Halil Şahin1679652584 23 Ekim 2012 Paylaş 23 Ekim 2012 merhaba saygıdeğer abilerimhatırlarsanız yaz aylarında bir proje yapmıştım bmw nin bazı parçalarını kullanarak far yıkama yapmıştım ancak yaklaşık 3 ay sonra sistemin çalışmadığını anladım en son sigortasını cıkarmıştım ama tekrar taktığımda çalışmadığını gördüm kısa devre kontrolü yaptım bir yerde kısa devre yapmış sistem ama anlamadığım neden kısa devre yapınca sıgorta atmadı? suanda motor kısmından kabloyu kestim tekrar kontrol ettim yıkama motoruna kadar kısa devre yok ancak motora + verdiğimde motorda ses de yok..şimdi size sormak istediğim kısa devre motoru bozdu mu? yoksa arac çalışırken 12v un üzerine cıkan akım mı bozdu motoru?fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..,Saygılarımla... Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 24 Ekim 2012 Paylaş 24 Ekim 2012 (düzenlendi) eğer parça orjinal parça ise bence voltajdan bozulması mümkün değil çünkü parça eğer BMW araçta takılıyken de çalışsa akü voltajı 13küsüre çıkacak. (ama BMWlerde bunu engelleyecek bir şey var mı onu da göz önünde bulundurmak lazım) belki de parçada üretim hatası vardır. sigorta atmamasının sebebi belki de motorda zaten arıza vardı ve bir süre sonra patlak verdi ve motor arızalı olduğundan sigortayı attırmadı. veya sigortanın amperi de yüksek gelmiş olabilir.Çok üzüldüm tekrar geçmiş olsun... 24 Ekim 2012 tarihinde Fatih Özbaş tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Ekim 2012 Paylaş 26 Ekim 2012 Voltajla ilgili olduğunu sanmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 26 Ekim 2012 Yazar Paylaş 26 Ekim 2012 teşekkurler.sorun motordaymış motor bozulmuş ve kısa devre yapıyor...ama neden bozuldu anlayamadım..ikinci el almıştım belki de sorunlu üründü sıfırnı alıp takacağım bakalım ne olacak??ayrıca sigorta 15A lik miş bunu 5A e düşrmem gerekiyor demekki..ben ne olursa olsun kısa devrede sigorta atar diye biliyordum yanılmışım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Ekim 2012 Paylaş 26 Ekim 2012 Motorun yapısını düşündümde, kısa devre yapmamış olabilir.. Kısa devre yapsa sigorta kesin yanardı.. 1 Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 27 Ekim 2012 Yazar Paylaş 27 Ekim 2012 abi bilemiyorum..devreyi actığımda kablo ısınıyordu motor calışmıyordu multimetre ile kontrol ettiğimde ise kısa devre oldugunu gördüm. Yorum bağlantısı
Recommended Posts