İçeriğe Yönlendir

Nedeni Bulunamayan Motor Arızası


Mehmet Gule

Recommended Posts

Mehmet Gule

Selamlar Arkadaşlar,

 

C4 2012 MCP dizel aracımda baskı balata volan değişimi yapıldı. Aracım 170000kmde. Akü ölçümü yaptırmadım ve 5 senedir aynı aküyü kullanıyorum. Aracımda eco devreye girmiyor. Bende özellikle start stop sevmediğim için ellemiyorum. Ancak baskı balata volan değişiminden sonra araçta ilk çalıştırmada araç hareket etmeden önce kısa bir süre motor arızası lütfen aracınızı tamir ettirin yazısı beliriyor. 1 sn sonra kayboluyor. Araca 2 ayrı serviste baktırdım. Hiçbir arıza olmadığını söylediler. Araç yeni çalıştırıldığında ilk hareketinde bu arızayı verip kayboluyor ve her seferinde oluyor.

 

Yorum ve yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Gule

Mert Bey, 

 

Cevabınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda kontrol ettirip, değiştireceğim. İnşAllah çözüm olur.

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Çözüm çok büyük ihtimal akü değişimi ile olur. Fransız hele PSA grup dedin mi en saçma arıza da bile aküyü yenisiyle değiştirmek çözüm oluyor.

Yorum bağlantısı
Ali Osman SEVİM

Merhaba,

Ben de aynı araca sahibim. Akü voltajı düştüğünde akla gelmeyecek arızalar ortaya çıkabiliyor. Arkadaşların yazdıklarına katılıyorum. ilk iş akü durumuna bakılmalı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Gule

Benim tek aklıma takılan konu, aracı çalıştırıyorum, sorunsuz çalışıyor, klima teyp vs açık ve sorun çıkmıyor, gaza basıyorum, araç gazı almaya başlıyor, biraz hareket ediyor 20 metre falan ve öyle bu arızayı veriyor. Aküden olabilir ancak araç çalışmış ve harekete başlamış, biraz yürüdükten sonra veriyor ve sonra bir daha kontak kapanana kadar vermiyor. Genellikle motor sıcakken vermiyor, motor soğukken veriyor. Yani daha önce çalışıp durup, tekrar çalıştığında vermiyor. Burada akünün voltaj dolumu düşünülebilir. Ama neden araç soğukken ve çalışıp biraz yürüdükten sonra bu hatayı bir saniyeliğine gösterip sönüyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...