İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta 1.4 2005 Tdci Radyatör Damlama Problemi


Naci Akdoğan

Recommended Posts

Naci Akdoğan

Arkadaşlar iyi bayramlar; yaklaşık 2.5 ay önce arabanın önünden kırmızımsı su damlıyordu hemen sanayiye gittim radyatör çatlak dediler yenisini alıp değiştirdik.
Dün sabah aracın ön tamponun oraya baktığımda yine ıslaklık vardı eğildim baktım yine radyatörden galiba su damlıyor gibiydi fotolarını çektim yükledim.

Bir radyatör 2.5-3 ayda bozulur çatlar mı yoksa birisi bilerek zarar mı veriyor park halindeyken böyle bir şey mümkün mü sizce aklım almadı. Damlayan sıvı yağ gibiydi ayrıca pembe renkli direksiyon hidroloği olabilir mi yani yerden elimi sürdüğümde kaygandı. Genelde arabayı az Km sürüyorum iş yerim 5 km en son park etmeden önce baya bir işim vardı gün boyu kullanmıştım arabayı.
Araç suyunu kontrol ettim hiç bir eksilme yok şuan için en azından belki de yeni damlamaya başladığı için.
Herhangi aklınıza gelebilecek bir fikir var mı başka radyatör çatladıysa eğer niye bu kadar kısa sürede oldu yine birinin bilerek zarar vermek istediğini düşünsen nıye radyatöre zarar versin anlamadım.
https://klasresim.com/i/tMhZr
https://klasresim.com/i/tMOS7
https://klasresim.com/i/tMfBc

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

Hidroliğe benzemiyor. Radyatör giriş çıkış hortumlarını kontrol eder misiniz? Kelepçesinden kaçıyor olabilir. 

Radystör yan sanayi ise pek dayanaklı olmaz ama bu kadar çabuk bozulmaması lazım. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Naci Akdoğan

evet radyatör yan sanayiydi alırken öyle dediler. Bu kadar çabuk bozulacağına bende ihtimal vermiyordum. Şaşırdım, inşallah hortumlar felandır.

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

antifirz, radyatörün cercevesindeki vidalar deliyordur bir vida büyük geliyor iyice kontrol ettirin sıfır ben cok değişim yaptım kendi aracıma müsteri araclarına böyle geri patlayan dönen olmadı en az 10 yılgider

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...