İçeriğe Yönlendir

Vw Jetta 1.2 Tsi - Yalancı Hararet Sorunu


Özkan USTA

Recommended Posts

Özkan USTA

Arkadaşlar vw jetta 1.2 tsi dsg comfortline aracımı 1 ay önce aldım(2014 model 72 bin km). Araçta rastgele zamanlarda kullanırken "Soğutma sıvısını kontrol edin" yazısı bilgi ekranında çıkıyor hararet göstergesi hızlıca 100-110-120 bandına kadar geliyor. Neredeyse kırmızı bölgeye kadar geliyor ancak hiç kırmızı bölgeye geçmiyor. Ancak sorun çok kısa sürüyor yaklaşık 30 saniye sonra hiçbirşey yapmamama rağmen kendiliğinden hararet tekrar 90 a geliyor ve bir daha bu sorunu ne zaman yapacağı belli olmuyor. Benim sorum şu: bu sorunu yaşayan jetta kullanıcısı var mı varsa nasıl çözdü? 

NOT: Yetkili servise götürdüm sorunu adamakıllı söylemediler ama termostat, devirdaim pompası, radyatörlerin değişmesi gerektiğini söylerek büyük bir meblağ istediler.(Döşman Gaziantep- 8800 lira fiyat çıkardı yaptırmadım) Aracı yarın tanıdık bir ustaya götüreceğim ancak daha önce bunu yaşayıp sorunu nasıl çözdüğünüzü söylerseniz belkide çok büyük bir faydanız dokunur. 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

jetta grubunu takıp ediyorum, kendi aracımde 1.2 tsi bu sorunu ilkkez duydum.
100bin km civarında genelde devridaim bozuyor. Ben olsam ille biryerden başlıycaksam ilk onu değiştirirdim.
 

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Hocam akünüzü değiştirmenizi öneririm. Akü zayıflığı genelde bu sorunu verdirebiliyor. Bir de akü iyi durumdaysa şarj dinamosuna da bakmak lazım. Müşür de de anlık sorunlar olabilir bakmak lazım.. Komple sistemi değiştirmek olayın en basiti. Servis de o yöne gitmiş..

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Araç 90.k tdi 2018 model. Aynı sorun. Elektrikli devirdaim değişti. Hararet yalancı değil dikkat edin

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ramazan Turan

Devirdaim sorunu, VW, Skoda, Seat hepsinde de olması lazım, dizel, benzin farketmiyor... Servis en son 2 bin liraya değişim yapıyordu.

Yorum bağlantısı
Özkan USTA

Araçta geçmişe dönük yapılanlara yetkili servis vasıtasıyla ulaştığımda 2018 yılında devirdaim pompası değiştirildiğini öğrenmiştim. Aracı aldığım kişi aküyü şubat ayında değiştirmiş (bosch car da bakım yaptırıp bosch akü taktırmış). Bakalım tanıdık usta ne diyecek. Termostat, devirdaim pompası, radyatörler kontrol edilecek oralarda sorun yoksa en son çare motor kapağı dedi yarın umarım belli olur yine buraya geri dönüş yaparım. Aynı sorunla tecrübesi olan varsa yazarsa çok memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan
(düzenlendi)

Özkan bey merhaba ,  sizinle aynı aracı kullanıyorum. Benim aracım 2017 model makyajlı olan 105 bg lik diye geçiyor. Anlattığınız sorunu yaşamadım ancak youtube üzerinden yayın yapan tamircim kanalı var Arslan usta. Arslan ustanın videolarından aklımda kalan Volkswagen araçlarda ( Jettalarda öylemi emin değilim ) iki adet termostat var. İlki hepimizin bildiği klasik termostat ancak ikinci veya gizli termostat denen ise soğutma sistemine yardımcı olan ek bir elektrikli termostat diye aklımda kalmış . Anlattığınız tarzda arıza yapan bir aracı tamir etmişti Arslan usta ve arızalı parça ikinci veya gizli termostat denilen parça çıkmıştı.  Videosunu buldum Linki

 

tarihinde Mustafa Erkan tarafından düzenlendi
ah bu imla kuralları :)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

İş yerinde 2016 1,4 tsi passat sahibi arkadaş da geçen sene su pompasını değiştirmişti. Onda hararet yoktu, birden suyu boşaltmış. Tekrar su koydu ve ustaya gitti. İki usta da su pompası deyince değiştirmişti.

Yorum bağlantısı
Yılmaz Gökçe

Arkadaşın 1.0 polo da aynı hata vardı.

BCM modül arızalıymış değişim yapıldıktan sonra bir daha hata vermedi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özkan USTA

Arkadaşlar bugün ustaya götürdüm devirdaim pompası değişti yine yaptı. Radyatör su deposu değişti yine yaptı. Özellikle dikkatimi çekti arabayı çalıştırıp 500 metre gidince 60-70 km hızlarda aynı sorunu tekrarlıyor ve 10-15 sn sonra geçiyor. Ardından aracı tekrar stop etmedikçe aynı marşta tekrarlamıyor. BCM den midir bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Özkan USTA

Termostat değiştirildi sorun şimdilik ortadan kalktı. Umarım tekrarlamaz. Arada burayı güncellerim maksat aynı sorunu yaşayan varsa çözümü bir nebze kolaylaşır belki

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...