İçeriğe Yönlendir

Opel Astra J - Egr Hatası

İbrahim Akasoy

Recommended Posts

İbrahim Akasoy

Merhabalar, 2014 Astra J Sedan 136 hp dizel aracım 76000 km'de. Araçta motor ikazı yanmakta olup, bilgisayara bağladıklarında EGR hatası olduğunu söylediler. Bu durum araç ilk olarak 2017 yılında 30000 km'de iken ilk sahibinde de yapmış ve gerekli parçaları garanti kapsamında değiştirmişler. Aracı ben aldıktan sonra 2019 yılında da yine aynısını yaptı, motor ikazı arada bir yanıyor, sonra sönüyor, bu şekilde sabit olmayan aralıklarla bir yanıp bir sönüyor. Serviste baktıklarında EGR hatası verdiğini söylediler. Değişim için 2 yıl önce 5000 tl istemişlerdi, temizleme için ise 700 tl'ye anlaştık ve temizlettim. O günden beri sıkıntısız biniyordum, geçenlerde yine başladı. Motor ikazı yanıp sönmeye.

Aynı durumda olan var mı? Bu neden olur öncelikle bunu merak ediyorum? (genellikle şehir içi kullanıyorum, partikül filtresi doldu ikazı yandığında ise mutlaka gerekli yönergeleri izlerim aksatmam)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Şehiriçi kullanımda bu tip sorunlar maalesef normal. Yeniden temizletilmeli ancak 700tl astronomik bir rakam. Herhangi bir usta işini hakkıyla yaparsa 200TL'ye halletmeli bence.

DPF temizlenmesi uyarısı ile karşılaşıyorsanız zaten çok düşük devirlerde kullanıyor olmalısınız aracı. Daha yüksek devirler daha iyi olacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Bizdekini agresif kullandık. (Garibim hic nefes alamadan gitti) bir kez dahi lamba yakmadı.. Yakıta ve devirli kullanıma dikkat ederseniz sorun olmaz bence..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ya yakıt aldığınız yeri ya da kullanım şeklinizi değiştirin. Sürekli kısa mesafe, soğuk motor ve düşük devir kullanıyorsanız bunlar olabiliyor. Egr temizliği yapan iyi bir yer bulup yaptırmak lazım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Geçenlerde ben de EGR temizlettim. KEsinlikle devirli kullanmak ilk kriter ama diğer en önemli durum ise yakıt. Sanırım bir istasyondan kirli yakıt alıyorsunuz. 250TL verdim temizlik için. Sizden çok para almışlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Akasoy
Geçenlerde ben de EGR temizlettim. KEsinlikle devirli kullanmak ilk kriter ama diğer en önemli durum ise yakıt. Sanırım bir istasyondan kirli yakıt alıyorsunuz. 250TL verdim temizlik için. Sizden çok para almışlar. 

Iyi fiyat. Ben Çanakkale de bu işi yapabilecek güvendiğim bir usta bulamadım (Çanakkale yetkili servisi dahil) o yüzden kısıtlı zamanımda aydın 'daki yetkili servise yaptırdım. Bakalım güvenilir bir usta bulursam yine aydın da yaptıracağım.

SM-J810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...