İçeriğe Yönlendir

Hyundai İX35 2.0 R mi Ford Kuga 2.0 Selective mi?

Ahmet Tınkaoğlu

Recommended Posts

Ahmet Tınkaoğlu

Uzun zamandır suv bir araç düşünüyorum ama çevremde hiç suv kullanıcısı olmadığı için buradan ford kuga 2.0 tdci selective ve hundai ix35 2.0 r hakkında kullanıcısı olupta aracın kronik sorunları,çekiş performansı ve sizin kullanımından gördüğünüz artı ve eksi yönlerini belirtirseniz sevinirim. Araçtan beklentim oturaklı olup sağlam olması, kullanıcısına uzun yolda ve arazide güven vermesidir. Off-road yapmayacağım öyle bir niyetimde yok lakin her koşul ve şartlarda görevimden dolayı beni yolda bırakmayacak bir araç bakıyorum. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.( bu iki araç hoşuma gittiği için tercihlere sundum.)

Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Bende Kuga diyorum. Hyundai ix35 bana hiç suv havası vermiyor. Tabiki zevkler herkese göre farklıdır.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Kuga 4x4, açık ara Kuga her konuda ix35 i geçer, alırken powershift şanzımana iyi baktırın, sorunu varsa ona göre pazarlık yaparsınız, 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Araçların model yılı hakkında bilgi vermemişsiniz. İki aracın 1,6 turbo benzinli olanını asfalt yolda test ettim. Yakıt olarak Hyundai ekonomik ama sürüş dinamikleri açısından kuga derim. Ford kullanıcısı olarak hyundai tuscon (ix35'in yenisi) bana güven veren bir araç değil. Hyundai olacaksa santafe derim. Tercihte aracın bakımlı olmasına dikkat edin.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Bir önceki aradım ix35 idi. Malzeme kalitesi çok yetersiz. Tercihim Kuga olurdu.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

10yıl 100.k kuga kullandı ortağım. Bir defa arıza yaptı. Dpf doldu. Onun da sebebi Bulgaristan yakıtı ve çok çok düşük devirli kullanması idi. Düşünün ki 90.k civarı iken ben kullandım ve vites yükseltme uyarısını ilk defa gördü. 4x4 sistemi çok çok iyi. Kışın karda yağ gibi gidiyordu yolda.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Şikayet var’da çok fazla şikayeti olan bir araba kuga. Onlara da bakmayı unutmayın derim. 

hatta 3-5 ay önce forumdan birinin kuga’sı su eksiltiyordu. Yepyeni araç. Servis normal demiş. Konu aratılınca bulunur. Motordaki tasarım hatasından konuşuluyordu

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Şikayet var’da çok fazla şikayeti olan bir araba kuga. Onlara da bakmayı unutmayın derim. 

hatta 3-5 ay önce forumdan birinin kuga’sı su eksiltiyordu. Yepyeni araç. Servis normal demiş. Konu aratılınca bulunur. Motordaki tasarım hatasından konuşuluyordu

ecobust mu acaba, dizelde duymaydım....

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

ecobust mu acaba, dizelde duymaydım....

Muhtemelen. Ecoboost için şikayet com’da epey yazı var. Forumda da var. 100 bin olmadan sandık motor değiştiren tourneo bile vardı burada

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Muhtemelen. Ecoboost için şikayet com’da epey yazı var. Forumda da var. 100 bin olmadan sandık motor değiştiren tourneo bile vardı burada

bildiğim ufak tefek su borusu vs sorunları vardı, bu sebeble motor yakanlar olmuştu, sonradan düzelltiler diye biliyorum, şuan varmı sorun sanmıyorum ama bakmak lazım tabi...

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bildiğim ufak tefek su borusu vs sorunları vardı, bu sebeble motor yakanlar olmuştu, sonradan düzelltiler diye biliyorum, şuan varmı sorun sanmıyorum ama bakmak lazım tabi...

Herkes senin gibi ağa mı abi, sıfırı kaç para kuga’nın :) 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Herkes senin gibi ağa mı abi, sıfırı kaç para kuga’nın :) 

:) yok yav duman olduk ne zenginliği, para denk olsaydı 180 hp lik full Kuga satan bir arkadaş vardı forumda, alacaktım valla, o olmayınca Mert in Gt Golfe hadi dedim o da nasip olmadı patladık mecbur kaldık tren kaçmadan 0 almaya, aha şimdi alda göreyimi nerdeee, olmuş 300 kaat, senin arabanın passion olanına heves etmiştim olmuş 500 kaat, şaka gibi, artık eldekini koruma zamanı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Ali Cihangiroğlu yazdı:

:) yok yav duman olduk ne zenginliği, para denk olsaydı 180 hp lik full Kuga satan bir arkadaş vardı forumda, alacaktım valla, o olmayınca Mert in Gt Golfe hadi dedim o da nasip olmadı patladık mecbur kaldık tren kaçmadan 0 almaya, aha şimdi alda göreyimi nerdeee, olmuş 300 kaat, senin arabanın passion olanına heves etmiştim olmuş 500 kaat, şaka gibi, artık eldekini koruma zamanı...

Buldum. Konuyu açan arkadaş 5-6 mesaj aşağıda değişim sebebini de açıklamıştı. Ecoboost’tan direkt soğuma sebebi. O yüzden kimseye de önermiyorum. 

yine burada bir abinin kugası su eksiltiyor. Normal deniyor. Mehmet hoca tasarım hatası diyordu

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Her ikisinin de benzinlisini aracım olarak kullandım bir süre. Kesinlikle Kuga derim. Özellikle yol tutuş ve yol hakimiyeti konusunda Hyundai yanına yanaşamaz. Malzeme kalitesi ve kalite hissiyatı da açık ara Kuga önde olacaktır. Arıza vs olarak ikisinde de bir sorun yaşamadım. Bakımları zamanında yaptırın yeter. Tabiki ikinci el olduğu için bakım geçmişi belli ve güvenilir bir araç alın. 

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...