Buğra Altun 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 benim yaptıgım ledlerde 4 tane mantar led ve direnc kullandım mantar ledlerim 3 volt direnc ise 100 ohm ama yanıyor sonra gerisonuyor biraz sonra lehim yerleri ile oynuyorm sonra geri yanıyor bir müddet sonra geri sonuyor ilk defa yapıyorm nerde hata yapmış olabilirim litfen yardım... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Hoş geldin.Ledleri lehimlerken çok fazla ısıttığını düşünüyorum.Havyanın Wattı yüksek olabilir yada havyayı fazla uzun tutuyorsun.Bu nedenle ledin iç birleşim yerleri senin her leniminde temas sağlıyor. 1 Yorum bağlantısı
Yahya Kılıç 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 benim yaptıgım ledlerde 4 tane mantar led ve direnc kullandım mantar ledlerim 3 volt direnc ise 100 ohm ama yanıyor sonra gerisonuyor biraz sonra lehim yerleri ile oynuyorm sonra geri yanıyor bir müddet sonra geri sonuyor ilk defa yapıyorm nerde hata yapmış olabilirim litfen yardım...Mantar led yerine şerit led kullanın. Hem dirençle uğraşmazsınız. Kesilebilen şerit ledler satılıyor piyasada. 1 Yorum bağlantısı
Buğra Altun 15 Ocak 2014 Yazar Paylaş 15 Ocak 2014 havyanın sıcaklıgı etki edermi ? bu ledlere 1 ohm lık direncmi gerekli ? netten baktım ole yazıyor yoksa 100 ohm lik yeterlimi ?oktay abi heralde dediğiniz doğru olabilir ama yanıyor ledler sonra gerisonuyorMantar led yerine şerit led kullanın. Hem dirençle uğraşmazsınız. Kesilebilen şerit ledler satılıyor piyasada.şerit led deil o kolay ben kendim yapmak istedim amac bu Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Araç çalışırken 12 volt yerine 13.50 ile 14.50 arasında voltaj olur.Bu nedenle taktıgın direnç normal sayılır.Led 1 defa içten fazla ısıdan bu hatayı yaptıysa buna devam eder.Ledlerden 1 taneside olsa seri olduğu için hata devam eder.Tek tek kontrol etmeniz gerekiyor. 1 Yorum bağlantısı
Buğra Altun 15 Ocak 2014 Yazar Paylaş 15 Ocak 2014 Hoş geldin.Ledleri lehimlerken çok fazla ısıttığını düşünüyorum.Havyanın Wattı yüksek olabilir yada havyayı fazla uzun tutuyorsun.Bu nedenle ledin iç birleşim yerleri senin her leniminde temas sağlıyor.abi bide ben direncleri - ye bağlamışım ama yandı etkisi olurmu ? Yorum bağlantısı
Buğra Altun 15 Ocak 2014 Yazar Paylaş 15 Ocak 2014 bazı yanmayan yerlerin arkasına led yapıyorm hepsi yanıyor o yanmayan tarafın ledleri gecmişmisir ? 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Dirençleri - yada + uca bağlayabilirsin sorun olmaz fakat artı uca bağlaman daha doğru olur. 1 Yorum bağlantısı
Buğra Altun 15 Ocak 2014 Yazar Paylaş 15 Ocak 2014 abi havya 40w cok ısıtıyor heralde dediğin dogru yakıyor resmen bide direncler ısınıyor bişy olurmu 1 Yorum bağlantısı
Buğra Altun 16 Ocak 2014 Yazar Paylaş 16 Ocak 2014 (düzenlendi) ledlerdede ısınma var hafiftenabi havya 40w cok ısıtıyor heralde dediğin dogru yakıyor resmen bide direncler ısınıyor bişy olurmu 16 Ocak 2014 tarihinde BUĞRA ALTUN tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Buğra Altun 16 Ocak 2014 Yazar Paylaş 16 Ocak 2014 (düzenlendi) burda kaldım 16 Ocak 2014 tarihinde BUĞRA ALTUN tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 16 Ocak 2014 Paylaş 16 Ocak 2014 Benım kullandıgım havyada 10 liraya aldıgım 40 watt kalem havya.1.5 yıldır kullanıyorum.Ledlerde bozulma patlama olmadı..Baglantında hata var senın.Ya kullandıgın direnç degeri yanlış yada lehimlemede problem var. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Ocak 2014 Paylaş 16 Ocak 2014 Mustafa arkadaş profesyonel değil.Lehimlerin hali ortada.Ben 60 watt ile smd led lehimledim hala çalışıyor bu el yatkınlığına bağlı bir durum.Lehim telin çok kalın buda lehimi zorlaştırır.Adaptör ne kullanıyorsun.12 volt kullanıyorsan Ledlerin ısınması hatan olduğunu gösterir ama plekside diziliş dogru gibi.Dirençler 10 ohm olabilir mi?Yakın resmi var mı? 1 Yorum bağlantısı
Buğra Altun 16 Ocak 2014 Yazar Paylaş 16 Ocak 2014 adaptörle direnci paylaştım kahve siyah kahve sarı şeklinde direnc Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Ocak 2014 Paylaş 16 Ocak 2014 4 seri led için 9 volt olmaz bazen yanmaması falan bundanda olabilir.Direnç 100ohm ısı olmamamsı gerek heleki bu adaptörle. 1 Yorum bağlantısı
Buğra Altun 16 Ocak 2014 Yazar Paylaş 16 Ocak 2014 (düzenlendi) abi ledler 3 volt 4 seri bagladıgım zaman 12 volt olmuyomu 9 volt nasıl olurabi sinyali ve geri vitesin ledi yaptım onlar sorunsuz calıştı ama bu kırmızı ledler aynı hatayı veriyor acaba ledlerin voltajı büyükmü adam 3 volt dedi ama sinyal de ve gerivites te calısıyor kırmızıda çalışmadı neden acaba bu arada sinyal ve geri vitese 1 ohm direnc koydum LM7812C 3 bacaklı koyuyorm devreye 35 volt a kadar alıyor cıkısı 12 volt mus bu olurmu acaba araba calıstıgı zaman 13.5 volt a cıktıgı için 17 Ocak 2014 tarihinde BUĞRA ALTUN tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Ocak 2014 Paylaş 17 Ocak 2014 Ledler Kırmızı mı?Kırmızı ledler 2 volttur.Öyle ise bu hatalar normal.4 led 6 volt ile çalışır.Sen 6 led serili yapacaksın.O zaman sorun olmaz. 1 Yorum bağlantısı
Buğra Altun 17 Ocak 2014 Yazar Paylaş 17 Ocak 2014 Ledler Kırmızı mı?Kırmızı ledler 2 volttur.Öyle ise bu hatalar normal.4 led 6 volt ile çalışır.Sen 6 led serili yapacaksın.O zaman sorun olmaz.abi adam bana 3 volt dedi verdigi ledden haberi yok heralde okadar led gecti bide senin dedigin gibi yapıyım abi nasıl olucak teşekkur ederim abi ilgilendigin için 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Ocak 2014 Paylaş 17 Ocak 2014 4 led 6 volt yazmışım 8 volt ile çalışır buda sınır voltajıdır.6 led 12 ile çalışır ve direncini araç üzerine monte edeceğin için en az 150ohm ve bence en az 1 watt olarak kullanmalısın. Değerlerinde kullandığım dirençleride imkanın varsa 1 watt olarak kullan. 1 Yorum bağlantısı
Buğra Altun 18 Ocak 2014 Yazar Paylaş 18 Ocak 2014 4 led 6 volt yazmışım 8 volt ile çalışır buda sınır voltajıdır.6 led 12 ile çalışır ve direncini araç üzerine monte edeceğin için en az 150ohm ve bence en az 1 watt olarak kullanmalısın. Değerlerinde kullandığım dirençleride imkanın varsa 1 watt olarak kullan.abi dediğin gibiymiş kırmızılar 2 voltmuş yaptım oldu son bir tane kaldı bitsin resimlerini paylaşıcam Yorum bağlantısı
Buğra Altun 18 Ocak 2014 Yazar Paylaş 18 Ocak 2014 4 led 6 volt yazmışım 8 volt ile çalışır buda sınır voltajıdır.6 led 12 ile çalışır ve direncini araç üzerine monte edeceğin için en az 150ohm ve bence en az 1 watt olarak kullanmalısın.Değerlerinde kullandığım dirençleride imkanın varsa 1 watt olarak kullan.oktay abi bende cakar ledlerin beyni var onu stoplara nasıl eklerim alttaki resimdekinden uclarına diyot baglasam olurmu ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Ocak 2014 Paylaş 18 Ocak 2014 (düzenlendi) Çakar beyinleri dediğini nasıl kullanıcaksın bilmem ama çakar tip kullanacaksan tavsiye etmem.Daha önce hiç bağlamadım.Montajınıda yapmayacağım ürünler arasında. 18 Ocak 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Buğra Altun 18 Ocak 2014 Yazar Paylaş 18 Ocak 2014 (düzenlendi) Çakar beyinleri dediğini nasıl kullanıcaksın bilmem ama çakar tip kullanacaksan tavsiye etmem.Daha önce hiç bağlamadım.Montajınıda yapmayacağım ürünler arasında.yok abi ben de takmam zaten 2 çift yapıcam benimki sade olurmu diye merak ettim bu arada bitirdim abi resimlerabi LM7812C bagladım ama ledlerde kısılma oldu neden olabilir ? 19 Ocak 2014 tarihinde BUĞRA ALTUN tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Buğra Altun 19 Ocak 2014 Yazar Paylaş 19 Ocak 2014 oktay abi araba çalışır durumda iken voltajı 14 müş benim yaptıgım devre 12 voltluk bu devreyi etkilermi bahsettiğim gibi LM7812C yi bagladıgım zaman ledler cok düşük yanıyor bunu boşta duran aküde denedim ondada aynısı oluyor ama LM7812C yi bağlamadan direkt bağladıgımda daha parlak yanıyor bide bunu çözersem mutlu sona ulaşacağım... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 7812 araç çalışmadan çıkışındaki voltaj düşük olabilir.Araç çalışınca normal voltajı verir.Önceki iletilerimde cevaben yazılarım var.O şekillerde dirençleri bağladıysan ve buna ilave bu entegre olunca düşük olması normal.Önceki mesajlardaki gibi dirençleri taktıysan 7812yi kullanmana gerek yok.Kullanacaksan ledlere bağlı olan dirençlerin değeri ona göre olmalı. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts