İçeriğe Yönlendir

Led Kapı,Plaka ve Şç aydınlatma Ampulleri

Sercan Keklik

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Onlar sürekli yanıyormu ki... ?

Niye bitirsin aküyü... ?

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

kapı acıldıgında tavan lambası ile birlikte yaklaşık 7-8 sn yanıyor

kapatıldıgındada aynı şekilde 7-8 sn yanıyor..

aküde problem yok.. Arabada kaçak yok.. 10W olarak baktıgımızda kapı başına 20W çekiyor, 80W sırf kapılar harcıyor, ardından tawandakiler ve bagajdakiler hariç aklıma başka hiç bir problem gelmiyor en azından kapıdan olmasada, ufak wattlı ampullerle degiştirip..

Sis farı yaktıgımda calışmayan bu aydınlatma sistemi problemini düzeltmek istiyorum.. Daha önce konudada yazdım tek ampulu söktügünüzde sorun yok. Sanırım beyinden kısıtlanan bir tüketim söz konusu o yüzden şimdi tek tek sorunları düzeltip, problemi bulmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Kapı lambalarının aküyü bitirdiğini sanmıyorum. O kadarcık kısa sürede ise hiç etkisi olmaz. Buna emin olmak için kapılardaki tüm ampulleri söküp arabayı bekletebilirsin.

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

abi hemen hemen her gün araba lazım oluyor bu yüzden bekletemiyorum ufak bi yurt dısına cıktım o zaman gene aynı problemı yaşadım, bu yüzden yanlış olarak devam eden herşeyi düzeltip sorunu bulmayı ümit ediyorum, aküyü onlar boşaltmasa bile, sistemin dogru çalışması için o ampullerin daha ufagını bulup takmam lazım. Piyasada hep 5-10 W olarak bulunuyor.. 10W ciddi bir aydınlatma saglıyor fakat problemle devam etmektense az bi aydınlatmayı tercih ederim.

Bu yüzden 3W gibi degerlerde dipsiz ampul arıyorum, renk olarak beyaz ışık veren

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Sercan Keklik
(düzenlendi)

Bu sorununda üstünden şöyle geldik :)

Alttaki beyaz aydınlatmaları (Sarı ampuller Mevcuttu 10W) Bunları 5W a indirdim.

Yandaki Kırmızı Aydınlatmalarda (Sarı Ampul Mevcuttu 10W) Bunlarıda 3W a indirdim. Alttakilerin önemi daha büyük diye 5W kullandım. Yandakiler sadece arkadaki araçları uyarı amaçlı oldugu ıcın sadece hafifimsi bi yanması daha mantıklı geldı.

Şu an için eskiden bahsettigim sis farı hattındaki akım oldukça düştü problemsiz çalışıyorlar.. Elektrik Kaçagı konusunda pek bişey buldugumu söyliyemiyecegim bi ara tek tek extra ne varsa deneyıp araştırıcam. Inşallah Çok ugraştırmaz ;)

bu arada iç tawan aydınlatmaları için ledli ampul yapıyım diyordum bi yerde ampul buldum aldım fakat aydınlatması yok deninicek kadar azdı.. Hiç bir işime yaramıcagımı anladım söktüm sarılara döndüm :) Onlar için illaki Led degil beyaz yanan ampuller arıyorum fikri olan veya gören varsa bilgilendirirse sevinirim. (C5W)

Aldıgım tip bunların 3 lü ledlileri idi.

fusestyleleds.jpg

tarihinde SerCy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
(düzenlendi)

valla bende arıyorum aslında osram c5w ler içinde coolblue üretiyor ama satılan yer bulamıyorum.

benim araçtada kapı altlarında 4 tane, bagajda 2 tane, torpido ve 3 iç aydınlatmayla 10 tane var bu ampullerden.

hatta 4 adet okuma lambası, 4 adette ayna lambalarıyla ve 2 adette plaka lambasıyla araçta toplamda 20 tane c5w ampul var. :)

tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
valla bende arıyorum aslında osram c5w ler içinde coolblue üretiyor ama satılan yer bulamıyorum.

benim araçtada kapı altlarında 4 tane, bagajda 2 tane, torpido ve 3 iç aydınlatmayla 10 tane var bu ampullerden.

hatta 4 adet okuma lambası, 4 adette ayna lambalarıyla ve 2 adette plaka lambasıyla araçta toplamda 20 tane c5w ampul var. :)

www.asyamakina.net'e sordun mu ? osram cb c5w göremedim katalogda, olduğuna emin misin ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
www.asyamakina.net'e sordun mu ? osram cb c5w göremedim katalogda, olduğuna emin misin ?

Evet ya şimdi tekrar baktım katalogda bende göremedim.

Ya rüyamda görmüştüm yada başka bi markaydı çünkü aynı coolblue ampullerin cam renginde böle açık mavi c5w hatırlıyorum. öle çin mallarından değildi.

Cam boyasıyla boyayarak sizde yapabilirsiniz bunları...

Ben sinyal ampulünü sarıya boyamıştım..

ben zamanında mavi renge boyayarak evde biryerde kullanmıştım cam boyasıyla. ampul ısındıktan sonra boya eriyip akmıştı ve akıl almaz kötü bi koku yayılmıştı eve. bu ihtimali silmiştim o yüzden. ısıya dayanıklı bi cam boyası bulmak lazım.

c5w ler geniş uzun flamanlı olduğu için arkada plakayı çok iyi aydınlatıyor. bu yüzden plaka lambasının özellikle beyaz olmasını istiyorum sarı çok kötü duruyor arkada. mehmet abi sende bilirsin focustada öyleydi yanlış hatırlamıyorsam. iç aydınlatmaları değil ama plakaları kesin boyayarak hallederim. aslında led harika olur ama hata derdi var malesef.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...