İçeriğe Yönlendir

Künefe Yapımı


Arif Aykın

Recommended Posts

Köksal Yılmaz
Hazır yufkacılardan alsaydınız kadayıfı keşke şahsen ben bunlara çok güvenemiyorum tazelik konusunda. Mozzeralla Carrefour ve Migros’ta bulunuyor.
Bekleniyor akşam resimler bende yapayım bari tekrar da konu sahibi olarak eksik yanım kalmasın [emoji23][emoji23][emoji23]
Evdekal :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Köksal Yılmaz yazdı:

Evdekal :)

Peki öyleyse 😂 o zaman fazla fazla alıp buzluğa atarsın sonrasında kesmek yerine avuç içinde ovalamak daha iyi oluyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Fatih Evcin yazdı:

parçaladım siparişi ya hallettim :) 

Bi lokma künefe yiyecen ortalığı ayağa kaldırdın Fatih Bey:)

  • Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Emre Şimşek yazdı:

Bi lokma künefe yiyecen ortalığı ayağa kaldırdın Fatih Bey:)

pis bogazlık kirmızı cizgimiz. piliiiiz 🙄

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

…yükleniyor…
 

 

fzqtflb.jpeg

Emre Şimşek yazdı:

Bi lokma künefe yiyecen ortalığı ayağa kaldırdın Fatih Bey:)

Tatlı için herşey yapılır.

Alpay Sumer yazdı:

pis bogazlık kirmızı cizgimiz. piliiiiz 🙄

Piliiizz derken cossss künefenin üstüne dökünce çıkan sesi mi yazmak istedin abi 😅

  • Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Emre Şimşek yazdı:

Afiyet olsun 🤤 

Beraber olsaydı ama artık buluşmada 😌

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Arif Aykın yazdı:

Beraber olsaydı ama artık buluşmada 😌

Lütfen zoom’da olmasın.

 

Allah’ım ne olur zoom’da toplanmayalım artık 😖

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Tatlı olayında özellikle birisi soğuk birisi sıcak olur. Baklava kadayıf gibi tatlılarda yani soğuk yenilenlerde fırından alınca 5 dk bekletilir ilk sıcağını atsın diye sonrası soğuk şerbet dökülür. Künefede sıcağını atması beklenmeden soğuk dökülür makbulü budur ama ılıkta dökülebilir. Her ikisi de çok sıcak olursa döker dökmez hamurlaşır.

Köksal Yılmaz yazdı:

Şerbet neden soğuk?

 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Evet peyniri ayarladım ama kadayıf yarın gelecekmiş :( süthaneden taze alıp yarın akşam yaparken foto atacağım.
Dikdörtgen bir tatlı planlıyorum :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fatih Evcin yazdı:

Dikdörtgen bir tatlı

kenarları kıtır olur ama

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Fatih Evcin yazdı:

Evet peyniri ayarladım ama kadayıf yarın gelecekmiş :( süthaneden taze alıp yarın akşam yaparken foto atacağım.
Dikdörtgen bir tatlı planlıyorum :)

Neyde Yapacaksın borcam mı?

Köksal Yılmaz yazdı:

Şerbet neden soğuk?

Nedir son durum?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Nedir son durum?
Tavada yaptık ilk denemeyi kadayıf pek tutmadı birbirini kuru kadayıf aldım ondan mı acaba. Tadı güzeldi şekli biraz dağınık oldu, yapılırken çekmiştim.

cbd143ad95ad1857fc1396cb3e17fcfb.jpg
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Köksal Yılmaz yazdı:

Tavada yaptık ilk denemeyi kadayıf pek tutmadı birbirini kuru kadayıf aldım ondan mı acaba. Tadı güzeldi şekli biraz dağınık oldu, yapılırken çekmiştim.

cbd143ad95ad1857fc1396cb3e17fcfb.jpg

Kadayıfları eritilmiş tereyağıyla yağlamadın mı? 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Kadayıfları eritilmiş tereyağıyla yağlamadın mı? 
Yağladık aslında ama tereyağ mı az oldu acaba? Sağdaki parçanın yarısını geri aldım, ikinci tarafını pişirirken kullandım, ordan hesapla default_smile.png

a0ce4e71a1eaa0b8d2f85b72c68ad8c1.jpg
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Köksal Yılmaz yazdı:

Yağladık aslında ama tereyağ mı az oldu acaba? Sağdaki parçanın yarısını geri aldım, ikinci tarafını pişirirken kullandım, ordan hesapla default_smile.png

a0ce4e71a1eaa0b8d2f85b72c68ad8c1.jpg

Biraz az olmuş gibi sanki abi ben bunun 2 katı kadar ekliyordum

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Köksal Yılmaz yazdı:

Yağladık aslında ama tereyağ mı az oldu acaba? Sağdaki parçanın yarısını geri aldım, ikinci tarafını pişirirken kullandım, ordan hesapla default_smile.png

a0ce4e71a1eaa0b8d2f85b72c68ad8c1.jpg

Sen yanlış yapmışsın herhalde. Şimdi olay şu aslında tereyağını erittin. Kadayıfları bir kabın içerisine koyduk ve içerisine erittiğimiz tereyağını koyuyoruz ve harmanlıyoruz tereyağını emecek zaten kadayıf. (Kuru hazır nasıl olur bilmiyorum) sonra yapacağımız kabın altını yağlıyoruz ve kadayıfı seriyoruz sonra peynir sonra tekrar kadayıf. Sen tavada yapmışsın tavanın üstüne düz tabak koyup ters çevirip sonra tavayı tekrar yağlayıp pişmeyen yüzeyi alta gelecek şekilde geri koyman lazım. Kapakla olur diyenler var ama bence kapakla olmaz kapaklar içe doğru eğiktir o yüzden şekilde çok bozukluk olur.

Çağrı Alaf yazdı:

Biraz az olmuş gibi sanki abi ben bunun 2 katı kadar ekliyordum

Siz komple karaciğer falan ne varsa yağ yapacaksınız anlaşılan.

Ben 4 kişilik yapıyorum da o tavanın yarısı kadar yağ kullanıyorum belki ondan da az 😂😂😂

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Siz komple karaciğer falan ne varsa yağ yapacaksınız anlaşılan.
Tam da bu şekilde yaptık ama dediğim gibi oldu. Kendi tabağı olsa daha derli toplu durur dağılmazdı sanki. Kuru kadayıf ve tereyağ miktarı da etkendir tabi
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Arif Aykın yazdı:

Siz komple karaciğer falan ne varsa yağ yapacaksınız anlaşılan.

10 kadayıfa 4 Yağ konur abi, Yarım kiloya 200-250 Gram yağ eklenmesi gerek. Köksal abi 100 gram kadar yağ eklemiş iki katı 200 gram eder tarif tutuyor

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Köksal Yılmaz yazdı:
Arif Aykın yazdı:
Siz komple karaciğer falan ne varsa yağ yapacaksınız anlaşılan.

Tam da bu şekilde yaptık ama dediğim gibi oldu. Kendi tabağı olsa daha derli toplu durur dağılmazdı sanki. Kuru kafayıf ve tereyağ miktarı da etkendir tabi

O zaman kuru kadayıf büyük etken oldu sanırım. Künefe tabağı olmadığından bir nevi peynir eridikçe kadayıfların üzerinde kayarak genişlemiştir tava yayvan yapıya sahip olduğundan. Bu ne alırsan 1 TL mi 5 TL mi ne yerler var ya aslında oralarda tepsi vardır yada tabak çanak satan yerlerde. Tanesi 3 TL mi ne Karabük’te 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Çağrı Alaf yazdı:

10 kadayıfa 4 Yağ konur abi, Yarım kiloya 200-250 Gram yağ eklenmesi gerek. Köksal abi 100 gram kadar yağ eklemiş iki katı 200 gram eder tarif tutuyor

Ben gram bilmem 250-300 grama 1 -1.5 kaşığı hakiki tereyağ eritiyorum cıvık cıvık oluyor resmen bekletiyorum biraz kadayıflar iyice çekiyor sonra tekrar karıştırıyorum yoksaki topak topak oluyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...