İçeriğe Yönlendir

İlk Çalıştırmada Vuruntu ve Duman


Osman Yavuz

Recommended Posts

Osman Yavuz

Selam dostlar...

Külüstür iyicene canımı sıkmaya başladı. Sabahları ilk çalıştırmada vuruntu yapıyor böyle pistonun biri çalışmıyor gibi silkelemeli vuruntulu bir durum hasıl oldu. Tabi ilk çalıştırdığımda bir müddet ortalama 20-30 saniye kadar da duman atıyor. Devir göstergesi ilk çalıştırmada 5-10 saniye yukarı aşağı birkaç milim oynuyor sonra sabit duruyor. Dumanın rengi mavimsi böyle acı acı iğrenç kokuyor. Yaklaşık bir dakikaya duman kesiliyor ve arabanın çalışmasıda normale dönüyor.

Şahsi fikrim bir pistona subaplardan yada enjektörden yağ yada yakıt sızıntısı oluyor, sızan madde yanıp atılana kadar da böyle hem duman atay hemde sallayı. Enjektörcü bir şey olsa arıza atar ışık yakar çekişi düşer dedi, yinede bakım yapılırsa memeler değişir 3bin tl fiyat çıkardılar. Arabanın çekişinde gidişinde sorunum olmadığından o işe girmedim.

Değerli dostlar, sizce problem düşündüğüm gibi midir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bence enjektörler gitmiş, sıfır alın derim. enjekörler arıza lmabası yalmaz mekanik parça gibi düşünün.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Araç dizel mi? 

Dizel ise;

Kızdırma bujileri ne alemde? Bujiler çalışmıyorsa zor çalışır, vuruntu ve renkli duman olabilir. 

 

Enjektör olsa bence sürekli olur. 1 dk içerisinde kesiliyorsa bujiyi bence değiştirin söküp. En fazla 300 lira civarı masraf olur, fakat ilk ondan başlamak lazım. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Osman Yavuz yazdı:

 

Enjektörinde kaçırma yapan vardır buda piston basına sızdırma yapıyordur birikme yapar enjektör ve kızdırma bujisi sökülecekse bir hafta önceden diplerine wd 40 sık hergün sökülürken kolay sökülsün , aracını makineye baglat çalısan çalısmayan enjektör lerde mazot ne kadar gelip gittigi belli olur sökmeden bilgisayara baglayıp ölçsünler 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Yavuz

Egzozdan kötü bir koku geliyor bunun sebebi yakıt aldığım istasyon mudur başka bir şey mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...