Mustafa Çukurlu 24 Haziran 2010 Paylaş 24 Haziran 2010 Arkadaşlar aracıma sis farı takmak istiyorum ama bağlantı için montaj şeması gerekiyor. El yeteneğim var ancak röle ve kablo bağlantılarını nereden ve nasıl yapabilirim? Elinde şeması olan varsa paylaşırsa sevinirim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Haziran 2010 Paylaş 25 Haziran 2010 Arkadaşlar aracıma sis farı takmak istiyorum ama bağlantı için montaj şeması gerekiyor. El yeteneğim var ancak röle ve kablo bağlantılarını nereden ve nasıl yapabilirim? Elinde şeması olan varsa paylaşırsa sevinirim.burdaki bilgiler fikir verecektir size tavsiye ederimhttp://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=3826 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Haziran 2010 Paylaş 25 Haziran 2010 Hazır tesisat yok mu araçta.. Sis far anahtarı var mı ? Yorum bağlantısı
Mustafa Çukurlu 26 Haziran 2010 Yazar Paylaş 26 Haziran 2010 Hazır tesisat yok mu araçta.. Sis far anahtarı var mı ?Mehmet Bey hazır tesisatım yok.Anahtarım da yok.Herşey baştan yapılacak.sisleri katıp şaseleri verdikten sonra içeri ye röle ve kabloları aldıktan sonra nerelerden akım alabilirim? Mesela ön sis anahtarı için şase ve + yı arka sis anahtarından alsam sıkıntı yaratırmı vy içeir aldığım röle için en uygun + kutup nereden alınabilir?Arabam 2003 model Hyundai Accent (Milenyum kasa)burdaki bilgiler fikir verecektir size tavsiye ederimhttp://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=3826Oktay bey ilginize çok teşekkür ederim. Şnceliyorum... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Haziran 2010 Paylaş 26 Haziran 2010 bence gögs iç bölümünde kablo tesisatı olma ihtimali var iyice kontrol edin derim. Yorum bağlantısı
Mustafa Çukurlu 26 Haziran 2010 Yazar Paylaş 26 Haziran 2010 bence gögs iç bölümünde kablo tesisatı olma ihtimali var iyice kontrol edin derim.inceledim Oktay Bey herhangibir tesisat yok Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 inceledim Oktay Bey herhangibir tesisat yokarka sis var gibi anladım varsa bu dügmenin soketini inceleyin uc fazlalıgı falan olabilir ön sis için Yorum bağlantısı
Mustafa Çukurlu 27 Haziran 2010 Yazar Paylaş 27 Haziran 2010 arka sis var gibi anladım varsa bu dügmenin soketini inceleyin uc fazlalıgı falan olabilir ön sis içinUç fazlalığı yok sadece kendi sis grubuna bağlı hat var Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 (düzenlendi) Uç fazlalığı yok sadece kendi sis grubuna bağlı hat varanladım o zaman dediginiz gibi yeni hat çekmeniz gerek.arka sisten artı almayın yeni artı uç kullanın.kullanılan kablo ince olabilir.işinzi saglama alın. 27 Haziran 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 Ben anahtar değiştirmenizi iki kademeli ön ve arkaları ayrı ayrı yakan bir anahtar almanızı tavsiye edeceğim.. Anahtar bulamazsanız 2. bir anahtar takmanızı kontak açınca elektrik bulunan bir yerden +12 alıp roleyi tetiklemenizi, sise gidecek +12'yi de herhangi bir sağlam sabit +12'den almanızı öneririm.. Yorum bağlantısı
Mustafa Çukurlu 28 Haziran 2010 Yazar Paylaş 28 Haziran 2010 Ben anahtar değiştirmenizi iki kademeli ön ve arkaları ayrı ayrı yakan bir anahtar almanızı tavsiye edeceğim.. Anahtar bulamazsanız 2. bir anahtar takmanızı kontak açınca elektrik bulunan bir yerden +12 alıp roleyi tetiklemenizi, sise gidecek +12'yi de herhangi bir sağlam sabit +12'den almanızı öneririm..Teşekkürler Mehmet Bey, mesela ben sigara içmediğim için çakmak soketini hiç kullanmıyorum oradan paralel alsam nasıl olur??? ileride sıkıntı çıkarırmı??Bir de röleye ters diyot diye birşeyden bahsediyorlar o nasıl oluyor herhangi bir fonksiyonu var mı?? Yorum bağlantısı
Mustafa Çukurlu 28 Haziran 2010 Yazar Paylaş 28 Haziran 2010 Arkadaşlar yukarıdaki resim aracımın orj. röle şeması. Sizden istediğim bu şemaya göre hangi portun 85 , hangisinin 86, hangisiniz 87 ve 30 numaralı portlar olduğu konusunda yardımcı olmanızdır. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Haziran 2010 Paylaş 29 Haziran 2010 Teşekkürler Mehmet Bey, mesela ben sigara içmediğim için çakmak soketini hiç kullanmıyorum oradan paralel alsam nasıl olur??? ileride sıkıntı çıkarırmı??Bir de röleye ters diyot diye birşeyden bahsediyorlar o nasıl oluyor herhangi bir fonksiyonu var mı??Olabilir.. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum... Roleye diyot işini ben yapmıştım... Şurada ilk mesajda bu konuda bilgi var... Yorum bağlantısı
Misafir 30 Haziran 2010 Paylaş 30 Haziran 2010 (düzenlendi) Roleye diyot işini ben yapmıştım...Mehmet bey Ayder'de bu diod'dan bulabilirmiyim acaba??? Far rölesi takılı kalıyorda....... 30 Haziran 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Haziran 2010 Paylaş 30 Haziran 2010 (düzenlendi) Mehmet bey Ayder'de bu diod'dan bulabilirmiyim acaba??? Far rölesi takılı kalıyorda....... istanbulda kocaelinde bulamadında nevşehirdemi arıyosunuz?? 30 Haziran 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Temmuz 2010 Paylaş 1 Temmuz 2010 Mehmet bey Ayder'de bu diod'dan bulabilirmiyim acaba??? Far rölesi takılı kalıyorda....... Senin arabanın başka bir yerinde kesin vardır bu diottan.. Sök bi yerinden Yorum bağlantısı
Recommended Posts