İçeriğe Yönlendir

Aracımın Stop Etmesi


Zülküf Akkılıç

Recommended Posts

Zülküf Akkılıç

merhaba arkadaşlar.

 ford fiesta 1.4 2006 model dizel aracım dünden beri uzun süre park halinde kaldıktan sonra (örneğin 8-10 saat gibi) arabayı çalıştırınca bir iki saniye sonra kapanıyor. Ancak kaputu açıp küçük siyah vakumlu pampayı elimle bir kaç defa sıkıp, bırakınca araba çalışıyor. yukarıda da belirtiğim gibi uzun süreli park halindeyken yapıyor örneğin arabayı kapatıp, 20-30 dk sonra çalıştırınca sorun yaratmıyor.

Yorum bağlantısı
Zülküf Akkılıç
Çağlar Bayur yazdı:

vakvak denen o bölümdeki parça değişecek, mazotu geri kaçırıyor

vakvak denen parça ve vakvaka bağlı olan  hortumlarla birlikte set olarak değişti.ayrca mazot filitreside  değişti.aynı gün eve gelirken araba ilk çalıştırmada sorun yaratmadı. araç rampalarda rölanti halindeyken tekrar stop etmeye başladı. vakvak pompası ile pompalayınca çalıştı. Fakat pompanın mazot sızdırdığını fark ettim .ustayı aradım arabayı çekici ile getir dedi. ertesi gün arabayı çekici ile götürdüm. vakvak  ve bağlı hortumlar yenisi ile değiştirildi. Sanayinin içinde sürüş testi yapayım dedim.yolda normal gidiyordu.bir rampa buldum arabayı rölantide çalışır vaziyette beklettim. 2-3 dk sonra yine stop etti. tekrar ustaya götürdüm. bu sefer mazot pompasından gelen sert plastik hortumda sürtünmeden dolayı zedelenme olmuştu. hortumu  kesip oraya tırtıklı rekor taktı. şimdilik sorun yok gibi.ama benim kafama takılan bir iğne ucu kadar delikten etkilenen bu hortumlar sizce zamanla sert olan hortum ile rekor arasından hava kaçırmaz mı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Zülküf Akkılıç yazdı:

benim kafama takılan bir iğne ucu kadar delikten etkilenen bu hortumlar sizce zamanla sert olan hortum ile rekor arasından hava kaçırmaz mı.

evet iğne kadar delik olursa hava yapar. her nereden kaçırırısa aynısını yapar. geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...