İçeriğe Yönlendir

Citroen DS4 aracıma bi-xenon uygulaması

Uğurata Dursun

Recommended Posts

Uğurata Dursun

Mevcut Halojen farlarimdan kurtulup aracima mercekli bizenon uygulamasi yaptirmak istiyorum..

Bir arastirma yaptim ama hala eksiklerim var diye dusunuyorum..

D1S en son teknolojiymis sanirim bunu tercih etmeye calisicam.

Bu islemde bana gerekli olanlar

Balast

Ampul

Mercek

Ve kablo vs baglanti icin gerekli parcalar.

Bunun haricinde ne gerekiyor?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)

Mevcut Halojen farlarimdan kurtulup aracima mercekli bizenon uygulamasi yaptirmak istiyorum..

Bir arastirma yaptim ama hala eksiklerim var diye dusunuyorum..

D1S en son teknolojiymis sanirim bunu tercih etmeye calisicam.

Bu islemde bana gerekli olanlar

Balast

Ampul

Mercek

Ve kablo vs baglanti icin gerekli parcalar.

Bunun haricinde ne gerekiyor?

Merhabalar Uğurata bey eğer el beceriniz ve el aletleri ile aranız iyi ise ve en önemlisi sabırlıysanız çok sıkıntı yaşamazsınız.Ama benim size şiddetle tavsiyem çıkma far üzerinde çalışın orj.farlarınız daima yedekte kalsın.Eğer isterseniz forumda size bunu yapacak arkadaşlar var biraz araştırırsanız yardımcı olurlar kolay gelsin paylaşımlarınızı bekliyoruz...

Birde resim ekledim bu senin aracının coupe modeli ,güzel bir araç farlarıda güzel...

post-4834-0-57145200-1322600078.jpg

post-4834-0-42813500-1322600104.jpg

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğurata Dursun
(düzenlendi)

Merhabalar Uğurata bey eğer el beceriniz ve el aletleri ile aranız iyi ise ve en önemlisi sabırlıysanız çok sıkıntı yaşamazsınız.Ama benim size şiddetle tavsiyem çıkma far üzerinde çalışın orj.farlarınız daima yedekte kalsın.Eğer isterseniz forumda size bunu yapacak arkadaşlar var biraz araştırırsanız yardımcı olurlar kolay gelsin paylaşımlarınızı bekliyoruz...

Birde resim ekledim bu senin aracının coupe modeli ,güzel bir araç farlarıda güzel...

Hocam benim arac bu zaten :)

Ds4 coupe degil ama arka kapilarida var :)

Benim sadece farlarim boyle degil..

Benimde niyetim en basta o ama aradim taradim bulamadim orjinal bixenonlu farlari mevcut aracin nereden temin edebilirim acaba cunku arac henuz cok yeni.

Birde forumdan arkadaslar hangi konuda yardimci olabilir ? Cikma far konusunda mi yoksa orjinal farlari bixenona cevirme konusunda mi ?

Tesekkurler ilginize

tarihinde Ugurata dursun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)

Hocam benim arac bu zaten :)

Ds4 coupe degil ama arka kapilarida var :)

Benim sadece farlarim boyle degil..

Benimde niyetim en basta o ama aradim taradim bulamadim orjinal bixenonlu farlari mevcut aracin nereden temin edebilirim acaba cunku arac henuz cok yeni.

Birde forumdan arkadaslar hangi konuda yardimci olabilir ? Cikma far konusunda mi yoksa orjinal farlari bixenona cevirme konusunda mi ?

Tesekkurler ilginize

Araç TR de yeni olduğu için çıkma parçaları sıfır fiyatına yakındır.Özelden ulaşırsanız(profilimde tel.numaram var) isim verebilirim uygulamayı sizin farınıza yapacaklar yada orj.dursun dersen çıkma far alırsın ona yaparlar tabi bu biraz daha masraflı olur...

Yorum bağlantısı
Uğurata Dursun

Araç TR de yeni olduğu için çıkma parçaları sıfır fiyatına yakındır.Özelden ulaşırsanız(profilimde tel.numaram var) isim verebilirim uygulamayı sizin farınıza yapacaklar yada orj.dursun dersen çıkma far alırsın ona yaparlar tabi bu biraz daha masraflı olur...

Ben her zaman orjinalden yanayim gerekirse biraz beklerim ama orjinal taktiririm fiyatlar cok ucmadigi taktirde.

Hocam mail attim simdi profildeki bilgiden olmadi yarin ararimda, sevgiler

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Ben her zaman orjinalden yanayim gerekirse biraz beklerim ama orjinal taktiririm fiyatlar cok ucmadigi taktirde.

Hocam mail attim simdi profildeki bilgiden olmadi yarin ararimda, sevgiler

Daha öncede belirttiğim gibi orj.mercekli far mutlaka bulunur ama fiyat konusunda fikir yürütemem ben abimin aracı için servisten fiyat istemiştim adeta uçmuşlard ı(2010 C5) en sağlıklısı yakındaki bir servise ruhsatla birlikte gidip yedek parça bölümünden istediğin ürünün fiyatını,stok durumunu öğrenebilirsin ayrıca sipariş açıyorlar...

Yorum bağlantısı
Uğurata Dursun

Daha öncede belirttiğim gibi orj.mercekli far mutlaka bulunur ama fiyat konusunda fikir yürütemem ben abimin aracı için servisten fiyat istemiştim adeta uçmuşlard ı(2010 C5) en sağlıklısı yakındaki bir servise ruhsatla birlikte gidip yedek parça bölümünden istediğin ürünün fiyatını,stok durumunu öğrenebilirsin ayrıca sipariş açıyorlar...

Ben ilk aldığım dönemde yaklaşık 4000 civarı bir bedelle serviste orjinal parcalar ile degiştirilebilecegi söylendi... Ama sonrasında işe koyulunca henüz parçaların yedek parça listesinde bile gözükmediği ama emsal olması açısından başka bir model araçta kaba taslak maliyet hesabı çıkartınca 10.000lere dayanan bir fiyat çıktı ve haliyle komik buldum.

Sigorta değişecekmiş.

Virajlarda farların dönmesini sağlayan aparat takılacakmış.

Beyin değişecek dediler ama bence değişmeyecek sadece programlanacak.

EE mercekler balastlar ampül derken böyle bir fiyat çıkardılar.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Ben ilk aldığım dönemde yaklaşık 4000 civarı bir bedelle serviste orjinal parcalar ile degiştirilebilecegi söylendi... Ama sonrasında işe koyulunca henüz parçaların yedek parça listesinde bile gözükmediği ama emsal olması açısından başka bir model araçta kaba taslak maliyet hesabı çıkartınca 10.000lere dayanan bir fiyat çıktı ve haliyle komik buldum.

Sigorta değişecekmiş.

Virajlarda farların dönmesini sağlayan aparat takılacakmış.

Beyin değişecek dediler ama bence değişmeyecek sadece programlanacak.

EE mercekler balastlar ampül derken böyle bir fiyat çıkardılar.

Aslında avrupadan gelen araçların çoğunda bir üst versiyonun ekipman alt yapısı,bir alt modelde mevcut durumda size kalan sadece eksik parçayı montajlayıp araca tanıtmak.Ama araç çok yeni bu nedenlede yedek parça haliyle el yakıyor benim nacizane fikrim sanayilerde çıkmacıları takip edin mutlaka bulursunuz...

Yorum bağlantısı
Uğurata Dursun
(düzenlendi)

Öyledir tabi ama Citroen servislerinin hepsi ağız birliği yapmış gibi, bizden tamamen orjinal bu yukarıda faturasını çıkarttığım şekilde 10.000lere bile mal etseniz tavsiye etmiyoruz illa ki sorun çıkartıyor diyorlar.

Yani ben 10.000e ok versem yapacak servis bile yok eminim yani..

Neden girmiyorlar anlamış değilim, başka markalarda bu işlemler servislerde gayet güzel oluyor, sorun yok dert yok bizim basımıza gelenlere bak.

Aslında benim aracım önden yeni c4 ile aynı gibi

Halojen farlar bire bir aynı görüntülerden mercekli bixenonlarda aynı gibi duruyor ama emin değilim bu durumu kesinleştirebilsek parça temini daha kolay olur cünkü yeni c4 1 yıldır asagı yukarı piyasada ve parçalarını bulmak kolaylaşmıştır diye düşünüyorum.

tarihinde Ugurata dursun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)

Öyledir tabi ama Citroen servislerinin hepsi ağız birliği yapmış gibi, bizden tamamen orjinal bu yukarıda faturasını çıkarttığım şekilde 10.000lere bile mal etseniz tavsiye etmiyoruz illa ki sorun çıkartıyor diyorlar.

Yani ben 10.000e ok versem yapacak servis bile yok eminim yani..

Neden girmiyorlar anlamış değilim, başka markalarda bu işlemler servislerde gayet güzel oluyor, sorun yok dert yok bizim basımıza gelenlere bak.

Konu başka bir boyut kazanacak ama ben 2007 model C4 VTS mi bu işgüzar servisler yüzünden satmak zorunda kaldım hemde yok pahasına o yüzde bir daha asla citroen almam...

Yorum bağlantısı
Uğurata Dursun

Mahmut hocam

Halojen farlar bire bir aynı görüntülerden mercekli bixenonlarda aynı gibi duruyor ama emin değilim bu durumu kesinleştirebilsek parça temini daha kolay olur cünkü yeni c4 1 yıldır asagı yukarı

Piyasada ve parçalarını bulmak kolaylaşmıştır diye düşünüyorum.

Bu konuyla ilgili ne dersiniz ?

Ve fikri olan başka arkadaşlar yok mu ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Mahmut hocam

Halojen farlar bire bir aynı görüntülerden mercekli bixenonlarda aynı gibi duruyor ama emin değilim bu durumu kesinleştirebilsek parça temini daha kolay olur cünkü yeni c4 1 yıldır asagı yukarı

Piyasada ve parçalarını bulmak kolaylaşmıştır diye düşünüyorum.

Bu konuyla ilgili ne dersiniz ?

Ve fikri olan başka arkadaşlar yok mu ?

Siz tamamen orjinal olsun istiyorsunuz bunun en kolay yolu maslak veya bostancı sanayide citroen çıkmacılarına tek tek bakmak.Hadi farları buldunuz diyelim ama bu defada farlarınız adaptif olmayacak,adaptif olması için gereken modulleri aramaya başlayacaksınız bu böyle uzar gider.

Sonuç: Ya servisin size çıkaracağı faturaya razı olacaksınız

Yada bizlerin yaptığı gibi mevcut farlarınıza bi-xenon mercek montajını kendiniz yapacaksınız.Yapamam diyorsanız güvenilir ellere emanet edip bi-xenonun keyfini çıkaracaksınız...kolay gelsin paylaşımlarınızı bekliyoruz...

Yorum bağlantısı
Uğurata Dursun

Ben suan mesela

balast,ampul ve mercegi temin edebiliyorum o konuda sıkıntı yok ama ben baska bir far grubu alıp orjinalleri o sekilde kaldırıp saklamak istiyorum.

hani bir aksilikte olursa orjinal farlarım sapa saglam kalsın diye

Çıkma c4 halojen far bulsam mesela, mercek vs. uygulamasını o farlara yapsak orjinaller kalsa, iyi fikir degil mi ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Ben suan mesela

balast,ampul ve mercegi temin edebiliyorum o konuda sıkıntı yok ama ben baska bir far grubu alıp orjinalleri o sekilde kaldırıp saklamak istiyorum.

hani bir aksilikte olursa orjinal farlarım sapa saglam kalsın diye

Çıkma c4 halojen far bulsam mesela, mercek vs. uygulamasını o farlara yapsak orjinaller kalsa, iyi fikir degil mi ?

:learn: Konuyu açtığınızda benim size ilk iletim de aynen buydu eğer çıkma far bulup uygulamayı ona yapar veya yaptırırsanız daha sağlıklı olur,yedekte birşeylerin olması herzaman iyidir...

Yorum bağlantısı
Uğurata Dursun

Servisten bilgi aldım

Halojen far takımı 539x2 Tl'ye geliyor.

Mercek, balast, ampül ilave edince baya paraya çıkıyor... Ve yine orjinal gibi olmayacak sanırım...

Yorum bağlantısı
Onur Araz

Servisten 10 bin TL gibi bir rakamın çıkması doğal citroen bu forumda bir arkadaşıma servis C5 navi için 12 bin TL gibi komik bi rakam çıkartmıştı 1,5 sene kadar önce.

Mahmut abinin dediği gibi orjinal farları saklayıp bir takım çıkma fara bi-xenon uygulatmaktan başka çare yok gibi görünüyor şimdilik.

Büyük ihtimalle yeni C4 lerin farları soket ve tırnak olarak uyumludur. Çıkmacılarda olması muhtemel sonuçta bir yıldır piyasada olan bir araç.

Yorum bağlantısı
Uğurata Dursun
(düzenlendi)

Çıkma far bakıyorum ama bulamadım henüz, bugun servisle gorustum orjinal bixenonlu aracin sigorta paneli ve beyni farkli ben size yedek parca olarak teminde etsem disarda onun montajini yapamazlar bence falan dedi ama bence gayette yaparlar :)

tarihinde Selçuk Keleş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Forumumuzda kurallar gereği usta/dükkan yönlendirmesi yapılmıyor. Uygulamayı kendin yapacaksan ürün seçiminde vs. yardımcı olmaya çalışırız, Değilse bu konu silinecektir.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Hazar Erulusoy

Merhaba iki sahibi olduğum araçta ilk sahibi xenon far uygulası yaptırmış. Ben bi-xenon model yada led aydınlatmaya dönmek istiyorum hangi yolu izlemem gerek. Uzun zamandır formaşrı araştırıyorum. çıkma farlardan internette far içini açan ustalara kadar birçok şey okudum ama kafam allak bullak oldu yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On ‎10‎.‎05‎.‎2016 at 15:50, Hazar Erulusoy yazdı:

Merhaba iki sahibi olduğum araçta ilk sahibi xenon far uygulası yaptırmış. Ben bi-xenon model yada led aydınlatmaya dönmek istiyorum hangi yolu izlemem gerek. Uzun zamandır formaşrı araştırıyorum. çıkma farlardan internette far içini açan ustalara kadar birçok şey okudum ama kafam allak bullak oldu yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim. 

Mesajınız ilgili konuya taşındı. Bütçeniz nedir ? Farlar orjinal mi ? Üzerine çakma xenon kit mi takılmış , foto var mı ?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hazar Erulusoy
On 17.05.2016 at 11:33, Selçuk Keleş yazdı:

Mesajınız ilgili konuya taşındı. Bütçeniz nedir ? Farlar orjinal mi ? Üzerine çakma xenon kit mi takılmış , foto var mı ?

Merhabalar;

Öncelikle konuyu yanlış yere açtığım için kusura bakmayın. Farlar orjinal. Xenon sanırım çakma değil çünkü performansı yeterli gibi ve arıza ışığı vs yakmıyor. Balastı vs var. Sadece otomatik far ayarında kullandığım için açılıp kapanırken anlık arıza sinyali yapıyor ve gidiyor. Bütçe olarak uygun ama kaliteli mercekli ve led ampüllü bir sistem düşünmekteyim. 

sketch-1464523863805.png

Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy

Şu far mercek olayına kafayı taktım. Hatta far yıkama ve tam fonksiyonel bi-xenon yapmak istiyorum her türlü yardıma açığım.

Yorum bağlantısı
Sırrı Polat

Aracınızın farlarını yakından kapalı iken ve orjinal dediğiniz xenon kit in resmini , örneğin balastın resmini vs paylaşırsanız daha sağlıklı tavsiyelerde bulunabiliriz 

Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy
On 05.06.2016 at 18:55, Sırrı Polat yazdı:

Aracınızın farlarını yakından kapalı iken ve orjinal dediğiniz xenon kit in resmini , örneğin balastın resmini vs paylaşırsanız daha sağlıklı tavsiyelerde bulunabiliriz 

Evet fotoğraf çektim ama kendimi düzelteyim balast vs bildiğimiz çakma xenon. İşte fotoğraflar. 

DSC_2646.JPG

DSC_2648.JPG

DSC_2649.JPG

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sırrı Polat

Tahmin ettiğim gibi , çin malı , ucuz ve sanırım merceksiz xenon kit . Bunlarla sağlıklı ve kaliteli bir aydınlatma elde etmeniz imkansız , sil baştan başlayacaksınız.

İyi bir aydınlatma istiyorsanız d1s yada d2s mercekli set temin etmeniz gerek.ve el beceriniz varsa kendiniz montaj yapacaksınız  , uğraşmak istemiyorsanız içilik ücreti karşılığında bu işle meşgul olan birisine yaptıracaksınız ama ondan sonra da bir süre sürekli gece yolculuk yapmak için bahaneler üreteceksiniz:)

gerekli ekipmanlar ve tahmini fiyatları;

---1 çift yeni nesil hella (ampül tutucusu ile) yada hella intemo bi-xenon mercek     150 tl

---1 çift d1s philips yada osram ampül                                                                      200 tl

---1 çift d1s tercihen gen5 ve üzeri balast                                                                 400 tl

---1 çift mercek kapağı/başlığı                                                                                  100 tl

--- gerekli soket ve kablolar                                                                                        ?

yada fiyatı bir nebze daha uygun olan d2s set temin etmeniz lazım. onun da fiyatı tahminen 100 tl daha uygun olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...