İçeriğe Yönlendir

Focus 2.5'larda Klima Performansı Hep mi Kötü?


Emre Akbas

Recommended Posts

Emre Akbas

Focus 2.5 kasa Comfort araca sahibim aracım klima kademesini sonda bile açsam öyle çivi gibi bir soguk değilde serinleten hafif bir soğuk geliyor bundan önce focus 1 kasa araca sahipken ilk kademede bile birkaç km sonra okadar sagutuyorduki beynim sızlıyordu kapatıyordum Klimacıya gittim gaz kontrol etti borulardan normal dedi ona rağmen gazı yenilettim polen filtresi değişti ancak yine aynı soğukluk geliyor .

 

Daha önceden alıştığım çivi gibi soğuk bu araçlarda olmuyormu normalimi budur acaba. Çünki  forumda çoğu kişi şikayetçi  yoksa benim aracımda başka bir sorun olabilirmi mesela klima açılınca fan çalışması falan gerekiyormu?

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Kaç derecede üflüyor ölçüm yapıldı mı?

Polen filtresi orjinal mi?

Focus 1 performansı beklemek yanlış olur 😀

Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Ben 30 derece sıcaklıkta uzun yolda 2.kademeye aldığım zaman hanım soğuk oldu diyor ve 1. kademeye alıyorum. Kısaca 1-2 değişiyor. Dijital klimada sanırım 6 kademe falan var.  Kaç yıldır şükür hiçbir sorun yaşamadım. 2 senede bir klima gazını tamamlatırım. Belki eksiltmiyordur. Klimacı tamamladım diyor. klimacılarda çıkan havayı ölçen termometre vardır. Kaç derece hava çıktığını ölçsünler.

Yorum bağlantısı
Rifat Berber

Uzun süre focus1 den sonra geçince afalladım bende hemen kalite bir yerde gaz değişimi yaptırdım ama sonuç aynı. Maalesef klima tatmin edici düzeyde değil.

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

aynı marka model aracı kullanıyorum klimayı 4. kademede açamıyorum. 2 yeterli geliyor. Temizlik vs. oldu mu ?

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Rifat Berber yazdı:

Uzun süre focus1 den sonra geçince afalladım bende hemen kalite bir yerde gaz değişimi yaptırdım ama sonuç aynı. Maalesef klima tatmin edici düzeyde değil.

küçük sanayiye yolunuz düşerse 25.bloktayım ben klima ustamız var bi kontrol etsin olmazsa.

Yorum bağlantısı
Rifat Berber
Fatih Evcin yazdı:

küçük sanayiye yolunuz düşerse 25.bloktayım ben klima ustamız var bi kontrol etsin olmazsa.

Düşer muhakkak, gelmeden önce haber veririm, çok teşekkürler.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Bende 2007 focus tdci vardı serviste klima gazı da yenilettim ama buz gibi soğutmuyordu, işimi görecek kadardı perfprmansı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çivi gibi soğuk üflemez, yalnız dış ortamla da alakalı bir durum var, nem, sıcaklık çok fark ettirir, ayrıca en son hızda üfletirseniz daha az soğuk olur, 3 te üfletin, daha soğuk olur.

vesile ile dış-iç ısı farkı 16 dereceyi aşarsa, sağlık sorunlarına yol açar.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat İsmail

2007 benzin/LPG benim araç 6 senedir bende gayet iyi performansı hele uzun yolda

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

MK2,5 için bir şey diyemeyeceğim ama MK2'nin kliması sıfırken bile hiç öyle aman üşüdüm dedirtmedi. 

Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman

Kişilerin algıladığı sıcaklık soğukluk durumu göreceli olduğundan termometre ile ölçüm yaptırmanız daha iyi fikir verecektir. Bir de soğutma performansı için klima gazı kadar radyatör petek temizliği de önemli, sistem kondanserdeki sıcaklığı ne kadar iyi atarsa iç evapta o kadar iyi bir soğutma elde edilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Benim sahip olduğum 2009 mk 2,5 kliması çivi gibi soğuk hava veriyordu, ta ki klima radyatörüm bir taş tarafından delinene kadar. Klima radyatörü alüminyum kaynağı ile yapılır dediler dinlemedim. Keşke dinleseydim. Yeni radyatör aldım, tampon söküldü bir sürü iş,  yenisi (Yan sanayi) olarak takıldı ve sonuç hüsran. Gaz basıyoruz, yağını koyuyoruz iki gün sonra gaz kayboluyor. Makineye bağlıyoruz vakum düşmüyor. Floresanlı gaz basıldı bir hafta git gel yaptık ama ustamız kaçağı bulamadı.

En son önümde arabanın motor kaputu açık kara kara düşünürken ilham perisi geldi ve gaz basılan supabın kaçırdığını fısıldadı. Gerçekten de klima gazımız, farın yanında bulunan iğne uçlu gaz basma supabından kaçıyormuş. Ustaya gidip gösterdim. Usta oraya bir kısa bir vida uydurup sorunu çözdü. Ama eski randımanını vermedi klimam :) 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

7.5 sendedir kullanıyorum focus 2.5 titanium. Dijital klima olduğu için ve bende 18 in altına indirmedigim için öyle üşüme olmadı hiç ama yetersiz de gelmiyordu son üç yıla kadar. Kompresör kaçırıyor dedi gaz basıp geçtik, öbür sene yaz başı yine bastık bu yaz başladık ama yeterli geliyor hala.

Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli

Soğukluk sıcaklık kişiye göre değişir fakat soğutmayıp serinletiyorsa klimacıya mutlaka gösterin. Mutlaka bir sıkıntısı vardır. En başta da gazdan şüphelenin. Focusun her çeşidine bindim üşütmeyenini görmedim şahsen. Son hızda da çalıştırmadığım halde.. Adana sıcağında hem de.. 

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

2,5 kasada hiç 4. kademe çalıştıramadım. o derece soğuk yani. klimadan anlayan güzel bir servis bulun bence

Yorum bağlantısı
Koray Demir
özer Yıldız yazdı:

Hem focus 1 hem focus 2,5 kullanmış birisi olarak yazıyorum, 2,5 kasanın performansı 1 in yarısı kadardır, bende sorun var sanmıştım değil. Focus 1'de mondeoyla aynı klima sistemi olduğu, kasada küçük olunca oldukça iyi soğuttuğu söyleniyordu. Focus 1 kasada üşüyüp çok klima kapattım ama 2,5 kasada bunu hiç yapmadım

Focus 3’ün kliması da 2.5’tan daha performanslı hissettiriyor belki sistem birebir aynıdır tam emin değilim ama bir belirsizlik var bu işte.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Eğer çift bölgeli dijital klima ise klapelere baktırın muhtemel sorun vardır. Bir kere başıma gelmişti, sağ taraf sıcak üflüyor sol taraf soğuk. Klapenin ayarı kaçmış, soğuk havaya motorun sıcaklığını karıştırıp öyle veriyordu.

Youtube’da resetleme kısayolu vardı.

 

 

https://youtu.be/sUAs8Z4kUbg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

5 sene focus kullandım özellikle polen filitresıni her bakımda değiştirdim çok çabuk tıkanıyordu, yeri çok ters yerde olmasına rağmen,soğutuyormuydu? evet fan 2 devirde ayar ortaya yakın kullandım hep,hanım hep şikayet ederdi..sizde bakımlarını yaptırın gaz ölçümü, tıkanıklık olabilir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...