Çağlar Bayur 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Haluk Şentürk yazdı: Abi daha bugün yaşanan olay. Aracın bakımı vardı, Mann filtre mobil yağ falan aldım gittim. Bakım esnasında bir baktım benim filtrelerden birini çocuk rafa koydu . Yağ filtresini değiştin mi dedim. Değiştim dedi.kutusunu gördüm de dedim. Yok abi değiştirdim dedi. Ben de belki de doğrudur diye ısrar etmedim ama çöpe falan bakıyorum, tezgahtaki filtreye bakıyorum. Tek Mann filtre rafta duruyor. Killandim tabiki. Meğer başta benim getirdiğim yağ filtresini görmemiş, adını duymadığım başka marka filtreyi takmış. İş bitince farketmis, çaktırmadan benim filtreyi ortadan kaldırıyor. (yemeğe çıktığında iş yeri sahibine sordurdum o öğrendi) Ya de ki bana yanlışlık oldu. Yok söylemiyor da. Patron ne yapalım dedi. Ben de sökülsün Mann takılsın dedim. Neyse iş öyle çözüldü. Ama kıl müşteri olduk yine. o benim başıma doğuş maslakta geldi, ilk bakımımız, kılın kılı gelmiş haberleri yok, bakımdan alıp hava filtresini açtım, filoya takılan çin malı birşey çıktı, yağ filtresi de yanlış tip idi.... olması gereken ile değiştirdi yol servisi şikyaetim ile vesile ile bakım yapılırken ben de yedek parça müşterisi olarak 1 adet elden hava filtresi satın almıştım, o fiziksel delil oldu itirazımı yaparken 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Çağlar Bayur yazdı: o benim başıma doğuş maslakta geldi, ilk bakımımız, kılın kılı gelmiş haberleri yok, bakımdan alıp hava filtresini açtım, filoya takılan çin malı birşey çıktı, yağ filtresi de yanlış tip idi.... olması gereken ile değiştirdi yol servisi şikyaetim ile vesile ile bakım yapılırken ben de yedek parça müşterisi olarak 1 adet elden hava filtresi satın almıştım, o fiziksel delil oldu itirazımı yaparken Filoya Çin işi filtre takıp sonra garantiden işlem yapıyorlar mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Selim Bilgin yazdı: Filoya Çin işi filtre takıp sonra garantiden işlem yapıyorlar mı? yapabilir , dökme yağ kullanan muhtelif servis bile var, Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Şimdiye kadar edindiğim tecrübe çok güvendiğin usta dahi olsa aracın başında bekleyeceksin ve tamiri 1 usta yapacak, gördüklerimi ve yaşadıklarımı uzun uzun anlatmak istemiyorum, zaten herkes bir şekilde yaşamıştır, işini doğru ve temiz yapanlar da var, en son yaşadığım olayda arka fren kaliperi sıkıyordu. Ben de tamir takımıyla tamir etme yoluna gittim, 140 tamir takımına verdim, 3. mekanda çözüme ulaştım, 1.mekanda aracın başında dururken tekerleri kontrol ettim sağ arkanın çok zor döndüğünü gördüm, sordum usta söktü birşeyler yaptı biraz açılır gibi oldu, değiştirmemi tavsiye etti, amma ben tamir yolunu seçtim, 2.mekan frenci tamir ettim deyip, el freni yayını bile 2 saatte takamadı, yayı bozdu, oldu deyip hiç tamir etmeden 140tl mi aldı, araba 5 km gitmeden çok fren yapmasam da sıkışan disk elle tutamayacak kadar ısınıyordu ama ben aracı kullanmadan başka frenci aradım, 3 mekan frenci merkezi açtı ve tamir etti, sağolsun, hem de daha uygun fiyata. Fren merkezini değiştirebilirdim ama orjinal tamirli de olsa orjinaldir diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Çağlar Bayur yazdı: yapabilir , dökme yağ kullanan muhtelif servis bile var, malzemeyi sen al onlar taksın, bitti gitti Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: malzemeyi sen al onlar taksın, bitti gitti sanayide olur o , araba sahiplerinin ötenazisi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Çağlar Bayur yazdı: sanayide olur o , araba sahiplerinin ötenazisi ben yetkili baba servisleri şeyettiydim yalnız, sanayide pek işim olmaz çok enderdir, rot balans lastik tamiri parça alımı falan anca... zaten arabada yenidir 10 sene tık demez, bak buda iyi taktik haa, sıfır alıyorsun bozulmuyor, 10 sene dolunca yolluyorsun Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: ben yetkili baba servisleri şeyettiydim yalnız taze rönoğ müşterisi olunduğu hemen anlaşılıyor, o rahatlığı ararsın, eski servis sistemini unut. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: taze rönoğ müşterisi olunduğu hemen anlaşılıyor, o rahatlığı ararsın, eski servis sistemini unut. hadi ya, son renoğum olmasın bu renoğğ, dur bakalım hele servis zamanı gelsinde.... Aaa dur sen, Selçuğun bakım zamanı gelmişti, onu kurban edelim, yağını alıp gitsin bakalım neler olacak Dönüp doşalıp Ford a dönmeyelim haa, zaten Pumada bir acaba durumum vardı 21 Mayıs 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Usta-çırak ilişkisinden ziyade, süreklilik problemi var. Gittiğin tamircideki çıraklar genelde sonraki sene olmuyor. Sürekli çırak değişimi oluyor. İş pratiğe dökülmedikçe teoriyle pek çözülmüyor ama eğitim mutlaka gerekli. Bence çırağın kalitesinden ziyade işi neden bırakıyorlar veya değiştiriyorlar onu bulmak lazım. Çünkü sabit bir yerde çalışan çırak akli sorunları yoksa illaki ustalaşır. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Ben yaparım da ben diğerlerine benzemem. Çoğu elektrik mühendisi arkadaş sigorta değiştiremez. Kablo sıyıramaz. Çocukları eğitirken motive de etmek lazım. Biz biraz üniversitede ona gayret ediyoruz, bilgisayarda nisbeten kolay elektronikte şöyle böyle ama genel kanı masa başı işe geçeyim olduğundan hiç kimse elimi kirleteyim diye bir merak içine girmiyor. evet görevi değil, evet bilmek zorunda da değil ama merak niye etmiyor önemli konu. Bizim sektörde en önemli şey merak. Merak etmeyen işi yapamıyor. Meraktan sonra öğrenme kapasitesi geliyor. Ben sinema-tv mezunuyum ama hayatımın mottosu "acaba bunun içinde ne var" oldu hep. Hem mesleğime hem de okuduğum bölüme bu motto ile yaklaştım. Filmler nasıl çekiliyor diye okula girdim, bilgisayar nasıl tamir oluyor diye mesleğe girdim. İnanıyorum, Servet abi'nin de mottosu "acaba bunun içinden nasıl duman çıkartırım" olmalı 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Servet Aydın yazdı: Duman olmadan meslek olmaz Bob marley de dahil mi abi? 1 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Çağlar Bayur yazdı: o benim başıma doğuş maslakta geldi, ilk bakımımız, kılın kılı gelmiş haberleri yok, bakımdan alıp hava filtresini açtım, filoya takılan çin malı birşey çıktı, yağ filtresi de yanlış tip idi.... olması gereken ile değiştirdi yol servisi şikyaetim ile vesile ile bakım yapılırken ben de yedek parça müşterisi olarak 1 adet elden hava filtresi satın almıştım, o fiziksel delil oldu itirazımı yaparken Abi Samsun da meşhur bir Opel & chevrolet özel servisi bu işi tezgaha çevirmiş. orijinal parçayla bakım için para ödüyorsun, (hele de aracın yanında değilsen) ama onlar yan sanayiyi döşüyorlar. yakalanmazlarsa sıkıntı yok yakalanınca da çocuklar yanlış anlamış deyip özür diliyorlar. Kendim yakaladım, yağ filtresini göremedim ama hava ve polen çakmaydı. verdim veriştirdim. Oranın daimi müşterileri iki arkadaşıma da dikkat edin dedim, ikisi de mağdur olacaklardı. Uyarımla yırttılar. hatta biri ortalığı ayağa kaldırınca ücretsiz bakım hediye ettiler. ben bir daha uğramadım tabi ki. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Haluk Şentürk yazdı: yakalanmazlarsa sıkıntı yok yakalanınca da çocuklar yanlış anlamış deyip özür diliyorlar. o tip nler neler var, çalışan da kendine de ayırabilir, bayi sahibi kendine de ayırabilir, distribütördeki serviste ki ile anlaşır.... distribütör işin içinde olmaz ama 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 400 liraya bakım yaptırmış iş yerinden bir arkadaş bugun orjinal parçalarlaymış 😂 dedim çok iyi yapmışsın en doğrusu sensin 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Ali Gök yazdı: 400 liraya bakım yaptırmış iş yerinden bir arkadaş bugun orjinal parçalarlaymış 😂 dedim çok iyi yapmışsın en doğrusu sensin lada? Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 400 liraya bakım yaptırmış iş yerinden bir arkadaş bugun orjinal parçalarlaymış [emoji23] dedim çok iyi yapmışsın en doğrusu sensinYag acik 10/40 tir abi hava filtresine kompresörle hava tutmustur , yag ve yakit filitresini degistirmemistir. Yorum bağlantısı
Ali Gök 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Çağlar Bayur yazdı: lada? 2010 honda civic Yorum bağlantısı
Ali Gök 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Selim Bilgin yazdı: Sadece işçiliktir? Yok normal bakım daha doğrusu bakım olduğunu sanıyor mevcut parça fiyatlarıyla olacak iş değil Ne olduğu belirsiz yağ ne olduğu belirsiz filtre takıp vermişler yapanın suçu yok yaptıranın var misal kırmızı etin kilosu 20 lira yazsa kasap bu arkadaş alır dana eti aldım der aynı mantık bu işte. Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Ali Gök yazdı: 400 liraya bakım yaptırmış iş yerinden bir arkadaş bugun orjinal parçalarlaymış 😂 dedim çok iyi yapmışsın en doğrusu sensin sadece yağa 275 lira ödedim. 100 lira işçilik alsa ,geri kalan 25 lira ile filtre yerine bulaşık süngeri takmıştır Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 22 Mayıs 2021 Paylaş 22 Mayıs 2021 Muhammet Ali Deli yazdı: Genel itibariyle tamircilik zaten yok. Bence bu isim değişmeli parça değişimci filan olabilir. Babam 99'a kadar Adana'da kendi dükkanını işletti ben ilkokula başladığımda kapatmıştı dükkanı. Kaymakamından milli eğitim müdürlerine özel şirket şeflerinden incirlikteki amerikalıların araçlarına kadar sağlam da müşteri kitlesi vardı. Serviste yapılamayan bir mercedesin bile motorunu yapmışlığı vardır. Dizelden pek anlamazdı şimdi sor benzinli oto tamircisiydim der hala Adanalılar bilir şimdiki Optimum'un olduğu yerdeydi dükkanı. Hep der babam şimdikiler tamirci değil sök takçı diye. Biz parçayı söker açar sorunu bulur tamir eder temizler takardık şimdikiler direk abi şu parça sorunlu alıp değişim yapıcaz diyor işin içinden çıkıyor diyor. Yetiştirdiği ustalar hala işine devam ediyor. 90larda 8 yıllık eğitim zorunlu olunca çırak bulamamaya başladı bir de yaşı ilerledi daha rahat olacağım bir iş yapayım dedi kapattı. Ben de bu düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum. Şimdiki tamircilere desen ki ya usta parçayı tamir kurtarmaz mı değişim şart mı diye üşeniyor ya da bilmiyor yüzünü buruşturuyor adamlar. Bu çırak çalıştırma mevzuu da işin kolaylığından nasılsa sök tak olayı 1 kere en cahiline 5 kere gösteriyor öğretiyorlar sonra işin başında bile durmuyorlar. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara filan kendi ustamı öneriyorum o da sök tak yapıyor kolay parçaları kalfaya yaptırıyor ama sürekli başında işin kontrol etmeden taktırmıyor, abi parça bol eskisi gibi değil hem yeni takmış oluyoruz diye aslında bir yerde haklı da olan gerekçeleri var ama tamircilik bambaşka bir şey bence. Aynı şey kaportacılar için filan da geçerli, aracın kapıyı bagaj kapağını filan vurdun içe büküldü diyelim çıkma yan sanayi ya da orjinal al ben takarım diyor. Elde alet edevat olduktan sonra internetten video izleyip çoğu insan takar zaten iyi usta eskisi gibi yaparım diyor yapıyor. Çok az kaldı nesli tükenmek üzere eski sağlam ustaların. Çok zor bulması da. Tabi sök takçılara göre istedikleri ücrette ona göre yüksek ama aracını gözün kapalı emanet et. Allah ihtiyaç hasıl etmesin ama olur da Adana'dan işinin ehli iyi tamir veya kaporta ustası ihtiyacı olan arkadaşlar olursa önerebileceğim birkaç usta vardır. Babam da senin gibi abi servise verdiydim arabayı babam da müsait alabilir misin gidip dedim sen git orayı karıştır tartışmıştı oradaki ustalarla filan ne biçim ustasınız diye abi gel sen yap demişler ben dizelden anlasam zaten size gönderir miyim demiş Acayip gıcık alıyorlar karışan müşteriden Babana sorarmısın hemşehrim balatacı metini tanırmı optimumun karşısında dükkanı vardı Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 24 Mayıs 2021 Paylaş 24 Mayıs 2021 (düzenlendi) Birisi kıdemli 3 çırak çalışıyor şuan aracımda, Usta her aşamada Sente kilitlerken özellikle elini attı. Başlarında durdu takıldıkları yerde devraldı. Getir götür yapan çırak ile 4 kişi Usta ile 5 Teknik Direktör edasıyla kitapçıkta yazanları ustaya söyleyen ben 6 😁 24 Mayıs 2021 tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts