Arif Aykın 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Dün akşam denedim hanımda bende hayran kaldık. Çok fazla vakit almayan ve aman aman da masrafı olmayan tatlı. Hem çok hafif hem çok güzel Herhalde dün akşam 15-20 adet tükettim Malzemeler 400 gr taze kadayıf 250 gr tereyağ Fındık (isteğe bağlı alacağı adete göre değişebilir ben 1 adet kullandım 2-3 adet koyulabilir) Zenginliğinize bağlı 200 gr Fındık ezmesi (Bizim evde krema olarak vardı Ül... marka, Parça fındıklı istediğimden dolayı fındıkları robotta çektim ince halde krema ile karıştırıp öyle kullandım) Şerbeti İçin 3 Su bardağı süt 1.5 su bardağı şeker Yapılışı Tereyağını ocağa alarak yakmayacak şekilde eritelim, Kare veya yuvarlak tepsi altını eritilmemiş tereyağı ile yağlayalım hafif, Kadayıfları bir kaba alalım ve üzerine erittiğimiz tereyağını dökerek karıştıralım. Kadayıfların hepsini yağlandığını görelim fakat parçalamayalım. Kadayıfları 2 veya 3 parmağa dolayıp ortası boş şekilde tepsiye dizelim. Bu işlemi bütün kadayıf bitene kadar yapalım. İçi boş olan kuş yuvalarının içine (ben çay kaşığı kullandım sizler sıkma torbası kullanabilirsiniz hangisi kolaya gelirse) yarım çay kaşığı kadar fındık ezmesi koyuyoruz. Üstlerine 1 adet fındık yerleştiriyoruz. 180 derece ısıtılmış fırına kadayıflarımızı koyuyoruz. Yaklaşık 30 dk fırında kalıyor. Fırından fırına değişiklik gösterdiği için kadayıflarımız kızarana kadar pişiriyoruz. Kadayıflar fırında olurken sütümüzü ve şekerimizi ocağa alıp kaynatıyoruz. Kaynama sonrası 5 dk daha orta ateşte kaynatarak altını kapatıyoruz. Fırından aldığımız kadayıfları 5 dk dinlendirdikten sonra üstüne şerbeti döküyor ve tepsiyi streç film veya başka bir tepsiyle üstünü kapatıyoruz. Afiyet olsun Fotoğraflar temsilidir. Bu şekilde olacaktır. İnternetten alınmıştır. 9 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Yufka ile olan Bülbül yuvası onu biliyorum da bu da kadayıfla kuş yuvası oluyormuş yeni öğrendim. Dün 2 kilo kadayıf almıştım yasak başlayacak diye tatlı rezervim bitince deneyeyim ama ben ceviz atarım herhalde. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 30 Nisan 2021 Yazar Paylaş 30 Nisan 2021 Çağrı Alaf yazdı: Yufka ile olan Bülbül yuvası onu biliyorum da bu da kadayıfla kuş yuvası oluyormuş yeni öğrendim. Dün 2 kilo kadayıf almıştım yasak başlayacak diye tatlı rezervim bitince deneyeyim ama ben ceviz atarım herhalde. Cevizi de çekip çeviz kreması yapabilirsiniz yada içerisine sadece ceviz koyabilirsiniz. Ben fındıklıdan pişman olmadım eminim sizde cevizlide pişman olmayacaksınız. Fakat önce isterseniz bunu yapın taze olması daha sağlıklı kırılabilir diğer türlü. Benim buzlukta 1.5 kilograma yakın varken (künefe yapmak için ) yine de aldım. 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Bana diyene bak. Ağzım sulandı. 😊 @Arif Aykın 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Furkan Sumer yazdı: öyle ölmem pompalıyla vur.. 😒 +1 Arif bey, seni bir tenhada yakalamim. 😄 Tarifler harika yaaaa. hepsini not ediyorum. Yapınca burada fotoğraf paylaşmazsam neyim. 1 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 30 Nisan 2021 Yazar Paylaş 30 Nisan 2021 Furkan Sumer yazdı: öyle ölmem pompalıyla vur.. 😒 Ölmezsin ya evde kendin de yapabilirsin Eyüp Çetin yazdı: Bana diyene bak. Ağzım sulandı. 😊 @Arif Aykın Senin dediğini yapmak için dışarı çıkmanın serbest olması lazım benim ki için imkanlar açık Ayhan Asil yazdı: +1 Arif bey, seni bir tenhada yakalamim. 😄 Tarifler harika yaaaa. hepsini not ediyorum. Yapınca burada fotoğraf paylaşmazsam neyim. Sabırsızlıkla bekliyorum Ayhan Asil yazdı: İnsana yapılır mı bu ya; bu saatte. Erken saatte paylaşım yaptım ki gün içerisinde yapılıp iftara yenilebilir. Bu arada ben dün akşam 18:30 da yapmaya başladım 19:00 gibi fırındaydı. 19:51 iftar vakti 20:30 da midedeydi Yani yapımı yaklaşık 30 dk sürüyor. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Ayhan Asil yazdı: +1 Arif bey, seni bir tenhada yakalamim. 😄 Tarifler harika yaaaa. hepsini not ediyorum. Yapınca burada fotoğraf paylaşmazsam neyim. Ayhan abi bu hafta kebap bekliyoruz senden 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Ayhan abi bu hafta kebap bekliyoruz senden Seni mahçup edermiyim hiç, güzel insan, o iş bende 😉 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Arif Aykın yazdı: Senin dediğini yapmak için dışarı çıkmanın serbest olması lazım benim ki için imkanlar açık Kim demiş. 😊 https://youtu.be/Jfl-JgxM82U 2 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 30 Nisan 2021 Yazar Paylaş 30 Nisan 2021 Eyüp Çetin yazdı: Kim demiş. 😊 https://youtu.be/Jfl-JgxM82U Çok iyiymiş 😂😂😂 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Yani illa ortalıgı birbirine mi katalım? 😂 Biri bülbül yuvası yapar biri ceviz koyar, digeri sanki fındıklı daha iyi gibi der... Biri dömiglas soslu portakallı ordek yapar.. Aha bizde anca dondurulmuş küneyfe 😒 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 30 Nisan 2021 Yazar Paylaş 30 Nisan 2021 (düzenlendi) Alpay Sumer yazdı: Yani illa ortalıgı birbirine mi katalım? 😂 Biri bülbül yuvası yapar biri ceviz koyar, digeri sanki fındıklı daha iyi gibi der... Biri dömiglas soslu portakallı ordek yapar.. Aha bizde anca dondurulmuş küneyfe 😒 Yarın akşam gerçeğini yapıp koyarım el emeklerimle yapar yerim 😂😂😂 mozerrella peyniriyle yapıyorum. 4 kişilik künefe tepsisine 2 kişi yiyoruz 😂😂😂 Dondurulmuş falan uğraşma tarifini vereyim kendin yap 😂 30 Nisan 2021 tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar 30 Nisan 2021 Paylaş 30 Nisan 2021 Erzurumlu olarak kadayıfı ramazanda su gibi tüketiyoruz genelde dolmasını yapıyoruz ama bu tatlıyı da Ömür Şefin paylaşımlarında görmüştüm. En yakın zamanda bi deneyelim. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 1 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 1 Mayıs 2021 Osman Nuri Köknar yazdı: Erzurumlu olarak kadayıfı ramazanda su gibi tüketiyoruz genelde dolmasını yapıyoruz ama bu tatlıyı da Ömür Şefin paylaşımlarında görmüştüm. En yakın zamanda bi deneyelim. Bende Ömür şefin tarifiyle yaptım zaten ilk kez denedim ve efsane oldu Fakat ben gramajları falan değiştirerek yaptım. Bu arada zevktir tabi ama erzurum dolma kadayıfı sevemedim. En ünlü yerinden de yedim erzurumda bi çekiciliği gelmedi. 1 Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar 1 Mayıs 2021 Paylaş 1 Mayıs 2021 Arif Aykın yazdı: Bende Ömür şefin tarifiyle yaptım zaten ilk kez denedim ve efsane oldu Fakat ben gramajları falan değiştirerek yaptım. Bu arada zevktir tabi ama erzurum dolma kadayıfı sevemedim. En ünlü yerinden de yedim erzurumda bi çekiciliği gelmedi. Kızartma bir tatlı olduğu için öyle aman aman bi çekiciliği yok haklısınız. Biz de daha çok gelenek gibi olmuş. Ramazan’da kadayıf tatlıları tüketiliyor 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 5 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 5 Mayıs 2021 Kuş yuvaları girdi fırına iftara hazır inşallah 😂 Karabük’te olan varsa gelsin vereyim☺️ 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts