Çağlar Bayur 12 Ekim 2021 Paylaş 12 Ekim 2021 motor yağlarını dikkatlice izleriz; peki mutfakların olmazsa olmazı ayçiçek yağlarını izler miyiz? içeriklerinde sadece ayçiçek yoktur kanola manola vs. gibi bitkisel yağların karışımıdır, etiketlerinde yazar (üstü kapalı da olsa), hiç dikkat etmiş miydiniz? 1 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 12 Ekim 2021 Paylaş 12 Ekim 2021 Sadece içerik mi? Üretici kodundan aslında kimin ürettiği de önemli. Kooperatif markanın dar kapaklı pet şişe ile geniş kapaklı pet şişe aslında hiç alakasız fabrikalarda üretiliyormuş. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 12 Ekim 2021 Paylaş 12 Ekim 2021 Biryağ Trakya Birlik yağı %100 ayçiçek yağıdır. Başka var mı bilmiyorum. Çoğu karışım. Ben kendi ağaçlarımızdan zeytinyağı elde edip kullanıyyorum, bazı yemek ve işlerde az da olsa çiçek yağı kullanıyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Ekim 2021 Yazar Paylaş 12 Ekim 2021 etiketin herşeyi tabii, mesela beni etkileyen ayçiçek yağında ayçiçek olmama olasılığı idi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 12 Ekim 2021 Paylaş 12 Ekim 2021 En kötüsü palmiye yağı oluyor. Zira genetiği değiştirilmiş fena halde endüstriyel bir yağ olur kendiler. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Ekim 2021 Paylaş 12 Ekim 2021 Hiç birinde içindekiler bölümü yok.. Neresine bakacağım.. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 12 Ekim 2021 Paylaş 12 Ekim 2021 Mustafa Yanar yazdı: Biryağ Trakya Birlik yağı %100 ayçiçek yağıdır. Bende hep biryağ alıyorum. Diğerlerinde sanki su varmış gibi patlamalar oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 12 Ekim 2021 Paylaş 12 Ekim 2021 Ben hep aynı markayı alırım hiç dikkat etmem Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Ekim 2021 Yazar Paylaş 12 Ekim 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Hiç birinde içindekiler bölümü yok.. Neresine bakacağım.. üstü kapalı dedik, gizli dedik, etiketteki yazıyı okuyup fikir sahibi olup şüphe halinde üreticinin sitesine başvurmalı, sonra oraları eşeleyerek sonuca ulaşılabilir, bazınsın etiketinde bitkisel karışım yazar mesela Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 12 Ekim 2021 Paylaş 12 Ekim 2021 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: motor yağlarını dikkatlice izleriz; peki mutfakların olmazsa olmazı ayçiçek yağlarını izler miyiz? içeriklerinde sadece ayçiçek yoktur kanola manola vs. gibi bitkisel yağların karışımıdır, etiketlerinde yazar (üstü kapalı da olsa), hiç dikkat etmiş miydiniz? Abi ne yalan söyleyeyim başlığı görünce aklım ilk motor yağına gitti. Sonra kendi kendime dedim bu saatten sonra motor yağı konuşulmaz:) Konuyu genişletip sızma zeytinyağı ya da riviera yağ ile ilgili bilgisi olan varsa dinlerim. 12 Ekim 2021 tarihinde Gencay Bengli tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Ekim 2021 Yazar Paylaş 12 Ekim 2021 Gencay Bengli yazdı: ne yalan söyleyeyim başlığı görünce aklım ilk motor yağına gitti. bilerek yaptım konuya gelgel için Gencay Bengli yazdı: Sonra kendi kendime dedim bu saatten sonra motor yağı konuşulmaz:) bence de katılıyorum. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 10 yıldır bizim eve ayçicek/mısır/fındık, kanola vb yağı girmez. Margarin denen plastik bozması yağı da sanrım 15-16 yıl önce gördüm evde soğuk sıkım, içinde posası bile bulunabilen zeytin yağından alıyorum, bidonlar ile öyle fabrikasyon vs de değil. Benim bildiğim okuduğum en sağlıklı sıvı yağ zeytin yağı o da soğuk sıkım olmalı riviera değil. gerisinin hepsinde (fındık hariç) bir şekilde genetik değişiklik var. Yıllarca topluma alttan alttan dayatılan "zeytinyağlı yiyemem", kızartması olmaz vs gibi şeylerinde boşuna olmadığını düşünüyorum. Gayette güzel oluyor gerektiğinde 3 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 10 yıldır bizim eve ayçicek/mısır/fındık, kanola vb yağı girmez. Margarin denen plastik bozması yağı da sanrım 15-16 yıl önce gördüm evde [emoji4] soğuk sıkım, içinde posası bile bulunabilen zeytin yağından alıyorum, bidonlar ile öyle fabrikasyon vs de değil. Benim bildiğim okuduğum en sağlıklı sıvı yağ zeytin yağı o da soğuk sıkım olmalı riviera değil. gerisinin hepsinde (fındık hariç) bir şekilde genetik değişiklik var. Yıllarca topluma alttan alttan dayatılan "zeytinyağlı yiyemem", kızartması olmaz vs gibi şeylerinde boşuna olmadığını düşünüyorum. Gayette güzel oluyor gerektiğinde [emoji4] O posalı zeytin yağını bir yıl beklet, daha lezzetli olacağından emin olabilirsin. Bende senin gibi zeytin yağından başka yağ kullanmam. Yıllık 40-45 lt yağ alırım. Bir sene sonra kullanırım zeytin yağını. Hem dinlenmiş olur hem lezzeti daha fazladır. Mesala bu sene kullanacağım yağ geçen senenin yağı. Ayvalık zeytini. Her sene aynı yerden alırım çok ama çok memnunum. Asit oranı çok düşüktür. Her sabah aç karnına bir tatlı kaşığıda içerim. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: O posalı zeytin yağını bir yıl beklet, daha lezzetli olacağından emin olabilirsin. Bende senin gibi zeytin yağından başka yağ kullanmam. Yıllık 40-45 lt yağ alırım. Bir sene sonra kullanırım zeytin yağını. Hem dinlenmiş olur hem lezzeti daha fazladır. Mesala bu sene kullanacağım yağ geçen senenin yağı. Ayvalık zeytini. Her sene aynı yerden alırım çok ama çok memnunum. Asit oranı çok düşüktür. Her sabah aç karnına bir tatlı kaşığıda içerim. Bu detayı bilmiyordum, bende öyle yapayım bu seneden itibaren Yorum bağlantısı
Hamit inan 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Çağlar Bayur yazdı: motor yağlarını dikkatlice izleriz; peki mutfakların olmazsa olmazı ayçiçek yağlarını izler miyiz? içeriklerinde sadece ayçiçek yoktur kanola manola vs. gibi bitkisel yağların karışımıdır, etiketlerinde yazar (üstü kapalı da olsa), hiç dikkat etmiş miydiniz? Terayağa bile bakarım. Normal marketlerde saf olanına denk gelmedim hiç. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Furkan Avcı yazdı: 10 yıldır bizim eve ayçicek/mısır/fındık, kanola vb yağı girmez. Margarin denen plastik bozması yağı da sanrım 15-16 yıl önce gördüm evde soğuk sıkım, içinde posası bile bulunabilen zeytin yağından alıyorum, bidonlar ile öyle fabrikasyon vs de değil. Benim bildiğim okuduğum en sağlıklı sıvı yağ zeytin yağı o da soğuk sıkım olmalı riviera değil. gerisinin hepsinde (fındık hariç) bir şekilde genetik değişiklik var. Yıllarca topluma alttan alttan dayatılan "zeytinyağlı yiyemem", kızartması olmaz vs gibi şeylerinde boşuna olmadığını düşünüyorum. Gayette güzel oluyor gerektiğinde Hocam kızartma konusunda zeytinyağını önermem. Diğer bitkisel yağlara göre erken yanar yani yüksek sıcaklıklara gelmez. Zeytinyağında kızartma yapmak diğer yağlarda yapmaktan daha sağlıksız olabilir. Bizde de kızartma harici herşeyde zeytinyağı kullanılır. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Satıcıya markete “abi bu ayçiçek yağının içinde neler var” diye sorsak yüz ifadelerini merak ediyorum 😁 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 İlkay BAŞARAN yazdı: Hocam kızartma konusunda zeytinyağını önermem. Diğer bitkisel yağlara göre erken yanar yani yüksek sıcaklıklara gelmez. Zeytinyağında kızartma yapmak diğer yağlarda yapmaktan daha sağlıksız olabilir. Bizde de kızartma harici herşeyde zeytinyağı kullanılır. biz kızartmayıda maksimum yarım çay bardağı yağ ile yaptığımız için çok problem olmuyor hocam Tansu Kalafatoğlu yazdı: Satıcıya markete “abi bu ayçiçek yağının içinde neler var” diye sorsak yüz ifadelerini merak ediyorum 😁 Ne olacak, yağ var yiğenim der sanırım 2 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Liqui Moly iyi diyorlar, pardon ya o değildi. 😛 Biz de hakiki sızma zeytinyağı ve sade yağ (aş yağı) dışında yağ kullanmıyoruz. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Eskiden fındık yağı kullanırdık. Sonra zeytin yağına başladık. Yaklaşık 5 senedirde zeytin yağ kullanıyoruz. Ayçiçek yağı almıyoruz. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Furkan Avcı yazdı: 10 yıldır bizim eve ayçicek/mısır/fındık, kanola vb yağı girmez. Margarin denen plastik bozması yağı da sanrım 15-16 yıl önce gördüm evde soğuk sıkım, içinde posası bile bulunabilen zeytin yağından alıyorum, bidonlar ile öyle fabrikasyon vs de değil. Bidonda olması önerilmez zeytin yağının bende öyle biliyorum. Bidonda beklememeli. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Hiç birinde içindekiler bölümü yok.. Neresine bakacağım.. Bidon yağda bidonun etiket olmayan tarafından bak yağ zaten büyüteç görevi görüyor Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Arkadaşların dediği gibi kızartmalar dışında her şeyde zeytin yağı kullanılabilir. İçilebilir yemeklere konulabilir. Her açıdan sağlıklı bir yağdır şifadır. Kızartma işinde de yanma derecesi düşük olduğu için içindekiler kızarmadan kendisi yana ve istenmeyen toksik ve kanserojen maddeler açığa çıkar. O yüzden kızartmada tavsiye edilmez. Hangi zeytin yağı derseniz ben pakete girmiş her şeye karşı olduğum için bulunabilirse elbette direk güvenilir bir üreticiden alınan, asit oranı düşük, hatta sıfır olan yağ tavsiye ederim. Bunun dışında arkadaşların da dediği gibi margarin denilen zehiri eve sokmamak lazım. Şunu da ilave edeyim ben öğrenci iken ( 90 lı yıllar ) beslenme hocalarımız en sağlıklı yağ olarak margarini anlatıyorlardı. Tereyağı kuyruk yağı zinhar tavsiye etmeyin diyorlardı. Ben o zaman da dikkate almamıştım, yine anne baba ve dedemlerin beslenme tarzını tavsiye ediyordum. Şimdi işler döndü çok da iyi oldu. Tereyağı kuyruk yağı tüketmekten kesinlikle kaçınmayın. Elbette bunlarda da ev imalatı olanları almak lazım yoksa fabrikasyon tereyğı denilen yağların ekserisi tereyağı taklidi yapan ne olduğu belli de olmayan yağlar. Kinola, fındık palmiye vs yağları ben de tavsiye etmiyorum. Ayçiçek yağı o kadar tü kaka değil. Dozunda kullanımı sakıncalı değildir. Yağ değil gerçi ama yumurta muhakkak tüketin. Günde en az 1-2 tane. Ama tabi onu da mümkünse bilindik markalar yada köy yumurtası tercih edin. Gerçi o da nasıl bulunacak nasıl güvenilecek ayrı konu ama. Biz buralarda ( Çankırı vs iller) biraz daha şanslıyız. Mesela benim evin karşısında bir amca var. 50 tane tavuğu var. Balkondan bakınca karşımda 1 dönüm bir arazide envai çeşit hayvan bakıyor. Yem vermez, ilaç vs bilmez ondan alıyorum. Hatta bezen kendim girip alıyorum kümesten Harika bir tat. Tereyağı zeytin yağı kuyruk yağı kısıtlamaları hareketsiz insanlar için gereklidir. Aynı yere geliyoruz. Günlük egzersiz spor her ne ise yapan birinin ne yediğinin çok da önemi yoktur. Sağlıklı günler... 8 Yorum bağlantısı
Recommended Posts