İçeriğe Yönlendir

Fırında Levrek…


Arda Bülent Güzel

Recommended Posts

Arda Bülent Güzel

 

Bu konuyu açmak istememdeki en büyük neden evde kokusundan dolayı balık yapmak istemeyen arkadaşların korkularını gidermek içindir.

Yapılışı 3-4 kişilik

 

2 kg levrek (herhangi bir büyük balık olabilir)

Hakiki zeytin yağı

5-6 adet sarımsak

1 adet sıkılmış limon

Tuz karabiber ve pul biber

İçine biraz kekik yada defne yaprağıda konulabilir.

 

Balıkları iyice yıkadıktan ve iç organları temizledikten sonra suyunun süzülmesini bekliyoruz.

 

Geldik sosunu yapmaya.

Bir çay bardağı zeytinyağına sarımsakları rendeliyoruz sonra bir adet sulu limonu sıkıp ekliyoruz, ağız tadınıza göre karabiberi, pul biberi ve tuzu zeytinyağı karışımına karıştırıp iyice karıştırıyoruz arkadaşlar. Karıştırdıktan sonra defne yaprağı yada kekiği ekliyoruz. Karışım bittikten sonra balıklara bu karışımı yedirip bir saate yakın buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.

Dinlenme bittikten sonra fırın yağlı kağıdına ve onun üzerine alimünyum dolaya kağıda sarıyoruz. ( yağlı kağıda sarmamızın nedeni direk alimünyum kağıdın balığa değmesini engellemek. Alimünyum balığa geçmesini önlemek için) kağıda sardıktan sonra borcama yada fırın tepsisiyle 220 dereceye ayarlanmış fırına koyup 30-40 dakika pişiriyoruz. Pişirim bittikten sonra balığın üzerindeki folyoyu ve yağlı kağıdı kaldırıp bir 10 dakika daha fırında pişiriyoruz. Bunun nedeni balığı çıtır çıtır yapmak.

 

Hazırladığımız sos balıkla beraber pişirin inanılmaz güzel ekmekle banmaya doyamazsınız.

Gelelim şimdi fotolara

 

4cf2e415230beac4a97848d4cd2091f8.jpg

c0d0de6fccecc53c2f920462b7ef8161.jpg

71106b520ab9382e2631f21e41cbf6e4.jpg

a0bdd358de995873e7d5bfed9fcf77bb.jpg

f7b77fbcaac6c7a154f12bf55b529689.jpg

Kesinlikle en ufak koku yok. Ve çok sağlıklı herkese tavsiye ederim afiyet olsun şimdiden

 

  • Beğen 19
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

En sevdiğim konu gelmiş 🙂

Ellerine sağlık Bülent abi 🙂

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Afiyet olsun.
Canım ülkemde yarım kilo levrek 65 lira. Yiyemeyenlerin çoğunluğu kokusundan değil de maddi sebeplerden yiyemiyordur. Kokusunu bilmiyordur bile.

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel
En sevdiğim konu gelmiş [emoji846]
Ellerine sağlık Bülent abi [emoji846]

Teşekkürler oğuzkan kardeşim
soğan şart, ben çok severim

Renkler ve zevkler meselesi. Ben soğanla sarımsağı aynı yemekte pek beğenmiyorum. Ama. Olabilir neden olmasın. Patates biber bile konabilir.
Afiyet olsun.
Canım ülkemde yarım kilo levrek 65 lira. Yiyemeyenlerin çoğunluğu kokusundan değil de maddi sebeplerden yiyemiyordur. Kokusunu bilmiyordur bile.

Erdal bey Mersin deniz memleketi olduğu için bizim buralarda uygun. Birde benim kendi olta balıkçım var her cuma bana temizler getirir sağolsun. Kg Mersin’de 55 TL levreğin. Ama son derece haklısınız pahalılık hakkında
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yanına tereyğında kızartılmış ön haşlanmış patates... kırmızı pul biber kaplı offfff

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

Bu tarif balık restoranlarının tarifi, çupra, karakulak, yerli somon ve diğer büyük balıklar da aynı tarifle çok şahane olur, tarif için teşekkürler. 

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım

Bunun folyosuz halini yapıyorum.
Yanına soğan patates te çok yakışır.
Folyosuz yapmamın asıl sebebi gevrek bir deri oluşması ve tadı çok muazzam oluyor derinin.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Folyosuz altına patates üstüne soğan koyarak da tavsiye ederim. En güzeli de çipura ile oluyor. @Erdal Aydın çok güzel söylemiş. İlkokulda hep üç tarafı denizlerle çevrili cennet vatanımız diyerek büyüdük ama denizle kıyısı olmayan bir çok ülkeden pahalı yiyor bile olabiliriz balığı. Bu büyük ayıp sanki. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)

Birebir aynı yöntem ve tarifi uyguluyorum. Bir fark zemine patates ve soğanı dilimleyip döşüyorum. Balığın üstüne ise limon ve domates. Fırının harini sebzeler emiyor balık arada kalıyor

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Abi ızgara tarifin varsa öğrenmek isterim.
Kendimce biliyorum tarif, Çukurova çocuğuyum, İskenderun Körfezinin balığını çok yedim.
Fakat balık restoranlarının yaptığı kadar güzel olmuyor pişirdiklerim.

Emeğine sağlık, enfes görünüyor, deneyeceğim bu fırın işini de.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Abi daha bugün öğlen şirkette yaptırdım yedim ama görünce yine canım çekti. Eline sağlık.

 

Naçizane önerim folyo yerine başka çözüm bulman olur. Vücutta alüminyum birikmesi, sık kullanımda ise alüminyuma bağlı metal zehirlenmesi olduğu şeklinde sonuçlanan çokça araştırma var. Ben kapaklı borcamda yaptırıyorum. 

Erdal Aydın yazdı:

Afiyet olsun.
Canım ülkemde yarım kilo levrek 65 lira. Yiyemeyenlerin çoğunluğu kokusundan değil de maddi sebeplerden yiyemiyordur. Kokusunu bilmiyordur bile.

 

Ülkede ucuz bir şey kaldı mı ki? Biz VİP uçaklara ikram veririz şirkette, sonra oturur onların maliyet hesabını yapar excel'de maliyet tablosu oluşturur ticaret departmanına gönderirim. Onlar da fatura eder maliyete kar ekleyerek. Her geldiğinde neredeyse aynı ikramı alan bir uçak var, her sene gelir. 2019'da 1800 tl, 2020'de 3000 tl  maliyeti. Bu yıl henüz gelmedi ama can sıkıntısından güncel fiyatlarla baktım, 4 bin olmuş hemen hemen. Uçak maliyeti dediğime bakmayın, gidip marketten alışveriş yapıyoruz, sonra üretimde pişirip porsiyonluyorlar. Evin mutfağından çok farklı değil yani. 

 

Arda Bülent Güzel yazdı:

Ben söylemedim bir dublede ayran of ki offf

 

Ben içemedim ayran, balığa güvenemedim tazelik konusunda :( Yoksa balık + ayran vazgeçilmezimdir. 

İyi aklıma geldi, gidip hamsi ekmek + ayran yapayım yakın zamanda...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Celal Aydın yazdı:

Abi ızgara tarifin varsa öğrenmek isterim.
Kendimce biliyorum tarif, Çukurova çocuğuyum, İskenderun Körfezinin balığını çok yedim.
Fakat balık restoranlarının yaptığı kadar güzel olmuyor pişirdiklerim.

Emeğine sağlık, enfes görünüyor, deneyeceğim bu fırın işini de.

 

Aşçı arkadaşın ızgara tavsiyesidir: balığın ızgarada pişmiş olan tarafına balığı çevirdikten sonra eser miktarda halis tereyağı sürmek. Balığın sıcaklığı ile eriyecek. 

 

Bu arada yağlı balıklar daha iyi oluyor ızgarada. Somon tavsiyedir.

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Celal Aydın
 
Aşçı arkadaşın ızgara tavsiyesidir: balığın ızgarada pişmiş olan tarafına balığı çevirdikten sonra eser miktarda halis tereyağı sürmek. Balığın sıcaklığı ile eriyecek. 
 
Bu arada yağlı balıklar daha iyi oluyor ızgarada. Somon tavsiyedir.

Bunu kesinlikle deneyeceğim
Teşekkürler [emoji1][emoji1362]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın
 
Aşçı arkadaşın ızgara tavsiyesidir: balığın ızgarada pişmiş olan tarafına balığı çevirdikten sonra eser miktarda halis tereyağı sürmek. Balığın sıcaklığı ile eriyecek. 
 
Bu arada yağlı balıklar daha iyi oluyor ızgarada. Somon tavsiyedir.

Bunu kesinlikle deneyeceğim
Teşekkürler [emoji1][emoji1362]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Balığı alimünyum folyodan önce yağlı fırın kağıdına sarıyorum ki alimünyumun ağır Metalı balığa geçmesin.
Bu benim kendi tarifim arkadaşlar sizlerde kendi tariflerinizi buraya ekleyin bizlerde sizlerin tariflerini öğrenelim.

Abi daha bugün öğlen şirkette yaptırdım yedim ama görünce yine canım çekti. Eline sağlık.
 
Naçizane önerim folyo yerine başka çözüm bulman olur. Vücutta alüminyum birikmesi, sık kullanımda ise alüminyuma bağlı metal zehirlenmesi olduğu şeklinde sonuçlanan çokça araştırma var. Ben kapaklı borcamda yaptırıyorum. 
 
Ben içemedim ayran, balığa güvenemedim tazelik konusunda [emoji20] Yoksa balık + ayran vazgeçilmezimdir. 
İyi aklıma geldi, gidip hamsi ekmek + ayran yapayım yakın zamanda...

O dediğim duble ayran değil Murat üstad [emoji6]
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Arda Bülent Güzel yazdı:

O dediğim duble ayran değil Murat üstad emoji6.png

Diğeri iş yerinde makbul değil :D 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Balığın duasını bilirmisiniz ?

"Yiyenin karnı doymasın, tutan adam olmasın"

Bir türlü sevemedim şu balık ve türevlerini... Kokusu bile içimi kaldırıyo... 🤮

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel
Bunun yanına 100 lük ayran iyi gider [emoji4]

Balığı öldürme derler bizim burda yüzlük ayran içmezsen mundar gittim der balık. [emoji4]
Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu
Arda Bülent Güzel yazdı:


Balığı öldürme derler bizim burda yüzlük ayran içmezsen mundar gittim der balık. emoji4.png

Arda abi sizin oralarda bizim buralar adana- karataşa bekleriz abi 😊

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel
Arda abi sizin oralarda bizim buralar adana- karataşa bekleriz abi [emoji4]

İnşallah kardeşim bende beklerim
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...