İçeriğe Yönlendir

Philips 85122+ ve 85122 CM xenon ampul

Necip Kademcioğlu

Recommended Posts

Emre Kural

aracımda 85122+ D2S takılı idi. renk olarak 4300K olmasına rağmen beyaza yakındı. Işık renkleri biri yeşil biri beyaz gibi yanıyordu. Bende yeni bir çift 85122+ aldım. Bu basbayağı sarı yanıyor. Hatta halojen kadar sarı. Bana garip geldi. 3200K xenon olur mu :) acaba eskiler sahte miydi? Aşağıdaki ampuller eski 85122+ler. Bir de bu eski D2S ler neden böyle içi buharlanmış gibi duruyor? 3 ayda ampul bu hale gelir mi? Fikirlerinizi bekliyorum...

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Emre bey sıfır oem xenon ampullerin yaklaşık 100 saatlik bir rodaj süresi var ampuller sahte değil merak etmeyin rodajı tamamlamaya başladığında beyaz renkte yanacaklar.Kapsül içindeki xenon gazının soğuması ile oluşan buğu veya yoğuşma da normaldir...

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Abi son resimde kapsül oldukça yuvarlak ve net ben ona bakarak yorum yaptım ama senin dediğin gibi ise süper ötesi bir replica yapmışlar...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
her iki farım birbirinden farklı yanıyor. İlk açılışta biri yeşilimsi diğeri mavimsi. Sonra eşitlenir gibi oluyor ama soldaki daha yeşilimsi sağdaki daha sarı. Neden olabilir. Normal midir? Ampuller çifti 120 tl Distr.den alındı.
aracımda 85122+ D2S takılı idi. renk olarak 4300K olmasına rağmen beyaza yakındı. Işık renkleri biri yeşil biri beyaz gibi yanıyordu. Bende yeni bir çift 85122+ aldım. Bu basbayağı sarı yanıyor. Hatta halojen kadar sarı. Bana garip geldi. 3200K xenon olur mu :) acaba eskiler sahte miydi? Aşağıdaki ampuller eski 85122+ler. Bir de bu eski D2S ler neden böyle içi buharlanmış gibi duruyor? 3 ayda ampul bu hale gelir mi? Fikirlerinizi bekliyorum...

Yine başlıyoruz ?

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Yine başlıyoruz ?

Neye "yine başladığınızı" merak ettim. Benzer konular daha önce tartışıldı mı yoksa? Henüz bir xenon ampulüm bile yok ama, bilginin her türlüsüne muhtacım. Mesela, ampulün içindeki beyazlanma normal mi? Ya da çok sarı yanması sahte olduğunu mu gösteriyor? Cevapları cidden merak ediyorum...

Yorum bağlantısı
Emre Kural

yine mi sansür başladı ne kadar demokratik bir platform burası

Neye "yine başladığınızı" merak ettim. Benzer konular daha önce tartışıldı mı yoksa? Henüz bir xenon ampulüm bile yok ama, bilginin her türlüsüne muhtacım. Mesela, ampulün içindeki beyazlanma normal mi? Ya da çok sarı yanması sahte olduğunu mu gösteriyor? Cevapları cidden merak ediyorum...

arkadaş bu sorular önce yönetici filtresinden geçecek sonra uygun görülürse cevaplanacak burada kanun böyle...

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Turkay bey bu arkadaş belli zaman aralıklarında farklı kimliklerle foruma üye olur kendi sorar kendi cevaplar philips in reklamını yapar yok şu otodan şu parçacıdan şu fiyata aldım nasıl fiyatı uygun mu? der üstü kapalı reklam yapar sonra kaybolur gider.Öncesini bilmediğiniz için yorumlar size biraz garip geldi sanırım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Samet Daş

Arkadaşlar sansürlenen bir şey yok. Konunun içeriğinde cevaplar mevcut, arama yapmadan konuları tamamen okumadan aynı soruların tekrar tekrar sorulmasından mütevellit Selçuk abinin böyle bir şey yazdığını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

yine mi sansür başladı ne kadar demokratik bir platform burası

arkadaş bu sorular önce yönetici filtresinden geçecek sonra uygun görülürse cevaplanacak burada kanun böyle...

Benim sorumda sansürlük bişey bence yok. Ancak, her toplumda olduğu gibi, forumların da kuralları vardır. Bireysel düşünmemeliyiz. Kurallara aykırı bişey varsa, filtre gerekiyorsa mantıklı bir açıklaması da vardır...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
yine mi sansür başladı ne kadar demokratik bir platform burası arkadaş bu sorular önce yönetici filtresinden geçecek sonra uygun görülürse cevaplanacak burada kanun böyle...

Beyefendi burası gayet demokratik bir platform öyle ki sizin bilmem kaçıncı sahte üyeliğiniz bakın hala buradasınız , ayrıca kimseyi zorla üye yapmıyor yöneticimiz lütfen terbiyenizi takınınız haddinizi aşmayınız.Beğenmiyorsanız sildirirsiniz üyeliğinizi olur biter...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Benim sorumda sansürlük bişey bence yok. Ancak, her toplumda olduğu gibi, forumların da kuralları vardır. Bireysel düşünmemeliyiz. Kurallara aykırı bişey varsa, filtre gerekiyorsa mantıklı bir açıklaması da vardır...

Turkay Bey.. Selçuk'un alıntı yaptığı iki mesajdaki iki farklı üyelik aslında muhtemelen aynı kişi..

Selçuk da dikkat ederseniz onlara yazmış..

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Oktay ustanın gülücüklerinden anlamalıydım... :bambam:

Ama sorunun cevabını merak ediyorum, ampulün içindeki (ışık noktası) beyazlama kötü bir durum mu, normal mi?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
Oktay ustanın gülücüklerinden anlamalıydım... :bambam: Ama sorunun cevabını merak ediyorum, ampulün içindeki (ışık noktası) beyazlama kötü bir durum mu, normal mi?

Xenon gazının soğuması ile ortaya çıkan beyazlanma yada yoğuşma normal bir durum :good1: çok önceleri ben de takılmıştım buna ama kullandığım onlarca ampulde aynı durumu görünce normal olduğu kanaatine vardım...

Yorum bağlantısı
Emre Kural
(düzenlendi)
Turkay bey bu arkadaş belli zaman aralıklarında farklı kimliklerle foruma üye olur kendi sorar kendi cevaplar philips in reklamını yapar yok şu otodan şu parçacıdan şu fiyata aldım nasıl fiyatı uygun mu? der üstü kapalı reklam yapar sonra kaybolur gider.Öncesini bilmediğiniz için yorumlar size biraz garip geldi sanırım...

Philipsin reklamını yapmıyorum. ben size desem ki siz de kendi reklamınızı yapıyorsunuz doğru olur mu? ne kadar eminsiniz söylediklerinizden. Ben terbiyemi bozmuyorum haddimi de aşmıyorum. Haksız yere insanları yaftalamakla bence siz haddinizi aşıyorsunuz. İnsanları tanımadan yorum yapmanız doğru değil.

tarihinde Emre Kural tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Oktay ustanın gülücüklerinden anlamalıydım... :bambam: Ama sorunun cevabını merak ediyorum, ampulün içindeki (ışık noktası) beyazlama kötü bir durum mu, normal mi?

Zamanla oluşur...

4300K ampuller sıfırken sarıya yakın yanar bir kaç.ay sonra gerçek rengini bulur...

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
Philipsin reklamını yapmıyorum ben size desem ki siz de kendi reklamınızı yapıyorsunuz desem doğru olur mu? ne kadar eminsiniz söylediklernizden. Ben terbiyemi bozmuyorum haddimi de aşmıyorum. Haksız yere insanları yaftalamakla bence siz haddinizi aşıyorsunuz. İnsanları tanımadan yorum yapmanız doğru değil.

Peki Emre bey bu bahsettiğniz ampulleri hangi araçta hangi mercekte kullandınız da bu sonuca vardınız?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Philipsin reklamını yapmıyorum. ben size desem ki siz de kendi reklamınızı yapıyorsunuz doğru olur mu? ne kadar eminsiniz söylediklerinizden. Ben terbiyemi bozmuyorum haddimi de aşmıyorum. Haksız yere insanları yaftalamakla bence siz haddinizi aşıyorsunuz. İnsanları tanımadan yorum yapmanız doğru değil.

Gerçek adınız neydi, gerçekten unuttum... Bu sorunuzun cevabını defalarca vermiş olmalıyız... Niye farklı farklı üyelikler açıp Selçuk'u deli ediyorsunuz... ?

Yorum bağlantısı
Emre Kural
Zamanla oluşur... 4300K ampuller sıfırken sarıya yakın yanar bir kaç.ay sonra gerçek rengini bulur...

Bir şekilde benim sorumu da cevaplandırmış oldunuz teşekkür ederim. Şu an halojen renginden farklı değil yeni ampuller. Dedğiniz gibi bir kaç ay bekleyeceğim. Endişem bu kadar sarı yanması acaba Oem değil midir diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...