İçeriğe Yönlendir

Opel Zafira bi-xenon ve lens modifiyesi?

Osman Ermiş

Recommended Posts

Osman Ermiş

* Osman bey sanıyorum bizleri dinlememenizin sonucu bu,çünkü biz konunun en başından beri OEM ürün kullanın diye uyarıda bulunduk bu yanlış ifadeyi düzeltmenizi rica ediyorum...

* Aydınlatma farkını anlayabilmemiz için resimleyip paylaşırmısınız?Çok merak ettim halojen merceksiz far mercekli xenon fardan nasıl daha fazla aydınlatıyor?

* Şunu da netleştirelim Morimoto Çin malıdır sadece diğer Çin malı xenon kitlerden bir gömlek üsttedir...

birinci cumlenizdeki yanlis ifade derken? onu anlamadim. sizin uyarilarinizi dinlemedim onu kabul ediyorum.

resimlemem icin farlari tekrar araca baglama gerekiyor. onu yeni farlarda resimliyeyim artik. morimoto takili farlarla cin mali merceklerin duvar aydinlatmasini ciplak gozle baktigimda cin mali mercekler daha iyi aydinlatiyor. video da anlasilmiyor ama mercek takilmadan cektigim video da net belli oluyor. morimoto ampullerde sorun var gibi geldi bana, yada ballastlarda. bilemiyorum artik.

morimoto malzeme kalitesi olarak iyi gorunuyor.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

birinci cumlenizdeki yanlis ifade derken? onu anlamadim. sizin uyarilarinizi dinlemedim onu kabul ediyorum.

resimlemem icin farlari tekrar araca baglama gerekiyor. onu yeni farlarda resimliyeyim artik. morimoto takili farlarla cin mali merceklerin duvar aydinlatmasini ciplak gozle baktigimda cin mali mercekler daha iyi aydinlatiyor. video da anlasilmiyor ama mercek takilmadan cektigim video da net belli oluyor. morimoto ampullerde sorun var gibi geldi bana, yada ballastlarda. bilemiyorum artik.

morimoto malzeme kalitesi olarak iyi gorunuyor.

Osman bey konu dağıldı toparlayıp anlaşılır hale getirmeliyiz...

1- sizleri dinlememin bir cezasi bana :bambam: demek " sizi dinlediğim için başıma bunlar geldi " demektir...

2- Morimoto xenon kiti hangi merceğe taktınız?Çin malı mercekleri hangi mercekle kıyaslıyorsunuz?

3- Resim paylaşırsanız daha sağlıklı yorum yapabiliriz...

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

Ozur dilerim mahmut bey. Bir tane (ME) eksik olmus. Once yanlis yazdigima fark etmemisim. Me deyip gecmemek lazim, baya yanlis anlamalara sebeb oldu :)

Benim kiyaslamam mercek degildi. Morimotonun aydinlatmasi ile cin xenon kiti arasindaki fark. Morimoto nun aydinlatmasi cok kotu. Onu ispat icin cekmistim videolari. Ilk video da net belli oluyor fark. Bence eger OEM alinmayacaksa en ucuz cin mali kit alip takmak. Bosuna fazla para vermeye gerek yok. Tecrubeli insanlari dinlemedik, kendimiz yasayarak tecrube etmis olduk. Ha belki ampullerde sorun vardir oem ampul alinca denerim artik.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ozur dilerim mahmut bey. Bir tane (ME) eksik olmus. Once yanlis yazdigima fark etmemisim. Me deyip gecmemek lazim, baya yanlis anlamalara sebeb oldu :)

Benim kiyaslamam mercek degildi. Morimotonun aydinlatmasi ile cin xenon kiti arasindaki fark. Morimoto nun aydinlatmasi cok kotu. Onu ispat icin cekmistim videolari. Ilk video da net belli oluyor fark. Bence eger OEM alinmayacaksa en ucuz cin mali kit alip takmak. Bosuna fazla para vermeye gerek yok. Tecrubeli insanlari dinlemedik, kendimiz yasayarak tecrube etmis olduk. Ha belki ampullerde sorun vardir oem ampul alinca denerim artik.

Aracın farlarına mercek olarak ne takılı ? D2S mi? Kit olarak ne takılı ?

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

Aracın farlarına mercek olarak ne takılı ? D2S mi? Kit olarak ne takılı ?

farda cin mali mercek var. sorun mercekte olduggunu dusunmuyorum. ilk video da goruldugu gibi (bir onceki sayfadaki videolari izlediniz sanirim) merceksizde kotu performans. bir onceki sayfada videolari izlemenizi tavsiye ederim.

morimoto d2s 6000k kit ile markasiz cin mali 6000k kit arasinda kiyaslama yaptim. mlercekler ikiside cin mali.

post-6345-0-65767100-1359896628_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Xenon kitin kalitesini mercek dışında yakarak anlayamazsınız. Uv yaydığı için böyle şeyler denemenizi önermem ayrıca göze zararlı da.

Mercekli testten gördüğüm fardaki merceğin nispeten iyi olduğu. Dışarıdaki mercek eğer farklı değilse ampulünde ciddi bir geometri sonucu var. Dolayısıyla fardaki xenon kit kullanılabilir.

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

Xenon kitin kalitesini mercek dışında yakarak anlayamazsınız. Uv yaydığı için böyle şeyler denemenizi önermem ayrıca göze zararlı da.

Mercekli testten gördüğüm fardaki merceğin nispeten iyi olduğu. Dışarıdaki mercek eğer farklı değilse ampulünde ciddi bir geometri sonucu var. Dolayısıyla fardaki xenon kit kullanılabilir.

tesekkurler selcuk bey. aydinlatmasi hosuma gtmedigi icin deneme amacl oyle yapmistim. sagdaki mercek cam masa uzerinde oldugu icin yansima oldu. kesme bicme olmadan takilan mercekten.

zaten orginal far aldim. kiti ona takinca daha net belli olur artik.

d2s ballasda d1s ampul calistirmanin yolu varmi? ampullerin performansindan memnun degilim. 4300k yada 5000k ampul alacam. almisken farin orjinal d1s ampulunu alayim.

yeni aldigim farin holejen uzunu yok. beglantiyi nasil yapacam hala bilmiyorum. ballasta hem uzuna hem kisayami bagliyacam?

onceki arabaya taktigimda morimoto ariza isigi yakti. canbus adaptor kullandim. ama birisi bazen yanmadi. soketlerdemi sorun vardi bilmiyorum. tekrar deneyecem. eger sorun cikarmazsa canbus adaptoru kullanacam. simdi hem uzunu hem kisayi parelel olarak onami bagliyacam? selektor icin.

eger canbus adaptor sorun cikarirsa role kitiyle bagliyacam. hem uzundan hem kisadan tetik alacam degilmi? bu sefer hem uzun hem kisa ariza yakacak onun cozumu ne olacak?

Yorum bağlantısı
Samet Daş

ilk testte morimotoya takılı olan ampulun camında sıkıntı var diye video paylaşıldığında yazacakken korktum aptal mısın denir diye yazmamıştım. Demek ki varmış boşuna korkmuşum irezil olmaktan. :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

tesekkurler selcuk bey. aydinlatmasi hosuma gtmedigi icin deneme amacl oyle yapmistim. sagdaki mercek cam masa uzerinde oldugu icin yansima oldu. kesme bicme olmadan takilan mercekten.

zaten orginal far aldim. kiti ona takinca daha net belli olur artik.

d2s ballasda d1s ampul calistirmanin yolu varmi? ampullerin performansindan memnun degilim. 4300k yada 5000k ampul alacam. almisken farin orjinal d1s ampulunu alayim.

yeni aldigim farin holejen uzunu yok. beglantiyi nasil yapacam hala bilmiyorum. ballasta hem uzuna hem kisayami bagliyacam?

onceki arabaya taktigimda morimoto ariza isigi yakti. canbus adaptor kullandim. ama birisi bazen yanmadi. soketlerdemi sorun vardi bilmiyorum. tekrar deneyecem. eger sorun cikarmazsa canbus adaptoru kullanacam. simdi hem uzunu hem kisayi parelel olarak onami bagliyacam? selektor icin.

eger canbus adaptor sorun cikarirsa role kitiyle bagliyacam. hem uzundan hem kisadan tetik alacam degilmi? bu sefer hem uzun hem kisa ariza yakacak onun cozumu ne olacak?

Orjinal farları çok uygun fiyata aldığın için şanslısın. D1S ampulü ancak D1S balastla kullanabilirsin D2S balastın mimarisi farklı.

Artık şu çakma xenon kitleri unutsan iyi olur, geçmiş olsun onlardan fayda gelmez sana. Öğrenmenin de bazen maliyeti olacak değil mi ? :)

Yanlış hatırlamıyorsam farlar AL (bosch) idi. Dolayısıyla o farın orjinal balastını ikinci el alıp yine markalı d1s ampullerle (sıfır ya da ikinci el) devam etmek en iyisi. Ha arıza ışığı yanar ya da elektronik sorunlar yaşayabilirsin (farın kapanması vs) ancak denemekten başka yol yok elbet bir çaresi bulunur.

ilk testte morimotoya takılı olan ampulun camında sıkıntı var diye video paylaşıldığında yazacakken korktum aptal mısın denir diye yazmamıştım. Demek ki varmış boşuna korkmuşum irezil olmaktan. :)

:) Senin gördüğün bir şeyi başkaları farketmemiş olabilir. Tersi de olabilir görüşünü belirtmekten çekinmemelisin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Ermiş
(düzenlendi)

Orjinal farları çok uygun fiyata aldığın için şanslısın. D1S ampulü ancak D1S balastla kullanabilirsin D2S balastın mimarisi farklı.

Artık şu çakma xenon kitleri unutsan iyi olur, geçmiş olsun onlardan fayda gelmez sana. Öğrenmenin de bazen maliyeti olacak değil mi ? :)

Yanlış hatırlamıyorsam farlar AL (bosch) idi. Dolayısıyla o farın orjinal balastını ikinci el alıp yine markalı d1s ampullerle (sıfır ya da ikinci el) devam etmek en iyisi. Ha arıza ışığı yanar ya da elektronik sorunlar yaşayabilirsin (farın kapanması vs) ancak denemekten başka yol yok elbet bir çaresi bulunur.

:) Senin gördüğün bir şeyi başkaları farketmemiş olabilir. Tersi de olabilir görüşünü belirtmekten çekinmemelisin.

Tesekurler selcuk bey.

Ogrenmem baya maliyetli oldu:) cin mali ballastlari zaten unutdum. Ama orginal alana kadar idare icin takacam. Araba farsiz disarida bekliyor. Gorenler farlar calinmis saniyor. :) allahtan hanim arabasi varda idare ediyoruz.

Orginal ballastlar turkiyede baya ucuzmus. Sahibinde al orginal ballast kit 300tl. Morimoto lari 125€ ya almistim. Yani ayni para. Mahmut bey soylemisti ben ebaya bakip morimoto almaya karar vermistim.

Benim arabanin far soketiyle farin soketi uymuyor. Eski farlarin soketini sokup sinyal, park ve motoru direk baglayacagim. Ballastlari dedigim gibi ya canbus kitle yada role kitiyle bagliyacam. Onun icin kendi orginal ballastlarina almaya gerek yok diye dusunuyorum. Hella ballast da alabilirim. Galiba kendi orginal ballastlar gen3.

Astraya orginal far takan murat arkadas yardimci oldu. Benim arabaya orginal ballast takmak cok zormus. Yeni kaplo falan cekilmesi falan gerekiyormus. Suan benim arabanin far soketi 10 pinli. Sekizi dolu sadece. Orginal farin soketi 16 pinli. Yani baya karisik. Cakma zenon kiti gibi baglama yapaczm artik.

Hocam eğer orjinale dönüş yaparsanız çin çan çon malı balastlara talibim :yes:

Simdilik o ballastlari takacam. Birsey olmazsa ileride olabilir.

Orginal ballast bunlar.

post-6345-0-01096700-1360003762_thumb.jp

tarihinde Osman Ermiş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

Arkadaslar orginal farlari acmak zorunda kaldim. Far soketi arabanin soketinden cok farliydi. Motora giden kaplolar soketden ballast soketine gidiyordu. Ordan motorlara. Afl oldugu icin iki motor vardi. Mecburen farlari acmak zorunda kaldim. Motorun birisine iptal etdim. Mercrk montajindan farksiz oldu. Deneme yaptim sorun yok. Bosch marka mercek oldugu icin selektorde arabadan duyuyorum perde sesini:) ve biraz yavas selektor yapiyor.

Ama hala xenon baglantisini cozemedim.

Farlar kapali iken selektor yapamiyorum. Canbus kit ile bagladim ballastlari. Bu canbus kit ballastlarla ampul arasinami takiliyor?

Ballastlara hem uzun hem kisaya birlestirip baglasam sorun olurmu?

post-6345-0-05711700-1360537896_thumb.jp

post-6345-0-32388700-1360537910_thumb.jp

post-6345-0-09152900-1360537970_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Osman bey Bosch merceklerde selenoid ten 3 kablo çıkar biri - yani şase biri yavaş diğeri hızlı perde hareketi için,deneyerek bulun ve bağlayın.Canbus kiti fara gelen tesisata bağlayacaksınız balasttan önce de bağlayabilirsiniz.Kısa ve uzun hatları sakın birleştirmeyin,balast ları kısa far kablosuna bağlayıp uzun far kablosunun + sını mercek selenoidinin + kablosuna bağlayın...

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş
Osman bey Bosch merceklerde selenoid ten 3 kablo çıkar biri - yani şase biri yavaş diğeri hızlı perde hareketi için,deneyerek bulun ve bağlayın.Canbus kiti fara gelen tesisata bağlayacaksınız balasttan önce de bağlayabilirsiniz.Kısa ve uzun hatları sakın birleştirmeyin,balast ları kısa far kablosuna bağlayıp uzun far kablosunun + sını mercek selenoidinin + kablosuna bağlayın...

Mercegin soketinde 3 cikis var ama fisinde iki cikis var. Fisdeki bos olan yeri pin taktim. Daha once bosch ile ilgili birsey okumustum. Ama tam ne yapilmasi gerektigini hatirlamiyordum. Tesekkulerler.

Ballastlara anlatdiginiz sekilde bagliyorum. Farlar kapali iken selektorde kisalar yanmadigi icin selektorde sorun oluyor. Onu nasil halledecem. Orada takiliyorum. Birde mercege uzunlara baglayinca uzunlarda hata veriyor. Dun denemek icin taktigimda uzunlara h7 ampul taktim. Ariza yanmasin diye. Oda kalici cozum degil. Kapasitor falanmi bagliyacam. Oyle seyler duyuyorum ama nasil bagliyacam ve hangi kapasitorden bagliyacam bilmiyorum. Tesekkurler

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

Mahmut abi yeninin bi eskisi bu selenoidleri yenilediler. sıkıntı yok artık

o yaptığınız pini anlamadım ? fotoğraflı anlatım daha iyi olacaktır diod işinizi çözecektir 6A10 2 adet diod almalısınız bir fara bir adet diod

Mercegin soketinde uc tane pin vardi, ama sokete takilan fiste iki tane. Ortasindaki pin bostu. Daha once bosch mercekle ilgili birseyler okumustum. Hizlanmasi ve isinmamasi icin birseyler yapiliyordu. Bende iptal etdigim afl motorun fisinden cikardigim pine bos olan yere taktim. Ama baglamadim bos bekliyor. Cumaya kadar evde degilim. Resim koyamiyorum.

Simdi bu mercege birsey yapmama gerek yokmu?

Bektas bey lutfen su diot isini anlatirmisiniz. Ne zamandan beri arastiriyorum burada soruyorum hep doitdan kapasitorden bahsediliyor ama nereye takacam nasil takacam orada takiliyorum. Litfen detayli anlatirmisin?

Ballastlari canbus kit ile kisalari bagladim. Farlar kapali iken selektor yapmam icin ballastlari hem uzuna hem kisaya nasil baglarim.

Bu sekilde baglamayi basardik diyelim uzunlari yakinca ariza verirmi?

Dun denemek icin kisalari ballasta bagladim uzunlari mercege bagladim. Uzunlari acinca ariza isigi yandigi icin h4 ampul bagladim. Oyle deneme yaptim.

Kacgundur uykularimi kaciran konular bunlar. Lutfen detayli aciklarsaniz cok dua edecem.

Biliyorum morimoto ile selektor yapilmaz. Gen5 ballast, d1s ampul arastiriyorum.

D1s mercege d2s ampul taktim. Mahmut beyin dedigi gibi. Ampul tam oturmuyor. Sart oldu artik ballast ve d1s ampul almak

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

uykularınız kaçmasın 6A10 diod alacaksınız ve kısa ile uzun arasına bağlıycaksınız resmini çizmiştim ama yine ekliyorum ;

8466627884_ac9c0dc0a1_z.jpg

adsız by bektastalay7981, on Flickr

Cok tesekkurler:)

Hemen ebaydan siparis vereyim diodlari.

Bu sekilde bagladiktan sonra uzunlari yakinca hata vermiyecek demi?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Cok tesekkurler:)

Hemen ebaydan siparis vereyim diodlari.

Bu sekilde bagladiktan sonra uzunlari yakinca hata vermiyecek demi?

Osman bey eBay a sipariş verip o kadar zaman beklemeye gerek yoktu aslında elektronikçi lerde bulunur bu tarz diyotlar...

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

kısalara taktığınızda ballast arıza yakmıyorsa diod dan sonrada uzunlarda yakmıyacak

Sizden allah razi olsun.

Konuya bakarsaniz bir haftadir kac sefer sormustum. Elektronic elektrik bolumunde de sormustum. Insallah baska sorun cikmazsa bu islem tamam.

Bu arada benim mercege birsey yapmaya gerek yokmu?

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

yok merceğe dokunmayın orjinalde nasıl geldiyse öyle devam sadece diod işlemini uygulayın far yükseklik motoru çalışmazsada normal ayardan 1 2 kademe aşşağıda ayarı bırakınki araç yükle dolunca milletin gözünü almasın

Tesekkurler bektas.

Motor calisiyor denedim. Eski motorla farkli bir motor. Uc kaplo girisi var. Eski motor gibi bagladim calisiyor. Allaha sukur onda sorun yasamadim.

Ebaydan diod siparisi verdim bu hafta gelirse baglarim hafta sonu.

Bu arada gen5 ariyorum:)

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

şimdi benim anlamadığım bi-xenon motoruna ne yaptınız ? eski motor gibi bağladım derken ? siz paketten çıktığı gibi bir fotopraf çekermisiniz ? yanlış birşey kokusu alıyorum gibi..

gen 5 konusunda yardımcı olurum mailim yazıyor.

Fotograf cekemiyorum. Cumaya kadar evde degilim. Biliyorsun ben orginal afl far taktim. Bu farlari orginal sekilde baglatsam cok is ve cok para. Bende uydurmasyon sikilde bagladim.

Eski farin motoruna uc kaplo bagliydi. Yeni farin motoruda uc kaplo vardi. Ayni sekilde bagladim. Sorun yok calisiyor. Ne gibi sorun olabilir?

Viraj larda donen motoruda iptal etdim

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

Arkadaslar park ampulun oldugu yere gunduz fari yapabilirmiyim? Farlari acinca park yanacak sekilde olabilirmi? Asagida ki ampul 550 lumen yeterli gelmezmi? Galiba o ampullerde mercek var. Mercekliyse eger yeterli gelir diye dusundum.

Farin resmine koyuyorum. Park sinyalin ustunde resimlerini koyuyorum.

http://www.aliexpress.com/item/4pcs-lot-free-shipping-spotlight-11W-cree-High-Power-LED-w5w-led-lights-194-car-led/710637471.html

post-6345-0-08052800-1360788446_thumb.jp

post-6345-0-57329400-1360788669_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

power ledden bişey yapılabilir ama oem i güzel kalsın böyle :)

ben yükseklik motorunun step motor olduğunu düşünmüştüm..

Tesekkurler

Mail atdim

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

Arkadaslar diotlar geldi bugun farlari taktim. Ama sorun var. Uzunlari yaktigimda perde acilip hemen kapaniyor. Perde acik kalmiyor.

Birde farlar acikken on park sensoru otuyor.

Bendemi var beceriksizlik yoksa sansizlikmi anlamadim. Farlarida kapatmistim.

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

yanlış birşeyler yaptınız kesin, farları sökün soketinden çıkarın sonra öyle deneyin yine söylediğiniz hatalar varmı bakın yoksa farın içinde yanlış birşeyler yaptınız varsa birşey diyemiyorum :)

büyük ihtimal siz diotları yanlış taktınız.

Kontrol etdim simdi diodlarda yanlis baglanti yok.

Baska ne olabilirki.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...