İçeriğe Yönlendir

İbre Renklendirme

Erdem Manisalı

Recommended Posts

Erdem Manisalı

ARkadaşlar aracıma mavi indiglo gösterge siparişi verdim. Sorun ise aracımın ibre çubukları beyaz ve farları yaktığımda yeşil oluyor. Bu da gündüzleri indiglo yunamazken beyaz zemin üzerinde seçilmemey yol açıcak geceleri de zıt renkler sergileyeceğinden güzel gözükmeyecek. Bu çubukları kırmızı yapmak istiyorum bunu nasıl sağlarım. Stop boyası iş görürmü geceleri kırmızı görünüm elde edermiyim acaba. Yada başka bi çözümü varmöı bunun?

Benim göstergeler

post-972-1192198752.jpg

post-972-1192198787.jpg

Böyle olmasını istiyorum ibre çubuklarının.

post-972-1192198703.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

renkler bildiğiniz gibi kırmızı mavi ve yeşil 3 anarenkten oluştuğu için yeşil bir kaynağın önüne kırmızı veya mavi filtre yada boya konduğu zaman içerisinden ışık geçmiyecektir.

gösterge tablosu sökülmüşken ledleri değiştirmeniz çok çok daha verimli olucaktır bence.

çubuklarınız beyaz olduğu için yani 3 rengin karışımı olduğu için hangi renk ledi koyarsanız koyun o rengi direk alabilirsiniz.

birde son çare yeşil fosforlu kalemle çubukları boyama olabilir parlak yanıcakları için net olarak gündüz görünebilirler diye düşünüyorum. geniş uçlu kalemlerle boyanınca hiç boya lekesi kalmıyor standart rengiymiş gibi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Erdem Manisalı

Analdım dediğinizi ama aracıma indiglo sistem koymak üzereyim Yazdıklarınız mantıklı ama ben öncelikle bu çubukların kırmızısından bulmalıyım. Projem o şekilde hayata geçecek.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
E.Ercan Balbay

Siz ibrelerin böyle yanmasını istiyorsunuz sanırım? Ben kendi renault 9'uma yapmıştım.

image00002xv7.jpg

Ben ibrelerin dibine kırmızı led koyarak işi çözdüm. Orjinal renkleri turuncuydu zaten.

Ya sprey boya ile(fosforlu olabilir) ibreleri boyayın,yada kırmızı(yada istediğiniz renkte) ibre bulup onları takın. Arkadaki aydınlatmada pek etkili olmuyor ledleri koyduktan sonra :)

Yorum bağlantısı
Selim Kara

Erdem merhaba. Ben toyota club'dan Selim. Konunu bir kaç kere gördüm dikkatimi çekti. sorununu çözecek yöntem, bir çıkmacıya gidip ae101 ibre çubukları almanla çözülecek diye düşünüyorum. kırmızı bizim ibreler biliyorsun (gündüz için ideal). altlarına birer tane osram ampül koyarsan kıpkırmızı olurlar. (gece için uygun) :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...