İçeriğe Yönlendir

Yağ Etiketi


Çağlar Bayur

etiket kontrolü  

43 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Sani Gerşon
Tamer Topaç yazdı:

Motor yağı koyalım kurufasulyeye... :f1:

 

  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Ali Gök

hanım izmirli onların evde sadece zeytinyağı var . kızartma zeytinyağı ile bana nedense çok ağır geliyor ona alışamadım. kalan herşeyde yiyorum 

 

ama normal yağ kullanımıda %50 50 gibi bizde etli yemeklerde genelde zeytinyağı bana tat farkı yapıyor

 

 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Yeni taktiğim sucuğu sıkıp çıkan yağı kullanıp geri kalanı yiyorum

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Bizim evde margarin de kullanılır, ayçiçek de zeytinyağı da. Her biri belirli yerlerde lazım.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Yumurta konusu geçince yazmak istedim. Arkadaşımın müstakil evinin bahçesinde yüze yakın tavuk var. Güneş alırlar toz toprak eşinirler sürekli. Fakat yemcilerde satılan o yumurta yemi dedikleri yemden vermezse eğer tavuklar da yumurta vermiyor. Onların yumurtaya çevirmek için ihtiyaç duydukları kene, örümcek, solucan kurbağa larvası vb hiçbirşey yeteri kadar kalmadı toprakta. En azından onun bahçede kalmadı ki tavuğun bünyesi artıya geçip yumurta veremiyor. O yemi verdiğinde coşuyorlar. Aslında gezen tavuk kısmı sadece gezmesi ile alakalı. Hayatını kümeste floresan lamba altında geçirip yem yiyip yumurta veren endüstriyel tavuklardan tek farkı güneş alıp eşinerek kas yapmaları. Yedikleri yem aynı malesef. Burada öyle en azından.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bizim burada bir ustanın müstakil evi var. Orada tavuk da besliyor. Yem vermiyor. Buğday veriyor, bayat ekmek veriyor ve bahçeden yedikleri var. Yem verse yumurta verimi çok artacak ama vermiyor. Hatta bahçede ilaç da kullanmıyor. Elmaları falan hep kurtlu bu yüzden. Bana torpil geçiyor, kolisi 30 liradan alıyorum ama şimdilerde yumurtadan kesilmeye başladılar. Bu sebeple kışın marketten alıyoruz ama yazın hep ondan alıyorum. Halis köy tereyağı ile süper oluyor. Tereyağ da kapalı alanda bakılan değil, dağlarda yayılan inek yağı. 

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Önder Özcan yazdı:

Bizim evde margarin de kullanılır, ayçiçek de zeytinyağı da. Her biri belirli yerlerde lazım.

O margarini kullanmadan da her şey oluyor abi ;)

  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Önder Özcan yazdı:

Bizim evde margarin de kullanılır, ayçiçek de zeytinyağı da. Her biri belirli yerlerde lazım.

Margarin tamamen yapay. Onun yerine tereyağ kullanın abi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Margarin son 20-25 yıldır falan girmemiştir bizim eve. pasta börek yapımı için bile, hiç bir şekilde girmez bizim eve hiç bir zaman da ihtiyaç hissedilmedi. 

Çocukluğumda vita yağı çok tüketilirdi.. 

Mümkün oldukça doğal ürünleri seçmeye her zaman çalışırım.. orijinal yumurta denk getirirsem alırım. denk getiremezsem bile en azından sarısını almaya çalışıyorum.. beyaz yumurta fabrikada yapma gibi geliyor bana.. 

Tereyağ da çok kullanırız.. 

Zeytin yağı az kullanırız. Ayçiçek yağı margarin yerine her yerde kullanıyoruz. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Mehmet Ozyurek yazdı:

Margarin son 20-25 yıldır falan girmemiştir bizim eve. pasta börek yapımı için bile, hiç bir şekilde girmez bizim eve hiç bir zaman da ihtiyaç hissedilmedi. 

Çocukluğumda vita yağı çok tüketilirdi.. 

Mümkün oldukça doğal ürünleri seçmeye her zaman çalışırım.. orijinal yumurta denk getirirsem alırım. denk getiremezsem bile en azından sarısını almaya çalışıyorum.. beyaz yumurta fabrikada yapma gibi geliyor bana.. 

Mavi yumurta? 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Bizim evde de hepsinden kullanılır(margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı)

Etiketine de bakmadım açıkçası

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Ürün etiketlerini genelde okurum ama anlayamadığım şeyler oluyor. Tek anladığım ürün ile içeriğinin aynı olmadığı.

Onay kutusunu işaretleyip şartları kabul etmek gibi mecburen alıyoruz.

Şunun izni ile üretilmiştir yazıyor ama süre bilgisi de yok.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel
soğuk sıkım adı üstünde soğuk yiyeceklerle kullanılır
 
salataya ya da benzeri şeylere katılır
 
Riviera ise ocakta pişirilen sıcak yemeklerde kulalnılması tavsiye edilir.

Mert riviera zeytin yağı kullanmamaya çalış. Ağaçların diplerinde üstünde kalan çürük ezik zeytinlerin toplanarak belli kimyasallarla ısı işlemi üretilen zeytin yağına döndürülmüş adıdır Riviera yağı. Kısaca işlem görmüş yağ diyebiliriz.
3932a522dba9da4c042528bd7319eab7.jpg
Yorum bağlantısı
Barış AÇIL
Hiç birinde içindekiler bölümü yok.. 
Neresine bakacağım.. 
Benim aldığım son iki bidon yağın üstünde son kullanma tarihi bile yok.

O yaglarda ülkemizde en bilinen iki ayçiçek yağından biri
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Şimdi Ali abi gelir bende 30 ton yağ var der kaybolur :tongue2:

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...