Mahmut Yıldız 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Beni araba tutmuyor da arabayı ben sürmüyorsam uyumam 5 dakika falan sürer. Ön, arka, yan fark etmez. Her türlü uyurum. Üniversite için İstanbul'a gidip gelirken ilk başlarda gözüme kırpmazdım. 11 saat gözlerim fal taşı açık gelirdim. Tabi bu da çok yorardı, dönüşü hep erken yapardım ki bir gün dinleneyim. Sonra kendi kendime dedim ki " uyumalısın, uyumalısın." Sonunda artık otobüse binmek için servis aracına binince uyumaya başlıyordum. Sabah işe servisle gelirsem de uyurum. Hiç affetmem. Ama dalgın uyumam, nerede olduğumuzu bilirim, fabrikanın kapısından girerken uyanırım. Güzergah değişirse bilirim. Araç değişirse ilk gün uyuyamam, yerimi yadırgarım. Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Konunun kişiden kişiye değiştiğini de bilerek, bazı arabalar beni tutuyor arkadaşlar. Öncelik dizellerde. Yolcu durumundayken yüksek torkdan dolayı şehir içinde hızlanma yavaşlama konusunda midem bulanıyor, telefonuma bile bakamıyorum. Diğeri ise içi basık arabalar, yeni araba kokusu vb. Bunlar dizel torku ile birleşince yan koltukta oturmak işkence oluyor. Acaba bende mi sorun var, yoksa dizel araçlarda bu sorunu yaşayan başkaları da var mı? Sizde sorun var. Dizelin torkunu özellikle seven -mesela ben- çok insan var. Aslında sorun sizde demeyelim asıl anlatmak istediğim şey alışkanlık.. Mesela ben de çok seri araba kullanırım. Yanıma oturan alışkın değilse bi tırsar. Seri ama dikkatsiz değil öyle söyleyeyim. Fakat yan koltuğa babam eşim ve araç kullanma şeklini iyi bildiğim 1-2 arkadaşımın kullandığı zamanlar dışında geçmem. Ön camdan fırladım 18imde. Onun etkisi... Basma, basma, basma dedim i*neye kendi sakat kaldı ben şükür camdan uçtum birkaç sıyrıkla atlattım. O zamandan beri binmem yan koltuğa. Kendim sürerim. Dediğim kişiler hariç. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Muhammet Ali Deli yazdı: Ön camdan fırladım 18imde. eski tip cam sanırım lastikli geçme şahin tipi? Yorum bağlantısı
Metin Akbal 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Aklıma geldi. Hangi Brodbey e binsem o arabanın da kendine has kokusu var. Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Çağlar Bayur yazdı: eski tip cam sanırım lastikli geçme şahin tipi? Kırmızı doğan reis. İnanki cam tipini tam bilmiyorum araçlarda geçme mi oturtma mı nedir ne değildir. O gün bugündür kuşların hiçbirine binmedim. Yeminle gözümün önünde o anlar hala.. Allah düşmanıma bile trafik kazası yaşatmasın. Adanalılar bilir uzun köprü deriz çatalanın köylerin o tarafta bir köprü vardır. 20lerin başındayız o zaman, yarış yapıyor 30-40 larında abiler orada her telden araba var. Bmw efsane kasa güçlendirilmiş 320 ile ışık direğine bir koydu Erman abi.. Beyni bağırsakları filan yola saçılmıştı kazadan sonra. Allah böyle ölüm vermesin ya.. Trafik kazaları konusunda birkaç travmam var böyle. Çok kötü ya.. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Mahmut Yıldız yazdı: Genelde arkada iken göz yolu göremediğinde ve sabit bir noktaya baktığında vücut duruyor gibi algılarken iç kulaktaki sensör hareket algılıyor. İki veri uyuşmayınca hata kodu veriyor, teklemeye başlıyorsun. Sebebi bu. Bu sebeple araçta sabit bir noktaya bakılmaz. Çözümü için gözlük var. bunu merak ettim. bilginiz var ise biraz nasiplenebilirmiyiz? Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Alpay Sumer yazdı: bunu merak ettim. bilginiz var ise biraz nasiplenebilirmiyiz? sanırsam içindeki renkli sular hareket ettiği için sensörü kandırmak için araya direnç atmak gibi bir şey oluyor 2 4 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Hickimsenin kullandıgı aracta uyuyamıyorum.. Otobüs dahil.. Bi Babam arac kullanıyorsa uyurum.. Garip, rahat bir kullanısı var.. Farklı bir tarz; sanki kullanmıyor Yol geri gidiyor gibi.. Ben kullanınca cok rahatız diyorlar.. Galiba azıcıkta olsa bana da geçmiş.. Tek fark Bende genelde hızlı isliyor süreç.. Anlamıyorlar 😂 . 2** üstü hızda dahi uyuyanlar oluyor.. Benim virajlarla ilgili sorunum var..Yol virajlıysa kaptırıyorum. O zaman isler değişiyor.. Huop diyorlar düzeliyor bi anda hersey 😄 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Ekim 2021 Yazar Paylaş 20 Ekim 2021 Çağlar Bayur yazdı: hafta sonu gezelim beraber alışırsın hızlanmalara bir de 50hz bass ekleriz daha zevkli oluyor Hele polo tdi. Arabaya durdurup kusmuşluğum var. Arabanın içi siyah. Basık. Arka koltuk. Allam sana geliyorum Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Ekim 2021 Yazar Paylaş 20 Ekim 2021 Muhammet Ali Deli yazdı: Mesela ben de çok seri araba kullanırım. Yanıma oturan alışkın değilse bi tırsar. Seri ama dikkatsiz değil öyle söyleyeyim. Tehlikeli işler. Bizim şöförler de seri kullanıyor. Şikayet ettim Başşöförlüğe. Artık bana sakin şöför gönderiyorlar Seri kullanımda yolcuların midesinin bulanması çok daha olası. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Çok şükür ne bende nede çevremde bu problem yok, konu dizele bağlanmadan kaçayım 😁 dizel candır. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Konunun kişiden kişiye değiştiğini de bilerek, bazı arabalar beni tutuyor arkadaşlar. Öncelik dizellerde. Yolcu durumundayken yüksek torkdan dolayı şehir içinde hızlanma yavaşlama konusunda midem bulanıyor, telefonuma bile bakamıyorum. Diğeri ise içi basık arabalar, yeni araba kokusu vb. Bunlar dizel torku ile birleşince yan koltukta oturmak işkence oluyor. Acaba bende mi sorun var, yoksa dizel araçlarda bu sorunu yaşayan başkaları da var mı? bu hep oluyormu? Murat Azalma yazdı: Göz ufuk çizgisinde hareketi algılayamadığında orta kulak dengeyi sağlayamıyor gibi bir şey okumuştum bir yerde . o da vücutta dengesizlik ve mide bulantısı yaptırıyor(*bkn. Rüştünün yediği hatalı gol). o yüzden arabamda yolculuk yapanlara telefona bakmamaları konusunda uyarıda bulunurum. kendim arka koltukta seyahat edemiyorum arabadan bağımsız rahatsız ediyor. temel olarak bunun nedeni, iç kulak sıvısı hareket ederken görüntü hareket etmiyorsa, ve bu hareket algısı beyin tarafından normal değil diye algılandıysa zehirlendiğinizi farz edip alt rutin olan kusma ve ishal rutinleri çalışmasıymış ki zehir mideden ve bağırsaklardan atılabilsin. 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Ekim 2021 Yazar Paylaş 20 Ekim 2021 Doğan Arşiray yazdı: bu hep oluyormu? temel olarak bunun nedeni, iç kulak sıvısı hareket ederken görüntü hareket etmiyorsa, ve bu hareket algısı beyin tarafından normal değil diye algılandıysa zehirlendiğinizi farz edip alt rutin olan kusma ve ishal rutinleri çalışmasıymış ki zehir mideden ve bağırsaklardan atılabilsin. Şöförlen olmuyor tabi. Yolcuyken eğer araba seri kullanılırsa, şehir içinde seri hamleler ve seri dur kalk yapılıyorsa tutuyor. Araba içi kokusu ve küçük iç hacim ile birleşince daha çok oluyor. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Şöförlen olmuyor tabi. Yolcuyken eğer araba seri kullanılırsa, şehir içinde seri hamleler ve seri dur kalk yapılıyorsa tutuyor. Araba içi kokusu ve küçük iç hacim ile birleşince daha çok oluyor. tam olarak neden oluştuğu bilinmeyen menier sendromu diye birşey var. biraz da psikolojik duruma göre tetikleniyor. incelemek lazım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Arabanın içi siyah. şimdi onun tsi olup 3 misli sert suspansiyon ile 6.9 san. de 100 e çıktıktan sonra kiiç kesilmeden +++ a tırmandığını düşün, içi de siyahken, virajda sen fren yapsan da beynin gaza bastığını da hayal et... zevke bak yahuuuu 1 2 Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Tehlikeli işler. Bizim şöförler de seri kullanıyor. Şikayet ettim Başşöförlüğe. Artık bana sakin şöför gönderiyorlar Seri kullanımda yolcuların midesinin bulanması çok daha olası. Seri kullanırım ama cidden dikkatliyimdir. Öyle trafiğin yoğun olduğu anda salak salak hareketler yapmam boş gördüm mü acımam basarım hacı senin o şoförleri az çok anladım ben ve haklısın hanım benim sürüşe alışana kadar 2-3 ay zorlanmıştı hala bastım mı korkar. Kayınpeder sudan serin sinir edici derecede sakin kullanır çünkü yine aynı yere geldim alışkanlık.. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Ekim 2021 Yazar Paylaş 20 Ekim 2021 Muhammet Ali Deli yazdı: Seri kullanırım ama cidden dikkatliyimdir. Öyle trafiğin yoğun olduğu anda salak salak hareketler yapmam boş gördüm mü acımam basarım hacı senin o şoförleri az çok anladım ben ve haklısın hanım benim sürüşe alışana kadar 2-3 ay zorlanmıştı hala bastım mı korkar. Kayınpeder sudan serin sinir edici derecede sakin kullanır çünkü yine aynı yere geldim alışkanlık.. 1000 kere dikkatli olursun, 1 kere ummadığın şey olur, sonuçları ağır olur. Hiç alakasızken de kötü senaryo olabilir yine de tebdir bizden. https://www.hurriyet.com.tr/video/kamyondan-firlayan-tas-kadini-oldurdu-36134023 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 Aracı kimin kullandığına bağlı korktuğum zaman kesin hemen bulanır sert kullanımda yine bulanır telefona falan hiç bakamam. Yanıma binen de hiç miğdem bulandı demedi 2 Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 1000 kere dikkatli olursun, 1 kere ummadığın şey olur, sonuçları ağır olur. Hiç alakasızken Ölüm Allah'ın emri. Sen yavaş yavaş giderken tırın biri de biçebilir olaya bu açıdan bakarsak. Bin tane örneği var. Korkarak yaşanmaz. Tedbirini alıp takdir Allah'ın diyip devam edeceksin. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 Doğan Arşiray yazdı: temel olarak bunun nedeni, iç kulak sıvısı hareket ederken görüntü hareket etmiyorsa, ve bu hareket algısı beyin tarafından normal değil diye algılandıysa zehirlendiğinizi farz edip alt rutin olan kusma ve ishal rutinleri çalışmasıymış ki zehir mideden ve bağırsaklardan atılabilsin. Görüntü sonradan gelenlerde oluyor o daha tehlikeli 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 Alpay Sumer yazdı: bunu merak ettim. bilginiz var ise biraz nasiplenebilirmiyiz? Kullanmadım ancak bir ara araştırmıştım, faydalı olduğunu yazıyordu. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts