İçeriğe Yönlendir

Fiat Marea/Brava için xenon

Barış Kürüm

Recommended Posts

Murat Engin

Marea'da H serisi halogen mercekli far var, bu mercek, halogen ampul özelliğine göre tasarlandığından dolayı, sonradan takılan xenon , aynı performansı gösteremez...

ayrıca mercekte kararma yapacağından, halogen ampule dönüş yapılsa da kararmış olan mercek bitmiş olur...şu an sizin farın tek çözümü orjinal mercek değişimi ya da  D serisi oem xenon mercek ile xenon dönüşümü olabilir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Osman KAYMAZ
9 saat önce, Harun ÜNAL yazdı:

Marea mercekli farlar zayıf aydınlatıyo zenon olmasına ragmen ne yapmam gerekiyo mercek degisimi yada tamiri oluyo mu bilgisi olan var mı

Mareanın mercekleri h1 dir. ve zamanla kararma oluyor. Orjinal mercekleri değiştirebilirsiniz yada bixenon merceğe geçebilirsiniz. Gerekli aletiniz varsa yeni tip hella bixenon mercek takmıştım daha önce. Vida delikleri birebir uygun merckelerde mevcut.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

-

On 19.01.2017 at 22:41, Harun ÜNAL yazdı:

Marea mercekli farlar zayıf aydınlatıyo zenon olmasına ragmen ne yapmam gerekiyo mercek degisimi yada tamiri oluyo mu bilgisi olan var mı

İlgili konuyla birleştirildi. 

Konu Açmadan Önce Forumda Arama Yapınız, Aracınızın Konusunu Bulup Ona Devam Ediniz !

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Selçuk Keleş
On 2/6/2017 at 13:13, Rıdvan Araman yazdı:

Oktay abi merhabalar. Burada paylaşmış olduğunuz detaylı resimler için çok teşekkür ederim. Biz de her marea sahibinin olduğu gibi aydınlatmadan müzdaribiz. Bunu yapan,tasarlayan mühendisin ve paylaşan fiat'ın abv'sin dedikten sonra konuya dönecek olursam. Bu yazdığınızdan hiçbir şey anlamadığım hella'lı cümledeki şeylerle depo marka bir mercekli far aldığımız zaman görüntülemede level atlıyoruz. Onu attım cebe. Benim kafama takılan bir kaç şey var. Öncelikle marea elektriksel sorunları olan bir araç. Bu xenon kit vs dediğimiz ışıklandırma ekipmanları,projektör gibi extra akım vs isteyen bir şey mi acaba ? O yüzden çekincelerim var ve hella bi-xenon dediğiniz kısım mercek sanırım fakat o balast dediğiniz şeyi anlayamadım. d1s dediğiniz de ampul sanırım. Bu konuda daha bir aydınlanmam için nereleri okumam gerekiyor acaba ? Depo marka farlarımı aldıktan sonra bu dediğiniz şeyleri gidip bir çıkmacıya söylediğim zaman direk bana çıkarıp verir mi ? yoksa bunun için yanında bir de çıktığı arabanın markasını vs söylemem gerekiyor mu ? Şimdi hepsini alt alta ekleyince 1200 1300 lira gibi bir rakamlara çıkıyor. Bizim parabolik mi artık neyse o farları depo fara geçirip kendi h7 ampülünü kullansak aydınlatma da level atlar mıyız? Bir anda bu parayı çıkarıp vermek zor. O yüzden 2 adımda buna geçsek nasıl olur acaba diye sorayım istedim. Forumda daha çok yeni olduğum için bana okumamı önerdiğiniz bir link varsa ve gönderirseniz de çok memnun olurum. Teşekkürler. iyi forumlar.

Düzenleme: Beyin fakiri canlıların araba diye üretip,sattığı şey araba olmanın gerektirdiklerini karşılamıyorken,çözüm üreten ve yardımcı olan herkesten Allah razı olsun.

Forum üyeleri gönüllü olarak bir karşılık beklemeden yardımcı oluyor bilgi paylaşıyorlar, her zaman müsait olamamaları normaldir.

1996'da üretimi başlamış bir aracın aydınlatmasının yetersiz olması normal. O zamanın teknolojisi o kadarmış. 2000'li yıllarda üretilen E46 BMW'lerin bile xenon merceklerinde kararma sorunu var.

Aydınlatmayı düzeltebilmeniz için ucuzdan pahalıya bir kaç seçenek mevcut. 
Bir çift performans ampulü takarak mevcut farınızda bir nebze iyileşme sağlayabilirsiniz, merceklerde kararma olmuşsa bu çözüm fayda etmeyecektir.
Orjinal farlarınızdan bir çift sıfır satın alırsınız (fiyatlarını bilmiyorum), bir çift performans ampulü takarak en az işçilik ve maliyetle devam edersiniz. Depo denen marka yan sanayi olup orjinal farın (valeo) tercih edilmesini öneririm.

Mevcut farlarınızın içindeki mercekleri yine benzer halojen mercekle değiştirtirsiniz, küçük bir far olduğundan bu zor olabilir, montajı yapacak kişinin yorumu önemli. Yine bi çift performans ampulü ile daha iyi bir aydınlatmanız olur.

Farın sökülmesi merceğin değişmesi gibi masraflı işçiliğe girilecekse, değmesi için,  D1s ya da D2S xenon mercek, aynı tipte balast (beyin) ve aynı tipte xenon ampul farın içine takılır, en mükemmel aydınlatma sağlanır. Maliyet 1.000 lirayı geçecektir.

Seçilecek parçaları montajı yapacak kişinin seçmesi daha uygun olacaktır, burada belirtip fikir alabilirsiniz yine.

post-5-0-07596700-1427270604.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
17 saat önce, Rıdvan Araman yazdı:

Abi cevabınız için teşekkür ederim. BMW de kararma vs oluyor olabilir de yolu yağmurda vs de hiç göstermiyordu şimdi tamamen gitti denecek düzeyde değildir herhalde. Burada yazmayı unutmuşum. Bizim araba liberty olduğu için üzerinde parabolik yani merceksiz farlar var ve philips'in nightbreaker ampüllerini kullanıyoruz yine de aydınlatması güzel değil. Xenon işi tuzlu olduğu için şimdilik mercekli bir far ve ampüle geçsek acaba bir düzelme olur mu sizce ? ayrıca resim içinde çok teşekkür ederim. Açıklayıcı oldu 

Reflektörlü far varsa içinde islenme olup olmadığını bi nebze görebilirsin. Öndeki desenli camdan ne kadar görülebilirse artık.

Mercekli fara geçtiğinde durum pek değişmeyecek, performansı daha iyi değil. Yine de fiyatını araştırmanda yarar var.

Uygun fiyattaysa alır takarsın memnun kalmazsan (ki muhtemelen kalmayacaksın) merceklerini söktürüp xenon mercek taktırma seçeneğin olur, tabii maliyeti de ona göre olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Seviye ayarı düzgündür umarım, nb taktırdığına göre yapmışındır diye tahmin ediyorum.

Bütçe kısmını halledip yeni mercekli far ve yukarıda fotosunu verdiğim ürünlerle montaj yaptırırsan mükemmel aydınlatma elde edersin. Tüvtürk muayenesinden geçmiyor, halojen ampul takıp gitmen gerekiyor haberin olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
On 06.02.2017 at 12:13, Rıdvan Araman yazdı:

.

Üst mesajlarda aynen depo fara yapılan bir çalışma idi.Arkadaşımız bu mercekle maalesef hiç performans alamadığı için çalışma yapıldı.Oem mercekli versiyon fiyatı nedir bilmem lakin onun sıfırı seni yüzde 10 luk sınıf atlatır hepsi bu.Öncelik far ayarı güzel olması şart.Ampulü sıfır al kullan standar ampul ise sıfır al kullan lakin oem olsun.

Şu an kullandığın far ile akşam bir 10 metre civarından far çizgisini çekip eklersen daha net yorum oluşturulabilir.

Selçuk ustam zaten gerekli bilğileride yazmış.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
  • 6 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Halojen ampul le olduğu sürece her değişecek oem mercek size biraz daha aydınlatma sağlayacaktır lakin bir süre sonra şimdiki gibi göremeyeceksiniz diye düşünüyorum.ayrıca bir bir değişim zaten olamayacak uğraşacaksınız.Auris veya hella bi-halojen mercek hangisi sıgarsa uygulanabilir hepside halojen sonuçta ve boyutları ile genişlikleri birbirinden farklı değil.Bence tek avantajınız sadece uzun ve sellektör daha iyi olacak.:)

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On 10/25/2017 at 18:47, Rıdvan Araman yazdı:

@Oktay Toker @Selçuk Keleş Abiler hayırlı akşamlar olsun. Aylar sonra sizi tekrar rahatsız ediyorum kusuruma bakmayın. Bu aydınlatma olayı arabayı araba yapan özelliklerden olduğu için sürekli rahatsız ediyor bizi. Vesselam denk geldi ve bi-halojen merceklerin olduğunu öğrendim. Bu arabaya eski tip halojen ama kaliteli olan ki bizim mercekten sonra her mercek kaliteli olacaktır zaten diye düşünüyorum. Olabilir mi ? Ne dersiniz ? Bizim aracın facebook grubunda bir arkadaş auris merceği ile h9 ampül kullandım demiş. Daha fazla detaya ulaşamadım şu an için. Güzel olmaz mı öyle bir güncellemeye gidilse ne dersiniz ? 

Ben uğraşmaya değmeyeceğini düşünüyorum. Sonuçta o farlar xenon olmadıktan sonra sizi tatmin etmeyecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Bu kadar şikayetiniz mevcut.Mercek değişimi ile yüzde 10 iyileşme belki olacak hadi diyelim yüzde 20 o halojen mercek montajına uğraşacağınıza ki mecburen uğraşı olacak bunun yerine bi-xenon mercek alın onun montajına uğraşınız.D2s xenon kit alın kullanın.Hem uğraşınıza deger hem aydınlatmanız sizi üzmez.

Muayeneyi bahane edecekseniz bence boşuna. xenon sökülür yerine halojen ampul soketini kesmeyeceksiniz ve ampulü takıp gideceksiniz.

Bi-xenon merceği takın o kişi ile yan yana gelin farkı daha farklı görün diyebiliriz.

İlla halojen mercekle uğraşacağım diyerek düşünceniz sabit ise tavsiler yapıldı.Karar size aittir.:good1:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...