İçeriğe Yönlendir

Philips 85122+ ve 85122 CM xenon ampul

Necip Kademcioğlu

Recommended Posts

Necip Kademcioğlu

arkadaşlar xenon kit almak isteyenlere ve farım iyi göstersin ama güzelde görünsün diyenler için bir kit var arkadaşım aldı ve aracına uyguladı 10000k lık hella xenon kit ampüllerini philipsin colormatik ampulleriyle değiştirdi farlar mor a yakın mavi renginde yanıyor ama aydınlatma şiddeti çok yüksek genelde 4000k ile 6000k arası xenon önerirler önerme nedenleriyse 4000k dan sonra ışıma maviden mora kaydığı için yağmurlu ve sisli havalarda mavi rengin yolu göstermeyeceği için ama bununda bi çözümü var philipsin colormatik ampulü bu sorunu ortadan kaldıran tek çözüm farlar mora yakın mavi yanıyor ve süper bir görüntüsü var ayrıcada kötü hava koşullarında aydınlatması süper xenon alacaklara tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Guest xenophobic

Ampul renk falan mı değiştiriyor hava durumuna göre,ciddi soruyorum anlaşılmıyor çünkü yazdığından.Adı da colormatic falan olunca....Hem Kelvin yükselip hem de ışık şiddeti nasıl yüksek oluyormuş?Öyle bir teknoloji yok benim bildiğim.

Ama bilmediğim bişey çıktıysa ayrı tabi

Yorum bağlantısı
Necip Kademcioğlu

ışık şiddeti 4000k ve 6000k lara göre düşük ama ampul hava durumuna göre renk değiştirdiği için 10000k daki yoğun mavi renk sorun olmuyor philipsin colormatik xenon ampülü çok güzel bir şey tabi bu ampul 6000k üzerindeki xenonlarda daha etkili oluyor bir arkadaşım 6000k da denedi 10000k kadar fark ettirmedi,

Yorum bağlantısı
Guest xenophobic

vay bu enteresanmış yaw...acaba hava durumunu falan nasıl algılıyor?Bir tür renk yansıtıcı boya falan var o zman üzerinde...Çok ışık varsa yansıtıyor gibi herhalde...

Yorum bağlantısı
Necip Kademcioğlu

o kadarını bilmem ampulün özelliği işte hava koşullarına göre renk değiştiriyo adı üstünde colormatik...

Yorum bağlantısı
Guest ArTiZz

caddy peki kaç liraya yapılıyo bu sistem ampullerle birlikte?

yani yağmurlu havalarda daha mı maviye dönüşüyo bu mor ışık?

mesela 10k lık ampul 6k gibi mi gözüküyo yağmurda?

garip bişi ama ampulun algılaması olanaksız gibi bunu

Yorum bağlantısı
Ceyhun Okay

cok ilginc yaaa.. cok merak eetim nerden aldin ve kaca???

bu orjinal philips mi?? pek orjinal gibi durmuyo

Yorum bağlantısı
Necip Kademcioğlu

orjinal philips 1 yıl garantili otopolden alındı tanesi 200 ytl civarı ampulün bu özelliğini görmek için farın içine yakından bakmak gerekiyor bakıldığı zaman beyaz, mora yakın mavi ve coolblue dediğimiz açık mavinin yandığı belli oluyor işte yağmurlu havalarda mavinin aydınlatmadığı yerleri coolblue rengi aydınlattığı için 10000k lık mavi kötü havalarda sorun yaratmıyor.

valla arkadaşlar ben yağmurlu havada falan nasıl yandığını görmedim arkadaşımın demesine göre konuşuyorum ama ışığın yansıması beyaz mora yakın mavi ve coolblue renginde yanıyor kit in markası hella 10000klık ampulsüz alındı ampulü philips colormatik ampul sonradan alındı sonuç böyle ama aydınlata 10000k olmasına rağmen okadarda mavi değil.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
valla arkadaşlar ben yağmurlu havada falan nasıl yandığını görmedim arkadaşımın demesine göre konuşuyorum ama ışığın yansıması beyaz mora yakın mavi ve coolblue renginde yanıyor kit in markası hella 10000klık ampulsüz alındı ampulü philips colormatik ampul sonradan alındı sonuç böyle ama aydınlata 10000k olmasına rağmen okadarda mavi değil.

:yes:

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...

peki ben bi soru sorsam..

şimdi bu philips in en çok kullanılan D2S ampül olarak 85122 var..bunların 4300K ve 3100lm olduğu 3 aşağı 5 yukarı heryerde aynı yazıyor ancak 85122+ ların bazı yerlerde 5000K olduğu ve aynı zmnda 3400lm olduğu yazıyor..

peki 30 lira gibi bir fark verip 85122+ mi almak mantıklı yoksa yine 85122 mi daha iyi aydınlatma için?

mantıken en doğal renk olan 4100-4300K arası kullanmak ama bu 85122+ ların lumen değerinin daha yüksek gözükmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

sevgili arkadaşım çok güzel bir konuya değindin,D2S philips 85122 4300k olan ampülü 3200 lümendir,85122+ile biten ampülün bazıları 5000k bazıları 4300k der,bende eskiden 85122+ ampülün 5000k olduğunu ve 3400 lümen verdiğini düşünüyordum ama öyle değil,hem kelvin değeri yüksek hemde lümen değeri bu bana ilginç geldi,85122+ ampülün kelvin değeri 5000 değil 4300 dür,lümen değeri 3400 lümendir,yani standart 85122 ampülün %6 kadar fazla ışık verir,yani yanındaki + işareti kelvin değil lümen değerinin yüksekliğini gösterir.

Yorum bağlantısı

hmm anladım renk farkı yok ozmn..

sadece lumen fazla ki bu çok daha iyi bence..

bu dediğiniz bilgiyi nereden aldınız yada doğruladınız ? çok olmasada düngece 1 saat fln aradım ama net bişi hiçbir yerde bulamadım..

tekrar teşekkürler..

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

işte ben bazı yerde sadece 5000K olduğu bazı yerdede hem 5000K hemde 3400lm olduğu görünce aklım karıştı..

kendime bir çift 0 ampül alıp kenara koymayı düşünüyorum..ancak hangisini almak daha mantıklı olur bilemedim sadece..

çiftleri arasında sadece 30ytl fark olunca..

EDİT :

buarada Selçuk bey sizin koyduğunuz 85122CM , ''+'' değil..

ben dün aratırken direkt 85122+ ile ilgili pek bişi bulamadım ama yabancı forumda 85122CM den falan bahsedildiğini gördüm..

85122+ ile kesin bilgiye ulaşamadım ama..

tarihinde FoCuS_Rs tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

bir ampülün hem kelvin değeri hem lümen değeri yüksek olamaz,85122+ ampülün sıfır alındığında beyaz yandığı falan yok bir halojen kadar sarı yanıyor,85122 ampülünde sıfır alındığı zaman çok sarı yanıyor,ama kullandıkça ampül beyazlaşır,bir 85122 ampül 85122+ dan daha beyaz yandığını gördüm kendim denedim ve aldım,üstelik philips ve osram kelvin değerleri ile fazla uğraşmaz onlar genellikle fazla ışık ile uğraşır diye düşünüyorum,uzakdoğu mallar için lümenden çok kelvin değeri önemli olduğu için ömürleri bana kalırsa phılipsten azdır nedeni ise eğer 85122+ kullandıkça mavileşiyorsa miyadı dolan 6000k veya 8000k kullanan önünü göremedikleri gibi her yıl bir ampül değiştirmek zorunda kalırlar idaaya göre çünkü bu ampüller kullandıkça iyice mavileştiğinden lümen değeri düşer ortalığı masmavi görürler veya göremezler,colorship ampüllerinin 85122+ olduğu süpheli bence,eğer idaaya göre 4300k 4 yada 5 ay sonra beyaz yanıp colorshit denilen 85122+ 5000k denilen ampül direk beyaz yanması lazımdı amaki öyle bile olsa biri 4300k biri 5000kmi olacak bunu anlamış değilim,5000k ampülün mutlaka 4300kden bi farkı var o da renk farkıdır ama ben bunu göremedim,bir de85122+ 5000K olduğu sadece ebaydan başka bir yerde göremedim,5000k olan ve philips bazı özel otomobiller için ürettiği 85123 ampülleri 5000kdir.onun için fikrimi tekrarlıyorum oradaki + işareti kelvin değil lümen değeri diye düşünüyorum bu benim şahsi kaanatim,başka fkri olan arkadaşlara saygılıyım

Yorum bağlantısı

ebay almanya..

walla thailand dan amerikadan mal getirttikten sonra almanya dan gelmesi kolay geliyor gözüme ondan almaya karar verdim..

shipping dahil 85122 ler 69euro, 85122+ lar 87euro ya geliyor..

ürünler sıfır..kullanılmışlarda war çok daha ucuz ama gerek yok şahsen ;)

buarada sadece almanya değil amerika danda birsürü 0 yollayan war ama shipping daha fazla gelme süreside fazla bide..

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Barış Günay

d2s ampulde gördüğüm kadarı en çok kullanılan marka philips ve de 4300K modeli

peki bu philips de 6000 veya 8000 K modeller yok mu ki herkes 4300 kullannıyor.

tamam diceksiniz en iyi yol görünümü 4300 de var ama merak sadece 6000 lik falan varmı

veya başka "sağlam" markalarda 6000 lik falan varmı

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Philips D2S sorun yukarıda cevaplanmış. Osram'ın D2S 5500K modeli var.

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

Diger Markaların 6-8-10 bin K D2S ampullerı var bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ben 6bin Kelvin HID Xenon H7 kullanıyorum Yagmur dışında memnunum acıkcası Yagmurdada güzel fakat yol aydınlatmalarıyla birleşince işin tadı kaçıyor... Ama D2S kullanan mercekli bir farda 6-8-10 bin gibi rakamların görüş açısından + ve - lerini merak etmıyor degılım :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bu konu http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=1155 'de açıklanmış durumda.

D2S mercekli bir farda 6000miş 8000miş kasmaya anlam veremiyorum. Oem üreticilerinin 5000-5500 civarındaki ampulleri de tercih edilebilir ama daha üstü iyi bişey olsa zaten oem olarak üretilir ve kullanılırlardı. Daha üstünü kullanmak istiyosan aydınlatma ile görünüş arasında bir tercih yapıcaksın hepsi bu.

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

selçuk abı en başından berı bılıyorsun benım aradıgım renk şu :)

brex10000021sl8.jpg

mercekte 8bin kelvin görünüş acısından bakıyorum 159ların üzerinden sanırım 5bin veya 4.300 kelvin çıkıyor, benim HID kit 6000 kelvin ile aynı renk yerdeki izi. Görünüş açısından açıkcası test edıp görmek ıstıyorum :)

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

bu gidişle sanırım ben yine 6 bin kelvin veya 5000 kelvin takıcam abı :) Ampul dert degıl denerız tek tekde dıştan görünüm konusunda acayip şekilde takıntım var :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

6000 kesmez seni 8000 alman lazım resimdeki gibi istiyosan. Tabii farında mercekteki gibi şık durmaz o ayrı bi şey.

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik
Tabii farında mercekteki gibi şık durmaz o ayrı bi şey.

evet işte bu yüzden sanırım 6 bin 5 binlere düşücem :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...