İçeriğe Yönlendir

Fethiye için Rota Seçimi


M. Asım Kahraman

Recommended Posts

Ali Darbaz
M. Asım Kahraman yazdı:

Bu hatırlatma çok iyi oldu sağ olasın, geçen araç hanımdayken lastik patlamış, Allah'tan eve yakındı hemen gittim ama arabadaki bijon anahtarı sıyırıyordu ben de sökemedim lastikçi çağırdım mecburen. Yola çıkmadan yeni bir bijon anahtarı almam lazım. 

 

Benimde aklıma şu videoyu izleyince geldi. 

 

https://youtu.be/_E31iNW7dh8

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
M. Asım Kahraman

Tekrar merhaba, bayram öncesi planladığımız Fethiye tatili sağlık sebebiyle bayram sonuna kalmıştı. Bu sabah 6 çeyrekte Balıkesir'den yola çıktım. Farklı bir rotayı tecrübe etmek niyetiyle Balıkesir-Akhisar- Gölmarmara-Alaşehir-Denizli-Fethiye hattını seçtim. Toplam yol 460 km. 

Yolun Alaşehir'e kadar olan kısmı gayet güzeldi. Alaşehir Denizli arasında ara ara bozuk asfalt söz konusu. Denizli kısmı ise şehrin içinden geçildiği için biraz oyalıyor 80 hız sınırı ile eds takibi var, Denizli sonrasında ise 8-10km kadar çalışma var. Antalya yolundan sağa Fethiye'ye ayrıldıktan sonra (yani son 120 km) yol müthiş engebeli ve gidiş geliş şeklinde bölünmüş tek yol. Sık sık sert virajlar sebebiyle hız 60-70 üzerine çıkmıyor. Yakıt almak için istasyon seçmeye kalkınca neredeyse yolda kalacaktım ibre dibe dayandı fakat o hat üzerinde birkaç benzin istasyonu var.  Kısacası yolun son iki saati biraz meşakkatli geçti. Güzel yanı doğası, Denizli çıkışından itibaren rakım yükseldikçe karşınıza çıkan teras kahvaltı mekanları çok güzel, hava müthiş temiz ve serin. Ayrıca Salda gölü yol üzerinde 35 km içeriye giriş ile ziyaret edilebilirdi, ben baştan plana eklemediğim için girmedim ama düşünenler için iyi bir durak olur.

 

Yol başında ölçümü sıfırlamıştım, şu an 4.7 lt ortalama tüketim gösteriyor ekran. Düz yollarda 110-120 arası, engebeli bölümde 60-80 arası hız ile ilk 3 saat klima kapalı halde kullanım sonucu. 

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...