Selçuk Keleş 11 Ocak 2010 Paylaş 11 Ocak 2010 Farlarda bir problem yok. Aslında ışık dağılımında da bir anormallik yok gibi alışamamanızdan kaynaklanan bir durum olabilir. Farların ampullerini kontrol ettirmende yarar var, duya düzgün oturmuş mu ? Bu farlarda d1s dediğimiz arkası kare ampul kullanılıyor. Halen 200 saat kadar süren renk değişimi zamanı gelmemiş olabilir ancak emin olmak için ampulleri de kontrol etmek şart. Ampulün markası ürün kodu resmini de gönderirsen iyi olur. Bunlar adaptif farlar, acaba araç bilgisayarından ilgili bir ayarlama değiştirilmiş olabilir mi, pek alakası olmasa da böyle bir şey de aklıma geldi. Yorum bağlantısı
Yasin Kurt 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 Farlarda bir problem yok. Aslında ışık dağılımında da bir anormallik yok gibi alışamamanızdan kaynaklanan bir durum olabilir. Farların ampullerini kontrol ettirmende yarar var, duya düzgün oturmuş mu ? Bu farlarda d1s dediğimiz arkası kare ampul kullanılıyor. Halen 200 saat kadar süren renk değişimi zamanı gelmemiş olabilir ancak emin olmak için ampulleri de kontrol etmek şart. Ampulün markası ürün kodu resmini de gönderirsen iyi olur. Bunlar adaptif farlar, acaba araç bilgisayarından ilgili bir ayarlama değiştirilmiş olabilir mi, pek alakası olmasa da böyle bir şey de aklıma geldi.Malesef Parca Noyu bulamadim ama Ampülün Markasi / Modeli: OSRAM D1S . Bu arada yurt disindan katiliyorum "duya düzgün oturmusmu" duya nedir ??? Bilgisayar konusunu TÜV de demisti, ayarlar Ingiliz veya baska bir ülkenin yapilmistir diye, her ülkenin isik ayari degisik oluyormus.Bu baska bir Passat 3C aracina ait Far (Model 2008) ve su aracin Farlarin gücüne bakin, nasil aydinlatiyorBuda benimki, sizce arada Fark yokmu ?? 2008 Model Passatin Farlari daha iyi aydinlatiyor, taa nereye kadar vuruyor isik, benimki ise belli bir yere kadar...Saygilar Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 13 Ocak 2010 Paylaş 13 Ocak 2010 (düzenlendi) ....Bu arada yurt disindan katiliyorum "duya düzgün oturmusmu" duya nedir ???....Duy. Yani ampulun takildigi yuva. D1S ampulun mercekteki yuvaya(duy'a) duzgun oturup oturmadigi soruluyor. 13 Ocak 2010 tarihinde plusbil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Ocak 2010 Paylaş 13 Ocak 2010 Malesef Parca Noyu bulamadim ama Ampülün Markasi / Modeli: OSRAM D1S . Bu arada yurt disindan katiliyorum "duya düzgün oturmusmu" duya nedir ??? Bilgisayar konusunu TÜV de demisti, ayarlar Ingiliz veya baska bir ülkenin yapilmistir diye, her ülkenin isik ayari degisik oluyormus.SaygilarFotoğraflar farklı ayarlarla çekildiği için yanıltıcı olabilir. Osram ampuller sarımsı yanarlar, deneme amacıyla bir tarafa philips d1s takıp karşılaştırın, philips daha beyaz yandığı için alıştığın renge daha yakın olacaktır. Ama bu genel sonuca fazla etki etmez.Şu aşamadan sonrası serviste bir tarafa yeni bir far taktırıp senin ampulünle, duvardaki ışık deseninde değişme olup olmadığını kontrol etmek olabilir.Arada fark çıkarsa zaten garantiden değiştirmeleri gerekir. Düşük bir ihtimal olsa da, üretim hatası oluşmuş olabilir, ani bir problemden dolayı farın içindeki yansıtıcı kararmış olabilir ve bundan dolayı aydınlatmıyor olabilir. Tabi bunları başka farı senin arabana takıp aynı ampulle denemeden anlamak mümkün değil. Yorum bağlantısı
Sercan Ağaoğlu 8 Mart 2010 Paylaş 8 Mart 2010 Biliyorsunuz daha önceden ben Phılıps 4.300K H7 Xenon Kit taktırdım xenonlardan çok memnunum aydınlatması çok güzel özellikle yağışlı havalarda asfalt çok güzel aydınlanıyor Daha önceden de konuşmuştuk Orjinal Bi-xenon takamazmısınız diye şu aralar onu araştırıyorum bizim araçta ki kontrol ünitesi Bi-xenon u destekliyormuş çoğu passatın kontrol ünitesi birbirinden farklı şansımıza uyumlu gelmiş hatta uyumlu olduğu için Direksiyon yönüne göre sislerin yanmasını yaptık bu her passatta olmuyor belli bir boyuttaki kontrol ünitesine ihtiyaç var bayağı fark etti özellikle gece ara sokaklara girişlerde bayağı aydınlanıyor dönüşlerde Ben bu Bi-xenon mercek takımını alsam ve tabiki D1S ampul alıcam bu bi-xenon sisteminde balast diye birşey yokmu yani ateşleyiciyi kim üstleniyor ? Bu kitler araçtan ilk başta çok güç çekiyor tabi çok güç çekitği için başka yerlerde arıza çıkabilir o beni korkutuyor o yüzden Orjinal Bi-xenon bakıcam biraz bunlarda ilk başta fazla güç çekiyor mu ? Ben bi-xenon taktığım zaman herşey çalışıcak arabaya tanıtılıcak bi-xenon var diye ondan sonra herşey düzgün çalışıcak dönüşlerde farlar dönücek farın içinden viraj ampulu yanıcak , sisler dönüşlerde yanmaya devam edicek sadece otomatik far ayarı olmıycak onuda manuel ayara bağlatırım diyorum manuel kendim ayarlarım yük filna konultuğu zaman sizce yapıldıktan sonra güzel sonuçlar alabilirmiyim olurmu bu iş Bu da dönüşlerde yanan (mercedes gibi ) Sis farları TR 'de Şlk defa Passatta http://www.dailymotion.com/video/xcf4b8_vw...erin-yanma_autohttp://www.dailymotion.com/video/xcf593_vw...erin-yanma_auto Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 8 Mart 2010 Paylaş 8 Mart 2010 harika gorunuyor. donus sinyallerinde biraz gec devreye giriyor ama... biz Turk milleti olarak donuse girince sinyal vermek aklimiza geldigi icin, daha erken algilasa..; yani. bu arada birsey dikkatimi cekti. sellektor yaptiginizda sisler hafiften kisiliyor mu, yoksa kameranin isik dengelemesi mi yaniltiyor bizi.? Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mart 2010 Paylaş 8 Mart 2010 Yeni nesil araçların çoğunda var.eğer uzunları yakıyorsa sislere ihtiyaç kalmadı hesabı Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Mart 2010 Paylaş 9 Mart 2010 Passat'ın orjinal xenon farını valeo yapıyor, valeo'nun kendi d1s balastını kullanman daha iyi olur. AFL özelliğini çalıştırabileceğinizi pek sanmam onun ayrı bir beyni var entegre etmesi çok zor gibi geliyor bana. Yorum bağlantısı
Sercan Ağaoğlu 9 Mart 2010 Paylaş 9 Mart 2010 harika gorunuyor. donus sinyallerinde biraz gec devreye giriyor ama... biz Turk milleti olarak donuse girince sinyal vermek aklimiza geldigi icin, daha erken algilasa..; yani. bu arada birsey dikkatimi cekti. sellektor yaptiginizda sisler hafiften kisiliyor mu, yoksa kameranin isik dengelemesi mi yaniltiyor bizi.?O özelliği de sonradan açtırdık Sisler yanarken uzunları yaktığımız da sisleri kapatıyor VW bunları araca koymuş ama akrif etmemiş bize aktif ediyoruz daha aktif edilmemiş bir sürü özellik var yavaş yavaş hepsini halledicez 2.sinyal yanarken devreye giriyor belki onun da ayarı vardır MErdeste ise 1.sinyalde hemen devreye giriyor onu da bir sorarım ama fark etmez böylede çok güzel Yorum bağlantısı
Erol Zaim 12 Mart 2010 Paylaş 12 Mart 2010 Bu gün mtec d1 8000k taktım aracıma ilk yanışta baya bir mor ışık olarak yanıyor ama 15-20 sn sonra tam kendine gelip güzel bir aydınlatma veriyor.. Aracıma kit uygulamasından sonra sol farımda biraz buharlanma yaptı neden kaynaklanabilir acaba bu ve nasıl gidere bilirim ...? Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 12 Mart 2010 Paylaş 12 Mart 2010 farda bugu normaldir. ortamlar arasindaki isi farkindan olusur. ki bu nedenle farlarin arkasinda havalandirma delikleri mevcuttur. bir sure sonra ampulun yaydigi isi, havalandirma kanallari ile o buguyu disariya atar. Yorum bağlantısı
Can Akaltun 18 Mart 2010 Paylaş 18 Mart 2010 Selçuk abi senin kesin konu hakkında bilgin vardır pegeot 207 den sonra passata terfi ettim ancak aracta xenon yok sımdılık uzunlara night breaker kısalara da cool blue taktım idareten ama xenona terfi etmek lazım en kısa zamanda simdi oncelıkle sormak ıstedıgım bır konu var sımdı farlar valeo uzunda kısa da h7 ama kısalarda soyle bır sorun var kısa ambullerın oturdugu bır duy var ve ampulun elektıgı bu duyda ampulu duya taktıktan sonra fara takıyorum ve cevırınce yerıne oturuyor ve oylece sabıtlenıyor ancak h7 kıt kı almayı dusundugum kıti (herzamankı gıbı mtec hatta metecın yenı kucuk ve canbus lı bır modelı cıkmıs onu almayı dusunuyorum) nasıl oraya sabıtleyecegımı bılemıyorumbı yol yordam goster gozunu sevıyım adama sordum nasıl takcaksınız falan dıye yan keskıyı aldı elıne kesıcektı heralde bende vazgectım askıya aldım bı sure bazısına soruyorum passatlara ozel sıstem var onlar 400€ falan dıyolar Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 19 Mart 2010 Paylaş 19 Mart 2010 selamlar passata can-bus özellikli hesapta yeni çıkan mtec silver takarsanız birçok elektronik arıza ile karşılaşırsınız. aracınıza uygun olan kit mtec R1 type serisidir. passat a özel sistemin fiyatı o kadar yok ortalama 300 $ civarında. millet fiyat uçuruyor. mükemmel ustalarımız dediğiniz gibi yan keski ile dalıyor. ancak dağ başında sistemde bir sorun olsa normal ampullerinizi takamazsınız. odaklama kısmına ise hiç girmiyorum. neredeyse imkansız. yapılması gereken mtec R1 type ın passata özel xenon kiti olacaktır. sorunsuz bir şekilde kullanırsınız. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 Hep merak ettim bir türlü fırsatım olmadı. Aşağıda iki farklı fara sahip passat modeli var. Anladığım kadarı ile, highline donanım paketine sahip passatların farları dğerlerinden farklı.Bu passat en full donanım pakeli olan model.. (highline)Buda en full donanım paketli omayan modeli..Aralarındaki farkı bilmek istiyorum. hangisi ne tür ampül ve mercek kullanıyor?? Yorum bağlantısı
Misafir 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 Üstteki D2S Gen 5 sistem,alttaki Hella mercek ve H7 ampül kullanıyor. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 (düzenlendi) Cevap için çok teşekkürler. Birde dikkat ettimde alt donanım paketlerinde bile sis farı varken neden en üst donanım paketine sis farı eklememişler. Sis farının görevini gören bilmediğimiz başka bişeymi var acaba? 20 Temmuz 2010 tarihinde H tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 (düzenlendi) Hakketten de sis farı yok.Bende merak ettim.Hüseyin bu arada Karamürsel Yavola yolu niye şişik?O tarafa geçicem kaç gündür gidemiyorum.Yollar kalabalık diye..Çalışma filanmı var? 20 Temmuz 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 Evet yoğunluğun sebebi bitmek bilmeyen çalışmalar.Yalova'dan geçerseniz bir yemeğimi yemeden geçmeyin. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 Yeni passat D1S'ti. Bir de adaptif özelliği de var bi-xenonla birlikte geliyor. Normalde valeo'ydu ama belki sonradan başka üretici de eklenmiştir. Sis farı sadece en alt versiyonunda (trendline) verilmiyor artık. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 VW Türkiyede çok anlamsız ve garip standartlarla satılıyor. Farklı partilerde gelen araçlar dahi bazen farklı donanımlara sahip olabiliyor. Bu arada hazır ilgili topicteyken ;Comfort donanımdaki aracımda mercekli H7 kullanılmış. Yetkili servise gittim. Niyetim Yusuf arkadaşımızın bahsettiği Mtec R1 Type alıp montajını yaptırmaktı ancak servisteki eleman Garanti sorunsalını örnek gösterip bu tip bir uygulama yapmadıklarını söyledi. Dediğine göre Doğuş otomotiv 5-6 ay içinde bu tip istekleri karşılayacak ve kendisi tarafından onaylı bir Kit dağıtacakmış. Kısacası Xenon dönüşümü şimdilik hayal oldu gibi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 Güncel donanımlarda, Ön sis farı, highline ve comfortline da standartmış... Yorum bağlantısı
Can Ertekin 21 Temmuz 2010 Paylaş 21 Temmuz 2010 Cevap için çok teşekkürler. Birde dikkat ettimde alt donanım paketlerinde bile sis farı varken neden en üst donanım paketine sis farı eklememişler. Sis farının görevini gören bilmediğimiz başka bişeymi var acaba?vw nin bazı modellerinde (ör:bora) sis lambaları normal farın içine entegre olarak geliyor aynı olayı citroen de Xsara larda yaptı ama bu modelde yine farın içine entegre mi bilmiyorum açıkçası sadece tahmin Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Temmuz 2010 Paylaş 21 Temmuz 2010 vw nin bazı modellerinde (ör:bora) sis lambaları normal farın içine entegre olarak geliyor aynı olayı citroen de Xsara larda yaptı ama bu modelde yine farın içine entegre mi bilmiyorum açıkçası sadece tahmin Evet, golf 4 ve bora da farın içinde H3 mercekli sis farı var. Ama artık hepsi tamponda, passatta da. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 21 Temmuz 2010 Paylaş 21 Temmuz 2010 Güncel donanımlarda, Ön sis farı, highline ve comfortline da standartmış...Şlk fotoda gördüğümüz passat highline donanım paketine sahip. Şlan sitesindende baktığım kadarı ile highline donanım paketine sahip passatların hiçbirinde sis farı yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Temmuz 2010 Paylaş 22 Temmuz 2010 Şlk fotoda gördüğümüz passat highline donanım paketine sahip. Şlan sitesindende baktığım kadarı ile highline donanım paketine sahip passatların hiçbirinde sis farı yok.vw.com.tr sitesinden donanım listelerine baktım ben... Eski modellerde yoktur belkide... Yorum bağlantısı
Recommended Posts