Oktay Toker 13 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2010 önceden yapmış oldugum ve dagıttıgım tavan lambasını yeniden ledleri paralel baglantılı yaparak bitirdim.orta bölüme 33led bagladım köprü diod ve 15ohm degerinde direnç ile baglıyacagım.digerlerinin her birine 12 led bagladım takılı olan köprü dioddan 33ohm degerinde drenç ile sag ve sol olmak üzere ayrı ayrı baglayacagım.test için sadece drençlerle çalıştırdım.fena olmadı resimler yorumlarınıza açık. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 13 Mayıs 2010 Paylaş 13 Mayıs 2010 önceden yapmış oldugum ve dagıttıgım tavan lambasını yeniden ledleri paralel baglantılı yaparak bitirdim.orta bölüme 33led bagladım köprü diod ve 15ohm degerinde direnç ile baglıyacagım.digerlerinin her birine 12 led bagladım takılı olan köprü dioddan 33ohm degerinde drenç ile sag ve sol olmak üzere ayrı ayrı baglayacagım.test için sadece drençlerle çalıştırdım.fena olmadı resimler yorumlarınıza açık.Hep muhalefet hep muhalefet olacak ama ; Sanırım PCB kullanmamışsınız ve bu nedenlede LED ler simetrik görünmüyor. Bu nedenlede bence güzel olmamış , güzel görünmüyor. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2010 (düzenlendi) Hep muhalefet hep muhalefet olacak ama ; Sanırım PCB kullanmamışsınız ve bu nedenlede LED ler simetrik görünmüyor. Bu nedenlede bence güzel olmamış , güzel görünmüyor.tşk muhalefet oldugun için.pcb kullanırsam led sayısı azalıyor o yüzden kullanmadım.simetrik olmadı evet bu benide rahjatsız ediyor ama işlevine bakarak önemsemiyorum fazla.bide pcb hazırlamayada hiç vaktim olmuyor artı zaman bu.gece canım sıkıldı bi notbookla ugraşırken onu bıraktım yarım saatte dizdim bunu digerleriyle beraber 2 saati geçti.vaktim olsa ayıracak.güzelce dizayn ederim ama el emegide güzel tat veriyor bana.orta sıradak, ledlerin arkasına eski duyu ayagı geliyor o yüzden içeri gömemedim sırıtmasıda ondan biraz.ugraşıyım dedim sonra bıraktım.işin aslı bu şekilde yapmakta hoşuma gidiyor tek tek ugraşmak tat veriyor bana.zevk alıyorum. 13 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 13 Mayıs 2010 Paylaş 13 Mayıs 2010 (düzenlendi) tşk muhalefet oldugun için.pcb kullanırsam led sayısı azalıyor o yüzden kullanmadım.simetrik olmadı evet bu benide rahjatsız ediyor ama işlevine bakarak önemsemiyorum fazla.bide pcb hazırlamayada hiç vaktim olmuyor artı zaman bu.gece canım sıkıldı bi notbookla ugraşırken onu bıraktım yarım saatte dizdim bunu digerleriyle beraber 2 saati geçti.vaktim olsa ayıracak.güzelce dizayn ederim ama el emegide güzel tat veriyor bana.orta sıradak, ledlerin arkasına eski duyu ayagı geliyor o yüzden içeri gömemedim sırıtmasıda ondan biraz.ugraşıyım dedim sonra bıraktım.işin aslı bu şekilde yapmakta hoşuma gidiyor tek tek ugraşmak tat veriyor bana.zevk alıyorum.Verilen emek ve işlevini yerine getirmesi konusunda tabiki bir şey diyemeyiz elinize sağlık. Ancak ben olsan biraz daha uğraşırdım sanırım.Bence LED sayısı değilde LED seçimi daha önemli olsa gerek. Sayı olarak çok fazla LED var.Oysaki iyi bir Flux LED ile daha iyi bir aydınlatma sağlanabilir düşüncesindeyim. Ekteki resimde 3 adet Beyaz Flux aydınlatmasına bakarak sizin uygulamanıza 6-7 adetin fazlasıyla yeterli olacağını söyleyebiliriz. 13 Mayıs 2010 tarihinde Recep Yaz?c? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2010 (düzenlendi) flaxlara sözüm yok.onu başta hata ettim aslında o yüzden kendime kızıyorum.mantar ledleri alırken o gün niyetim flux almaktı ama elinde kalmamıştı 1 hafta sonraya gelicek dedi bende ani kararla mantar aldım.bu şekildede gitti.flux led için degişik fikirlerim var onlara uygulayacagım.mantar oluncada mecburen led sayısı öne çıkıyor haliyle.dedigin gibi 8 tane flux fazlasıyla yeterdi. 13 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Mayıs 2010 Paylaş 14 Mayıs 2010 Bu tür uygulamalarda flux ledi sevmiyorum... Tane tane görünüyor.. 5 mm yada 3 mm ledlerin kenarlarını da biraz eyeleyip dip dibe takıp, yatığımda.. Homojen bir görüntü alıyorum.. Hoşuma gidiyor... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 17 Mayıs 2010 (düzenlendi) Bu tür uygulamalarda flux ledi sevmiyorum... Tane tane görünüyor.. 5 mm yada 3 mm ledlerin kenarlarını da biraz eyeleyip dip dibe takıp, yatığımda.. Homojen bir görüntü alıyorum.. Hoşuma gidiyor...katılıyorum.güzel uygulama.flux led çap olarak epey geniş o yüzden bu küçük yuvalarda yetersiz kalır diyede düşündüm hep.30 tane mantar ledin sıgdıgı yere yaklaşık 6 veya 7 tane flux led anca sıgıyor diyebilirim.5mm flux ledin dış ölçümü yanılmıyorsam 8mm denk geliyor.buda beni biraz flux led almadıgıma sevindirdi.mantar ledleri aldıgımdada kararsızdım ışık yeterli alınırmı diye.ama gayet güzel sonuçlar aldım.flux ledleri koltuk altı ve ayak altı aydınlatmasında kullanmayı düşünüyorum.ama kararsızım aslında.flux ledler görünmeyecekler ve yer olarak bolca mevcut.ışıgı daha güzel alıcagım kesin.yanyana yerleştirilmiş 3 ve 5 mm lik ledler ışıgı daha iyi yayabiliyor ve arada boşluk yokmuş gibi görünüyor.o yüzden bende seviyorum.(lcd monitörlerde güzel sonuç aldım.ışık bölünmesi olmadı diyebilirim.mantar led kullanıyorum.)flux ta bu çok zor.yan yana kondugunda bile nerdeyse 4mm civarında boşluk oluşuyor.bunun belli olmaması için kutunun mercekli olması düşünüldügünde en az 1cm uzaklık lazımki çok belli olmaması için.mantar led yerleşiminde ise cam ile arasında en az yarım cm boşluk oldugunda çok tatlı görünüm elde ediliyor.örnek bagaj aydınlatması gibi oldukca yakından çekmiştim aynı foto cihazıyla ama ledleri görebilmek zor.son yaptıgım tavan aydınlatmasında ledleri geriye çektim iyice deneyemedim daha deneyince resimleri eklerim. 17 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Mayıs 2010 Paylaş 18 Mayıs 2010 Fluxlar ayrık görünüyor doğru. Genelde flux ledlerle yapılan uygulamalarda led sayısını artırmaları gerektiğini hatırlatıyorum çoğu zaman. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 19 Mayıs 2010 Fluxlar ayrık görünüyor doğru. Genelde flux ledlerle yapılan uygulamalarda led sayısını artırmaları gerektiğini hatırlatıyorum çoğu zaman.son edindigim tecrübelere dayanarak katılıyorum size Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2010 (düzenlendi) ön tavan lambasını ve arka tavan lambasını bagladım cep telimle ilk foto bunlar kaliteli resmi çekince paylaşacagım.Submarinelight yaptım ama amcına uygun yapmadım,aracım otomatik vites oldugu için zaten aydınlatması mevcut resimlerde var.tavan lambasının çevreleyen kutuya 2 tane delik önceden delinmiş 1 delikte ben ekledim ve 3 tane led taktım ama 3 ana renkte kırmızı yeşil mavi olarak geçen gece aklıma esti.yeşil led arka koltuklara bakıyor kırmızı led elfreni ve kolçak tarafına mavi ise teyp tarafına bakıyor.bunu tavan lambasındaki 10saniye yanan lamba voltajından besledim.kapılar açılınca yanıyor yani.detaylı resimler foto makinası gelince çekicem cepten çektiklerim anlaşılmıyor hiç.aracın içi tavan lamsını yaktıgımda gündüzden farkı yok bekledigimden daha fazla ışık şiddeti oluştu.ön ve arkayı yaktıgımda aracın içi gündüz gibi.çok hoşuma gitti.ön aydınlatmada kullanılan tek gözlü ışıkta bile epey ışık şiddeti oluyor.detaylı resimler en kısa sürede eklenicektir. 25 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2010 (düzenlendi) bu gece 3 farklı ledin ışık düşümünü cep telimle resimledim farkediliyor.foto makinam gelsin detaylı resimleyecegim idare edelim lütfen sadece yorumlar için ekliyorum.mavi ışık tam vites bölümüne denk geldi harika görünüyor,kırmızı iki koltuk arasında sıkıştı sayılır birazda zayıf yanmasını istedim aslında kolçakta büyükce nokta gibi durdu,yeşil ise biraz kayık olmuş arka koltugun sırtlıgına gelmiş yapıştırırken kaymış koltugun oturma kımına denklemeye çalışmıştım.ama hoşuma gitti sayılır.sevdim.arka camdan çektim ön camdan çektim 26 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Mayıs 2010 Paylaş 26 Mayıs 2010 Arabanın içi güzel görünüyor... Acil fotoğraf makinası çekimi istiyoruz... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2010 Arabanın içi güzel görünüyor... Acil fotoğraf makinası çekimi istiyoruz...arkadasımda senin foto makinanın başka modeli var küçük mercekli olan sabit yani.istedim verirse onunla daha detaylı çekicem.eklerim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Haziran 2010 Yazar Paylaş 5 Haziran 2010 (düzenlendi) bu gece ayak altı ledlerini bitirdim.tek led tek drenç uygulaması yaptım.330ohm yarım watt drenç ile mavi mantar ledleri delikli pertinax üzerine uyguladım.takacagım yer geniş oldugu için boyut sıkıntım yoktu sonuç ekteki resimlerde.drenç ve led bacaklarının geldigi alt bölümü izole ederek ve artı eksi uç çıkışlarını yaptım işlem yarımlanmış oldu hafta sonuda araca monte işlemi olucak iki oglum etrafımda dolaşırken bende takıcam ledleri yerlerine.3 yaşındaki oglum koltukta tepinmeye bayılıyor kızamıyorumda kerataya.takma işleminde plastik kelepce kullanıcam ve duyulara ters açıda kaldıgı için mecburen kablo birleşimi olucak yani duyuya giden kabloyu sıyırmak sureti ile kablo ekini yapıcam.eski kullanılan ampul dipsiz galiba 5watt.mk3 lerdeki analog saate olan hayranlıgım kafamda arayış oluşturdu ebayda 80tl civarında buldum kargo dahil ama pahalı,yıllar önce otobüs karasör atölyesinde çalışırken elime geçen ve çatı arasındaki kutumda oldugunu hatırladıgım analog saat geldi aklıma ve hafta için yerinden çıkarttım.pc powerından aldıgım 12volt ile 1 gün boyunca çalıştırdım ve pc saati ile sapmadan aynı süreyi gördüm.artık güzel bir temizlikten sonra aracımda takmak için yer bulmam gerekiyor.saatin iç ışıklandırmasıda var 2watt lık ampul kullanılmış.bunun yerine içine yine mavi led uygulamasıyla araç içi rengine uyumu için parktan alıcagım uçla çalışmasını saglayacagım.ghia amblemlerim maalesef sökülmüş dış metalleri yerinde ama içi boş.internette kampanyası varmış 4 tane ghia arması aldım sahte tabiki toplam 4.80 tl tuıttu ve kargo ücretide yoktu. orjinal amblem ebayda kargoyla 50tl civarını buluyor.ülkemizdede orjinal diye satılan tip amblemlerde sahteye çok benziyor ve 30tl civarında satılıyordu.bunlar yeterli diyerek araç temizliginden sonra takıcam.elime geçen 7megapiksellik bir sony foto cihazıyla gece çekimleri yaptım,biraz daha net.esas fotograf makinası alıcagım arkadaş ögrenci oldugu için son sınavlarından dolayı getiremedi.biraz daha beklemem gerek sanırım.resimleri flaşsız çektim.iç aydınlatmalar açıkken ve sadece 3 renk haldeyken çektim.ve karışık şekildede çektim.yeni aldıgım yolbilgisayarekranınında ışıklarını mavi yaptım çok tatlı oldu. 5 Haziran 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 5 Haziran 2010 Paylaş 5 Haziran 2010 Güzel olmuş.Bi ara uyusan hani fenada olmaz.Bu ne ya bi ileti gecenin 2 sinde bi ileti sabahın 6 sında Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Haziran 2010 Yazar Paylaş 5 Haziran 2010 (düzenlendi) Güzel olmuş.Bi ara uyusan hani fenada olmaz.Bu ne ya bi ileti gecenin 2 sinde bi ileti sabahın 6 sında tşk.hafta içi sürekli ugraşıyorum işlerle epey yogunum tek başıma çalışıyorum.yetiştirmek için efor sarfetmek zorundayım.hafta içi genelde 2 günde bir 6 saat falan uyuyorum.gerçi uzun yıllardır bu şekildeyim alışkankanlık gibi bişey oldu.yogun tamirden sonra valla 4 aydır fevkalade geliyor forum ve bu yaptıgım küçük şeyler.dinleniyorum sonra tekrar devam. 7 Haziran 2010 tarihinde Sel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Haziran 2010 Paylaş 5 Haziran 2010 Çalışmaların çok güzel... Ancak; Uykunun, daha doğrusu uykusuzluğun alışması olmaz.. Beynini alıştırırsın belki ama vücudun günde en az 6 saat uyku ister.. Bunu vermezsen, vücudun hızla yaşlanır... Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 5 Haziran 2010 Paylaş 5 Haziran 2010 sadece hizli yaslanmakla kalmiyor, uzun yillar sonra bir anda denge problemleri yasamaya basliyorsun. doktorlar vertigo, meniere diyor, icmedigin ilac, cekilmedigin film kalmiyor ama aslinda sorunun kaynaginin yillardir bozuk olan uyku duzeninden kaynaklandigini sansin varsa ve de merak edersen bir muddet sonra anliyorsun. tecrubeyle sabit bir bilgidir..! Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 6 Haziran 2010 Paylaş 6 Haziran 2010 Aynı problem bende de var.Bir ilkögretim okulunun 2.kademesinde vekil ögretmen olarak ilkögretim matematik öğretmeniyim.Günlük zorunlu olarak çalışmam gereken süre ise sadece 5 saat.Asıl branşım ise fizik ögretmenligi.Ögleden sonra ise kpss kursuna gidiyorum.Kurs çıkışı ise ya sanayiye yada elektronikçilere gidiyorum.Yada hemen eve gelip pc başında devre tasarımı yapıp pic programlamaya çalışıyorum.Sanayide ise birkaç oto elektrikçinin ve bir elektronikçi arkadaşımın bazı işlerini yapıyorum.Günlerim daha çok elimde havya ve pc başında geçiyor.Akşam yemekten sonra ise 6 saat ders çalışıyorum Toplamda günlük çalışmam süre ise yeri geliyor 21 saate kadar çıkıyor.Sosyal hayatım ise şu an çökmüş durumda.Uykumu ise okul çıkışı direk olarak kursa geçip kursta ders başlayana kadar liseli ögrenciler gibi sıraya kafamı koyup uyuyarak alıyorum Nedeni ise bir adet led yakmakla başlayıp sonrasında hastalıgın daha ötesinde bagımlılık yapan elektronige karşı haddinden daha fazla istek daha fazla merak.Bir şeyi yapmak isteyip te yapamayınca kafama takılıyor strese giriyorum.Yeri geliyor asabi biri oluyorum.Tabi bu kadar çalışmanın karşılıgını da alıyorum.Şu ana kadar yaptıgım hiçbir işte çok şükür problem çıkmadı ama tanıdıgım ve yeni tanıştıgım insanlar artık bana gerçekten DELŞ gözüyle bakıyor.Dün sanayide çok ünlü bir oto elektrikçisinin kanserden öldügünü duydum.Sebebi ise öyle ailevi sorun falan degilmiş.Adamın yeni icatlar yapmaya çalışması ve buna baglı olarak aşırı strese girmesiymiş.Bir süre bu işlere ara vercem ben de. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Haziran 2010 Paylaş 7 Haziran 2010 Çalışmaların çok güzel... Ancak; Uykunun, daha doğrusu uykusuzluğun alışması olmaz.. Beynini alıştırırsın belki ama vücudun günde en az 6 saat uyku ister.. Bunu vermezsen, vücudun hızla yaşlanır...Tabi salla biraz, beni örnek al mesela.Yaptığım bişey 6 ay sonra bozuluyor. (Mehmet'in tezi) Sonra tamir edip düzeltmemle birlikte 1 yıl sürüyor. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Haziran 2010 Yazar Paylaş 8 Haziran 2010 (düzenlendi) tşk.bu uyku düzemsizligim 1984 yılından bu yana çalıştıgım bütün işyerlerinin belli saatler dışında çalıştırmış olması,yaklaşık 6 yıl boyunca sürekli şehirler arası yolculuklarla oradan oraya gitmem,ve 98 tede kendi işime yani bilgisayar tamirciligine başladıgım yıllardada sürekli ekonomik krizlerin patlak vermesi uyku düzensizligimde önemli rolleri var.bu aralarda biraz sıkıntıdayım ama çok degil.bu defa iş yogunlugu etken.ama yavaşca kendimi düzene bindirmeye çalışıyorum eski enerji kalmadı sayılır.bu yaz kendime ve çocuklarıma epey vakit ayırmayı planlıyorum.o yuzden birazcık birikim şart.bakalım aksilik olmazsa günlük uykuya alıştırcam kendimi.bu yılın başında planlıyordum ama evdeki hesap çarşıya uymuyor hiç.stresten uzagım diyebilirim.en küçük stres veya kızgınlıgımda işi gücü bırakırım dinlenirim yürürüm saat kaç olursa olsun.sonra devam. 8 Haziran 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 8 Haziran 2010 Paylaş 8 Haziran 2010 tşk.bu uyku düzemsizligim 1984 yılından bu yana çalıştıgım bütün işyerlerinin belli saatler dışında çalıştırmış olması,yaklaşık 6 yıl boyunca sürekli şehirler arası yolculuklarla oradan oraya gitmem,ve 98 tede kendi işime yani bilgisayar tamirciligine başladıgım yıllardada sürekli ekonomik krizlerin patlak vermesi uyku düzensizligimde önemli rolleri var.bu aralarda biraz sıkıntıdayım ama çok degil.bu defa iş yogunlugu etken.ama yavaşca kendimi düzene bindirmeye çalışıyorum eski enerji kalmadı sayılır.bu yaz kendime ve çocuklarıma epey vakit ayırmayı planlıyorum.o yuzden birazcık birikim şart.bakalım aksilik olmazsa günlük uykuya alıştırcam kendimi.bu yılın başında planlıyordum ama evdeki hesap çarşıya uymuyor hiç.stresten uzagım diyebilirim.en küçük stres veya kızgınlıgımda işi gücü bırakırım dinlenirim yürürüm saat kaç olursa olsun.sonra devam.abi umarım sigara da kullanmıyorsundur.senin gibi bir kaç kişi ile tanışmıştım da hemen cigara yakıp dolaşıp gelirlerdi kafamda canlandın birden Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Haziran 2010 Yazar Paylaş 8 Haziran 2010 abi umarım sigara da kullanmıyorsundur.senin gibi bir kaç kişi ile tanışmıştım da hemen cigara yakıp dolaşıp gelirlerdi kafamda canlandın birden sigara ve alkol hiç kullanmadım.ama çay çok içerim hafif demli tek şekerli,ara sıra kahve,cola çok çok nadir.sabah kahvaltyısını iyi yapmaya çalışırım.akşamları evde degilsem aşırı yemem bazen hafif tokluk yapsın diye atıştırmalık yerim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Haziran 2010 Yazar Paylaş 14 Haziran 2010 ayak altı ledlerini geçen hafta içi yapmıştım 4 adet.ön tarafı monte ettim hafta sonu.arka tarafıda uygun zamanda takarım.bunun yanısıra torpido ve bagaj için sol tarafada 24 tene led 24 drenç ile hazırladım evde.torpidoyu monte ettim.11 tane led kullandım ve 11drenç.torpidonun ışıgı yoktu inceledim ve üst kısımda duyu gördüm.ayak altından çıkan ampulü taktım çalşıştı.kapatıncada swich hazır tam kapamaya yakınken sönüyor ışık.ugraşmadım fazla üst kısım parça 3 widayla tutturulmuş söktüm ve duyu etrafına göre delikli pertinax kestim ledleri taktım.plastik kelepce ilede yerine sabitledim.sonuç güzel tatmin edici.far anahtar ışıklandırmasınıda lede çavirdim.çok basit uygulama oldu benim için.far dügmesinin tepe kısmı elle çevirdigimiz dış dügmenin alta gelen bölümünde delik var ince sert bir tel benzeri bişi ile bastırınca dış dügme elinizde.dış kasasında 4 tane vida tutuyor dügmeyi çevreleyen parçayı,onuda sökünce far anahtarı elinizde.uç kısmında ampul var patlak çıktı.kırdım ve içini temizleyerek güzelce mavi ledi yerleştirdim alt ucuna drencin bir bacagını lehimledim.bu ampul yuvasında + uç ampulun dış kısmına verilmiş diger uç şasi yapmılmış.ve far anatarının dış kasasının iç bölümüne 3 tane led taktım.bu bölümü 2 tane duyu ile ışıklandırma yapmşılar.iç yuvadaki ledin bir işaretin oldugu yere yakın olmuş ve ışık orda parlıyor.ugraşmadım.far ayar motorunu ve dügmesini bulunca degiştircem zaten.km gögüs ışıgını açıp kısan dügmenin yanında bulunan işaret resminin iç tarafı led için müsaitti orayada led taktım ve far dügmesinin ledlerine paralel bagladım.fotolar için yine özğr makina yok hala bu hafta içi elimde olcak sözünü aldım. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 28 Haziran 2010 Yazar Paylaş 28 Haziran 2010 (düzenlendi) geçtigimiz hafta içi kalorifer dügmesinin ışıklandırmasını mavi ledler ile degiştirdim.10 adet led ve her lede 330ohm tek drenç kullandım.4 köşeye 2 ortaya her iki ampul yuvasınada 2 şer tane saga sola ışık verecek şekilde yerleştirdim.hoş görüntü oldu.aracımın içi daha çok hoşuma gitmeye başladı.mavinin huzuru var.arabanın içine binince hoş bir duygu veriyor.ledleri içine taktıgımda resimleri çekmiştim ama makinada bulamadım topladıktan sonra bakmıştım.silmiş olabilirim belkide dagıtmakta işime gelmedi açıkcası.bunun için özür.mondeoda her işaret ve ışıklandırmada yeşil tonu vermek için açık mavi gök mavisine yakın rente ışıgı yansıtmak için boyanmış hatta ön gögüsteki araç resmide movi tonda boyalı. iç taraftan bu şansım oldu sarı ışık veren ampuller ile hoş bir yeşil ton çıkıyordu ortaya.mavi ledlerde hiç ton sorunu olmadı led koyu mavi ışık veriyor buda işimi kolaylaştırdı. bu kalorifer dügmesinde kırmızı işaretli sıcak havayı belirten yer sadece üsste uygulanmış çizgileri kutu içersi çok kalın tonda ışık geçmiyordu buna fazla ugraşmak istemedim açıkcası kazımak riskli olucaktı.belki ilerde uygularım içine kırmızıyı. 28 Haziran 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts