İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo Mk3 - Gizli Menü Hararet Takibi.


Erhan Ergen

Recommended Posts

Erhan Ergen

Merhaba aracım 2.0 tdci mondeo 3 otomatik. Aracın analog hararet saati yüksek hızlarda veya yaz aylarında trafıkde hep ortada duruyo ancak, gızlı menu den motor hararetıne bakdıgımda yuksek hızda 180_ 200 gıbı süratlarda 96_ 98 gıbı hararetlere ulaşmakda ama analogda kıpırdama olmamakda. Şunuda bılememe ragmen üretıcıler 90 derecenden sonra söförü korkutmaması bakımından gostergeye direnç uygulayıp kritik sıcaklıklara geldıgınde gosterge ılerlemekde. Sorum şu yuksek hızlarda gızlı menuden yada yogun trafıkde hararet takıp eden varmı varsa hararet nerelerde gezıyor? 

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Oralarda geziyor. 

Yorum bağlantısı
Erhan Ergen

Teşekkürler cevaplar için bu sene havalar cok sıcakdı memlekete gıderken 170 gıbı hızda rampa yukarı 98 dereceyi gördü tabı buna hava kosularını cok buyuk etkendi ve arac yüklüydü daha önce 94 ü gecmezdi bu sefer 98 olunca ayagımı gazdan cekdım alt vıtese atıp devır daımı hızlandırdım düsdu dırek ama soru ısaretı olusdu acaba radyatormu tıkandı yada devır daımmı yetıstıremıyo dıe ama sızdede oyleyse eger endıse edecek bırsey yok. Birazda arastırmalarımda 115 dereceden sonra tehlıkelı olmaya basladıgını gordum arac ıcın ve conta için ozellıkler  120 130 derecelerı gorenler olmus benım gordugum degerler cok normal kalıyo o halde tekrar teşekkurler. 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Göstergeye direnç uygulamayı anlamadım ama aracınızın harareti yazdıklarınıza bakarsak gayet normal..

Yorum bağlantısı
Erhan Ergen

Hararet göstergesının arkasında dırenc mevcuttur bunun sebebide sudurki hararet gostergesı 90 dereceye kadar hızlı bır sekılde yukselır ama 90 dan sonra hareket etmez taki arac hararaeti 115 117 aralıgına cıkana kadar cunku sureklı hararet sabıt sey degıldır rampada yukselır duzde duser uretıcıde bu degısımler söförü korkutmasın dıe 90 dan sorna eger aracda gercekden hararet varsa ve dırenc aralıgını gecdıgı durumlarda 90 ustune cıkmaya baslar gosterge zaten duymussunuzdur bırden yukselmeye basladı dıbe vurdu dıe işdu bu yuzdendir. Zaten gızlı  menuden bakdıgınızda arac 98 derecelere geldıgınde analog hala 90 derecede sabıttır. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

o işi dirençle yapmazlar, teknik olarak da sıcaklık ibresini sabit tutak için mantıksız, eski ibreler de çok oynak idi o yüzden tolerans içinde ibre sabit 90 da duruyor artık yazılımsal bir ayar bu. zaten artık ibre de kalmadı

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Erhan Ergen yazdı:

bu sene havalar cok sıcakdı memlekete gıderken 170 gıbı hızda rampa yukarı 98 dereceyi gördü tabı buna hava kosularını cok buyuk etkendi ve arac yüklüydü daha önce 94 ü gecmezdi bu sefer 98 olunca ayagımı gazdan cekdım alt vıtese atıp devır daımı hızlandırdım düsdu dırek

Antalya da 40 derecede klima açık 110 ile rampa tırmanırken ben 105 gördüm, sıkıntı değil ibre araca göre değişir sanırım ama 105 civarı yükselmeye başlıyor.

 

 

 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...