İçeriğe Yönlendir

Bir Acayip Müteahhit

Çağrı Alaf

Recommended Posts

Çağrı Alaf

Müstakil yazlığımın yanına bir müteahhit bina yapmaya başladı geçen sene. Aramızda 3 metre var. Bu sene ektiğim bostana atılan yalıtım malzemesi ve ytonglardan bostan iflah olmadı bir domates bile yiyemedim yaptığım o kadar damla sulama sistemine ve özel gübrelere rağmen kurudu gitti sineye çektim. Dün bina etrafında ki molozlar temizlenirken loaderin tozu yüzünden 500 liralık ev yapımı salçamın üzeri çimento ve toz ile kaplandı temizliği yolun ortasında benim ön cephemde yaptılar normalde kuş bakışı inşaat sağımda kalıyor onu da sineye çektik. Bugün de molozları temizlerken yolun ortasına attıkları ve süpürmedikleri irili ufaklı yüzlerce çividen bir kaçı aracımın lastiğine denk geldi ve 5 aylık sıfır lastiğimi şu an tamire getirmek zorunda kaldım. Tamirli lastik güvenlik sorunu yaratabilir mi ? Bana masrafları gittikçe artıyor. Artık sinir raddem doldu bunlara kanuni olarak nasıl bir yaptırım yolu izleyebilirim ?

bnt57zy.jpg

c2xy0bv.jpg

• Beğen 1
  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sanayide hemen her ay bir lastik iner, , lastiği janttan sökmeye de gerek yoki fitil yapılabilir. inşaat tozu gürültüsü her yerde maalesef

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çivi yada vida girmesiyle bir şey olmaz lastiğe.. En fazla tamir masrafı çıkar işte. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Niye sineye çekiyorsun. Burda adamın garajının önüne tuğla koydular. Adam motorunu garaja park edemedi. Ertesi gün motor çalındı. Tüm motorun bedelini mütayit tıkır tıkır ödedi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

kışa hazırız.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Çivi yada vida girmesiyle bir şey olmaz lastiğe.. En fazla tamir masrafı çıkar işte. 

dışta fitil ile olurdu aslında.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Konuşmayı denediniz mi?

Geçmiş olsun bu arada.

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Belediyeye şikayette bulunun. Kimse kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. İlk başta sineye cekmeyecektiniz kusuruma bakmayın. Siz birşey demedikçe umursamaz tavır sergilemeye başlamış. Bende müteahhit im ancak en ufak bir sıkıntım olmadı etrafıma. Temizlik yaparken sulasın çöpünü öyle temizlik yapsın. Belediyeye başvurmak için geç kalmayın

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Müteahhitin hukuken tazmin sorumluluğu var. Verin avukata onlar düşünsün tedbir dahi koyabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Müteahhite belediyede sikayette bulunucaktiniz ilk seferde. Bizim sektorde bir muteahhit olarak soyluyorum yayilmayi hatta hic sagi solu iplemeden is yapmayi severiz. Civi vidadan birsey olmaz ancak bostana yayilmasina izin verdirmeyeceksiniz. Gecmis olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bizim yan arsaya bina yapan müteahhit bizim duvarı yıktı. Yıkarken gördüm ikaz ettim yeniden yaparım dedi. Velhasıl inşaatı bitirdi ama kendi duvarını kendisine göre yaptı ama kot farkından bizden aşağıda kaldı. Gidip sordum duvar yoktu dedi.. 😂 Evi alırken hasbel kader uzaktan bir foto çekmişim hevesle ve duvar görünüyor. Fotoyla gittim yanına, kendin yapar mısın yoksa zorla mı olsun dedim. Duvarı yaptı ama boyamadan kaçtı. İşi bitmeden işi bitirin yoksa bulamazsınız..

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

ilk baş konuşur devam ediyorsa şikayet ederim,kimse kimsenin başını ağrıtmasın işini yaparken,her türlü önlemi almakla meshul,fotoğraf çekin video kaydı alın direk zabıtanın kapısına...

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Sani Gerşon yazdı:

Konuşmayı denediniz mi?

Geçmiş olsun bu arada.

Yazlıktan asıl evime taşınırken böyle bir şey olduğu için bagaj yüklemem yarım kaldı o sebeple epey dışımdan söylendim. Birileri haber vermiş olacak ki ben ona ulaşmadan o bize ulaştı arayıp özür diledi o an orada olamadığı için moloz işinin savsaklandığını anlattı, bu işin artık hatadan çok gareze benzer hareketler olduğunu izah ettik üzerine düşeceğini tekrar yaşanmayacağını söyledi kibar ve olaysız dağıldık çocuk avutur gibi değilde samimi geldiği için üstelemedim bende 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Doğan Arşiray yazdı:

kışa hazırız.

Yazlık lastik ama tutar mı dersin ? 😅

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağrı Alaf yazdı:

Yazlık lastik ama tutar mı dersin ? 😅

buzda tutar ama daha çok akıllı vida lazım.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Belediyeye şikayet yetmez, yerel basına haber yaptiricam seni deyin... Değil bahçeyi evi bile yeniden yaptirirsiniz o korku ona yeter, haber olduğunda nasıl daire satacak acaba... :)

Oturduğum sitede yöneticilik yaptigim dönem, yoldan site içine su akıyor otoparklara doluyor... İski yi 10 gün günde en az 2 defa telefonla ariyorum kimse umursamiyor... 11. Gün olay mahalinin fotoğraflarini çektim Yerel gazeteye haber yaptirdim ertesi sabah 10 tane İski arabasi sitenin önune geldi yana yakıla beni ariyorlar... :D İşlerini yaptılar üstüne bide bizim otoparkları yıkattım onlara... :D

Basın büyük koz mutlaka deneyin... ;)

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli

Kendisiyle konuşmayı deneyin. Kaale almıyorsa belediyeye şikayet edin molozlardan ötürü olabilir. Toz topraktan ötürü kimse bir şey yapmaz onu unutun.

Çivi vida işine de yapabilecek bir şey yok benim de aracın sol arka lastiğine vida batmış geçen yaptırdık. Şirketin karşısında elektrik firması var çivi vida döküyor elemanları işe gidip gelirken muhtemelen ondan dolayı ama yapacak bir şey yok. Olağan şeyler.

Yorum bağlantısı
Erkan Işık

fitil olmaz içerden yama yaptırın fitil yaparken lastigin taban telini kırıyorlar

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

fitil zaten aynı delikten sokuluyor, kırılacaksa vida çoktan kırmıştır şeritlerden birini.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...