gibi sodalı yaparlar, kuzu dana karışık 2 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 29 Nisan 2021 Yazar Paylaş 29 Nisan 2021 Mehmet Yeter yazdı: Konuyu takip ediyorum çok teşekkürler. Ne demek hocam. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 Lezzetli bir köftede et hayvancığın neresinden yapılır onu da bilen bi söylesin. Deneyemedim ama bir usta dananın gömlek yağı ile kuzu kaburga etinden yapıyoruz demişti ve köftesi çok lezzetliydi. Doğru olabilir mi. 2 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 29 Nisan 2021 Yazar Paylaş 29 Nisan 2021 Eğer o şekilde yapmışsa ve lezzetliyse doğrudur. Fakat genel olarak hayvanın neresinden olduğunu bilmiyorum ama dana ile kuzu kıyma karıştırılıp hafif de yağlı olacak o şekilde güzel oluyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 yağ/yağlı et köftede şart, cıssssslayacak ızagara atınca, damlayacak kömüreee cosss diye, flllapss diye alev alacak... 3 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 (düzenlendi) eti ateşe atınca illa bir tarafının pişmesi beklenmez her iki tarafı hızlıca haşlanır. buna eti mühürleme denir. etin suyu içinde kalır.pişirmeye bu işlemden sonra başlanır. (diyor ustalar) 29 Nisan 2021 tarihinde Haluk Şentürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 Fatih Evcin yazdı: Ete tuz atınca sert mi oluyor? prof lokanta marketlerde renksiz kokusuz bir sıvı satıyorlar, 10 dak içine yatır çıkar pamuk gibi pişiyor 30 dak bekletince 1 kg kıyma olarak çıkıyor ama et 1 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 29 Nisan 2021 Yazar Paylaş 29 Nisan 2021 Fatih Evcin yazdı: Ete tuz atınca sert mi oluyor? Tuz atınca etin suyu çekilir sert olur. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 Mangal yapabilecek yer olsa terbiye yerine sadece tuz bile yeter 😋 2 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 Bugün Forumda Mangal Et muhabbeti kol geziyor sanırım yasaklar nedeniyle gidilemeyen mesire alanları fazlasıyla özlendi Tarif için teşekkürker deneyeceğim 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 29 Nisan 2021 Yazar Paylaş 29 Nisan 2021 Çağrı Alaf yazdı: Bugün Forumda Mangal Et muhabbeti kol geziyor sanırım yasaklar nedeniyle gidilemeyen mesire alanları fazlasıyla özlendi Tarif için teşekkürker deneyeceğim Deneyin pişman olmazsınız. Yasaklar yokken tam plan yapıyoruz şaaak yasak geliyor. İçimizde kaldı ne zamandır. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 Şimdi buraya bir mangal videosu bırakırdım ama son dakikalarda günaha girmek istemiyorum 😅😅 3 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Şimdi buraya bir mangal videosu bırakırdım ama son dakikalarda günaha girmek istemiyorum 😅😅 Videoya gerek yok, yasaklar bitsin, bir hafta sonu gider canlısını yaparız Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 Neyse ki iftardan sonra gördüm konuyu 😊 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Videoya gerek yok, yasaklar bitsin, bir hafta sonu gider canlısını yaparız İnşallah abi Valla en sonunda gidip elektrikli ızgara alacam balkona atacam. Yelpazemi de yanıma alırım ohh 😅 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Lezzetli bir köftede et hayvancığın neresinden yapılır onu da bilen bi söylesin. Deneyemedim ama bir usta dananın gömlek yağı ile kuzu kaburga etinden yapıyoruz demişti ve köftesi çok lezzetliydi. Doğru olabilir mi. Döş ten köfte çok lezzetli oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 Çine'de nasıl yapıyorlar? Bence en güzel oranın köftesi. Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 29 Nisan 2021 Yazar Paylaş 29 Nisan 2021 Evren Erakçora yazdı: Çine'de nasıl yapıyorlar? Bence en güzel oranın köftesi. Ege'de köfte çok. Her ilçenin kendi adıyla meşhur köftesi vardır. 😊 Tire köftesi çok güzeldir. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 Eyüp Çetin yazdı: Ege'de köfte çok. Her ilçenin kendi adıyla meşhur köftesi vardır. 😊 Tire köftesi çok güzeldir. Balıkesir köfte de var ama bence iyi değil, fazla yağlı. Çine, Akhisar köfte benim hoşuma gidiyor. Yorum bağlantısı
Fırat Önal 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 Ben kıymaya galeta unu ,tuz, karabiber, rendelenmiş soğan ve bir miktar karbonat atıp yarım saat yoğuruyorum. Kıyma değişik bir hal alıyor zaten. 1 gün dolapta dinleniyor. Sonrasında mangal imkanı yoksa döküm tavada pişiriyorum. Piştikten sonra kekik ve kimyonla güzel gidiyor. Et biraz yağlı olacak ama. Yağsız et kupkuru oluyor. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts