Umut Can 21 Nisan 2012 Paylaş 21 Nisan 2012 Merhabalar, uzunca bi süredir araştırma içindeyim ama sorunuma çözüm bulamadım. Aracımın eski(10 Watt)arka sinyalleri, hazır led sinyaller ile değiştirdim, ve yanıp sönme sorunu için paralel sekilde taş direnç bağladım ve flaşör düzgün sekilde calıstı. fakat direnç bağlı iken de bağlı değilkende ledler sönük yanıyor. evde 12V adaptöre takınca ise sorun yok. hata nerede anlayamadım, yardımcı olursanız sevinirim Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 21 Nisan 2012 Paylaş 21 Nisan 2012 Umut bey merhaba aklıma ilk gelen şase oldu,stop şasesine bir kablo yardımıyla araç kaportasından şase vermeyi deneyebilirmisiniz,birde stop sinyali ne kadar akım çekiyor ölçebilirmisiniz? Yorum bağlantısı
Umut Can 21 Nisan 2012 Yazar Paylaş 21 Nisan 2012 ölçü aletim yok ne yazikki, fakat şöyle birşey denedim. ön sinyaller aldığımda leddi ve bir tanesini söküp arkaya bağladım ve oldukça parlak şekilde yanıyor ama yeni led sinyali takınca yine sönük. tesisatta sorun yok gibi anladığım kadarıyla. yeni sinyal üzerinde 12 V 50 R yazıyor Yorum bağlantısı
Misafir 22 Nisan 2012 Paylaş 22 Nisan 2012 Evde denediğin adaptör tam 12 voltmu ? kademeli adaptörlerden ise 12 volt kademesi yaklaşık 15-16 volt civarına denk geliyor. Yorum bağlantısı
Umut Can 23 Nisan 2012 Yazar Paylaş 23 Nisan 2012 kademeli 12 volt ile denedim. suan iyice kafam karısmıs durumda, yeni led sinyalleri ön tarafa takıp denediğimde olması gerektiği gibi yandı fakat arkaya takınca yanmıyor. eski led sinyal ise önde ve arkadada olması gerektiği gibi yanıyor. sorun nerde anlayamıyorum Yorum bağlantısı
Oktay Toker 23 Nisan 2012 Paylaş 23 Nisan 2012 Ledde bir hata oldugu açık.Ledlerin birisi yada bir kaçı sorunlu. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Led lerde sorun olsa ön sinyallere bağladığındada çalışmaması gerekmez mi?Oktay abi,bence arka stopların tesisatında problem var gibi... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Emin değilim ama yinede ledlerde sorun oldugunu düşünüyorum.Soket içlerine wd40 sıkın bi temizleyin.Bunların haricinde tek ihtimal şase tam gelmiyor olur ama diğerlerinde bu olasılık çürük durumda.Geriye sadece ledler kalıyor. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Sorunu tekrar gözden geçirelim, Tahminim, aracın diagnostik sistemi ön ve arka aydınlatma akımlarını bir şekilde farklı kontrol ediyor. Kullanılan ve denenen ledlerin çektikleri akımlar farklı olmalıki araç bu akım farkını görüp dengezis olarak sistemi çalıştırıyor.Ledleri harici güç kaynağı ile yakıp, çektikleri akımı ölçebilirseniz tam nokta atışı yapabiliriz. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Sorunu tekrar gözden geçirelim, Tahminim, aracın diagnostik sistemi ön ve arka aydınlatma akımlarını bir şekilde farklı kontrol ediyor. Kullanılan ve denenen ledlerin çektikleri akımlar farklı olmalıki araç bu akım farkını görüp dengezis olarak sistemi çalıştırıyor. Ledleri harici güç kaynağı ile yakıp, çektikleri akımı ölçebilirseniz tam nokta atışı yapabiliriz.Abi diagnostik sistem ecu içeriğini ve sistem verilerini görüntülemeye yarayan üretici firma programı değil mi? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Burda sanırım kontrolü sistem olarak kullanmış bu kelimeyi.Mahmut fena teknikci oldun heee. Akım kontrolü fikrine katılıyorum. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Burda sanırım kontrolü sistem olarak kullanmış bu kelimeyi.Mahmut fena teknikci oldun heee. Akım kontrolü fikrine katılıyorum. Abi ya ikimizinde düşüdüğü gibi şase yetersiz yada Servet abinin dediği gibi akım sınırlaması mevcut aklıma başka birşey gelmiyor çünkü aynı ledi öne taktığında normal çalışıyor... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Benzer bir sorun daha önce yaşanmıştı... akım sınırlaması olduğunu düşünüyorum.. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 (düzenlendi) benim de daha önce aracın diagnostik sistemiyle alakalı olarak başıma böyle bir şey gelmişti. paralel ampul bağlayarak sistemi kandırmıştım. bende kısık yanma değil, 10 saniye yanıp ardından hiç yanmama sorunu olmuştu. sizdeki direnç değeri yükseltilerek sistem kandırılabilir belki de... 25 Nisan 2012 tarihinde Fatih Özbaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 26 Nisan 2012 Paylaş 26 Nisan 2012 Abi diagnostik sistem ecu içeriğini ve sistem verilerini görüntülemeye yarayan üretici firma programı değil mi? Diagnostik sistem neyin nasıl çalıştığını kontrol eder ve ecu'ya komut göndererek sağlamlık sakatlık v.s verilerini değerlendirmesini, buna göre işleyişin sürdürülmesini-durdurulmasını sağlar. Kumanda sistemlerinde diagnostik olmadan ecu işlem yapmaz Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 26 Nisan 2012 Paylaş 26 Nisan 2012 Diagnostik sistem neyin nasıl çalıştığını kontrol eder ve ecu'ya komut göndererek sağlamlık sakatlık v.s verilerini değerlendirmesini, buna göre işleyişin sürdürülmesini-durdurulmasını sağlar. Kumanda sistemlerinde diagnostik olmadan ecu işlem yapmaz Abi benim bildiğim diagnostik sistemi zaten yazdım,birazda araştırma yaptım ve çoğundaki ortak nokta şu :- Diagnostik işlem sayesinde aracın ecu ile baglantılı aksamlarının arızaları tespit edilir.- Her firmanın kendine özgü bir diagnostik seti ve programı vardır, diagnostik setini bir bedel ödeyerek alır, programı içinse yıllık lisans ücreti ödersiniz. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Abi benim bildiğim diagnostik sistemi zaten yazdım,birazda araştırma yaptım ve çoğundaki ortak nokta şu :- Diagnostik işlem sayesinde aracın ecu ile baglantılı aksamlarının arızaları tespit edilir.- Her firmanın kendine özgü bir diagnostik seti ve programı vardır, diagnostik setini bir bedel ödeyerek alır, programı içinse yıllık lisans ücreti ödersiniz.Mahmut senin bahsettiğin farklı. Dışarıdan bağlanan konsolları diyorsun ancak makina işletimleri sistemlerinde diagnostik olmaması düşünülemez. Misal,Aracın kontağını açtık, ecu içerisinde yerleşik diagnostik işletim aracın elektriksel-donanımsal konrollerini yapar, herşey normal ise araç çalışır, olduki bir yerlerde aksilik var ( önem durumuna göre ) aracı çalıştıramayız veya kısmi çalışır v.s. Bu konrtol mekanizması diagnostik ile oluyor.Birde ilave ; Halk arasında aracın kend,i kendine bahsettiğim testine check-up denir, değildir, aslı diagnostik tir ..Benzer işletim sistemlerini, senelerdir sistemleri çöken forklift'ler için yazarım ki araçlardan çok çok daha fazla veri vardır ) Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Mahmut senin bahsettiğin farklı. Dışarıdan bağlanan konsolları diyorsun ancak makina işletimleri sistemlerinde diagnostik olmaması düşünülemez. Misal,Aracın kontağını açtık, ecu içerisinde yerleşik diagnostik işletim aracın elektriksel-donanımsal konrollerini yapar, herşey normal ise araç çalışır, olduki bir yerlerde aksilik var ( önem durumuna göre ) aracı çalıştıramayız veya kısmi çalışır v.s. Bu konrtol mekanizması diagnostik ile oluyor.Birde ilave ; Halk arasında aracın kend,i kendine bahsettiğim testine check-up denir, değildir, aslı diagnostik tir ..Benzer işletim sistemlerini, senelerdir sistemleri çöken forklift'ler için yazarım ki araçlardan çok çok daha fazla veri vardır )Diagnostik in Türkçe karşılığı analiz-ön tanı anlamında,verdiğin bilgilerlede örtüşüyor cevap için teşekkür ederim Abi... Yorum bağlantısı
Recommended Posts