Misafir 6 Ocak 2015 Paylaş 6 Ocak 2015 Söylediğin değerler volt, bize akım lazım. Yada şöyle diyelim; uzunlar için atıyorum 40 volt 600 ma, kısalar için 50 volt 600 ma gibi Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 6 Ocak 2015 Paylaş 6 Ocak 2015 abi zaten bu ledlerin akımın bir türlü çözemedik ki sorun orda ledlerin üzerindeki barkotları telefonla tarattırıyorum okumuyor yani datashett lerini bulsak kolay olcak ama benim market dijitalden aldığım sürücüler 600 ma abi onlar az geliyor.oktay abinin dediği gibi bu ledler 1000 ma e yakın abihatta oktay abi tek çiplileri 3,2 volt baz alıp kaç çip varsa o kadar seri voltajda yakınca hiçbir sıkıntı olmadığını söyledi ve test ettiğini bildirdi,oktay abinin dediği gibi abi 4 çiplisine direk 12 volt verince sıkıntı olmuyor Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2015 Paylaş 7 Ocak 2015 Çiftli olanlar kısaları bir grup, tekli olanları bir grup yapmak gerekecek. Bu ledleri kendi aralarında seri yapacağız. Daha sonra akım sınırlamalı güç kaynağı ile maksimum dayanma akımı bulunacak ( maksimum akımda ledler mavimsi ışık yayar. ) Dayanma akımı ortaya çıkacak ve sürücü buna göre güvenli akımı verebilecek şekilde, gerilim sınırı olamyacak şekilde tasarlanacak.Yani çıkış voltajı atıyorum boşa iken 70 volt ama yük altında 40 volt olacak. Bunun riski yok.İşlemi yapabilmek için sana;1 adet 220 volt giriş 48 volt çıkışı olan 50 watt trafo,1 adet 10 amper köprü diod,1 adet 330 mf kondansatör,1 adet 10 ohm 25 watt alüminyum direnç,1 adet ev aydınlatmasında kullanılan dimmer lazım.Dimmeri trafonun 220 volt girişine, çıkışa köprü diod, kondansatör bağlantısı ve son olarak diodun artı ucuna direnç bağlanacak. Buı şekilde elinde 0-63 volt arası çalışan güç kaynağı olacak. Direnç akımı sınırlayıp ledlere fazla akım göndermecek. Tabi aşırı yükleme yaparsan direncin sınırı geçebilir. Yiğnede arada seri ampermetre olmalı. Bu şekilde ledlerin kısa ve uzun için toplamda kaç volta ihtiyacı ve kaç ampere ihtiyacı çıkacak ortaya.Ha bunlar beni aşar dersen paketle gönder ledleri ben bakayım Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2015 Paylaş 7 Ocak 2015 Adıma gönderSEDEF İSTİF MAKİNALARI SAN. VE TİC.LTD.ŞTİFİRMA ADRESİ: İnönü Mahallesi. Güzeller OSB. Galvano Koop. Cumhuriyet Cad. NO: 2 / 21 Gebze-KOCAELİ TEL: 0262 290 87 57 Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 7 Ocak 2015 Paylaş 7 Ocak 2015 abi dışarıdayım cuma günü kargolarım sadece ledler ve soğutucularından 1 er tane göndersem olurmu yoksa komple kısalar ve uzunları gönderimmi . Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2015 Paylaş 7 Ocak 2015 komple olması daha sağlıklı olur. Test imkanım olacak Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 7 Ocak 2015 Paylaş 7 Ocak 2015 komple olması daha sağlıklı olur. Test imkanım olacakAbi Led ler gelince teste bende geleyim sıvı testini ben yapmak istiyorum bakalım suya ne kadar dayanıklılar Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 8 Ocak 2015 Paylaş 8 Ocak 2015 (düzenlendi) abi diyarbakırdayım burda da kar başladı yarın akşama doğru malatyaya geçecem kargoya yetişirsem yollayacam,seat leonun uzunlarında da 13,5 v 9 w yazıyor abi onlarıda gönderecem şu işi bir çözde abi cümbür cemaat lede geçelim 8 Ocak 2015 tarihinde Selçuk Karabulut tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 8 Ocak 2015 Paylaş 8 Ocak 2015 abi diyarbakırdayım burda da kar başladı yarın akşama doğru malatyaya geçecem kargoya yetişirsem yollayacam,seat leonun uzunlarında da 13,5 v 9 w yazıyor abi onlarıda gönderecem şu işi bir çözde abi cümbür cemaat lede geçelim abi diyarbakırdayım burda da kar başladı yarın akşama doğru malatyaya geçecem kargoya yetişirsem yollayacam,seat leonun uzunlarında da 13,5 v 9 w yazıyor abi onlarıda gönderecem şu işi bir çözde abi cümbür cemaat lede geçelim :good1: Yorum bağlantısı
Emin Günaydın 9 Ocak 2015 Paylaş 9 Ocak 2015 heyecan ile takip ediyorum bu konuyu. çok meraklandım. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Ocak 2015 Paylaş 9 Ocak 2015 Hıımmm kargo Malatya dan İstanbul a aktarmalı 2 günde gelse pazartesi öğlen paketi sanayi girişinde karşılarım Yorum bağlantısı
Misafir 9 Ocak 2015 Paylaş 9 Ocak 2015 Pusu kuran önce kapısının önündeki rampayı aşsın sonra konuşsun Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Ocak 2015 Paylaş 9 Ocak 2015 Pusu kuran önce kapısının önündeki rampayı aşsın sonra konuşsunKar eridi ki Yorum bağlantısı
Misafir 9 Ocak 2015 Paylaş 9 Ocak 2015 Sorun olmaz, nasılsa turbosu patlar bu sefer soğuk havadan... Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 10 Ocak 2015 Paylaş 10 Ocak 2015 Sorun olmaz, nasılsa turbosu patlar bu sefer soğuk havadan...Sabii atmosferik ki bu Yorum bağlantısı
Semih Tunca 10 Ocak 2015 Paylaş 10 Ocak 2015 kargocular alıcı isminide yanlış yazmışlar zaten Mahmut işin kolay 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts