Alper Gülhan 21 Ağustos 2012 Paylaş 21 Ağustos 2012 Selam arkadaslar, ustalar, mercek guruları;bir acemi olarak bende herkesin eninde sonunda geleceği ve bu konuda bence en iyi forum olan gece ucusuna katıldım,katılır katılmaz da kendimce cok büyük bir sorun olan mercek yapımı kit ve far secimi konusunda bu 16 sayfadaki butun mesajları tek tek okudum.Jetta 2006 comfortline arac sahibiyim.benden önceki sahibi normal şapkalı fara ve sislere xenon uygulaması yapmıs.sol balastın nerede oldugunu goremedim ama sag balast metec markalı.ampuller ise 8000K. sisler de 8000K ama balastlar ne marka bilmiyorum.Far ayarını en dusuk konuma getirsem bile karsıdan gelen aracların selektör yapmasından rahatsız olduklarını biliyor ve baskalarını rahatsiz etmemden ötürü kendim rahatsız oluyorum. Servise gidip far ayarı yaptırdım ama nafile. karsıdan gelen farlarımdan ötürü rahatsız oluyor.Kaldı ki su anda özellikle gece seyahat ederken selektör yaptıgımda sag farım once titriyor daha sonra da sönüyor ve icerden arıza ısıgı yanıyor.komple farları kapatıp 1 dk kadar bekleyip tekrar farları acınca normale donuyor ama bu oldukca zahmet veriyor aracı aldıgım kisi ile gorustum daha önce boyle bır sıkıntı yoktu diyor. muyane icin xenonları sokup h7 taktırmıs ve daha sonrasında ise yine xenonları takıp aracı bana satmıs. bu sokme takma isleminde acaba bir sey olmus olablir mi?Mercek olayına daha dogrusu bi-xenon olayına girmeye karar verdim. ama işin içine girdikce kafam allak bullak oldu.hazır mercekli far mı alsam, yoksa montaj mı yaptırsam diye düsünürken sonunda Hella marka far almaya ve onlara montaj yaptırmaya karar verdim.Istanbuldayım ve istanbulda artık herkesin tanıdıgı bir kisi ile temasa gectim. Kendisi Hella markalı farların daha zahmetli oldugu ve bosh yada baska marka farın daha iyi olacagını soyledi. Kendi orjınal farlarım da hella oldugunda ve arac 160.000 de oldugundan farlımın durumu pek iyi degil.bu yuzden cıkmacıları ve bir kac yeri dolastım ama genelde hep hella marka far buldum. 100-150 tl arası fiyat verdiler. cıkma fara 300 tl vermektense500 tl verip iki adet sıfır Hella far almayı dusunuyorum.Simdi isin en karısık kısmı geliyor. xenon kit secimi... bazı yerlerde okudum sunpart fiyat performans acısından iyidir arıza ısıgı yakmaz deniyor, bir baska yerde aman sunpart tan uzak durun sureklı sorun yasarsınız deniliyor.Bir baska yerde space marka xenon kit alın rahat edin denirken bir baska yerde de eger vw kullanıyorsanız mutlaka metec almalısınız deniliyor.fiyat olarak bakıldıgında sunpart ile space 250-300 tl arası gezinirken metec 600 tl civarı bir fiyata sahip. Isın ıcınden cıkamaz oldum...butun bunların yanına bir de far ve kit olayından sonra uzunlara takacagım ampullerın secımı var. Malum mercek ve bixenon olacagı icin ısık gucu beyaz ve yuksek olacak ama bu sefer de uzunlar sarı sırıtacak. onlara da beyaz hatta mumkunse xenon ısıgın verdıgı beyazlıkta bir ısık saglamasını istiyorum. birde parkalar var tabi... bazı kisiler parklara led seklinde ampuller takmıs...Sımdı uzun lafın kısası diyerek sizden yardım rica ediyorum;1- Orjınal fara montaj yapıp yukselık ayarın calısması mı iyi yoksa hazır mercekli far mı iyi?2- jetta marka araca en uygun xenon kit hangisidir?3- uzunlara takılabilecek en ıyı ampul ne olabilir? (nightbraker yada blue cool gibi)4- parklara led takmak mantıklı mıdır?Bu arada forumdaki Herkesin bayramı mubarek olsun...Saygılar Alper Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 21 Ağustos 2012 Paylaş 21 Ağustos 2012 Selam arkadaslar....Sımdı uzun lafın kısası diyerek sizden yardım rica ediyorum;1- Orjınal fara montaj yapıp yukselık ayarın calısması mı iyi yoksa hazır mercekli far mı iyi?2- jetta marka araca en uygun xenon kit hangisidir?3- uzunlara takılabilecek en ıyı ampul ne olabilir? (nightbraker yada blue cool gibi)4- parklara led takmak mantıklı mıdır?Bu arada forumdaki Herkesin bayramı mubarek olsun...Saygılar AlperMerhaba Alper bey Sağlıklı ve sorunsuz bir aydınlatma istiyorsanız bencede orj. hella mercekli far almak en mantıklısı,eğer 500 TL ye sıfır mercekli far takımı varsa hiç düşünmeden alın,o fiyata dahil olacağını sanmıyorum ama balast ve ampullerinin üzerinde olduğuna emin olun Bi-xenon mercek montajı yapmak isterseniz Bektaş kardeşimizin bir önceki aracı jetta idi ve mercek montajı yapmıştı ondan yardım alabilirsiniz 1 Yorum bağlantısı
Alper Gülhan 22 Ağustos 2012 Paylaş 22 Ağustos 2012 Merhaba Alper bey Sağlıklı ve sorunsuz bir aydınlatma istiyorsanız bencede orj. hella mercekli far almak en mantıklısı,eğer 500 TL ye sıfır mercekli far takımı varsa hiç düşünmeden alın,o fiyata dahil olacağını sanmıyorum ama balast ve ampullerinin üzerinde olduğuna emin olun Bi-xenon mercek montajı yapmak isterseniz Bektaş kardeşimizin bir önceki aracı jetta idi ve mercek montajı yapmıştı ondan yardım alabilirsiniz Merhaba Mahmut Bey,sanırım benden kaynaklanan bir yanlıs anlasılma olmus. Buldugum farlar Hella'nın standart norma farları. Keske dediginiz gibi hazır mercekli farı o fiyata bulabilsem bu arada eger yanlıs bilmiyorsam hazır mercekli farlara sadece h7 xenon dönüsümü yapılabiliyor.ben normal fara bi-xenon donusumu yapıp d2s tipi kullanmak istiyorum.Verdiginiz bilgi icin tesekkür ederim Bektaş bey ile iletişime gecerim...Saygılar Alper Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Ağustos 2012 Paylaş 22 Ağustos 2012 Orjinal xenon far uygulaması Golf V konusunda vardı diye hatırlıyorum, muhtemelen Jetta'da metod aynıdır. Elbette ki orjinal xenon far kullanman en iyi sonucu verecektir, ancak dezavantajları bütçeyi zorlayabilir.Yurtdışından farın soketi için özel hazırlanmış kablo kitinden bulmanız ya da benzerini deneme yanılma ile yapmanız gerekir vs vs.Bu nedenle iki tane sıfır halojen fara mercek montajı daha kısa yoldan en mantıklı çözüm gibi görünüyor. Yükseklik ayarının da kullanılabiliyor olması önemli bir avantaj. Aydınlatma performansı orjinalle aynı.Bu uygulamayı yapacak kişi muhtemelen daha önce yapmıştır ve uygun balast/ampulü de önerecektir. Yine orjinalde kullanıldığı gibi 4300K markalı ampul ve markalı balast kullanmak her zaman daha iyidir. Uzunlara nightbreaker mantıklı olabilir, parklara led takılması sadece renk uyumundan dolayı tercih ediliyor, yoksa aydınlatma olarak pek de bir yararı yoktur. 1 Yorum bağlantısı
Alper Gülhan 27 Eylül 2012 Paylaş 27 Eylül 2012 Selam arkadaslar,bugun jetta 2007 comfortline aracım icin orjinal bosch bi-xenon marka far aldım.kargoya verildi cumaya kadar elimde olur insallah.aracım vag grubunda oldugu icin xenon kit seciminde epey sıkıntılar yasanıyor.silecek motorunun yanmasına kadar gidebiliyormus.sizden yardım istedigim konu ise, vag grubundan aracı olan ve d2s xenon kit kullanan arkadaslar var isebu arac icin hangi d2s xenon kiti önerirler?piyasada bir sürü marka var; sunpart, monza, space, mtec, photon...kararsız kaldım lütfen yardım edin... Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 27 Eylül 2012 Paylaş 27 Eylül 2012 Alper bey merhaba,OEM Koito D2S xenon kit vw lerde sorun çıkarmıyor Bektaş kardeşimiz Jetta ve Tiguan model araçlarında koito kullandı ve sorun yaşamadı Yorum bağlantısı
Alper Gülhan 27 Eylül 2012 Paylaş 27 Eylül 2012 Alper bey merhaba,OEM Koito D2S xenon kit vw lerde sorun çıkarmıyor Bektaş kardeşimiz Jetta ve Tiguan model araçlarında koito kullandı ve sorun yaşamadı Selam Mahmut Bey,verdiginiz bilgi icin tesekkür ederim. Fakat benim bildigim ve vw turk forumda gordugum kadarı ile koito bir cok arkadasta sorun cıkarmıs Yorum bağlantısı
Alper Gülhan 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 Kim o arkadaşlar merak ediyorum 6 adet vw e taktım biri sorun çıkartmadı hepsi farklı model di bence kulaktan dolma bilgilere ve vw Türk'e inanmayın o kadar söyliyim, 2 senedir kullanıyorum tık demedi Çin malı olsaydı mtec olsaydı sonuç? Hüsran vw de tek sorun çıkarmayan koito gen 2 dir gerisine araç bağışıklık geliştiriyor.Selam Bektas Bey,verdiginiz bilgi icin tsk ederim,peki koito balast ve buna uygun 4300k d2s xenon ampul nerden temin edebilirim?farlarım geldi ve kit temini yapıp hemen taktırmak istiyorumgerci daha farları takacak ve baglantılarını adam gibi yapacak birini de bulamadım ya o da ayrı dert Yorum bağlantısı
Engin Utku 4 Mayıs 2015 Paylaş 4 Mayıs 2015 Merhaba arkadaşlar,Uzun süredir forumu takipteydim ancak vakitsizlikten üye olma işlemim oldukça gecikti. Aslına bakılırsa engin bilgilerinize ihtiyacım da var. 2007 model Volkswagen Jetta MK5 aracıma custom far yapma projesine giriştim ve bu konuda bazı şeylere takılmış durumdayım. Konuyu özetlersek. Mevcut farlarımı sadece açıp far tasını kesmeden mini xenon mercek montajı yapmak. (H1)Uzun far ampüllerimi led H7 ile değiştirmek,Flexible hortum led ile gündüz farı ve sinyal uygulaması yapmak istiyorum.Bu konuda gerekli malzemeleri aldım. Montaj konusunda sorun yaşamayacağımı biliyorum ancak aracın elektronik donanımına zarar vermemek için bilgi ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Konu şu ; Jetta'lar da kısa ve uzun far ampuller H7 tipinde. Bense H1 mercek aldım (xenon takabilmek için). Aldığım mercek bi-xenon ama ben sadece kısalar için kullanacağım. Sellektör ve uzunlar için mevcut sistemi değiştirmeden sadece ampüllerini H7 led'e çevireceğim. Araca zarar vermeden bu işlemi nasıl yapabilirim.Daha önceki aracım Golf 6 'dı. O aracımda da küçük bir projem olmuştu sonunda BCM modülüm yanmıştı. Aynı duruma düşmemek için ne yapılabilir. Role, direnç, sürücü vs. nelere ihtiyacım varKolay gelsin. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 4 Mayıs 2015 Paylaş 4 Mayıs 2015 (düzenlendi) Linkteki konular yardımcı olacaktır.Lakin yazdıklarınız yerine bence orijinal halde kullanın derim.Yada ciddi oem ekipman ile çalışma niyetine girişin.http://www.geceucusu.com/topic/1057-vw-jetta-v-2005-2010-xenon-far-ve-mercek-montaji/page__hl__jetta__fromsearch__1http://www.geceucusu.com/topic/5850-role-nedir-nasil-baglanir-roleyle-neler-yapilir/page__st__20 4 Mayıs 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Engin Utku 4 Mayıs 2015 Paylaş 4 Mayıs 2015 Linkteki konular yardımcı olacaktır.Lakin yazdıklarınız yerine bence orijinal halde kullanın derim.Yada ciddi oem ekipman ile çalışma niyetine girişin.http://www.geceucusu...__fromsearch__1http://www.geceucusu...ir/page__st__20Konu gözümden kaçmış. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Emre Aksu 7 Ekim 2015 Paylaş 7 Ekim 2015 (düzenlendi) Merhabalar,jetta 5 aracın farlarına bi-xenon montajı yaptıktan sonra resimlerde görceğiniz üzere zamanla far camlarında buğu değilde böyle bulanıklaşma gibi puslanmamı desem bilemiyorum tuhaf birşey oluyor içten.ilk başta farın içini siyaha boyamıştık acaba boya ısındaktan sonra bir gaz mı salgılıyorda cama yapışıyor diye far kromajlarını orjinale çıkardık fakat fayda etmedi.2 defa yurtdışından cam getirip değiştirdik silikonlardanmı diye bir kaç tane silikon denedik fakat fayda etmedi.acaba bu konu hakkında bir fikri olan varmıdır? 7 Ekim 2015 tarihinde Emre Aksu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 7 Ekim 2015 Paylaş 7 Ekim 2015 Belki isidan dolayı camın yapısı bozuluyordur.Orijinalinde mercek var mı ? Yorum bağlantısı
Emre Aksu 7 Ekim 2015 Paylaş 7 Ekim 2015 Orjinalinde mercek yok.orjinal camlardada yurtdışından getirttiğim camlardada aynı sorun oldu fakat xenon , halojen ampule göre daha mı çok ısınıyor? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Ekim 2015 Paylaş 8 Ekim 2015 Merhabalar,jetta 5 aracın farlarına bi-xenon montajı yaptıktan sonra resimlerde görceğiniz üzere zamanla far camlarında buğu değilde böyle bulanıklaşma gibi puslanmamı desem bilemiyorum tuhaf birşey oluyor içten.ilk başta farın içini siyaha boyamıştık acaba boya ısındaktan sonra bir gaz mı salgılıyorda cama yapışıyor diye far kromajlarını orjinale çıkardık fakat fayda etmedi.2 defa yurtdışından cam getirip değiştirdik silikonlardanmı diye bir kaç tane silikon denedik fakat fayda etmedi.acaba bu konu hakkında bir fikri olan varmıdır?Merceğin içi temiz mi ? Sanki o tarafta daha yoğun. Yorum bağlantısı
Emre Aksu 8 Ekim 2015 Paylaş 8 Ekim 2015 Mercekte sıkıntı olcağını sanmıyorum kirlilik vb. Gibi çünkü ilk taktığımız günden bu yana aynı sorunla karşılaşıyoruz ve mercekleri sıfır almıştık yurtdışından. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 8 Ekim 2015 Paylaş 8 Ekim 2015 Xenon halojene göre daha çok ısınır diye biliyorum.Ayrıca mercekte ışığı odaklıyor ister istemez ısı o noktalar için daha fazla oluyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 8 Ekim 2015 Paylaş 8 Ekim 2015 Farda yeterli havalandırma yoksa yada çok fazlaysa bu durum yaşanır , arka kapakta delik yırtık vs. olması yada herhangi bir açıklığın olması , motor sıcaklığı yağ su toz gibi dış etken oluşumların far içine girmesi ile de oluşan bir durumdur .Bunlar kontrol edilmeli , xenon genelde far camında mercek karşısına gelen noktada hasar oluşturur . Yorum bağlantısı
Emre Aksu 8 Ekim 2015 Paylaş 8 Ekim 2015 (düzenlendi) Far orjinal ve hiçbiyerinde yırtık delik vs yok.Fazladan havalandırma kanalları mevcut fakat ağızları kapalı delinerek açılması gerekir,sizce bunları açsak faydası olurmu? 8 Ekim 2015 tarihinde Emre Aksu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Aksu 26 Ekim 2015 Paylaş 26 Ekim 2015 Fazladan hava delikleri açtım fakat bu seferde buğu sorunu oldu ama sorunun havalandırmadan değilde silikondan kaynaklanfığını düşünüyorum.ilker abiyle görüştüm farları kendisi yapmıştı projektörü sabitlemek için normal siyah silikon kullandığını söyledi büyük ihtimallede solvent karışımlı.Eğerki silikonu kazıyıp sista rtv ile değişebilirsem sorunun ortadan kalkıcağı kanısındayım?? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 26 Ekim 2015 Paylaş 26 Ekim 2015 Fazladan hava delikleri açtım fakat bu seferde buğu sorunu oldu ama sorunun havalandırmadan değilde silikondan kaynaklanfığını düşünüyorum.ilker abiyle görüştüm farları kendisi yapmıştı projektörü sabitlemek için normal siyah silikon kullandığını söyledi büyük ihtimallede solvent karışımlı.Eğerki silikonu kazıyıp sista rtv ile değişebilirsem sorunun ortadan kalkıcağı kanısındayım??Çok mantıklı Yorum bağlantısı
Emre Aksu 27 Ekim 2015 Paylaş 27 Ekim 2015 Birde bu far camlarını kapatırken hangi tür silikon kullanmalıyım yada sıvı conta mastik vs?Solvent içerip içermemesi önemlimi o noktadada?En son daysonun siyah silikonunu kullanmıştım. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 27 Ekim 2015 Paylaş 27 Ekim 2015 Würt marka silikonlar solventsiz özellikle siyah cam silikonu far için çok uygun . Kendim de bu ürünü kullanıyorum ... Yorum bağlantısı
Recommended Posts