Ebrar Tüfek 29 Nisan 2021 Paylaş 29 Nisan 2021 Aklıma geldi, yapay odun aromasını duman şeklinde içeriye basan fırınlar üretilirmi acaba, elektronik sigara gibi içeriye duman verse. Likid doldurma yuvası olsa. Apartman dairesinde büyük kolaylık olur. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Sumer 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Ebrar Tüfek yazdı: yapay odun aroması barbekü sos yapımında kullanıldığı gibi, ev ortamında kuru kiraz saplarını yakıp dumanına maruz bırakırsın. birebir odun aromasını verir.. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Furkan Sumer yazdı: barbekü sos yapımında kullanıldığı gibi, ev ortamında kuru kiraz saplarını yakıp dumanına maruz bırakırsın. birebir odun aromasını verir.. Bu yaz kiraz saplarını çöpe atmayayım deneyeyim Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 eti ateşe atınca illa bir tarafının pişmesi beklenmez her iki tarafı hızlıca haşlanır. buna eti mühürleme denir. etin suyu içinde kalır.pişirmeye bu işlemden sonra başlanır. (diyor ustalar)Hususi mühürleme cihazı yaptım. Şimdi ise kart tamiri için kullanıyorum. Yaktın bizi korona yağ/yağlı et köftede şart, cıssssslayacak ızagara atınca, damlayacak kömüreee cosss diye, flllapss diye alev alacak...Görsel alsak? Tam anlayamadım 1 Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Lezzetli bir köftede et hayvancığın neresinden yapılır onu da bilen bi söylesin. Deneyemedim ama bir usta dananın gömlek yağı ile kuzu kaburga etinden yapıyoruz demişti ve köftesi çok lezzetliydi. Doğru olabilir mi. Dana döş hem hamburger hem de kasap köfte için çok ideal. Yağ oranı gayet makul. Dana kaburga ve kuzu gömlek yağı veya tam tersi sizin bahsettiğiniz de güzel olur ama maliyet açısından biraz yükseltir. Ben köfte için 250gr dana tranç(kuzuyu dengelemek için yağsız) 250gr kuzu döş(malum kuzu fazla yağlı) 500gr dana döş karıştırtıyorum çoğunlukla. Lezzeti kesinlikle süper oluyor tavsiye ederim. Furkan Sumer yazdı: barbekü sos yapımında kullanıldığı gibi, ev ortamında kuru kiraz saplarını yakıp dumanına maruz bırakırsın. birebir odun aromasını verir.. Bu efsane bilgi yalnız. Denemek gerek. Fırat Önal yazdı: bir miktar karbonat Galeta unu atıyorsanız karbonata gerek kalmıyor aslında kıymayı yeteri kadar tutar. Karbonatın kötü yanı biraz sertleştirir birazda acı bir tat bırakır. Urfa ya da Adana yaparken biraz kullanılabilir belki çünkü içine galeta unu girmez. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Ete tuz atınca sert mi oluyor?Tuz en son atılır. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Lezzetli bir köftede et hayvancığın neresinden yapılır onu da bilen bi söylesin. Deneyemedim ama bir usta dananın gömlek yağı ile kuzu kaburga etinden yapıyoruz demişti ve köftesi çok lezzetliydi. Doğru olabilir mi. En iyi köfte kaburga etinden olur Ebrar Tüfek yazdı: Bu yaz kiraz saplarını çöpe atmayayım deneyeyim Masterchef de izlemedin mi hiç ebrar eti pişiriyorsun hafif. Bir tencere içerisinde de talaş yakıyorsun ama tam yanma olmadan kapağı kapatarak oksijensiz bırakıp söndürüyorsun. Sonra çilingir süzgeç artık ne deniyorsa ondan koyup üzerine etini koyup tencere kapağını kapatıyorsun. Tütsülemiş oluyorsun eti ve odun kokusu tadı veriyor. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Hamburger köftesi tarifi ben bunu mangalda da yapıyorum normal köfte olarak efsane oluyor. Köftede pekmezin ne işi var demeyin ve deneyin😃 biz yapıyoruz çok çok buzluğa atıp orada bekletiyoruz. Taze yapılmış gibi olmuyor tabi ama yine de güzel. Malzemeler 500 gr kıyma 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı galeta unu 1 yemek kaşığı hardal 1 yemek kaşığı pekmez 1 yemek kaşığı sirke 1 küçük soğan 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı Kıymamızı kaba alalım üzerine yumurta galeta unu ( bayat ekmek içi de olur ) hardal pekmez sirke tuz karabiberi ekleyelim. Soğanı ve sarımsağı robotta çekelim suyunu sıkıp köfteye ekleyelim yoğuralım. Büyük bir kavanoz kapağına strec filmi serelim. (yada büyük çaydanlık kapağı kullanabilirsiniz) Kaşıkla köftemizden koyup bastıralım. Strecin kalan parçasını kapatarak elimizle sıkıştıralım. İsterseniz streclere sararak dolaba koyun isterseniz de aralarına yağlı kağıt koyarak strece sarın. Kalan köftelerimizi de aynı şekilde yaparak buzluğa koyun. 😊 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Şimdi buraya bir mangal videosu bırakırdım ama son dakikalarda günaha girmek istemiyorum 😅😅 Oğuzhan yapma. yapma.... Arif Aykın yazdı: Hamburger köftesi tarifi ben bunu mangalda da yapıyorum normal köfte olarak efsane oluyor. Köftede pekmezin ne işi var demeyin ve deneyin😃 biz yapıyoruz çok çok buzluğa atıp orada bekletiyoruz. Taze yapılmış gibi olmuyor tabi ama yine de güzel. Malzemeler 500 gr kıyma 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı galeta unu 1 yemek kaşığı hardal 1 yemek kaşığı pekmez 1 yemek kaşığı sirke 1 küçük soğan 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı Kıymamızı kaba alalım üzerine yumurta galeta unu ( bayat ekmek içi de olur ) hardal pekmez sirke tuz karabiberi ekleyelim. Soğanı ve sarımsağı robotta çekelim suyunu sıkıp köfteye ekleyelim yoğuralım. Büyük bir kavanoz kapağına strec filmi serelim. (yada büyük çaydanlık kapağı kullanabilirsiniz) Kaşıkla köftemizden koyup bastıralım. Strecin kalan parçasını kapatarak elimizle sıkıştıralım. İsterseniz streclere sararak dolaba koyun isterseniz de aralarına yağlı kağıt koyarak strece sarın. Kalan köftelerimizi de aynı şekilde yaparak buzluğa koyun. 😊 Soğanı ve sarmısağı robotta çekince, suyunu mu yoksa soğanlarımı kullanıyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Tarifleri not ettim. Siz görürsünüz. Fotoğraf atayım da buraya... 1 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 İyi eti böyle soğandı bilmem neydi bekletmeye gerek yok. İyi et iyi ettir. Kasaptan et alırken taze kesilmişi değil dinlenmişi alın. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Ayhan Asil yazdı: Oğuzhan yapma. yapma.... Soğanı ve sarmısağı robotta çekince, suyunu mu yoksa soğanlarımı kullanıyoruz. Soğanı kullanıyoruz suyunu değil. İçerisine eklemek istediğiniz baharat varsa yenibahar, kekik gibi ekleyebilirsiniz. Ben ekliyorum. Lezzet konusu göreceli olduğundan onları tarife yazmadım. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Arif Aykın yazdı: Soğanı kullanıyoruz suyunu değil. İçerisine eklemek istediğiniz baharat varsa yenibahar, kekik gibi ekleyebilirsiniz. Ben ekliyorum. Eyvallah kardeşim. Bu tarifi hemen bu gün deneyeceğim. Tost makinesinde de pişireceğim. İnşallah. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Ayhan Asil yazdı: Eyvallah kardeşim. Bu tarifi hemen bu gün deneyeceğim. Tost makinesinde de pişireceğim. İnşallah. Pişman olmayacaksın Yalnız şuna dikkat et pekmez olayına Bizim evde geçen yaptığımda üzüm pekmezi kalmamış bende keçiboynuzu pekmezi koydum kuru gibi tuhaf oldu. İstersen soğanın suyunu %100 sıkmayı deneme senin zevkine bağlı olarak biraz daha sulu bırakabilirsin. Hamburger mi yapacaksın yoksa ki normal köfte olarak mı? Ona göre ekstra tarif vereceğim. Birazdan yemekler başlığında tatlı konusu açacağım Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Aslında baharatlar kadar lezzet ette de olacak Antrikot iri kesim veya Kuzu But ile güzel bi kuyruk yağı sadece tuz ve kırmızıbiberle bile çok güzel olabiliyor. Yanına patlıcan domates biber sarımsak acı biber közlemesinden ezme yap bitti gitti. Eti yumuşak ateşte çok yellemeden sakin pişirmek gerekiyor işte o köz için ben asma kökü kullanıyorum. İnanılmaz bir közü oluyor ve köz kendi pişiriyor ateşin geçmesi söz konusu değil. Elbette asma kökü bulmak epey bi mesele, velhasıl etin içi kapkara olunca sertleşiyor tüm suyunu bırakıyor. Sıkınca içinden biraz su gelmesi lazım suyun renginin de pembeden kahverengiye çalar gibi olması gerek. O sanılanın aksine kan değil et suyu gibi bir sıvı bol protein kaynağı çok pişirerek besin değerlerini de öldürüyoruz hazmı da zorlaşıyor kuruduğu için. 1 Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Çağrı Alaf yazdı: patlıcan domates biber közle Onlar olsa benim gözüm eti enson görür Oruçlu oruçlu ağzım sulandı 😒 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Ercüment Yıldırım yazdı: Onlar olsa benim gözüm eti enson görür Abi inan çevremdekilerde öyle diyor. Organizasyonlarda Et kalıyor közlenmiş salata kalmıyor. / Evde ocak üzerinde de yapabilirsiniz kışın mecbur ocakta yapıyordum ben közde ki tadı vermiyor ama Apartmanda,yasakta veya kışın günü kurtarıyor. Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Abi inan çevremdekilerde öyle diyor. Organizasyonlarda Et kalıyor közlenmiş salata kalmıyor. / Evde ocak üzerinde de yapabilirsiniz kışın mecbur ocakta yapıyordum ben közde ki tadı vermiyor ama Apartmanda,yasakta veya kışın günü kurtarıyor.Bizim o taraf evet öyleNeyse ki çevremde fırınlar var götürüyorum 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Çağrı Alaf yazdı: Abi inan çevremdekilerde öyle diyor. Organizasyonlarda Et kalıyor közlenmiş salata kalmıyor. / Evde ocak üzerinde de yapabilirsiniz kışın mecbur ocakta yapıyordum ben közde ki tadı vermiyor ama Apartmanda,yasakta veya kışın günü kurtarıyor. Ben geçen sene ne zaman pikniğe gitsem 5 kg patlıcan aldım toplam 20 kg. Közde işim bitince attım hepsini közledim. Poşete koyup evde güzelce temizledikten sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa kaldırdık. 1 poşetimiz kalmış sadece Patlıcan için ben; 3 adet patlıcana tekabül edecek şekilde buzluktan çıkartıp dilimliyorum ince ince, 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 yemek kaşığı zeytin yağı Taze nane Tuz Pul kırmızı biber, 6-7 diş sarımsak rendesi Bunları karıştırıyorum çok lezzetli oluyor deneyebilirsiniz Mübarek ramazan ayında kim açtı bu yemek konularını @Eyüp Çetin niye böyle bir işe kalkıştın ki 3 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Arif Aykın yazdı: Ben geçen sene ne zaman pikniğe gitsem 5 kg patlıcan aldım toplam 20 kg. Közde işim bitince attım hepsini közledim. Poşete koyup evde güzelce temizledikten sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa kaldırdık. 1 poşetimiz kalmış sadece Patlıcan için ben; 3 adet patlıcana tekabül edecek şekilde buzluktan çıkartıp dilimliyorum ince ince, 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 yemek kaşığı zeytin yağı Taze nane Tuz Pul kırmızı biber, 6-7 diş sarımsak rendesi Bunları karıştırıyorum çok lezzetli oluyor deneyebilirsiniz Patlıcan yumuşacık ve çok hafif oluyor buzlukta bekleyince. Yoğurtlu yememiştim hep etin yanına yaptığım için ete tadı geçmesin diye ama meze olarak güzel olabilir her şeyi birden karıştırmak yerine mezeyi hazırlayıp sarımsaklı yoğurt gezdirilebilir üzerine Yorum bağlantısı
Aydın Sert 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Sırf mangal hararetimizi bir nebze de olsa gidermek için linkteki ürünü aldım. Çok memnunum. Tabi ki köz tadını vermiyor fakat en yakın tadı sağlıyor. Avantajı, rezistansı üstte olduğu için pişen yiyeceğin yağı yanmıyor ve duman olmuyor. Ayrıca içindeki tel çiftli klasik mangal teli. Bir taraf pişince diğer taraf için teli komple çevirebiliyorsunuz. Alt kısma bir miktar su koyunca pişen yiyecek kuru da olmuyor. Yorumlar kısmında fotoğraflarla beraber değerlendirmeli görebilirsiniz https://www.hepsiburada.com/taner-kebapci-elektrikli-izgara-mangal-cift-telli-pm-HB00000NXFP3 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 30 Nisan 2021 Yazar Paylaş 30 Nisan 2021 Arif Aykın yazdı: Bunları karıştırıyorum çok lezzetli oluyor deneyebilirsiniz Mübarek ramazan ayında kim açtı bu yemek konularını @Eyüp Çetin niye böyle bir işe kalkıştın ki Forumda baktım ki her muhabbet mangala geliyor ben de bu tarifi vereyim dedim. Hem fena mı iftarda yaparsınız. 😊 2 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Arif Aykın yazdı: Masterchef de izlemedin mi hiç ebrar eti pişiriyorsun hafif. Bir tencere içerisinde de talaş yakıyorsun ama tam yanma olmadan kapağı kapatarak oksijensiz bırakıp söndürüyorsun. Sonra çilingir süzgeç artık ne deniyorsa ondan koyup üzerine etini koyup tencere kapağını kapatıyorsun. Tütsülemiş oluyorsun eti ve odun kokusu tadı veriyor. Abi ben onu yapıyorum bile masterchefin delisiyim bu arada talaş ile uğraşmamak için bi düğmeyle halledilen bi teknoloji geliştirirlermi diye yorum yaptım sadece 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Çağrı Alaf yazdı: Patlıcan yumuşacık ve çok hafif oluyor buzlukta bekleyince. Yoğurtlu yememiştim hep etin yanına yaptığım için ete tadı geçmesin diye ama meze olarak güzel olabilir her şeyi birden karıştırmak yerine mezeyi hazırlayıp sarımsaklı yoğurt gezdirilebilir üzerine Ben zaten genelde beyaz içecek yanında yapıyordum bunu sonrasında normal et yemeklerinin yanında veya misafir çağırdığımızda soğuk zeytinyağlı meze olarak koyuyoruz sofralarımıza Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Arif Aykın yazdı: Ben zaten genelde beyaz içecek yanında yapıyordum bunu sonrasında normal et yemeklerinin yanında veya misafir çağırdığımızda soğuk zeytinyağlı meze olarak koyuyoruz sofralarımıza Ayran + yoğurtlu patlıcan 🤔🤔😁 Arif abi tarif hazinesi var sende sanırım Yorum bağlantısı
Recommended Posts