İçeriğe Yönlendir

VW Golf 6 ön tavan aydınlatma sorunu

Serhat Bozok

Recommended Posts

Serhat Bozok

Öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım. umarım bundan sonra buranın müdavimi olurum çünkü gördüğüm kadarıyla burda çok bilgili kişiler var.benim bir sorunum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 2010 trendline golf 6 var. iç aydınlatmada led kullanıyorum bugün ön tavan aydınlatmasını söküp sag lambanın soketinde led serit denemesi yaptım sadece kablo uçlarını soketin sag ve solundaki metallerine dokundurarak. ilk değdirmemde led serit çalıştı ikinci değdirmemde sonuç alamadım ve farkettim ki kabloları denediğim sağ lambam çalışmıyor. Önce lamba değişikliği yaptım çalısmıyor ardından lambanın oturduğu soketleri değiştirdim gene çalışmıyor ancak sag daki soketi lambayla sola taktığımda çalışıyor yani sorun ne lambada ne de sokette sorun nerde arkadaşlar ve nasıl düzeltebilirim? sigorta sorunu olacağını sanmıyorum öyle olsa iki tarafda çalısmaz acaba diot ta sorun olabilirmi yardımcı olurmusunuz?

post-6009-0-57405000-1340219463.jpg

post-6009-0-00382900-1340219429.jpg

post-6009-0-33566100-1340219437.jpg

post-6009-0-18386500-1340219445.jpg

post-6009-0-73665400-1340219454.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Merhaba aramıza hoşgeldiniz :flowers:

Tavan lamba düğmelerinin pozisyonu,kapıların açık yada kapalı olması veya ledin ohm değerini yetersiz görmüş ampul patlak diye algılamış ve enerjiyi kesmişte olabilir?

:biggrin: Yada ben bu olasılıkları uydurmuşda olabilirim... :lol:

Yorum bağlantısı
Serhat Bozok

pek ihtimal vermiyorum ama olabilir. ne olduysa soketin kenarlarında led seritin tellerini değdirip deneyince oldu

Yorum bağlantısı
Serhat Bozok

acaba biryerde kısa devre yaptırıp yol mu çatladı ? bir voltmetre alıp tüm yolu izleyerek voltaj varmı diye ölçün sigorta atmış olsa aracın gösterge panelide giderdi benim tahminimce metal yollarda sıkıntı var

NOT:orda bir diod görüyorum onunla bir oynayın ondanda alabilir o lehimli değil sıkıştırma yolu ile sabitlidir

o diodi değiştirmeyi denicem tabi bulabilirsem yenisini

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tavan tek hat elektrik gidiyordur.. Dolayısı ile sigorta atmış yada araç korumaya almış olamaz.. Çok basit bir hata yapıyorsunuzdur ama gözünüzden kaçıyordur..

Ledler ters bağlanınca çalışmaz.. + ve - yi yer değiştirip denediniz mi ?

Yorum bağlantısı
Serhat Bozok

evet denedim ledleri ama birşey değişmedi. soketlerin yerlerini de değiştirdim soketler sol tarafta sorunsuz çalışıyor ama sağ tarafta malesef. bir arkadaşımın verdiği led şeritin kablolarını sokete değdirirken oldu ne olduysa.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İnce bir hat varsa yanmıştır belkide..

Ama tesisat ve sigorta sağlamdır..

Yorum bağlantısı
Serhat Bozok

İnce bir hat varsa yanmıştır belkide..

Ama tesisat ve sigorta sağlamdır..

peki yapmamı onerebileceğiniz birşey varmı acaba?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Arkadaslar ledleri cikartip orjinal lambalarini taktim ve calisti. Sorun halloldu herkese tesekkur ederim

Geçmiş olsun ... :bravo:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Resimden anladıgım kadarıyla çalışan led ler smd5050 tipinde olarak algıladım ve sayısı fazla 4 yada 6 gibi sanki.Bunların toplam çektiği akım sanırım önceden biraz yeterli gelmiş gibi.Led şeritteki led akımı yerterli olmayınca aydınlatma devresi akım kontrol mantıgı yürütüyor ise elektronik anahtarı açmamıştır ve şaseyi vermemiştir.Yazınızdan bunu anlıyorum.Bu ampulleri söküp yeniden o eski ledleri takınca yine sorun almayabilirsiniz.Birde o diodlara hiç bişi olmaz ellemeyin.Bu aydınlatma üzerindeki anahatarlama paylaşımı son derece güzel ve digital uygulanıyor.Zaten sorun hiç oluşmamış devre istenilen akımı yada iç direnci gördüğü için kendine gelmiş. :good1:

Birde bazı araçlarda anlık kısa devre yada akım fazlalıgında belirli bir süre voltajı kesme devresi var.Sonra tekrar devreye geçiyor.Sanırım böyle bir devrede var gibi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Birde bazı araçlarda anlık kısa devre yada akım fazlalıgında belirli bir süre voltajı kesme devresi var.Sonra tekrar devreye geçiyor.Sanırım böyle bir devrede var gibi.

Sağ ve sol paraleldir diye tahmin ediyorum.. Diğer taraftaki halojen yanıyor... Bence basit bir mantık hatası var ama ne ?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Sağ ve sol paraleldir diye tahmin ediyorum.. Diğer taraftaki halojen yanıyor... Bence basit bir mantık hatası var ama ne ?

Paralel ama diotlar var buda koruma amaçlı ben o anki hatanın sebebi diyotlar dan dolayı diye düşünüyorum.Her iki ampulde diod ile baglı anahtar ilede her iki taraf bagımsızlaştırılıyor diye düşünüyorum ve o an ne oldu ise ya anahtar hatası oldu yada akım sorunu oldu.Başka ihtimal olanagı bence yok.Bu lambadaki en ince hat neredeyse 10 amperi taşıyacak kalınlıkta bir hat.Sorun tamamen bence digital kontrol ünitesinin bir oyunu olarak görüyorum.İstenilen akım görülünce normale döndü.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Berkay Akça

Hocam bu Golf 6 larda iç aydınlatmada kullanılan ampul tipleri nedir?

Arkadaşımın aracının iç aydınlatmasını beyaz led yapıcaz ama hangi ampul tiplerini almamız gerekiyor kim yardımcı olabilir bana bu konuda?

Şİmdiden teşekkürler cevap için.

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Golf VI nın iç aydınlatma ampul tipi W5W dipsiz ampuldür :good1:

41MpRc8fM8L._SL500_AA300_.jpg

Tüh dipsiz ampül koymamışlardır diye silmiştim dipsiz ampül resmini. :fool:

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Tüh dipsiz ampül koymamışlardır diye silmiştim dipsiz ampül resmini. :fool:

2003 Golf IV ten sonraki modellerde W5W ampul kullanılmaya başlandı :good1:

Yorum bağlantısı
Samet Daş
(düzenlendi)

crazy.gif O zaman yuvarlak masanın eli dolu şovalyesi, Kralın en yakın dostu Sir Mahmut jedi.gif

İltifat olayına ayar olurum. Hemde 24. İçimden gelmese söylemem. Hâk ediyorsun birader :flowers: . Arada takılıyorum umarım yanlış anlamazsın. give_rose.gif

tarihinde Samet Daş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...