Mustafa Zobu 12 Aralık 2021 Paylaş 12 Aralık 2021 Araç bugün sürüş esnasında kırmızı yağ filtresi yandı sabit olarak ve hemen ardından motor stop etti. Bende aracı kenara çektim. Kaputu açıp biraz bekleyip kontrol ettim yağı tam. Test ekranından hararete baktim 75 gösteriyordu. Yeniden araci kontak açıp çalıştırdım. Yağ lambası çalışınca söndü. Sanki hiçbirsey olmamış gibi. Motorda herhangi bir ses yok. Çekiç güçlüğüde yok. Eve 3 km kalmıştı. Eve kadar dörtlüleri yakıp 50 60 km hızla gittim korkarak. Pazar günü olunca açık bir serviste yok. Bununla ilgili aynı sorunu yaşayan var mı? Neden olabileceği şeyler nelerdir? Servise araci sürerek mi yoksa çekici ile mi götürmeliyim. Araç Ford Fiesta 2009 1.4 TDCI 160.000 km Yağ (castrol), Yağ Filtresi (Bosh marka) Değişimi 2 ay önce yapıldı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Aralık 2021 Paylaş 12 Aralık 2021 yağ soğutucu bunlarda sıknıtılı, yağda su , suda yağ var mı ilk ona bakın Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Aralık 2021 Paylaş 12 Aralık 2021 yağ lambası ile beraber başka şeyler de yandı mı? Elektriksel olabilir mi? Yorum bağlantısı
Ali Gök 12 Aralık 2021 Paylaş 12 Aralık 2021 yağ pompası arızası olabilir. yağlama keserse motor yatak sarar arıza ciddi olabilir risk alınamicak kadar çekici ile gidin Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu 13 Aralık 2021 Yazar Paylaş 13 Aralık 2021 Çağlar Bayur yazdı: yağ soğutucu bunlarda sıknıtılı, yağda su , suda yağ var mı ilk ona bakın Yağ çubuğunda yağ çamur gibi değildi. Normal şekildeydi. Bunu anlamak için başka nasıl nereye bakmam gerekir. Mehmet Göktürk yazdı: yağ lambası ile beraber başka şeyler de yandı mı? Elektriksel olabilir mi? Sadece kırmızı yağ lambası ve bununla birlikte motor stop etti. Geri kalan hızla yol kenarına park ettim. Motor durmuş ve yarım kontak şeklindeydi. Bilgi ekranında motoru servise götürün yazıyordu. Kontağı kapatıp yeniden kontrolleri yapıp açtığımda hiç böyle birsey olmamış gibi normal çalışıyor. Ali Gök yazdı: yağ pompası arızası olabilir. yağlama keserse motor yatak sarar arıza ciddi olabilir risk alınamicak kadar çekici ile gidin Motor yatak sardigini anlayabilir miyiz. Sesinde bir değişiklik yoktu. Yorum bağlantısı
Ali Gök 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Calismazdi demek sorun yok motor belkide güvenlik önlemi stop etti Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Aynı şekilde abimin yıllar önce yeni aldığı peugeot 206 aracı yolda yağ lambası yakmıştı.Oda motorda herhangi bir sorun yok diyerek bir süredaha sürüşe devam etmiş .Meğer yağ pompası bozulmuş.Bir süre daha yol aldıktan sonra demek motor iyice yağsız kaldığı için büyük bir gürültü ile motor stop etmişti.Sonuç motor yatak sardı pistonlar kilitlendi v.s 16.500 tl ye aldığı araçta 7.500 tl masraf oluşmuştu.Aynı şey olabilir demiyorum ama olma ihtimali var.Yağ lambası olunca riske atılacak gibi değil. Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu 13 Aralık 2021 Yazar Paylaş 13 Aralık 2021 Ali Gök yazdı: Calismazdi demek sorun yok motor belkide güvenlik önlemi stop etti Yağ müşüründen şüpheleniyorum belki temassızlık yapıyordur diye. Ahmet Türedi yazdı: Aynı şekilde abimin yıllar önce yeni aldığı peugeot 206 aracı yolda yağ lambası yakmıştı.Oda motorda herhangi bir sorun yok diyerek bir süredaha sürüşe devam etmiş .Meğer yağ pompası bozulmuş.Bir süre daha yol aldıktan sonra demek motor iyice yağsız kaldığı için büyük bir gürültü ile motor stop etmişti.Sonuç motor yatak sardı pistonlar kilitlendi v.s 16.500 tl ye aldığı araçta 7.500 tl masraf oluşmuştu.Aynı şey olabilir demiyorum ama olma ihtimali var.Yağ lambası olunca riske atılacak gibi değil. Allah korusun çekici ile götüreyim ben her ihtimale karşı. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Çağlar Bayur yazdı: yağ soğutucu bunlarda sıknıtılı, yağda su , suda yağ var mı ilk ona bakın Bu motor yağı neden su ile sogutuluyor abi? Motosikletler de vardı, yağ soğutma radyatörü. Hava ile soğutur yağı. Olası bir sızıntı halinde yağa su suya yağ katmak gibi motor için ölümcül problemler de olmuyor, en fazla yağ damlatiyor. Yağ kritik eşiğe gelince de yağ lambası yakıyor zaten. Yağı su ile soğutmak bana mantıksız geliyor hep 🙂 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 arabada hava ile soğutma yetresiz kalacağındandır, direksiyon yağını hava ile soğutabiliyorlar ona yeterli geliyor Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Şimdi aklıma geldi biraz saçma bir soru sorcam Bu durumda kalırsak eğer, çekici yerine bir arabaya halatla aracı bağlasak , motoru çalıştırmasak ta servise kadar bu şekilde gidermi ? Frenler nasıl tutacak değil mi ? Nasrettin hocanın kar helvası gibi oldu . Yok yok zorlama bir çözüm oldu beğenmedim Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Mustafa Erkan yazdı: Şimdi aklıma geldi biraz saçma bir soru sorcam Bu durumda kalırsak eğer, çekici yerine bir arabaya halatla aracı bağlasak , motoru çalıştırmasak ta servise kadar bu şekilde gidermi ? Frenler nasıl tutacak değil mi ? Nasrettin hocanın kar helvası gibi oldu . Yok yok zorlama bir çözüm oldu beğenmedim Demir bir çubukla bağlamak lazım, büyük araçları öyle çekerler.. Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu 13 Aralık 2021 Yazar Paylaş 13 Aralık 2021 Servis ustasını aradım yağ lambasi yakmadan gelebilirsen getir servise yoksa çekici ile gel dedi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Mustafa Erkan yazdı: Şimdi aklıma geldi biraz saçma bir soru sorcam Bu durumda kalırsak eğer, çekici yerine bir arabaya halatla aracı bağlasak , motoru çalıştırmasak ta servise kadar bu şekilde gidermi ? Frenler nasıl tutacak değil mi ? Nasrettin hocanın kar helvası gibi oldu . Yok yok zorlama bir çözüm oldu beğenmedim Bir defa tutuyor sanırım ayak freni, el freni desteği ile yavaş yavaş gidebilir diye tahmin ediyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Mustafa Erkan yazdı: Frenler nasıl tutacak değil mi 74 vosvos gibi tutar, bacaktaki güç kadar Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu 13 Aralık 2021 Yazar Paylaş 13 Aralık 2021 Çağlar Bayur yazdı: yağ soğutucu bunlarda sıknıtılı, yağda su , suda yağ var mı ilk ona bakın Bugun bir şey daha duydum Yağa mazot karışınca da aynı problemler olabiliyormuş. Yarin yağ çubuğunda mazot kokuyor mu diye kontrol edicem. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Mustafa Zobu yazdı: Bugun bir şey daha duydum Yağa mazot karışınca da aynı problemler olabiliyormuş. Yarin yağ çubuğunda mazot kokuyor mu diye kontrol edicem. 2009 araçta olmaz o. DPF li araçlarda olur. 3 Yorum bağlantısı
Emre Usta 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Giderken stop ederse arac pespese marsa basip mars almazsa calisinca tekleyerek stop ederse eger yakit basinc rail müsürunden kaynaklidir.resimde degistirdigim parcanin resmi. Yukarida bahsettigim ariza arac giderken dusuk hizda stop ediyor.ilk basta akuden suphelendiler.aku 2 aylikti sonra filtreler dediler.ancak motor arizali hatasini filtre degistirince yapinca anlik ids ile ariza müsürden ciktigini gorduk.agustos ayinda 530 ₺verdim ariza cozuldu.sizin arizada bundan kaynakli buyuk ihtimalle 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu 15 Aralık 2021 Yazar Paylaş 15 Aralık 2021 Emre Usta yazdı: Giderken stop ederse arac pespese marsa basip mars almazsa calisinca tekleyerek stop ederse eger yakit basinc rail müsürunden kaynaklidir.resimde degistirdigim parcanin resmi. Yukarida bahsettigim ariza arac giderken dusuk hizda stop ediyor.ilk basta akuden suphelendiler.aku 2 aylikti sonra filtreler dediler.ancak motor arizali hatasini filtre degistirince yapinca anlik ids ile ariza müsürden ciktigini gorduk.agustos ayinda 530 ₺verdim ariza cozuldu.sizin arizada bundan kaynakli buyuk ihtimalle Cevabiniz için teşekkür ederim. Ancak bende Araç kırmızı yağ lambası yaktiktan hemen sonra stop ediyor yeniden marş yapıldığında ise her şey normal şekilde marşı alıyor onda bir problem yok. İnsallah cumartesi günü götüreceğim araci şu an birsey olur diye kullanmıyorum. Sorun bulunabilirse yapılan islemleri burada anlatacağım insallah. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts