Özgür Dalda 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 mrblar tunceliden özgür aracım 2004 palio aracımda merkezi kilit var fakat 2 sinyalli açma ve kapama olarak aracımın bagajı içeriden kollu olarak açma mevcut fakat ben buna merkezi kilit motoru baglamak suretiyle kumandadan bagaj açmak istiyorum bu aracımın kendi merkezi kilidinden sinyal alabilmem mümkünmü?yardımlarınızı bekliyorum Yorum bağlantısı
Murat Engin 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 Palio bagaj kilit yapısını tam bilemiyorum ama genelleme ile düşünerek;Ekstra merkezi kilit pompası alıp, kilidin açma değil de; kilit çözme kolunu bulup, sabitleyin, sonrasında kapıların birinden açma sinyalini bagaja taşıyıp, merkezi kilit pompasına bağlayabilirsiniz, 1 Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 mrblar tunceliden özgür aracım 2004 palio aracımda merkezi kilit var fakat 2 sinyalli açma ve kapama olarak aracımın bagajı içeriden kollu olarak açma mevcut fakat ben buna merkezi kilit motoru baglamak suretiyle kumandadan bagaj açmak istiyorum bu aracımın kendi merkezi kilidinden sinyal alabilmem mümkünmü?yardımlarınızı bekliyorumalarm modülünün şeması varsa ona bakın bagaj için çıkış mevcut mu genellikle kırmızı siyah renkli kablodur. kumanda iki tuş olsada bazı kumandalarda açma tuşuna basılı tutunca bagaj açma sinyali gönderir. sizin alarm modülünüzde bu tarz bir sistem varsa bagaj açma telinin oraya merkez kilit motoru takarak işi çözebilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Özgür Dalda 13 Nisan 2015 Yazar Paylaş 13 Nisan 2015 Palio bagaj kilit yapısını tam bilemiyorum ama genelleme ile düşünerek;Ekstra merkezi kilit pompası alıp, kilidin açma değil de; kilit çözme kolunu bulup, sabitleyin, sonrasında kapıların birinden açma sinyalini bagaja taşıyıp, merkezi kilit pompasına bağlayabilirsiniz,söylediğiniz gibi yapmayı planlıyorum fakat kapıdan açma sinyalini alırsam her kapıyı açtıgımda kumandadan bagaj açılacak.bagajda kilitleme fonksiyonu yok kilidinde kapatınca dışarıdan açamazsınız anahtarı takıp açmak gerekiyor yani bende bunu anahtarla deilde kumandadan yapmak istiyorum mesela açma düğmesine iki kez basınca bagaj merkezi kilit pompası teli çekecek ve bagaj atacak sekilde sorunum merkezi kilit kumandamda 2 kanal olması açma ve kapama bunlarla nasıl böyle bişey yapabilirim?alarm modülünün şeması varsa ona bakın bagaj için çıkış mevcut mu genellikle kırmızı siyah renkli kablodur. kumanda iki tuş olsada bazı kumandalarda açma tuşuna basılı tutunca bagaj açma sinyali gönderir. sizin alarm modülünüzde bu tarz bir sistem varsa bagaj açma telinin oraya merkez kilit motoru takarak işi çözebilirsiniz.bakıcam merkezi kilit şeması yok beynine bakıcam tşkler peki yoksa alternatif nedir? Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 söylediğiniz gibi yapmayı planlıyorum fakat kapıdan açma sinyalini alırsam her kapıyı açtıgımda kumandadan bagaj açılacak.bagajda kilitleme fonksiyonu yok kilidinde kapatınca dışarıdan açamazsınız anahtarı takıp açmak gerekiyor yani bende bunu anahtarla deilde kumandadan yapmak istiyorum mesela açma düğmesine iki kez basınca bagaj merkezi kilit pompası teli çekecek ve bagaj atacak sekilde sorunum merkezi kilit kumandamda 2 kanal olması açma ve kapama bunlarla nasıl böyle bişey yapabilirim?bakıcam merkezi kilit şeması yok beynine bakıcam tşkler peki yoksa alternatif nedir?Yoksa bir devre yapılıp belli saniye içinde 2 kez sinyal aldığında tetik gönderecek şekilde ayarlanabilir. yani mesela 3 saniye içinde 2 kez açma tuşuna basınca bagaj açma motoruna + gönderecek şekilde. Yorum bağlantısı
Özgür Dalda 13 Nisan 2015 Yazar Paylaş 13 Nisan 2015 Yoksa bir devre yapılıp belli saniye içinde 2 kez sinyal aldığında tetik gönderecek şekilde ayarlanabilir. yani mesela 3 saniye içinde 2 kez açma tuşuna basınca bagaj açma motoruna + gönderecek şekilde.bu devreyi kim ve nasıl yapabilirim ?yardımcı olurmusunuz Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 bu devreyi kim ve nasıl yapabilirim ?yardımcı olurmusunuzo konuda bilgim yok ama bu şekilde bir devre yapılabilir. elektronikten anlayan arkadaşlar yardımcı olurlar sanırım. siz bence öncelikle alarm beynine bakın hatta alarmın markasını biliyorsanız internetten şemasını bulabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 (düzenlendi) ben de aynı devreden bir arkadaşıma yaptırmıştım, kumandadan 2 kez basınca bagajı açıyor.ben de merkezi kilitin açma kablosuna bağlamıştım fakat bu sefer de kapıları her açışta arabanın bagajı atıyordu istersen fatihozbas84@gmail.com adresime mail at devre hakkında yardımcı olayım, forumda paylaşım yapamam ticari üretime girer, iyi günler. 14 Nisan 2015 tarihinde Fatih Özbaş tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Özgür Dalda 24 Nisan 2015 Yazar Paylaş 24 Nisan 2015 yeniden mrblar bu proje ile ilgili olarak merkezi kilitten sinyal alabileceğimizi söyledi elektrikçi arkadaşımız.merkezi kilit motoru baglamayı düşünüyordum fakat telli sistem olduğundan merkezi kilidin eski konumuna gelmesi için ikinci bir hamle yapması gerecek yani teli önce cekecek sora eski konumuna bırakmalı bunu merkezi kilit motoruyla yaptırmak teferruatlı bunu için marş motorunun üzerinde bulunan bir motor var içi yaylı olduğundan önce çekiyor sora bırakıyor bunu kullanıcam ilerki günlerde paylaşıcam paylaşımda bulunan arkadaşlar için tşkler Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 25 Nisan 2015 Paylaş 25 Nisan 2015 biz bu çekme - itme olayını bildiğimiz Çin malı merkezi kilit motoru ile yapıyoruz zaten... ayrıca VW grubunun depo kapağını açan motor da aynı görevi yapıyor...bence sizi yanlış bilgilendirmişler, herhangi bir universal merkezi kilit motoru işinizi görecektir. (elektrikli olacak - hidrolik veya havalı değil....)bizim kullandığımız motor şuydu, aynı bi xenon mercek perdesi gibi içinde selenoid var kabloları nasıl bağlarsanız bağlayın farketmiyor... umarım başka forumdan link paylaşmak sakıncalı değildir... bu forumda da konu faydalı olduğu için sabitlemişler, bilginiz olsun diye paylaşıyorum, kendi projemdir:http://forum.vwturk.com/showthread.php/91237-Golf-4-Otomatik-bagaj-a%C3%A7ma-nas%C4%B1l-yap%C4%B1l%C4%B1r 2 Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 30 Nisan 2015 Paylaş 30 Nisan 2015 yeniden mrblar bu proje ile ilgili olarak merkezi kilitten sinyal alabileceğimizi söyledi elektrikçi arkadaşımız.merkezi kilit motoru baglamayı düşünüyordum fakat telli sistem olduğundan merkezi kilidin eski konumuna gelmesi için ikinci bir hamle yapması gerecek yani teli önce cekecek sora eski konumuna bırakmalı bunu merkezi kilit motoruyla yaptırmak teferruatlı bunu için marş motorunun üzerinde bulunan bir motor var içi yaylı olduğundan önce çekiyor sora bırakıyor bunu kullanıcam ilerki günlerde paylaşıcam paylaşımda bulunan arkadaşlar için tşklerben 3-4 araca bildiğimiz 5-10 tl arası satılan merkezi kilit motorlarından taktım sıkıntısız kullanıyorlar. eğer sizin araçtaki sistem farklıysa bilmiyorum ama iç kısımdan kolu çektiğiniz zaman kol eski yerine geliyor çünkü o kol bir teli hareket ettiriyor o tel ise arka bagajdaki kilidin takılı olduğu dilin orda yaylı bir mekanizmaya sahip. siz sadece o dili hareket ettirecek şekilde bağlayacaksınız motoru orda zaten yay olduğu için geri gelme sorunu yok.ekteki resimlerde 3 farklı araca yapılmış örnek var. incelerseniz faydası olur. 1 Yorum bağlantısı
Özgür Dalda 1 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 1 Mayıs 2015 Doğrudur kolu çektiğimizde bırakınca eski konumuna geliyor kendi yayı sayesinde fakat yay çok güçlü bir yay deil merkezi kilit motorunu eski konumuna getirecek kadar güçlü görmüyorum onun için aliexpresden mini 20 newton çekten selenoid aldım beklemedeyim ayrıca bagaj kapağını kaldıran yayları istanbulda özel ebata göre yay imal eden ugur abiden sipariş ettim isteyenler kendisine 05347349266 nodan ulaşıp sipariş verebilirler ilgili ve düzgün bir esnaf Yorum bağlantısı
Metin Özdoğan1679652626 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 Bugün internette gördüm ve sizinle paylaşmak istedim. bagajını kumandadan açmak isteyen arkadaşlar için yardımcı olur sanırımhttps://eticaret.elo.com.tr/ELO-UZAKTAN-KUMANDA-UZERINDEN-BAGAJ-ACMA-CAM-ACMA-VE-KAPAMA-ROLESI-12-V,PR-661.html Yorum bağlantısı
Metin Özdoğan1679652626 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 (düzenlendi) Arkadaşlar iyi akşamlar bu aralar çok soru soruyorum forumda ama yardımınıza ihtiyacım var şimdi gelelim sorunuma Elo firması yeni bir röle çıkardı ismi Elo anahtar üzerinde bagaj açma rölesi. Bunu almayı düşüyorum fakat ürün açıklamasında şöyle bir şey yazıyor ' anahtarın açma tuşuna 2 kere basınca aktif oluyor' diye yazıyor. fakat benim aracımda 2 kere basınca farlar açılıyor bu aracımın kendi özelliği ve hoşuma gidiyor iptal etmek istemiyorum. fakat röleyide aracıma bağlarsam 2 kere basınca kumandaya hem farlar hemde bagaj açılmış olacak bunu nasıl çözebilirim acaba ?röle bu https://eticaret.elo.com.tr/ELO-UZAKTAN-KUMANDA-UZERINDEN-BAGAJ-ACMA-CAM-ACMA-VE-KAPAMA-ROLESI-12-V,PR-661.html 3 Temmuz 2015 tarihinde Metin Özdoğan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 Eloya bu sorunu iletirsen yazılımı yenileyiip size verirler diye düşünüyorum.Çözüm yönünde son derece yardımcı olduklarını forumdaki arkadaşlar bilahire belirttiler diye hatırlıyorum.Aklıma tek gelen anahtar tuşundan gelecek 3 tetik ile yapılabilir olduğunu düşünüyorum.Sonuçta anahtara her basışta tetik sinyali geliyor sanırım.Gelmiyor ise Bagaj altına kilit sistemi açıldıktan sonra hareket sensörü ile çalışmasını sağlamak olur.Buda hali ile farklı bir plana ihtiyaç duyacaktır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts