İçeriğe Yönlendir

Mini Cooper R56 (2006-2013) LED stop yapımı.

Deniz Taran

Recommended Posts

Deniz Taran

Eveeet farlara el attık sorunlarla karışılaşmış olsam da bitirdim. Sıra geldi arkalara elimde karaköyden aldığım 5mm kırmızı ve amber rengi ledlerden var çokça.

Mevcut hali güzel ama rahat batıyor işte. Bauhause'dan jaluzi çubuğu aldım 4 tane. Bu çubuklarla farın içine uygun şu amcanın taktiği ile makyajlı kasa stopları yapmayı düşünüyorum

Uygulama ;

Makyajlı kasa stopları ;

gZBarR.jpg

Çubukların arkasına backlight yapmayı düşünüyorum ama ledlerin noktasallığını kesip homojen bir görüntü istiyorum bunun içinde şu uygulamayı düşünüyorum ;

Tabi burada şerit led kulanılmış sanki daha mantıklı ama elimde bolca 5mm led ve PCB olduğu için tekrardan şerit led almak işime gelmiyor açıkçası.

Sizin fikirleriniz nedir ?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Bu elde yapılacak pleksi çubuk işlemle,elde dizilecek o ledlerle  falan uğraşma derim.İşin düzğün olması için o ledler asla olmaz.İşine gelmeside sadece kendini kandırmak olur,zaman ve güzel malzeme emeklerini boşa çıkarmaz..:)

Bu stop işinde foruma göz at o parçalarla upraşna ben dahil bir çok arkadaşımız var sonuç hüsrandır.

1.seçenek.

Orijinal Bmw 5 seris Angellardan bulacaksın.Angelları ikiye ayırıp en ufak kırmızı ledle bile yüksek performans alırsın.

2.seçenek.

Hazır olan yuvarlak çapta sıkı dizilimle halka ledlerden alıp ikiye ayırıp ayırdığın yerlerdeki birleşim hatlarını kablo ile uzatıp yapalirsin.Bu videodaki mantığıda daha kalite hamojen ışık için kullanabilirsin.

Ortadaki yuvarla kısım çin linkteki bu yerine çapına en yakı olan grup lensten alıp son derece güzel ışık ve görsellikte işlemi yaparsın.

http://www.marketdijital.com/Led-Lens-Cesitleri,LA_163-2.html#labels=243-2

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Deniz Taran
1 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Bu elde yapılacak pleksi çubuk işlemle,elde dizilecek o ledlerle  falan uğraşma derim.İşin düzğün olması için o ledler asla olmaz.İşine gelmeside sadece kendini kandırmak olur,zaman ve güzel malzeme emeklerini boşa çıkarmaz..:)

Bu stop işinde foruma göz at o parçalarla upraşna ben dahil bir çok arkadaşımız var sonuç hüsrandır.

1.seçenek.

Orijinal Bmw 5 seris Angellardan bulacaksın.Angelları ikiye ayırıp en ufak kırmızı ledle bile yüksek performans alırsın.

2.seçenek.

Hazır olan yuvarlak çapta sıkı dizilimle halka ledlerden alıp ikiye ayırıp ayırdığın yerlerdeki birleşim hatlarını kablo ile uzatıp yapalirsin.Bu videodaki mantığıda daha kalite hamojen ışık için kullanabilirsin.

Ortadaki yuvarla kısım çin linkteki bu yerine çapına en yakı olan grup lensten alıp son derece güzel ışık ve görsellikte işlemi yaparsın.

http://www.marketdijital.com/Led-Lens-Cesitleri,LA_163-2.html#labels=243-2

BMW angellar çok pahalı olmaz mı ? Tanesine en kötü 60 lira desen enaz 5 tane gider ettimi sana 300 lira.

L1m1Aa.jpg

Ben ikinci videodaki mantıkla yeşil oklarla gösterilmiş alanın altına alüminyum körüklü borudan havuz yaparak içerisine halka led yahut kötü günler için sakladığım dizgi led ile bir stop denemesi yapayım en iyisi. Angel işi biraz pahalı gibi duruyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Pertinaks dizgi yada power led kullanılmayacaksa benim nacizhane fikrim yüksek wattlı cree led takmanız yönünde olacak . SMD ledlerde reflektör yada profesyonel yansıtıcı yoksa gündüz güneşli havalarda asla fark edilemezler buda son derece riskli olacak ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Taran
15 dakika önce, Mahmut Akbulut yazdı:

Pertinaks dizgi yada power led kullanılmayacaksa benim nacizhane fikrim yüksek wattlı cree led takmanız yönünde olacak . SMD ledlerde reflektör yada profesyonel yansıtıcı yoksa gündüz güneşli havalarda asla fark edilemezler buda son derece riskli olacak ...

Bendeki 5mm ledleri pertinaks üzerine dizsem diyordum bende ama bu 5mm ledler kendinden lensli yani doğrusal değilde herhangi bir açıdan bakınca görünmüyor. Büyüzden önüne difüzör koyayım diyorum. Her 3 led için bir direnç bağlayacağım işçilik çok fazla baya uğraştıracak gibi.

Power lede gelince soğutucu olmadan emeklerin hepsi boşa gider ayrıca sabit akım 350 500 700 mA ile çalıştıkları için çoklu bağlantıda sürücü bulmak zulüm oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
16 saat önce, Deniz Taran yazdı:

Bendeki 5mm ledleri pertinaks üzerine dizsem diyordum bende ama bu 5mm ledler kendinden lensli yani doğrusal değilde herhangi bir açıdan bakınca görünmüyor. Büyüzden önüne difüzör koyayım diyorum. Her 3 led için bir direnç bağlayacağım işçilik çok fazla baya uğraştıracak gibi.

Power lede gelince soğutucu olmadan emeklerin hepsi boşa gider ayrıca sabit akım 350 500 700 mA ile çalıştıkları için çoklu bağlantıda sürücü bulmak zulüm oluyor.

Elindeki 5 mm ledler evet 30 derecelik ledler.Fakat bu ledlerin ışık gücü reflektör tarzı bir şey olmadan işe yaramıyor.Nasıl bir difüzör ekleyeceksin.

Link vermiştim o linke iyi bak son cümlelerin çok manasız kalıyor.O eskiden di.Şimdi mahlle köşesindeki elektirikçiye git sana bir sürü led çıkarır.Tabi bu İstanbul için fazlasıyla geçerli bir durum.

İnterneti iyi kullanan bir kişi Mardin'dede olsa alamayacağı elde edemeyeceği bence hiç bir ürün yok diyebiliriz.

İşaretlediğin yerin çapı ne kadar bilmiyorum ama linkteki Grup lens senin benzetmeye çalışacağın yapıya uyum açısından en yakını ve bunun sogutucuda mevcut power ledini al,sitede led sürücüsüde mevcut al tek parçada 3 taş vurarark hem gçrsel hem kopya olmadan sana ait bir çalışma yapmış olursun.

http://www.marketdijital.com/36-li-Lens-30-Derece,PR-1231.html

Bu ledler ile forumda tecrübe edinen çok.Sende hala uğraşayım tecrübeleneyim diyorsan elindeki ledler ile tecrübe et bakalım.

Sonucu bekliyoruz.:good1: 

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...