Oktay Toker 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Forum cevherimiz Fatih aklında olan bir çalışmayı bana açınca bende ona benim aynı şeyleri düşündüğümü ve bunu bana yaptırırsan benim için aklımda ki çok önemli bir projemi hayat geçirmiş olurum dedim ve işleme başladık.Rabbimin izni ile son anda yaşadığımız benim hatam olan bir sorunda olsa sonuçlandırdım. Mercek modifiyesi yapıldı tabiki.Yeni nesil Hella bi-xenon mercek D1s Gen 5 balast ve merco mercek kapağı kullanıldı.Ayrıca mercek konusunda paylaşacağım. Uzun hüzme bölümünde 12 adet her bir 700 lümen 1000ma lik edison power led kullanıldı.Lens olarak önce tırtıklı 25 dereclik lens almıştım ama amacıma uymadı sonra şeffaf 30 derecelik 12 li lens aldım ve işime yaradı.Tam olmasada uzun hüzme grafiğine çok yakın sonuç aldım.Sağ far yan sanayi idi sol far orjinal.İkisinin arasındaki tas farkı beni biraz uğraştırdı ama fenada olmadı.Lakin Sağ far uzun hüzme açısı biraz geniş oldu.buda uzun hüzme iç derinlik sol fardan daha kısa olması idi yapacak bişim yoktu. Ledleri yarı gücünde kullanıyorum.2 şerli seri bağladım ve 2 led 12.80 voltta tam doyuma ulaşabiliyor ben 11.80 ile 11.90 volt arasında besledim.Buda bana sogutucu boyutu ve ısı sarfiyatının önemli ölçüde düzgün hale getirdi.Yaptıgım led takımını 24 saat aralıksız çalıştırarak ısı testlerini yaptım.Rahatlıkla uzun yolda saatlerce yanabilecek kıvamda oldu. Bu çalışma benim 2 haftadan fazla süremi aldı. Sinyalde 4 tane amber led 4 lü tırtıklı lens takımında kullanıldı.Sonuç gayet ideal oldu. Gelelim gündüz farına.2 haftadan fazla çalışmayıda bu ledler aldı.Ön çalışmalar hariç. Fatih son kararında tane tane ve audi tipe benzesin diye karar verdi.Tabiki bu kararı benim bir sürü şekil testlerimin resimlerinde seçti ama ilk işe başladığımızdaki konuşulan şekilde böyle idi.Önce pleksi çubuklar ile denemeler yaptım ama istenilen verimi alamadım.Sonra yassı 60 ve 120 derece açılı lens kullanmaya karar verdim ve başladım ön çalışmalara.Her farda 12 tane 1 watt edison beyaz led kullanıldı. Gerisini fotolara bıarakıyorum. İlk belirlenen çalışma projemizin şematik hali.Bu nude yuvarlak lensleri kullanacktım ama boyut büyük olunca olmadı. Sinyal ledini önce 5 lü gurup lens ile yapacaktım ama bu lensin siparişteki belirtilen boyutta olmaması kötü oldu.Ama çok bir şey farketmedi doğrusu.Buda güzel oldu diye düşünüyorum.İç pcb yi siyaha boyadım çünki dıştan şeffa olunca lehim vesaire çok çirkin duruyordu. Uzun hüzme ledlerimiz.Aralarına park için 3 tane 1 watt power led yerleştirdim. Gündüz farımız. Gündüz farımızın yanan hali. Park ledlerimizn yanan hali. Uzun hüzmenin testteki duvar görüntüsü Buda araca takıldıktan sonraki bi-xenon ve uzun hüzmenin duvar görüntüsü.Maalesef sağ far uzun hüzme açısı biraz geniş oldu. Fatih müsait olduğunda Sadece uzun hüzme duvar resmi ve diğer resimler bilahire çekilecek. Farlarımızın bitmiş hali.Vites topuzuda Fatih'e ait onada led çalışması yaptım. Fatih'buradan benim yüzümden göstermiş olduğu sabır için bir kez daha rabbim razı olsun diyorum. Fatih yakında Ohh diyeceğiz. Resim linkleri yenilendi. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Eline emeğine sağlık abicim yine döktürmüşsün Şimdi montajlı halde resim bekliyoruz Fatih ten öylemi 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2013 Sol farda sorun vardı onuda hallettim.En kısa sürede araca takılınca resimleyeceğiz. Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Oktay abi ellerine sağlık, güzel olmuş gerçekten. Power ledler için driver işini nasıl ayarlıyorsun abi? Kendin mi hazırlıyorsun? Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 (düzenlendi) ben cevap vereyim Oktay Abi driver kullanmıyor, akımı kendisi ayarlıyor.ayrıca farın dün akşam takmaya gidiyordum ki şerefsizin teki yola bakmadan önüme bodoslama çıkınca ben de ondan kaçıcam derken arabanın altını kaldırıma vurdum yağlar falan aktı hep... şu an farım da yok karterim de hasarlı... nazara geldik...Sol farda sorun vardı onuda hallettim.En kısa sürede araca takılınca resimleyeceğiz.şimdilik geçen haftanın sol far resimlerini ekliyorum diğer farı takamadık araba bugün yapılırsa inşallah akşam takacağız.bu arada sinyal verince civardaki tabelalar aydınlanıyor abi bu arada benim arabanın işi yarın bitecekmiş yani bir türlü ohh diyemedik 9 Temmuz 2013 tarihinde Fatih Özbaş tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Rabbim esirgesin kardeşim sana bir şey olmasın gerisi teferruat ... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2013 Power ledlerin sogutma sorunu elde yapılanlarda hep en büyük sorundur.Sogutmak için gerekli büyüklükte sogutucu kullanma olasılığı yoktur.Yer uygun değildir falan filan.Bende fazla power led kullanarak olması gerekenden yüzde 70 daha az akım vermeye çalışarak ısı sorununu minimize ediyorum ve gayet ideal bir ışık elde ediyorum.Fatih tekrar geçmiş olsun.Rabbim daha kötülerinden esirgesin. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 arkadaşlar teşekkür ediyorum hepinize büyük bir hevese Oktay Abinin yanına giderken ansızın hayal kırıklığına uğradım. inşallah arabam çıkınca farımızı tamponumuzu takıp güzel resimler paylaşacağım. Allah hepinizi kazalardan esirgesin şu mubarek gunlerde Allah dualarımızı kabul etsin... 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Çok orjinal bir çalışma.Ciddi emek harcanmış. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Geçmiş olsun. Birine bişey olmaması sevindirici.Far çok iddialı olmuş, artık oem üreticilere kafa tutan işler yapar durumdayız 2 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 çok kral çalışma olmuş ellerinize sağlık, en çok da ledli gündüz farına hasta oldum. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 (düzenlendi) Mındar 10 Temmuz 2013 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2013 (düzenlendi) Sol farıda bugün taktık.Aracın tampon takılmadan gündüz farı resmimiz böyle.Birde tüm fonksiyonların çalıştığı video ekliyorum. Buda videomuz. 6 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 12 Temmuz 2013 Paylaş 12 Temmuz 2013 araç üzerinden resimler: 2 Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 12 Temmuz 2013 Paylaş 12 Temmuz 2013 yeni resimler eklenmiştir... Yorum bağlantısı
Murat Şen 12 Temmuz 2013 Paylaş 12 Temmuz 2013 selamlar yazmayalı uzun zaman olmuş. özlemişim farlar çok güzel olmuş. herşeyiyle harika ve kusursuz . oktay abimin eline emeğine sağlık..fatihim dostum valla tam istediğin tasarımdı ,çok beğendim bende maşallah.. umarım birgün selektör için önüne düşmem 1 Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 12 Temmuz 2013 Paylaş 12 Temmuz 2013 Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.. Selektör canavar gibi vallahi. Led sinyallere bayıldım.. Birden yanıp birden sönmesi akkor lambadaki gibi azalarak sönmemesi çok hoş görüntü yaratıyor. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 15 Temmuz 2013 Paylaş 15 Temmuz 2013 Kaza atlattığını bilmiyordum geçmiş olsun öncelikle. Buradan da maşallah çekelim Eleştirimi yapmıştım. Tek hoşuma gitmeyen nokta gündüz farı. Çalışma, tasarım, işçilik ve malzeme olarak on numara. Ama bende zamanında alt tampon ızgarasına yapmış biri olarak sonradan sökmüştüm orijinali bozmayayım diye.Oktay bey bende aynı balast, mercekten kullanıyorum Ampülde D1S 4300K Philips. Şöyle bir sorunumuz var. Araç stop halde iken kontağı açıp farları açtığımızda veya kontağı açalım açmayalım direk selektöre bastığmızda pırpır yaparak yanıyor. Hemen kapatmak zorunda kalıyorum ampül patlar vs diye. Çalıştırdıkran sonra sıkıntı yok. Balast soket bağlantısını şu şekilde yapmıştım. Benim aracın farı H4. H4 soketi kesmeden uzun-kısa arasına tek diyot ekledim. Balasttan gelen kablolar ile bu H4 far soketine fişli bağlantı yapmıştım erkek fiş kullanarak. Belki muayeneye falan giderken halojen ampül takarım soketi ziyan etmeyelim diye bu şekilde yaptım. Yaptığım far tak çalıştır şeklinde. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 15 Temmuz 2013 Paylaş 15 Temmuz 2013 saol kardeşim...araç çalışmıyorken pır pır etmesinin sebebi akünün yetmemesi olabilir mi acaba? akün zayıf mı? bağlantıda sorun yok gibi görünüyor. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2013 Akü hatası.Akımı veremiyor.Başka sebebi belki vardır ama bana göre olacağını sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 15 Temmuz 2013 Paylaş 15 Temmuz 2013 saol kardeşim...araç çalışmıyorken pır pır etmesinin sebebi akünün yetmemesi olabilir mi acaba? akün zayıf mı? bağlantıda sorun yok gibi görünüyor.Akü hatası.Akımı veremiyor.Başka sebebi belki vardır ama bana göre olacağını sanmıyorum.Akü yeni. 2 sene olmadı. İşin garibi bizim MKIV Bora-Golf kasalar iki jenerasyon. 2001 öncesi ve sonrası. 2001 modellerden üstü canbus iletişim hattına sahip. 2001 model ve altı ise K bus iletişim hattınsa sahip. 1999 ve 2000 model Bora da böyle bir problem yok. Ama 2004 model iki araçta anlattığım problem mevcut. Böyle sanki elektriği tam alamıyorda seri şekilde çakıyor. Şasiyi mi tam alamıyor, neyi tam alamıyor anlamadım. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2013 Yeniliği kalmamış.Kısa far hattına korumalı yavaş voltaj geliyor ise buda yaptırır ama araç çalışırken normal ise öyle değil gibi,bence akü sıkıntısı var .İmkanın var ise ölçü aleti ile akü kutuplarını farı açarak yada sellektör yaparak anlık voltaj değişimine bakın belli olacaktır.Şase olsa araba açalışırkende bunu yapar. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 15 Temmuz 2013 Paylaş 15 Temmuz 2013 Deneyelim bakalım sonuç ne olacak. Peki dediğim şu versiyon olayı tesadüf mü yoksa farklı bir detay mı var? Yorum bağlantısı
Recommended Posts