Tolga Özbey 18 Haziran 2009 Paylaş 18 Haziran 2009 Dostlar herkese merhaba, Aranıza yeni katıldım.Şsimim Tolga.Bir rica olacak sizlerden ..Citroen C2 aracıma mercek modifiyesi yaptırmak istiyorum. Piyasadaki herkesin kullandığı Junyan marka angel eye’li far grubu aldım. Merceğinden ve angellarından memnun kalmadım.Şyi bir mercek ile sade ve temiz bir sonuç almak istiyorum.Bu uygulama hakkında bilginiz var mı ? Fiyatı ne kadar olabilir? Merceğin kalitesine göre değişecektir diyeceksiniz fakat yaklaşık bir tutar belirtebilir misiniz lütfen.C2 için daha önce bu uygulamayı yaptıran oldu mu?Şlaveten 6000K 8000 K ve 10000K olan far gruplarından hangisini önerirsiniz.?Son olarak H1 kitin balansı ve tesisatını , H4 ampül ile kullanabilir miyim.?Yardımlarınız için teşekkürler,Saygılar,Tolga Özbey Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 18 Haziran 2009 Paylaş 18 Haziran 2009 Dostlar herkese merhaba, Aranıza yeni katıldım.Şsimim Tolga.Bir rica olacak sizlerden ..Citroen C2 aracıma mercek modifiyesi yaptırmak istiyorum. Piyasadaki herkesin kullandığı Junyan marka angel eye’li far grubu aldım. Merceğinden ve angellarından memnun kalmadım.Şyi bir mercek ile sade ve temiz bir sonuç almak istiyorum.Bu uygulama hakkında bilginiz var mı ? Fiyatı ne kadar olabilir? Merceğin kalitesine göre değişecektir diyeceksiniz fakat yaklaşık bir tutar belirtebilir misiniz lütfen.C2 için daha önce bu uygulamayı yaptıran oldu mu?Şlaveten 6000K 8000 K ve 10000K olan far gruplarından hangisini önerirsiniz.?Son olarak H1 kitin balansı ve tesisatını , H4 ampül ile kullanabilir miyim.?Yardımlarınız için teşekkürler,Saygılar,Tolga Özbeymercek modifiyesini sizde yapabilirsiniz..mercekler ilanlar bölümünde ilanıda var hatta romeoilker nickli arkadaş satıyor kitine hangisi uygunsa ordan temin edebilirsin..ben 5000k öneririm..balast ve tesisatını elbette h4 ampülde kullanırsınız ama h4 ünde çeşitleri var hangisinden bahsediyorsunuz?? Yorum bağlantısı
Tolga Özbey 18 Haziran 2009 Yazar Paylaş 18 Haziran 2009 mercek modifiyesini sizde yapabilirsiniz..mercekler ilanlar bölümünde ilanıda var hatta romeoilker nickli arkadaş satıyor kitine hangisi uygunsa ordan temin edebilirsin..ben 5000k öneririm..balast ve tesisatını elbette h4 ampülde kullanırsınız ama h4 ünde çeşitleri var hangisinden bahsediyorsunuz??Bugün junyan angel farlarımdan kurtulup, orginal farlarıma döndüm. Sadece 2 tane h4 xenon ampül alıp eski H1 kitin balastlarını kullandım ve memnunum.Sizlerden far ayarımı nerede yaptırabılırım konusunda bılgı rica ediyorum.Tanıdığınız bir yer var mı?Teşekkürler Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Haziran 2009 Paylaş 18 Haziran 2009 Seviye ayarını http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2417'den kendin de yapabilirsin. Zaten H4 kitte kullandığını yazmışsın balastı bir daha neden sorduğunu anlamadım ama mercek modifiyesi yaptığında kiti kullanamazsın, d2s kit alman gerekir. Merceği angel fara mı takmak istiyorsun, orjinal fara mı ? Romeoilker mercek montajı yapıyor onunla temasa geçebilirsin. Yorum bağlantısı
Benan Kapancı 23 Mart 2010 Paylaş 23 Mart 2010 Bu size fikir verebilir belki. Aydınlatmasından ve ayar motorlarının çalışmasından çok memnunum. Saygılarımla Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 23 Mart 2010 Paylaş 23 Mart 2010 Resimdeki farları 2 sene önce yapmıştım.Mercedes E serisinden çıkma D2S Hella Bi-xenon mercek ve mercek kapağı var. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Mart 2010 Paylaş 24 Mart 2010 Sinyal yuvasına da dikdörtgen şekilde şuna benzeyen ledli park+ ledli sinyal yerleştirilse çok yakışacağını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 24 Mart 2010 Paylaş 24 Mart 2010 Sinyal yuvasına da dikdörtgen şekilde şuna benzeyen ledli park+ ledli sinyal yerleştirilse çok yakışacağını düşünüyorum.Yeri çok uygun görünüyor. Bu şekilde dizilmiş dahada yakışabilir. Yorum bağlantısı
Benan Kapancı 24 Mart 2010 Paylaş 24 Mart 2010 Resimdeki farları 2 sene önce yapmıştım.Mercedes E serisinden çıkma D2S Hella Bi-xenon mercek ve mercek kapağı var.Zaten bu kadar temiz işçiliği birtek siz yapalirdiniz. Şnanın o yapılan farların bağlantı şekillerine aklım sırrım ermiyor. Ve şuana kadar herkez sordu ama hiç aynısın görmedim. Ellerize sağlık harikasınız. SaygılarımlaSormak istediğim 1 şey daha var ben stoplarımın içine led döşemek istiyorum sizce nasıl olur. Arıza lambası yakmasını engelleyebilirmiyiz? Yorum bağlantısı
Furkan Akyüz1679652588 16 Mayıs 2010 Paylaş 16 Mayıs 2010 Merhabalar arkadaşlar..Aranıza yeni katıldım, Yaklaşık 2 senedir JunioR'da H4 xenon kit kullanıyordum.. Taaki geceucusu ile tanışana kadar.. Mercek fikri zaten sürekli kurcalıyordu kafamı, çünkü aydınlatmıyordu normal kit, ne kadar far ayarı yapsakta ışığın dağalması geçmedi.. Işık yolda kesik kesik gözüküyordu..KGM'nin tabelaları yoldan daha aydınlıktı.. Piyasada çok bulunan junyanları inceledim, kullananların aydınlatmadan pek memnun olmadıklarını duydum, ledleri de zaten hoşuma gitmiyordu.. Mavi mavi.. dikey. Angel da aynı şekilde.. Nedense BMW'dan başkasına yakıştıramadım angel ları..Sonrasında montaj olabilirmi acaba derken... burası vasıtasıyla Şlker beyle tanıştım. Yaptığı bir uygulamanın da resimlerini gördüm.. (zaten şuana kadar 1 tane yapmış)Ve... Hella Bi-Xenon Mercek montajını yaptı Şlker bey.. (yanlışım varsa düzeltin lütfen) Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.. Şu anda aydınlatma gibi bir problemim kalmadı.. Herhangi bir araçla kıyaslamıyorum ama eskisinden daha iyi olduğu kesin..!Şlker bey tekrar ellerinize sağlık çok temiz ve güzel bir işçilik olmuş.. Teşekkür ederim.. Yorum bağlantısı
İsmail Ayaz1679652578 17 Mayıs 2010 Paylaş 17 Mayıs 2010 Çok güzel olmuş. Araca ayrı bir hava katmış. Aydınlatmanın daha iyi olacağı kesin. Şlker beyin işçiliğine diyecek bişey yok zaten. Güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Mayıs 2010 Paylaş 17 Mayıs 2010 Aracın zaten evrimleşmiş.Farı yapınca tam olmuş Birde gece resimlerini aldıkmı tamamdır. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2010 Paylaş 17 Mayıs 2010 Çok güzel görünüyor... Güle güle kullanın... Yorum bağlantısı
Furkan Akyüz1679652588 17 Mayıs 2010 Paylaş 17 Mayıs 2010 (düzenlendi) teşekkür ederim.cep telefonu ile çektim ama sanırım yeterli.. 17 Mayıs 2010 tarihinde Furkan Aky tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mayıs 2010 Paylaş 18 Mayıs 2010 (düzenlendi) bencede....Bu şekilde olması lazım. 18 Mayıs 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Benan Kapancı 3 Kasım 2010 Paylaş 3 Kasım 2010 Öncelikle forumda bu konuyla ilgili yazılanların hepsini okudum.Son noktayı koymak için uygulama yapmadan önce buraya konuyu açmayı uygun gördüm.Balanslarım ampüllerim ve mercek bobinim çalışır durumda hepsini test ettim.Çok karışık olarak gelen bağlantılar hakkında kısa bilgiler vermeye çalışacağım ve fotoğraflarını ekleyeceğim.Her farın altında içinde röle yada direnç gibi bişeylerin olduğunu tahmin ettiğim 2 şer adet silikon kaplı elektronikçiye yaptırılmış hazır malzemler var.Sigorta tablasından buralara direk artı gidiyor.H4 soketlerimden 3 adet kablo mercek motorunu harekete geçirmek üzere yanılmıyorsam oraya bağlı.Şlker arkadaşımızla konuştum ve her yaptığı mercek uygulamasında H4 soketi çeviren hazır kablo sistemi mevcutmuş.Şimdi bu kablo sistemini alıp bağlarsam sorunum çözülürmü?Bu farları ilk yaparlarken böyle bir kablo kullanmayı neden tercih etmedilerde herfarın altına 2şer adet ekstra bişeyler takmayı uygun gördüler?Şlker arkadaşımız bu soketle sorunum büyük ihtimal çözüleceğini belirtti. Eğer böyleyse hemen alıp uygularım.Birde sormak istediğim mevcut bağlantımda sellektörde hızında ve yanmasında hiçbir problemim yoktu, ayrıca park lambasına bile hata veren aracımın bu kabloyla hata vermeside muhtemel.Ayrıca forumdan net olarak öğrendiğim ise HELLA BŞ-XENON MERCEKLERDE selenoid devresine gerek yok denildi. Acaba aracıma uygulanan taş direnç diye tabir edilen bu 4 adet alüminyum içindeki şeyler bu devre için olabilirmi?Forumda şemalarını aldığım röle devresini yapmama gerek varmı?Uygulamaya girişicem yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar.Verdiğim şemalara ihtiyacım varmı sizce.Bunlarda Fotoğraflar Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 3 Kasım 2010 Paylaş 3 Kasım 2010 anlattıklarinizi tam olarak anlamamakla birlikte, bilginize H4 tabanli bir farin klasik bi-xenon baglanti semasini gondermeyi uygun buldum. xenon sisteminizde h4 soketinden itibaren baglanti semasinin bu duzenekte olmasi gerekiyor. ancak onemli bir husus var ki; bu sema, şasesi eksi(-) olan araclar icindir. şayet aracinizin şasesi arti(+) ise bu sema gecersizdir. yardimci olur umarim... Yorum bağlantısı
Benan Kapancı 4 Kasım 2010 Paylaş 4 Kasım 2010 arcımın h4 soketinden eksi geliyormuş. budurumda aracın şasesİ (+) oluyor.şİmdİ bu şemayi nasil düzenlemek gerekkİ arti şaselİ bİr arabada çalişsin Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 4 Kasım 2010 Paylaş 4 Kasım 2010 (düzenlendi) sasenizin arti ya da eksi oldugunu test edebilirsiniz. voltaj olcum cihazinin(avometre) bir ucunu aracin metal bir noktasina, diger ucunu da akunuzun herhangi bir kutbuna degirdiginizde akunun hangi kutbunda olcum degeri alirsaniz araciniz o kutbun tersi saseye sahiptir. saseden emin olunuz. arti saseli araclarda semada fazla bir fark yok. sadece aku cikisi eksiden aliniyor ve diyotlar tersine donuyor. 4 Kasım 2010 tarihinde Muhammed And? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Benan Kapancı 4 Kasım 2010 Paylaş 4 Kasım 2010 Çok teşekkürler. Hemen uygulamaya geçiyim. Yorum bağlantısı
Benan Kapancı 14 Kasım 2010 Paylaş 14 Kasım 2010 http://www.tuningpiyasa.com/?urun-detay_10...i_Sis_Fari.htmlböyle bir sis farı alıp yada buna benzer mercekli sis farı alıp kendi merceksiz sis farımıza uygulayıp iyi bir aydınlatma sağlayabilirmiyiz acaba?Amacımız tabikide karşıdakinin gözlerini kör etmek yada rahatsız etmek değil. Karşı tarafı rahatsız etmeden en iyi şekilde yol aydınlatması.Farları içerden aşağıya indirdiğimde yolun çukurlarını ve konumlarını çok iyi seçebiliyorum ama ilerisinin görüş mesafesi oldukça kısalıyor.Şçeriden farları kaldırdığımda tam önümdeki tümsekleri engebeleri tam seçemiyorum fakat ileriye dönük olarak yol çok iyi aydınlanıyor.Budurumda nasıl bir uygulama yapabiliriz. Başka marka bir aracın mercekli sis farını kullansak odaklama için aşağı yukarı ayar mesafesini ayarlamakta problem olurmu? Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Kasım 2010 Paylaş 15 Kasım 2010 Sis farı uzak mesafeyi aydınlatmadığından xenon takman (mercekli olsa bile) ciddi fayda sağlamaz. Zaten sis farı küçük olduğundan bildiğimiz mercekler kolay monte edilemez.Tahmin ediyorum sis farların Valeo'nun fogstar modelidir ve kategorisinde en iyilerden biridir. Daha güçlü bir halojen ampul (%90 kategorisinde osram nbr gibi) ya da sarı sis ampulleri (osram allseason) deneyerek en optimum olanını seçebilirsin. Sarı sis ampulleri farklı bir efekt verdiği için daha seçici bir görüntü sunabilir. http://www.geceucusu.com/index.php?s=&...ost&p=22926 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Şubat 2011 Paylaş 5 Şubat 2011 Bende soru sorayım, elektrikten pek anlamam, h4 farlı aracıma bi-xenon taktık, 86 dan 85 bacağına neden diyot konulmuş, biraz açarmısınız, bu röleyi bağlarken diyot neden konuyor ve uzun kısa bağlantısı nasıl yapılıyor. Şemadan anladığım far soketinden gelen kısa çıkışını direk 86 ya bağlarsak, kısaları açınca xenonler yanar, buraya kadar tamam, uzunları açınca hem selenodin çalışması hemde farın sönmemesi için far soketinden gelen uzun çıkışı nereye bağlanacak, araya diot konarak akım yönü uzundan kısaya olacak şekilde 86 ya bağlanacak galiba, açıklarsanız sevinirim. Yada hiç bunlarla uğraşmadan far soketindeki çıkışlardan, kısayı 86 ya uzunu sadece selenoide bağlasak, sigorta kutusunda da uzun sigortasını kısa sigortasına 6 amper diyotla bağlasak olmazmı? Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 5 Şubat 2011 Paylaş 5 Şubat 2011 Ali Bey, 85-86 arasindaki diyot, koruma diyotu. bildiginiz gibi role, bobin sarimi olan bir elektromiknatis. yani bobine akim geldiginde miknatis etkisi yaparak onunde bulunan pabuclari hareket ettiriyor. iste o bobin, elektrik kesildiginde uzerinde kalacak olan az bir miktar enerji yuzunden ters indukleme yahut pik voltaj denilen bir etkiye maruz kalacak ve bozulma riski dogacak. bizim amacimiz araya diyot koyarak bu ters akimi engellemek ve rolemizi bozulmaya karsi korumak. bu sadece bozulma da degil elbette. mesela bir ornek verecek olursam, benim araca kontaktan tetikli far sensoru takmistim ilk aldigimda. sonrasinda xenon yaparken kullandigim roleye bu diyot baglantisini yapmadan taktim. bazen cok nadir de olsa, geceleri aracin kontagini kapattigimda farlar sonuyor ve bir anda tekrar geri aciliyor. bu durum diyotsuz taktigim roleden donen akimdan dolayi mesela, cunku xenon oncesi boyle bir problem hic yoktu. piyasada hazir diyotlu roleler de satilmakta, eger oyle bir role alir iseniz tekrardan 85-86 arasi bir diyot baglantisina gerek kalmaz.uzunlarin baglanacagi nokta konusunda dogru anlamissiniz, aynen dediginiz gibi araya dogru yonde diyot koyarak 86'ya baglanacak. ancak bu baglantiyi illaki roleye yakin yapmak zorunda degilsiniz elbette. dediginiz gibi sigorta kutusunda yahut orjinal h4 soket cikisinda da yapabilirsiniz. onemli olan uzunla kisa arasinda olmasi, hangi noktada olacagi cok da onemli degil. ayrica 6 amper diyotla da baglayabilirsiniz, 1 amper diyotlada. cunku diyot uzerinden yuksek bir akim gecmeyecek. gecen akim, kisa icin sadece roleyi tetikleyecek. Yorum bağlantısı
Recommended Posts