İçeriğe Yönlendir

Citroen DS4 aracıma bi-xenon uygulaması

Uğurata Dursun

Recommended Posts

Turgut Seviniş
58 dakika önce, Hazar Erulusoy yazdı:

Onda vida yok. 72454e813b33871146de7c7602ee3cb4.jpg

Fotoğraf ta çizdiğim ortadaki tırnak var 

sketch-1530047270024.png

Yorum bağlantısı
Turgut Seviniş

Led sürücü devresinin biri hazır. Beyaz ledler parklar açılınca kısılacak ve sinyal verince beyaz sönecek sarılar yanacak şekilde ayarladım. Sinyal verme işlemi ni bir adet röle ve 3300 Micro farad lık kondansatör ile sağladım 

DSC_0117.JPG

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turgut Seviniş

Ek soğutucu lar da tamam. 15 lede toplam da ancak 10 adet soğutucu sığdı. Ledler açılı olduğu için her lede bir soğutucu düşmedi. 

DSC_0118.JPG

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turgut Seviniş

Sarı parçayı keserek gündüz ledi ni yerine oturttum ufak tefek hatalar oldu tabi kesim lazer olmayın ca 

DSC_0119.JPG

DSC_0121.JPG

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Eline sağlık.O kadar kusur olacak dert etme.Sonuç güzel oluyor.Sarı camı kesme fikrimiz yerinde olmuş.Siyah demiştin Grı yapmışsın.Fara uyacak.

:good1:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Turgut Seviniş
On 27.06.2018 at 07:02, Hazar Erulusoy yazdı:

Tırnak var biliyorum ama vida yok
Emin olmak için telefonu oraya sokup fotoğraf çekebilirsiniz.

Hazar bey ampul arkaya değecek gibi 80 mm pimaş boru ek mufu kullandınız herhal de. Ek mufu ucundaki çıkıntılı kısmı kullanacaz dimi. Bide ona uygun kapak hangi aracın oldu 

Yorum bağlantısı
Turgut Seviniş
10 saat önce, Turgut Seviniş yazdı:

Hazar bey ampul arkaya değecek gibi 80 mm pimaş boru ek mufu kullandınız herhal de. Ek mufu ucundaki çıkıntılı kısmı kullanacaz dimi. Bide ona uygun kapak hangi aracın oldu 

Hazar bey hallettim sığdı ampuller 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy

Ben pimas ın contalı kısmını kullandım. Farın kendi kapağı içine tam oturdu. Şunu iyi düşünmek lazım gün olur ampül yanar ki benim yandı değişim yapılacağı zaman ampül çıkartılabilsin.

Yorum bağlantısı
Turgut Seviniş
6 saat önce, Hazar Erulusoy yazdı:

Ben pimas ın contalı kısmını kullandım. Farın kendi kapağı içine tam oturdu. Şunu iyi düşünmek lazım gün olur ampül yanar ki benim yandı değişim yapılacağı zaman ampül çıkartılabilsin.

Dışarıdan sökülüp takılabiliyor. Sıkıntı yok 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turgut Seviniş

Araçta gündüz modunda gündüz ledleri yanmıyor. İlk marş yapınca 3 defa göz kırpıp sönüyor. Park modunda kısık olarak yanıyor sıkıntı yok . 15 adet power led kullandığım için sistem kendini korumaya alıyor anladığım kadarıyla ona da balast ları beslediğim gibi Aküden röle ile besleyeceğim. 

Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy

Gayet güzel gidiyor. Elinize sağlık. Özellikle sinyal kısmı çok güzel olmuş. Kaput kapalıyken şöyle önden bir görelim nasıl duruyor.

Yorum bağlantısı
Turgut Seviniş
5 dakika önce, Hazar Erulusoy yazdı:

Gayet güzel gidiyor. Elinize sağlık. Özellikle sinyal kısmı çok güzel olmuş. Kaput kapalıyken şöyle önden bir görelim nasıl duruyor.

DSC_0164.JPG

Yorum bağlantısı
Turgut Seviniş

Uzaktan gündüz ledini görünürlüğü gayet ii oldu 

DSC_0161.JPG

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Turgut Seviniş

Farları toparlayıp kapattım. İnşallah bir sorun ile karşılaşmam.

DSC_0175.JPG

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turgut Seviniş
22 saat önce, Turgut Seviniş yazdı:

Araçta gündüz modunda gündüz ledleri yanmıyor. İlk marş yapınca 3 defa göz kırpıp sönüyor. Park modunda kısık olarak yanıyor sıkıntı yok . 15 adet power led kullandığım için sistem kendini korumaya alıyor anladığım kadarıyla ona da balast ları beslediğim gibi Aküden röle ile besleyeceğim. 

Büyük sorun gündüz ledleri için Aküden hat alıp röle ile besledim . Gündüz modunda sol far yanıyor. Ama sağ far yine göz kırpıp sönüyor. Park modunda ledler yanıyor sorun yok. Sorun nedir acaba??!      

Yorum bağlantısı
Turgut Seviniş
7 dakika önce, Hazar Erulusoy yazdı:

Sağ sol ledlerinin beyni vs varsa yanmayan arızalı olabilir.

Yok aynı farı diğer tarafa takıyorum çalışıyor. Zaten dışarıda test ettim çalışmayan bişey yok. Sağ farın gündüz ampulu hattı elektriği kesiyor. 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Sol farın gündüz farı kablosundan saga tetik alırsan iyi olur.Yada uğraşacağım dersen karar senindir,Bu modellerde ECU ye arıza yazma varsa ve yazdıysa pc den silmek ilk işlem olacaktır. Yada ampulü yeniden gündüz farı kablosuna baglayarak veya eski farı takarak  araçta 1 saat falan çalıştır ve yazılım kendine belki gelebilir ve hata gider.Sonrasındaki gelişmelere göre adım atılır..

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Turgut Seviniş
52 dakika önce, Oktay Toker yazdı:

Sol farın gündüz farı kablosundan saga tetik alırsan iyi olur.Yada uğraşacağım dersen karar senindir,Bu modellerde ECU ye arıza yazma varsa ve yazdıysa pc den silmek ilk işlem olacaktır. Yada ampulü yeniden gündüz farı kablosuna baglayarak veya eski farı takarak  araçta 1 saat falan çalıştır ve yazılım kendine belki gelebilir ve hata gider.Sonrasındaki gelişmelere göre adım atılır..

Arıza kayıt olayı orjinal ampul çalışınca düzeliyor.tek yol Tetik muhtelemelen sol farın tetiği işi çözecek 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...