İçeriğe Yönlendir

Opel Zafira bi-xenon ve lens modifiyesi?

Osman Ermiş

Recommended Posts

Osman Ermiş

iyi gunler arkadaslar. benim 2006 model zafira b arabam var. mercek takmaya karar verdim. ebaydan kit bi-xenon lens siparisi verdim. ben fransada oturyorum. onun icin elektirikciye falan gidemem cok pahali. herseyi kendim yapacam. tercubeli arkadaslardan fikirlerine tavsiyelerini ihtiyacim var. opellerde ariza lambasi yakmayan birkac xenon kit varmis. benim aldigim kit onlardan degil. buyuk ihtimalle ariza lambasi yakacam. bunun cozumleri var. akuden elektirik cekerek sorun cozuluyormus. birde canbus moduller var. ben hangi yolu secmeliyim. elektirik sorunlari verebiliyormus.

benim siparis verdigim lens bi-xenon. fardaki uzunlar ayri ampulde. bi-xenon u uzun kisa olarak mi kullanmaliyim? yoksa uzunu ipatmi etmeliyim?

ebay dan siparis verdigim kit:

http://www.ebay.com/itm/160780332487?_trksid=p3984.m1497.l2649&item=160780332487&viewitem=&sspagename=STRK:MEWNX:IT&vxp=mtr

ariza lambasi yaktirmayan canbus modul:

http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190646109642&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Hoş geldiniz.Osman bey.Bir kaç gün önce Opel forumdada yazmıştım.Belki hatırlarsınız.Elektrik sorununu yazdıgım şekilde yaparsan kesinlikle sorun yaşamazsın.Arıza ışıgı içinde aldıgın parça olur ama Kondansatörde iş görürdü.Bu mercek montajı basit olur sizi uğraştırmaz ama kalite olarak oem Bi-xenon mercek ile ugraşmanı kesinlikle tavsiye ederim.Yaptıgın işleme kesinlikle degecektir.Sırf angel için aldıysan benece bir daha düşün derim. :good1:

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

tesekkurler oktay bey. opel formunda mesajini gordum. bu mesajimin aynisini orayada yazdim. aslinda angel icin bu kiti almadim. kendim takacagim icin bu basit diye aldim. bu kitin ne gibi sikintilari olur? cok kararsiz kalmistim. kafam karisti ve siparisi verdim. pisman oldum aslinda. adam postaya vermis. vermeseydi belki iptal ederdim.

Hoş geldiniz.Osman bey.Bir kaç gün önce Opel forumdada yazmıştım.Belki hatırlarsınız.Elektrik sorununu yazdıgım şekilde yaparsan kesinlikle sorun yaşamazsın.Arıza ışıgı içinde aldıgın parça olur ama Kondansatörde iş görürdü.Bu mercek montajı basit olur sizi uğraştırmaz ama kalite olarak oem Bi-xenon mercek ile ugraşmanı kesinlikle tavsiye ederim.Yaptıgın işleme kesinlikle degecektir.Sırf angel için aldıysan benece bir daha düşün derim. :good1:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Linkteki ürün kaldırılmış.

Bu kitin aydınlatması çok ahım şahım sayılmaz, montaj kolaylığı var sadece işte.

Öte yandan orjinal mercek montajı yapıcaksan yedek far alıp üzerinde çalışman daha iyi, bu da maliyeti artıracaktır. Fransa'da nerede kalıyorsunuz ? Bu modifiyeler periyodik muayenede sorun olmaz mı ?

Yorum bağlantısı
Murat Engin

Buna benzer bir ürünü gittigidiyor'dan almıştım, öncelikle zafira nın farına sığıp sığmayacağına bakmalı, ben fabia nın farına sığdıramadım, arka kapağını falan genişlettim ama far yüksekliği için aşağı-yukarı hareketi sırasında hep bir yerlere sürttü, sonuçta farı çok geniş olan fiorino ya taktım.

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

Murat bey sigmasina sigiyor. Yani bence sigiyor. Aydinlatmasinda bir sorun varmi. Siz memnunmusunuz bu urunden.

Selcuk bey strasburg yakinlarinda kaliyorum. Muyanede sorun olurmu bilmiyorum. Eger olursa arkadastada var ayni arabadan onun farlarina alirim artik.

Birseydaha sormak istiyorum. Orginal oem xenon bulamadim ama bazi arabalarin farlari ikinci el olarak satiliyor. Onlardan alsam benim farlari modifiye edebilirmiyim acaba? Orginal kitlrde otamatik yukseklik ayari lenslerdemi oluyor?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Farların fiyatları mercekten makul ise alıp uygulayabilirsin ama mercek bi-xenon olursa almalısın.Ülkemizde bu mercekleri oldukca uygun fiyata alabilecginiz internet linkleri mevcut.Araşatırıp alabilirsin fakat kargo olayı nasıl olur bilmiyorum.

Yükseklik motoru farın iç kasasında bulunur ve ampulün oturdugu tasın arkasında belirli bir yerinde tırnak vasıtası ile işlemini yapıyor.Mercek işlemi ile bu yükseklik motorunun hiç alakası yok.

Yorum bağlantısı
Murat Engin

Murat bey sigmasina sigiyor. Yani bence sigiyor. Aydinlatmasinda bir sorun varmi. Siz memnunmusunuz bu urunden.

............................. Muayenede sorun olurmu bilmiyorum. Eger olursa arkadastada var ayni arabadan onun farlarina alirim artik.

Birseydaha sormak istiyorum. Orginal oem xenon bulamadim ama bazi arabalarin farlari ikinci el olarak satiliyor. Onlardan alsam benim farlari modifiye edebilirmiyim acaba? Orginal kitlrde otamatik yukseklik ayari lenslerdemi oluyor?

Aydınlatmasında ben bir sorun göremedim, ayrıca uzun far ve selektör performansı mükemmel...memnun kaldım yani..

Muayenede tabii ki sorun olur, geçemezsiniz, nedeni ise öncelikle muntazam far ayarı gerekli, fabrikasyon olmayan bu uygulamada bunu ne kadar sağlayabilirsiniz?..xenonda otomatik far yüksekliği ve far yıkama tertibatı gerekli, bunları nizami olarak aracınıza ekleyebilirseniz sorun ortadan kalkar...

Aracınıza çıkma orjinal far alıp modifiye ettirmeniz, orjinale dönme kolaylığı açısından daha mantıklı...

Orjinal kitlerin otomatik far yüksekliği fardan, lensten değil, aracın bir yerinde bulunan eğim sensöründen oluyor...

Yorum bağlantısı
Samet Daş

oktay abinin yaptıkları size klavuz olabilir. link http://www.geceucusu.com/topic/5393-audi-a3-hb-2-renkli-angel-ve-tampon-alti-guzduz-fari/ kolay bulunabilir malzemeler ile hazırlanmış görevini yeterince yerine getiren güzel bir çalışma.

yada

http://www.geceucusu.com/topic/5209-fiat-linea-angel-halka-ve-led-park/ buda yapacak olduğunuz için fikir verebilir.

Kolay gelsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Yada seni fazla ugraştırmayacak diye düşündüğüm Bmw orjinal angel halka bulup ışık dagıtımı kısmına smd5050 led yerleştirip çok iyi bir ışık elde edebilirsin.Performansı çok şaşaırtıcı.Ama senin aldıgın mercek üzeriinde yanılmıyorsam hazır angel vardı.Var ise sadece ledlerini daha iyi led ile degiştir yeterli olur.Ürün geldiğinde detaylı resim ekle daha iyi fikirler muhakak ortaya dökülür. :good1:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Farın içine gündüz lambası biraz zor iş. Düzgün monte edilmesi zor. Farın fotosunu görmek lazım. Bence hazır ledli ürünlerden tampon ızgarasına monte etmek daha şık durur.

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

arkadaslar su resimdeki ampulun tipi nedir? benim siparis verdigim lenslerde kullanilan ampul. standart bir ampul degil galiba. internetde arastirdim ama bulamadim aynisini.

post-6345-0-97333300-1356118608_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

tesekkurler

birsey daha ogrendim. iyice arastirmadan lens siparisi verdim bin pisman oldum. oem lens taksam daha iyi olacakti. ne yapsam sasirdim.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

tesekkurler

birsey daha ogrendim. iyice arastirmadan lens siparisi verdim bin pisman oldum. oem lens taksam daha iyi olacakti. ne yapsam sasirdim.

Siz ciddi ciddi bu merceği mi sipariş verdiniz shok.gif Eğer öyle ise çoook büyük bir hata yapmışsınız keşke almadan önce konu açıp fikir alsaydınız 125$ bu paranın hakkını verecek bir ürün değil malesef :unknw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

Siz ciddi ciddi bu merceği mi sipariş verdiniz shok.gif Eğer öyle ise çoook büyük bir hata yapmışsınız keşke almadan önce konu açıp fikir alsaydınız 125$ bu paranın hakkını verecek bir ürün değil malesef :unknw:

montaji kolay diye siparis verdim. ama cok pisman oldum. kaliteli bir ampul takarim diye dusunuyordum. ampulu de cin usuluymus. oem bi-xenon mercek bulursam belki o cin mercegne takmam.

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş
(düzenlendi)

malesef postayi vermis. morimoto ne?

hella alsam o siparis verdigim merceklerin ballastini kullansam olurmu? o bari ise yaramis olur.

ebayda bosch ve hella var. satici istanbulda. alsammi acaba. buralarda cikma mercek yok.

araba coplerine dolasmam lazim. belki coplerde vardir.

tarihinde osman ermis tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Morimoto en kaliteli çin malı mercektir yani sizin aldığınız merceklerin hella sı diyebilirim.Montajı da sizin aldığınız mercekler gibi arkadan somunludur kesme biçme yoktur.Balastları kullanabilirsiniz sorun olmaz ama OEM performansını asla yakalayamaz aklınızda olsun...

post-4834-0-14569200-1356179278_thumb.jp

post-4834-0-56474900-1356179278_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

gormustum o mercekleri. 2.5 inc diye dikkat etmemisim. h1 bulbs kullaniyor o bile cok iyi. ali expresde 117$ a var. keske onu alsaydim. :bambam:

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

gormustum o mercekleri. 2.5 inc diye dikkat etmemisim. h1 bulbs kullaniyor o bile cok iyi. ali expresde 117$ a var. keske onu alsaydim. :bambam:

Ben D2S morimoto kullanıyorum OEM ler kadar kaliteli değil belki ama idare ediyor selektörü güzel.Geçen pazar günü far sökme takma dahil montajını 3 saatte yaptım

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

Ben D2S morimoto kullanıyorum OEM ler kadar kaliteli değil belki ama idare ediyor selektörü güzel.Geçen pazar günü far sökme takma dahil montajını 3 saatte yaptım

2.5 inc kucuk degilmi? yaniliyormuyum. benim reflektor 11 cm falan kucuk gorunmezmi?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

2.5 inc kucuk degilmi? yaniliyormuyum. benim reflektor 11 cm falan kucuk gorunmezmi?

Yoo küçük değil :unknw: mercek kapağını reflektöre göre seçerseniz görselde tamamlayıcı olur...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

arkadaslar simdi karar vermem gerekiyor. siparis verdigim mercek gozum tutmuyor artik. ALLAH izin verirse turkiyeye izine gelcem. dusunun yolda sorun cikarirsa ne yaparim. gerci uzun kisa perdesi sorun cikarirsa buyuk sorun yoksa balast ve ampller kolaylikla degisebilir.

simdi onumde uc secenek var.

1) hella mercek alip takmak. kendim takmak zorundayim, yapabilirim gibi geliyor :coffee:

2) morimoto d2s mercek alip monte etmek. http://www.aliexpress.com/item/MORIMOTO-MINI-AUTO-HID-BI-XENON-PROJECTOR-D2S-2-0/491963417.html

3) siparis verdigim kiti takmak. bu kitin ampulu sogutdu beni. cin mali ampulden baskasini kullanamayacam

sizce ne yapmam gerekiyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...