İçeriğe Yönlendir

Fiesta IV Lastik Hava Basınç


Serkan Çeliktaş

Recommended Posts

Serkan Çeliktaş

Merhabalar

Ford Fiesta Flair 1,25,165/70/r13 lastik için kullanım klavuzunda  normal yük 3 kişiye kadar  ön 31 arka 26 hava basımı yazılmış sizlerinde görüşünü rica ederim

Yorum bağlantısı
Serkan Çeliktaş

lastik alacağım, 4 mevsim mi alalım veya yazlık lastik mi

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Kocaeli'de kar yağar mı ya da buzlanma olur mu yollarda?

Eğer oluyorsa yazın yazlık kışın kışlık kullanın. Yok burada kar yağsa da tutmaz, buzlanma da olmaz diyorsanız 4 mevsim tercih edilebilir ama yine de güvenli seçenek yazın yazlık kışın kışlıktır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI
Serkan Çeliktaş yazdı:

lastik alacağım, 4 mevsim mi alalım veya yazlık lastik mi


Bende mantık olarak 4 mevsime yakındım ancak araştırınca çok gereksiz olduğu ortaya çıkıyor. Absürd bir kış görmüyor olduğunuz bölge. Kesinlikle yazlık tercih edin. 

 

Ön  31 

Arka 29-30 Basabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
ibrahim sarı

Ön arka 32, bazen ön 32 arka 30 genelde önde 2 kişi oluyoruz. 175/65/14 benim lastikler. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Kitapçıkta yazandan 2 psi fazla hava basın en fazla. Daha fazla olursa özellikle uzun yolda araç çok zıplar, ayrıca gereksiz yere süspansiyonu zorlarsınız

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Normalde önlere arka lastiklere göre daha fazla hava basılır ve araca kaç kişi bineceği, bagajın ne kadar yüklü olacağına göre değişiklik gösterir. Ben 175-65-14'e 32 basıyorum 4 tekere de. Kitapçığın dediği tek kişi bir el çantasına 31 ön 29 arka. 

 

Şayet Antalya-Aydın gibi kar yağsa dahi hemen eridiği bir yerde yaşıyorsanız 4 mevsim hem ekonomik hem rahat. Bir defa 4 tane alırsınız eskiyene kadar gider. Ama kışın iç anadolu doğu gibi illere gitmeniz gerekirse baya sıkıntı olur. Şehir içi kullanılacaksa 4 mevsim en mantıklısı.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Süleyman Can yazdı:

Antalya-Aydın

Yazın 4 mevsim sıkıntı oluyor 40 derece sıcaklarda. 4 mevsim bizim kayınpeder gibi Antalya Korkuteli nden çıkmayan (yazın Antalya'dan 10 derece serin, kışın toplasan 1 hafta kar durmaz) uzun yolu olmayan, bağ bahçeye gidene bir araç için mantıklı ama diğer türlü yazlık/kışlık en temizi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay

01 model ka ya geçen ay falken marka lastik aldım oldukça memnunum sessiz  bir lastik . 165 60 r14 aldım yazlık lastik. sizin fiestaya da bence 14 inç gider.tavsiye ederim. 4 mevsim yerine yazlık lastik alın bence

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...