İçeriğe Yönlendir

Renault Megane 3 (2008-2016) arka stoplara animasyonlu led

Alican Erçek

Recommended Posts

Alican Erçek

Merhaba arkadaslar uzun suredir aklimda olan bir projeyi hayata gecirmeden once son kez size sormak istedim. Aracim megan 3 arka stoplari led yapicam. Ancak animasyonlu olucak. Animasyon icin 12v 6 led kanalli led tabela karti aldim. 6 kanalin her biri 12v. Kullanacagim led turu kartal gozu die tabir edilen ledlerden. 6 tane yan yana farin icind yerlestirip animasyona takip parklara baglicam. Tabi diger stop farinada paralel 6 adet led koyucam 12 led tek karttan beslencek Sorularim sunlar. 1.Daha kartal gozu ledlerin siparisini vermedim. Kartal gozu led yerine cree led yada herhangi gbi 12v led alternatif kullanabilirmiyim? 2.Aracim ariza isigi yakarmi? 3.tesisatim zarar gorurmu sonucta arka parklara 12 tane led eklicem karttin cektigi akimda cabasi ve orj ampullerde aktif olarak calisicak.

Yorum bağlantısı
Alican Erçek

Su gorunume kavusmak. + olarak ledler yuruyerek yanmasi. Yada diger animasyonlu sekildr yada direk animasyonu kapayarak kullanmak

IMG_1780.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Subaru nun stopları led li zaten sizin stoplarınız nasıl bu görünüme kavuşacak ki , ampul yada eagle eye takarak olmaz bu iş . Led stop alırsanız olabilir ama ben şahsen stoplara yapılacak her türlü bir animasyona karşıyım , fren ikaz röleli animasyon hariç tabi ...

Yorum bağlantısı
Alican Erçek

Su ledleri. Stop far caminin icini acip icine subarudaki gbi dizicem. Ve subaru gbi olmasada onun gbi ledli bi gorunume kavusucak. Arac stobununda resmini atiorum kirmizi yere dizicem

261862107_tn30_0.jpg

a9ff4c81-b541-4fd8-9171-af65da63d53e.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Saruhan
(düzenlendi)

boşa uğraş.

elindeki o ledler çöp

İçinde smd led var.

gündüz o ledleri kimse görmez.

önce 3w power led alacaksın. dizeceksen onları güzelce diz arkasına büyük soğutucu tak.

elindeki uyduruk Çin malı ledler ile paran hevesin vaktin boşa gidecek.

Ben UYARAYIM

tarihinde Ali Saruhan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alican Erçek
19 saat önce, Ali Saruhan yazdı:

boşa uğraş.

elindeki o ledler çöp

İçinde smd led var.

gündüz o ledleri kimse görmez.

önce 3w power led alacaksın. dizeceksen onları güzelce diz arkasına büyük soğutucu tak.

elindeki uyduruk Çin malı ledler ile paran hevesin vaktin boşa gidecek.

Ben UYARAYIM

Kardes sen bu ledlerden hayatinda gordugune eminmisin.? Bu ledler 3w smd degil. Ben arka stop milletin gozunu alirmi diye alternatif ariyom. Sen gorunmez diosun.? Ister bi yakip resmini atayim 

Yorum bağlantısı
Ali Saruhan
2 saat önce, Alican Erçek yazdı:

Kardes sen bu ledlerden hayatinda gordugune eminmisin.? Bu ledler 3w smd degil. Ben arka stop milletin gozunu alirmi diye alternatif ariyom. Sen gorunmez diosun.? Ister bi yakip resmini atayim 

tamam söyleyen gitti, bildiğiniz gibi yapınız kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Animasyon sinyalde olabilir lakin bahsettiğiniz şekilde asla derim.

Led dizaynı şekli için bu stopta daha verimli bir şekil bulmanızı tavsiye ederim.Audi serisi led stoplardan bulursanız alıp içini aynen aktarabilirsiniz yapısı uygun görünüyor.

Örnek aldığınız o şekil için Latutide led stop hurdası bulup onun içini aktarabilirsiniz.

Mercedes E serisi led stop egimli yapısı oldukça uygun.

Elde yapılan hazır kalıp olmadığı için şekil bozukluğu olacaktır tecrübe ile sabittir çok tavsiye etmiyorum

O ledlere niye kartal gözü diyorlar anlamadım ve hak eden bir tabirde değil.Sizin gördüğünüz ışık o leddeki ile 1watt ledede mevcut.İçindeki zaten 1 watt led var ve öndeki lens sizi yanıltıyor aynı lensi içindeki ledi sökün 5050 led takın aynı ışığı alırsınız.Ledi o kadar abartmayınız ömrüde ayrıca tartışılır o ayrı.Bu led için çinçinlilere ne mebla yollayın nede o kadar bekleyiniz.Linkteki firmadan her çeşit dediğiniz gibi cree tip olan 3535 serisi ledler ve park için 40derecelik lens alın,fren için 20derecelik lens alıp kullanabilirsiniz lakin elinizle montaj şart yada hazır montajlıları mevcut.İnceleyiniz.

http://www.marketdijital.com/

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
14 saat önce, Alican Erçek yazdı:

Alican bey kardeşim bahsettiğin ve uygulamada kullanacağın kartal gözü ledlerin Led dünyasında ki maliyeti en ucuz üründür adı Oled dir . Önündeki lensi çıkardığında çıplak gözle rahatlıkla bakabilirsin , 1 yada 1.5 W tan fazla değildir , 80 90 Lümeni geçeceğini de sanmıyorum ki en kaliteli 1 W power Led bile max . 130 Lümen . Ayrıca kullanacağın led ler sabit 12 V akımla çalışmak için tasarlanmıştır , aracın 14 V geçtiği zamanlar olur , buda led i kısa zamanda öldürür , bununla baş etmenin yolu akımı sınırlandırmaktır , kontrol kartı yada regüle ile çözülür ...

Sana ısrarla anlatılmak istenen Led stop yapımında gündüz fark edilebilmek . Bu uygulama gece göz alabilir ama gündüz arkadaki kişi göremeyebilir , uygulamaya başlamadan önce test yapmak gündüz görünürlülüğünü kontrol etmek şart. Kırık bir stop bulup uygula test et eğer sonuç tatmin edici ise yap .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

O kartal göz ledlerin beyazını aracımın altına yaptıgım yürüyen led  sisteminde kullanıyorum.Aydınlatma müthiş.Kırmızısı da var elimde.

Fakat yapmayı düşündügünüz şey dogru bir uygulama degil. 

Yorum bağlantısı
Alican Erçek

Solediklerinizi dinleyerek 20 adet 3w cree led aldim. Simdi sorum su. Bunlari paslanmaz celik ile sogutabilirmiyim? (Endustriyel mutfak isiyle ugrasiyorum her turlu sekli ve kalibi yapabilirim ledlerin altina sogutucu olarak) ledleri sogutucuya neyle yapistiricam? Ve bu 3w cree ledleri 12v ile calistirmak icin 3 adet serimi baglicam.? Yada herhangi devre direnc vs. Bide mercek lazimmi bunlara direk uygularsam sknti olurmu. Ledlerin resmi asagida rengi kirmizi.

high-power-led-1w.jpg

21 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Animasyon sinyalde olabilir lakin bahsettiğiniz şekilde asla derim.

Led dizaynı şekli için bu stopta daha verimli bir şekil bulmanızı tavsiye ederim.Audi serisi led stoplardan bulursanız alıp içini aynen aktarabilirsiniz yapısı uygun görünüyor.

Örnek aldığınız o şekil için Latutide led stop hurdası bulup onun içini aktarabilirsiniz.

Mercedes E serisi led stop egimli yapısı oldukça uygun.

Elde yapılan hazır kalıp olmadığı için şekil bozukluğu olacaktır tecrübe ile sabittir çok tavsiye etmiyorum

O ledlere niye kartal gözü diyorlar anlamadım ve hak eden bir tabirde değil.Sizin gördüğünüz ışık o leddeki ile 1watt ledede mevcut.İçindeki zaten 1 watt led var ve öndeki lens sizi yanıltıyor aynı lensi içindeki ledi sökün 5050 led takın aynı ışığı alırsınız.Ledi o kadar abartmayınız ömrüde ayrıca tartışılır o ayrı.Bu led için çinçinlilere ne mebla yollayın nede o kadar bekleyiniz.Linkteki firmadan her çeşit dediğiniz gibi cree tip olan 3535 serisi ledler ve park için 40derecelik lens alın,fren için 20derecelik lens alıp kullanabilirsiniz lakin elinizle montaj şart yada hazır montajlıları mevcut.İnceleyiniz.

http://www.marketdijital.com/

Oktay abi cok guzel diosun audi tarzi felan keske ole olsa ama benim yicegim halt degil o. Neden dersen 1.>farlar 2 parca biri arabada digeri bagajda toplamda 4 parca far yapmam lazm. 2.>bagaj kismindaki stop farinin dis camiyla ic reflektor arasinda calismak icin hic mesafe yok. Arac kismindaki farda yamuk egimli ic kismi. En basiti bi plaka ustune creeleri dizip subaru tarzi olusturmak o yuzden onu sectim.

20170129_214510.jpg

20170131_225551.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Park için o ledler aşırı fazla.Ayrıca o ledler cree değil.Klasik 3 watt led.

Park için elin yatkın olduğu için söylüyorum.Linktekinin kırmızı olanını bulup al kesip egim vererek kullan.Lakin taneli görünür hamojen olmaz.Hamojen için yan yana dizilmiş olması ve üzerinde puslu ışık ileten bir şey olması şart.

http://www.marketdijital.com/5630Ledli-Mt-72-Led-Line,PR-2769.html

Lens için parkta çok gerek yok.Fren ve sinyal için gerekli onuda önceki mesajımda belirttim lakin fren yerine park yazmışım özür, sanırım sen o kısmı atladın. 

Audi A5 stop.Mazda 323f hb stop uyarlaması fikir verecektir.

7287.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...