İçeriğe Yönlendir

Volvo C40 - ZKW Led Farları


Selçuk Keleş

Recommended Posts

Selçuk Keleş

ZKW, hem Volvo C40 hem de XC40 modellerini aynı far modülünü temel alarak birinci sınıf LED farlarla donatıyor.

 

Yeni C40'taki far, gündüz sürüş farı, park lambası ve sinyal lambasını  kompakt bir biçimde birleştirir. Kameralı ve radar sensörlü uyarlanabilir bir aydınlatma sistemi, karşıdan gelen trafiğin gözünü kamaştırmadan yolu en iyi şekilde aydınlatarak yüksek düzeyde yol güvenliği sağlar.

 

Bu, piksel modülünde birleştirilen ayrı ayrı kontrol edilebilir LED'ler ile sağlanır. Bir ön kamera ve radar, karşıdan gelen araçları veya öndeki araçları algılar ve kontrol ünitesi aracılığıyla farın piksel modülündeki LED ışığı yakar ya da söndürür. 

 

Farın kompakt boyutlarına rağmen güçlü bir ışık çıkışı sağlar. Farın güçlü ışık çıkışı, yenilikçi ForTIR elemanları ile birlikte 84 LED piksel modülü tarafından elde edilir. ForTIR elemanları, kısa hüzmenin bir kısmını yola yansıtmak için apronu kullanır. Bunlar özellikle sadece 13 milimetre yüksekliğindeki düz projeksiyon modülleridir ve aynı zamanda ana farlarda tasarım öğesi görevi görürler.

 

Volvo'ya özgü ön farın hafif tasarımı,  homojenliğe özel dikkat gösterilen mitolojik Thor'un Çekici şekline sahiptir. Bu tasarım öğesi, önündeki ışık kılavuzları ve kalın duvarlı optikler aracılığıyla oluşturulmuştur ve açık bir şekilde C40'ı bir Volvo olarak temsil eder.

 

Eşsiz LED ışık, farın da üretildiği Wieselburg'da geliştirildi. Piksel modülü elektroniği, Wiener Neustadt'daki ZKW elektronik fabrikasından geliyor.

 

 

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
(düzenlendi)

İnsanoğluna böyle şeyler fazla bence... Halojen yeterde artar... :D 

Bu aralar üzerimde '' çıkar telefonunu '' diyen dayı modu var... :D

tarihinde Erkut Uysal tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...