İçeriğe Yönlendir

Fiat Linea Xenon Montajı

Deniz Vatansever

Recommended Posts

Misafir

Söylediğin değerler volt, bize akım lazım. Yada şöyle diyelim; uzunlar için atıyorum 40 volt 600 ma, kısalar için 50 volt 600 ma gibi

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

abi zaten bu ledlerin akımın bir türlü çözemedik ki sorun orda ledlerin üzerindeki barkotları telefonla tarattırıyorum okumuyor yani datashett lerini bulsak kolay olcak ama benim market dijitalden aldığım sürücüler 600 ma abi onlar az geliyor.oktay abinin dediği gibi bu ledler 1000 ma e yakın abi

hatta oktay abi tek çiplileri 3,2 volt baz alıp kaç çip varsa o kadar seri voltajda yakınca hiçbir sıkıntı olmadığını söyledi ve test ettiğini bildirdi,oktay abinin dediği gibi abi 4 çiplisine direk 12 volt verince sıkıntı olmuyor

Yorum bağlantısı
Misafir

Çiftli olanlar kısaları bir grup, tekli olanları bir grup yapmak gerekecek. Bu ledleri kendi aralarında seri yapacağız. Daha sonra akım sınırlamalı güç kaynağı ile maksimum dayanma akımı bulunacak ( maksimum akımda ledler mavimsi ışık yayar. ) Dayanma akımı ortaya çıkacak ve sürücü buna göre güvenli akımı verebilecek şekilde, gerilim sınırı olamyacak şekilde tasarlanacak.

Yani çıkış voltajı atıyorum boşa iken 70 volt ama yük altında 40 volt olacak. Bunun riski yok.

İşlemi yapabilmek için sana;

1 adet 220 volt giriş 48 volt çıkışı olan 50 watt trafo,

1 adet 10 amper köprü diod,

1 adet 330 mf kondansatör,

1 adet 10 ohm 25 watt alüminyum direnç,

1 adet ev aydınlatmasında kullanılan dimmer lazım.

Dimmeri trafonun 220 volt girişine, çıkışa köprü diod, kondansatör bağlantısı ve son olarak diodun artı ucuna direnç bağlanacak. Buı şekilde elinde 0-63 volt arası çalışan güç kaynağı olacak. Direnç akımı sınırlayıp ledlere fazla akım göndermecek. Tabi aşırı yükleme yaparsan direncin sınırı geçebilir. Yiğnede arada seri ampermetre olmalı. Bu şekilde ledlerin kısa ve uzun için toplamda kaç volta ihtiyacı ve kaç ampere ihtiyacı çıkacak ortaya.

Ha bunlar beni aşar dersen paketle gönder ledleri ben bakayım

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut
:unsure2: aynen abi adres ver gönderim hemen :bambam:
Yorum bağlantısı
Misafir

Adıma gönder

SEDEF İSTİF MAKİNALARI SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ

FİRMA ADRESİ:

İnönü Mahallesi. Güzeller OSB. Galvano Koop. Cumhuriyet Cad. NO: 2 / 21 Gebze-KOCAELİ

TEL: 0262 290 87 57

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

abi dışarıdayım cuma günü kargolarım sadece ledler ve soğutucularından 1 er tane göndersem olurmu yoksa komple kısalar ve uzunları gönderimmi .

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

komple olması daha sağlıklı olur. Test imkanım olacak

Abi Led ler gelince teste bende geleyim focus.gif sıvı testini ben yapmak istiyorum crazy.gif bakalım suya ne kadar dayanıklılar shipwrecked.gif

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut
(düzenlendi)

abi diyarbakırdayım burda da kar başladı :brr: yarın akşama doğru malatyaya geçecem kargoya yetişirsem yollayacam,seat leonun uzunlarında da 13,5 v 9 w yazıyor abi onlarıda gönderecem :vreka: şu işi bir çözde abi cümbür cemaat lede geçelim :uuuw:

tarihinde Selçuk Karabulut tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

abi diyarbakırdayım burda da kar başladı :brr: yarın akşama doğru malatyaya geçecem kargoya yetişirsem yollayacam,seat leonun uzunlarında da 13,5 v 9 w yazıyor abi onlarıda gönderecem :vreka: şu işi bir çözde abi cümbür cemaat lede geçelim :uuuw:

:bravo::good1: :good1:

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

4ZGbmA.jpg

abi paket tamam :bye: :bye: :bye: :bye:

oY6rj2.jpg

:exc1: :exc1: :exc1:

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Hıımmm :unsure2: kargo Malatya dan İstanbul a aktarmalı 2 günde gelse :coffee: pazartesi öğlen paketi sanayi girişinde karşılarım :p

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

servet abi pakete pusu var :secret:

:muhaha: :muhaha: :muhaha:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...